Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Austrian Airlines tickets zoeken

Austrian Airlines tickets vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Austrian Airlines 

Austrian Airlines is het vlaggenschipmerk van de Republic Group, die zijn wortels heeft in Oostenrijk en die eigendom is van Lufthansa Group. Het is een grote luchtvaartmaatschappij die een mix biedt van short-, medium- en long haul vluchten.
Het Oostenrijkse vliegbedrijf heeft een overvloedige geschiedenis. Oprichters Mona von Baltzer en vijf van haar partners begonnen in 1957 Inter European Airways, die gevestigd was in Wenen. In 1958 was het eerste vliegtuig opgestegen, wat een link was tussen Wenen en Zürich. Later dat jaar kwam hun eerste internationale vlucht, van Wenen naar Londen, online. Inter European Airways kreeg in 1963 ‘Austrian Airlines’ als nieuwe naam. Aanvankelijk werd Austrian Airlines gecontroleerd door de Oostenrijkse regering, maar in 1999 verliet de luchtvaartmaatschappij de overheidskraag en keerde terug als Oostenrijkse particuliere luchtvaartmaatschappij.
In 2003 werd Austrian Airlines opgenomen in Lufthansa Group en werd initieel samengevoegd met Swiss International Air Lines. Maar in 2009 kondigde Lufthansa Group aan dat Austrian Airlines weer als onafhankelijke luchtvaartmaatschappij zou gaan opereren. 

Wat zijn de belangrijkste vluchten van Austrian Airlines?

Austrian Airlines verzorgt vluchten vanuit haar hub luchthavens in Wenen, naar meer dan 130 bestemmingen in meer dan 60 landen.
De hoofdbestemmingen van Austrian Airlines zijn onder andere de volgende:

Austrian Airlines heeft ook grote regionale verbindingen vanuit Oostenrijk, bijvoorbeeld naar Geneva in Zwitserland, Zagreb in Kroatië, Athene in Griekenland en Sofia en Boekarest in Roemenië.

Welke vluchtklassen heeft Austrian Airlines?

Austrian Airlines biedt drie verschillende klassen aan op haar vluchten. Passagiers kunnen kiezen uit Economy, Premium Economy en Business Class.

Economy Class

Passagiers in Economy Class krijgen gratis verzorging aangeboden, afhankelijk van de tijdsduur en afstand van de vlucht. Ze krijgen ook 20 kg bagage kwijt, een krant en toegang tot de lounge.

Premium Economy Class

De Premium Economy class biedt naast de bovenstaande voordelen extra komfort, maar ook langer beenruimte en een grotere bagageruimte (30 kg) aan. Passagiers in deze klasse krijgen ook een gratis maaltijd en wijn.

Business Class

Passagiers in de Business Class hebben het meeste comfort. Deze klasse biedt onder andere gratis maaltijden en wijn, een aparte check-in, gratis lounge-toegang en 50 kg gratis bagage. Passagiers in deze klasse krijgen ook een comfortabele stoel met meer beenruimte.

Vanuit waar vliegt Austrian Airlines?

Austrian Airlines heeft een netwerk van hubs luchthavens binnen Oostenrijk. De luchthavens in Wenen zijn de belangrijkste luchthavens van het luchtvaartbedrijf. Op de luchthavens van Wenen, Graz, Innsbruck en Salzburg gelden visumregels.
Het netwerk van Austrian Airlines strekt zich ook uit naar veel bestemmingen binnen Europa, maar ook naar toeristische plekken buiten Europa.

Waarom Austrian Airlines vliegtickets boeken via Vliegtickets.com?

Vliegtickets.com biedt een eenvoudige manier om vliegtickets voor Austrian Airlines te boeken. Het voordeel van Vliegtickets.com is dat je vluchten vanaf tal van bestemmingen kunt boeken tegen concurrerende tarieven. Het boekingsproces is zeer eenvoudig: je hoeft alleen maar uw bestemming en reisdata in te voeren om de lijst met vluchten te zien. Je kunt kiezen uit verschillende klassen en het soort stoel dat je wilt.
Verder krijgen klanten toegang tot exclusieve promoties, waaronder actuele kortingen op hotels en reisdekkingen. Ook kun je vluchten bij elkaar boeken om zo je vluchttijden te veranderen of om een stopover te maken. Als je vragen hebt tijdens het boeken van je vlucht, kun je ook contact opnemen met de klantenservice van Vliegtickets.com.

Austrian Airlines
Inhoud pagina
Alle vliegmaatschappijen