Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

American Airlines tickets zoeken

American Airlines tickets vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van American Airlines?

American Airlines Inc. is een van ‘s werelds grootste luchtvaartmaatschappijen, opgericht in 1930. Het is de op een na oudste commerciële luchtvaartmaatschappij in de Verenigde Staten. Het bedrijf is in verschillende sectoren actief, waaronder reizen, bouw, logistiek en vervoer.

American Airlines richtte zich in eerste instantie op regionaal vliegen, maar naarmate de jaren vorderden en het bedrijf groeide, richtte het zich op wereldwijde vluchten. In 1934 fuseerde American Airlines met de kleine luchtvaartmaatschappij American Airways, waardoor het netwerk verder uitgebreid werd. In 1936 werd het eerste langeafstandsvliegtuig van American Airlines, genaamd de Douglas DC-3, in gebruik genomen.

In de jaren 1940 en 1950 voerde American Airlines verschillende opvallende innovaties in, waaronder het eerste terminalgeëquipeerde luchthavengebouw dat speciaal voor American Airlines werd gebouwd, een van de eerste business-class-diensten en het eerste frequent-flyer-programma ter wereld.

In de jaren zestig en zeventig voegde American Airlines verschillende dochtermaatschappijen toe aan zijn bedrijf, waaronder Allegheny Airlines en TWA (Trans World Airlines). In 1979 voegde het een van de eerste codeshare-overeenkomsten toe aan haar netwerk, waardoor het een van de eerste luchtvaartmaatschappijen in de wereld was die vliegtickets op andere luchtvaartmaatschappijen verkochten.

Wat zijn de belangrijkste vluchten van American Airlines?
American Airlines voert meerdere vluchten uit naar verschillende bestemmingen op het Amerikaanse continent, Europa, Afrika, het Midden-Oosten, het Verre Oosten en het Stille Oceaangebied. De meeste vluchten zijn op of van de luchthavens van American Airlines in Dallas, Dallas/Fort Worth International Airport in Texas, Miami International Airport in Florida en Charlotte Douglas International Airport in North Carolina.

De meest populaire vluchten van American Airlines zijn onder meer vluchten van Miami naar Bogota in Colombia, van Dallas naar Mexico Stad in Mexico, van Washington DC naar Parijs in Frankrijk, van Atlanta naar Londen engeland en van Los Angeles naar Sydney in Australië. American Airlines voer eveneens vluchten uit naar andere grote steden zoals New York en Chicago.

Welke vluchtklassen heeft American Airlines?

American Airlines biedt verschillende vluchtklassen op hun vluchten aan.

Economie Klasse:

Deze klasse is de meest betaalbare optie aan boord. Tickets bieden basis voordelen, waaronder vergoedingen voor online inchecken, bagageafhandeling en vliegtuigwisselingen.

Premium Economie Klasse:

Dit is de upgrade op de Economy Class tickets, waarmee reizigers voordelen zoals voordracht voor check-in, grondservice voor verzekeringen en toegang tot speciale lounges krijgen.

Business Klasse:

Deze klasse biedt voordelen zoals comfotabele stoelen, WiFi-toegang, maaltijden en drankjes aan boord. Reizigers krijgen voordracht bij het check-in, toegang tot speciale lounges en kunnen ook bagage aan boord meenemen.

First Class:

Tickets in deze klasse bieden luxe, comfortabele zitplaatsen, speciale maaltijden aan boord en vliegtuigwisselingen. Voordeel voor het inchecken en de toegang tot speciale lounges zijn inbegrepen, evenals gratis WiFi-toegang.

Vanuit waar vliegt American Airlines?

American Airlines vliegt naar een groot aantal steden op verschillende continenten en landen, waaronder meer dan 350 steden in Noord-Amerika, Europa, Latijns-Amerika, het Verre Oosten, het Midden-Oosten en Afrika. Het vliegt ook meerdere steden binnen de Verenigde Staten aan, waaronder New York, Los Angeles, Miami, Atlanta, Chicago en Dallas/Fort Worth.

Waarom American Airlines vliegtickets boeken via Vliegtickets.com?

Vliegtickets.com heeft een uitgebreid assortiment van vliegtickets van American Airlines, waaronder speciale tickets en kortingen. Reizigers kunnen verschillende opties vergelijken en vervolgens de meest voordelige optie selecteren. Vliegtickets.com biedt een eenvoudig boekingsproces, waardoor reizigers hun ticket snel en eenvoudig kunnen kopen. Bovendien kunnen klanten de klantenservice van Vliegtickets.com bereiken voor een betrouwbare reactie op al hun vragen.

American Airlines
Inhoud pagina
Alle vliegmaatschappijen