Air Canada Tickets zoeken

Vlieg met Air Canada en geniet van comfortabele vluchten naar bestemmingen over de hele wereld. Met uitstekende service en betrouwbare vluchtschema’s, biedt Air Canada de perfecte optie voor jouw volgende reis. Boek nu jouw vliegtickets en maak je klaar voor een onvergetelijke reiservaring.
Air Canada

Vliegtickets van Air Canada vergelijken


Het ontstaan van Air Canada

Air Canada is een van de grootste luchtvaartmaatschappijen in Canada. Het bedrijf is in 1937 opgericht en heet sindsdien officieel Air Canada. Het bedrijf is al jarenlang verantwoordelijk voor het aanbieden van betaalbare vluchten naar tal van binnen- en buitenlandse bestemmingen.

Vanaf het begin was Air Canada een nationaal bedrijf dat regionale vluchten in Canada verzorgde. In 1947 breidde Air Canada haar routes naar de Verenigde Staten uit. Vandaag de dag, als een van de meest gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen ter wereld, beheert Air Canada een netwerk dat meer dan 200 bestemmingen in Canadese steden, Noord- en Zuid-Amerika en Europa bedient. Ook biedt het maatschappij met Star Alliance andere luchtvaartmaatschappijen de mogelijkheid om reizigers tot vrijwel elke bestemming ter wereld aan te bieden.

Wat zijn de belangrijkste vluchten van Air Canada?

Air Canada heeft vele routes naar grote internationale steden zoals Chicago, Tokyo, Rio De Janeiro, Amsterdam en Los Angeles. Daarnaast heeft het maatschappij vluchten naar slechts 29 Canadese steden, waaronder Ottawa, Halifax, Vancouver en Winnipeg.

Voor degenen die een lange reis maken, is er de Air Canada Signature SERVICE. Dit is een luxe ervaring waar klanten een breed scala aan faciliteiten hebben, waaronder een concierge-service, verlengd bagagecheck, extra comfortstoelen, rustplekken en verhoogde privacy.

Welke vluchtklassen heeft Air Canada?

Air Canada biedt 5 verschillende vluchtklassen op zijn vluchten. De meest voorkomende zijn Economy Class, tuiggeregelde stoelen en een breed scala aan extra faciliteiten.

Daarnaast biedt Air Canada ook Premium Economy Class. In deze klasse krijg je meer beenruimte, priority boarding, verlengde bagagecheck en toegang tot hun Signature Lounge. Voor degenen die op zoek zijn naar extra luxe, heeft Air Canada Executive Class-vluchten. In deze klasse heb je toegang tot lounges, voedsel en drankenmaaltijden op uw vlucht, prioriteit voor boarding en bagageonderzoek en extra comfortstoelen.

Voor bedrijven en multinationals heeft Air Canada ook Business Class-vluchten. Deze vluchten bieden overnachtingen en en toestellen met voeding, dranken, lounge-toegang en entertainment faciliteiten.

Vanuit waar vliegt Air Canada?

Air Canada vliegt vanuit tal van luchthavens in het hele land. Ze bieden meer dan 500 vluchten per dag vanuit de belangrijkste luchthavens in Toronto, Montréal en Vancouver. Daarnaast heeft het ook intercontinentale vluchten vanuit Calgary en Edmonton.

Waarom Air Canada vliegtickets boeken via Vliegtickets.com?

Vliegtickets.com biedt toegang tot alle Air Canada-vluchten. Oudershop gebruikers kunnen ze eenvoudig en snel boeken met onze gebruiksvriendelijke website. Daarnaast krijgen gebruikers de beste prijzen, zoals kortingen voor groepen, schoolkinderen en studentenreizen, evenals specifieke aanbiedingen waarmee reizigers hun kosten kunnen verlagen.

Verder bieden wij nuttige tips over reizen, beveiligingsrichtlijnen en douaneprocedures. Ook krijgt u een laatste reisversie, waardoor u wordt geïnformeerd over alle wijzigingen die nodig zijn om uw vliegticket te verkrijgen.

Waarom vliegen met Air Canada

Vliegen met Air Canada betekent genieten van comfortabele stoelen, uitstekende service en een breed scala aan bestemmingen wereldwijd. Met hun moderne vloot en ervaren crew ben je verzekerd van een aangename reiservaring.
01
Comfortabele vluchten met Air Canada
02
Ruime keuze aan bestemmingen
03
Uitstekende service aan boord

Veel gestelde vragen over Air Canada

Air Canada maakt voor korte afstanden gebruik van vliegtuigen zoals de Airbus A320 en de Embraer E190. Voor lange afstanden maakt Air Canada gebruik van vliegtuigen zoals de Boeing 777 en de Boeing 787 Dreamliner.
Air Canada biedt verschillende klassen aan, waaronder Economy Class, Premium Economy Class, Business Class en International Business Class. In de Economy Class kunnen passagiers genieten van standaard comfortabele stoelen en de mogelijkheid om tegen extra kosten te upgraden naar stoelen met meer beenruimte. In de Premium Economy Class kunnen passagiers genieten van extra beenruimte, bredere stoelen, een verbeterde maaltijd- en drankenservice en een speciale check-in balie. In de Business Class kunnen passagiers genieten van luxe vluchtervaring met volledig platte stoelen, premium maaltijden en drankjes, toegang tot lounges en een persoonlijke conciërge service. In de International Business Class kunnen passagiers genieten van nog meer luxe, met extra brede en comfortabele stoelen, een uitgebreide maaltijd- en drankenservice, toegang tot exclusieve lounges en een persoonlijke conciërge service. Het exacte aanbod kan variëren afhankelijk van de route en het vliegtuigtype. Het is aan te raden om de specifieke details te controleren op de website van Air Canada of contact op te nemen met een reisadviseur voor meer informatie.
Bij Air Canada mag je meestal één stuk handbagage en één stuk ruimbagage gratis meenemen. De kosten voor extra bagage kunnen variëren afhankelijk van je bestemming en het type ticket dat je hebt geboekt. Het is het beste om rechtstreeks bij Air Canada te informeren over de specifieke kosten voor extra bagage voor jouw vlucht.
Bij Air Canada kun je Premium Economy Class boeken op verschillende manieren. Je kunt dit doen tijdens het boeken van je vlucht op de website van Air Canada of via een reisbureau. Daarnaast kun je ook contact opnemen met de klantenservice van Air Canada om je boeking te upgraden naar Premium Economy Class. Het is altijd aan te raden om de beschikbaarheid en prijzen te controleren voordat je je stoel reserveert.
Air Canada heeft een doorlopende modernisering van de vloot waarbij zij oudere vliegtuigen vervangen door meer brandstofefficiënte en milieuvriendelijke modellen. Dit heeft een positieve invloed op de brandstofefficiëntie en milieuimpact van de luchtvaartmaatschappij. Nieuwere vliegtuigen zijn over het algemeen zuiniger en stoten minder schadelijke stoffen uit, wat bijdraagt aan een lagere CO2-uitstoot en een verminderde impact op het milieu. Het gebruik van modernere vliegtuigen helpt Air Canada om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en tegelijkertijd operationele kosten te verlagen.