Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Aer Lingus tickets zoeken

Aer Lingus tickets vergelijken met Vliegtickets.com

Het ontstaan van Aer Lingus?

Aer Lingus is een Ierse luchtvaartmaatschappij met haar hoofdkantoor in Dublin, Ierland. Het is de oudste luchtvaartmaatschappij van Ierland. Aer Lingus is opgericht in 1936 als de nationale luchtvaartmaatschappij van Ierland, toen één van de vele kondigde de oprichting aan in het parlement van Ierland.

In de jaren vijftig werd Aer Lingus een belangrijke speler op het Europese vluchtniveau. In 1963, toen deregulation in Europa begon, ontstond er een concurrentiestrijd die de prijzen aanzienlijk heeft verlaagd, waardoor airlines hun overstap naar meer toeristische centra hebben gemaakt. In 1965 werd Aer Lingus verbonden met 13 andere Europese steden, die werden gesteund met advertenties met de bekende slogan: “Vlieg met Aer Lingus, de mooiste manier om Ierland te bereiken.”

Tot op heden is Aer Lingus een gecertificeerde IATA-operator en IATA-goedgekeurd, waardoor het werd toegestaan ​​om internationale vluchten te verzorgen naar meer dan 100 Europese bestemmingen. In 1989 fuseerde Aer Lingus met de Britse luchtvaartmaatschappij British Midland, waardoor het bedrijf een veel groter netwerk creëerde en een groter vloot bereikte.

Een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Aer Lingus was het jaar 2006, toen het bedrijf een alliantie aanging met American Airlines. Deze alliantie bracht het bedrijf de belofte van een groter internationale bereik, meer vluchtopties, gemakkelijkere routes naar verschillende punt waardoor Aer Lingus de meest veelzijdige luchtvaartmaatschappij in Ierland werd.

Wat zijn de belangrijkste vluchten van Aer Lingus?

Aer Lingus heeft een uitgebreid netwerk van internationale en nationale bestemmingen. De meest populaire internationale routes zijn naar Noord-Amerika, Zuid-Amerika, de Middellandse Zee, Afrika, het Midden-Oosten en Azië. Binnen Ierland vliegt het bedrijf naar meer dan 20 verschillende bestemmingen, waaronder hoofdsteden zoals Dublin, Cork, Galway, Knock en Shannon. Aer Lingus vliegt ook naar Schotland, Engeland, Wales en het vaste land van Noord-Ierland.

De meest populaire routes van Aer Lingus worden gevlogen van Dublin naar Londen, Manchester, Birmingham, Glasgow, Cork, Donegal, Kerry en Belfast. Het vliegt ook naar gebieden buiten Ierland zoals New York in de Verenigde Staten, Bangkok in Thailand, Groot-Brittannië, Italië, Gambia, Gambon, Algerije, Egypte, Brazilië, Chili en Mexico.

Welke vluchtklassen heeft Aer Lingus?

Aer Lingus biedt drie klasses van vliegen: Economy, Business en Premium Economy. Economy-klasse biedt stijlvolle en comfortabele vluchten tegen betaalbare tarieven, met opties voor bagage-uitbreidingen en maaltijdopties. Business-klasse ondersteunt passagiers met luxe vliegervaringen, met prive-check-in, een Premium lounge en extra ruimte in het cabine. Premium Economy biedt comfortabelere stoelen, privacy en extra bagage.

Vanuit waar vliegt Aer Lingus?

Aer Lingus vliegt vanuit verschillende luchthavens in Ierland inclusief Dublin Airport, Cork Airport, Shannon Airport, Knock Airport en Galway Airport. Buiten Ierland fungeert Aer Lingus als luchtvaartmaatschappij voor meer dan 50 Europese bestemmingen zoals Barcelona, Londen, Madrid, Berlijn en Parijs. Aer Lingus vliegt ook naar Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Afrika, het Midden-Oosten, Azië en de Caribische Eilanden.

Waarom Aer Lingus vliegtickets boeken via Vliegtickets.com?

Aan het boeken van vliegtickets en het beheer van reizen met Aer Lingus kunnen passagiers gebruik maken van de diensten van Vliegtickets.com. Het bedrijf biedt een breed scala aan reisopties en vluchtmogelijkheden vanuit elke bestemming die wordt aangeboden door Aer Lingus.

Vliegtickets.com biedt kortingen op Aer Lingus-ticketprijzen, evenals online check-ins en boekingen. Het bedrijf biedt ook aanpassingsopties met betrekking tot de vervoerservice, inclusief extra assistentie bij het inchecken, het reserveren van stoelen en het uitbreiden van bagage. Passagiers hebben ook toegang tot een 24/7 service-lijn voor onmiddellijke steun en klantenservice.

Aer Lingus
Inhoud pagina
Alle vliegmaatschappijen