Austrian Airlines Tickets zoeken

Vlieg met Austrian Airlines en geniet van comfortabele vluchten naar bestemmingen over de hele wereld. Met uitstekende service en betrouwbare vluchtschema’s, bieden ze een geweldige reiservaring. Boek nu je vliegtickets en ontdek de wereld met Austrian Airlines.
Austrian Airlines

Vliegtickets van Austrian Airlines vergelijken


Het ontstaan van Austrian Airlines 

Austrian Airlines is het vlaggenschipmerk van de Republic Group, die zijn wortels heeft in Oostenrijk en die eigendom is van Lufthansa Group. Het is een grote luchtvaartmaatschappij die een mix biedt van short-, medium- en long haul vluchten.
Het Oostenrijkse vliegbedrijf heeft een overvloedige geschiedenis. Oprichters Mona von Baltzer en vijf van haar partners begonnen in 1957 Inter European Airways, die gevestigd was in Wenen. In 1958 was het eerste vliegtuig opgestegen, wat een link was tussen Wenen en Zürich. Later dat jaar kwam hun eerste internationale vlucht, van Wenen naar Londen, online. Inter European Airways kreeg in 1963 ‘Austrian Airlines’ als nieuwe naam. Aanvankelijk werd Austrian Airlines gecontroleerd door de Oostenrijkse regering, maar in 1999 verliet de luchtvaartmaatschappij de overheidskraag en keerde terug als Oostenrijkse particuliere luchtvaartmaatschappij.
In 2003 werd Austrian Airlines opgenomen in Lufthansa Group en werd initieel samengevoegd met Swiss International Air Lines. Maar in 2009 kondigde Lufthansa Group aan dat Austrian Airlines weer als onafhankelijke luchtvaartmaatschappij zou gaan opereren. 

Wat zijn de belangrijkste vluchten van Austrian Airlines?

Austrian Airlines verzorgt vluchten vanuit haar hub luchthavens in Wenen, naar meer dan 130 bestemmingen in meer dan 60 landen.
De hoofdbestemmingen van Austrian Airlines zijn onder andere de volgende:

Austrian Airlines heeft ook grote regionale verbindingen vanuit Oostenrijk, bijvoorbeeld naar Geneva in Zwitserland, Zagreb in Kroatië, Athene in Griekenland en Sofia en Boekarest in Roemenië.

Welke vluchtklassen heeft Austrian Airlines?

Austrian Airlines biedt drie verschillende klassen aan op haar vluchten. Passagiers kunnen kiezen uit Economy, Premium Economy en Business Class.

Economy Class

Passagiers in Economy Class krijgen gratis verzorging aangeboden, afhankelijk van de tijdsduur en afstand van de vlucht. Ze krijgen ook 20 kg bagage kwijt, een krant en toegang tot de lounge.

Premium Economy Class

De Premium Economy class biedt naast de bovenstaande voordelen extra komfort, maar ook langer beenruimte en een grotere bagageruimte (30 kg) aan. Passagiers in deze klasse krijgen ook een gratis maaltijd en wijn.

Business Class

Passagiers in de Business Class hebben het meeste comfort. Deze klasse biedt onder andere gratis maaltijden en wijn, een aparte check-in, gratis lounge-toegang en 50 kg gratis bagage. Passagiers in deze klasse krijgen ook een comfortabele stoel met meer beenruimte.

Vanuit waar vliegt Austrian Airlines?

Austrian Airlines heeft een netwerk van hubs luchthavens binnen Oostenrijk. De luchthavens in Wenen zijn de belangrijkste luchthavens van het luchtvaartbedrijf. Op de luchthavens van Wenen, Graz, Innsbruck en Salzburg gelden visumregels.
Het netwerk van Austrian Airlines strekt zich ook uit naar veel bestemmingen binnen Europa, maar ook naar toeristische plekken buiten Europa.

Waarom Austrian Airlines vliegtickets boeken via Vliegtickets.com?

Vliegtickets.com biedt een eenvoudige manier om vliegtickets voor Austrian Airlines te boeken. Het voordeel van Vliegtickets.com is dat je vluchten vanaf tal van bestemmingen kunt boeken tegen concurrerende tarieven. Het boekingsproces is zeer eenvoudig: je hoeft alleen maar uw bestemming en reisdata in te voeren om de lijst met vluchten te zien. Je kunt kiezen uit verschillende klassen en het soort stoel dat je wilt.
Verder krijgen klanten toegang tot exclusieve promoties, waaronder actuele kortingen op hotels en reisdekkingen. Ook kun je vluchten bij elkaar boeken om zo je vluchttijden te veranderen of om een stopover te maken. Als je vragen hebt tijdens het boeken van je vlucht, kun je ook contact opnemen met de klantenservice van Vliegtickets.com.

Waarom vliegen met Austrian Airlines

Vlieg met Austrian Airlines en geniet van comfortabele vluchten, uitstekende service en heerlijke maaltijden aan boord. Met een uitgebreid netwerk van bestemmingen in Europa en de rest van de wereld, is Austrian Airlines de perfecte keuze voor jouw volgende reis.
01
Betrouwbare punctualiteit en service
02
Comfortabele vluchten en stoelen
03
Uitgebreid netwerk van bestemmingen

Veel gestelde vragen over Austrian Airlines

Om online bagage bij Austrian Airlines te boeken en te betalen, kun je het beste naar de officiële website van de luchtvaartmaatschappij gaan. Daar kun je tijdens het boekingsproces de optie kiezen om bagage bij te boeken en vervolgens betalen met een creditcard of andere betaalmethode. Als je hulp nodig hebt, kun je ook contact opnemen met de klantenservice van Austrian Airlines voor verdere ondersteuning.
De regels voor het annuleren van een reis en het krijgen van een reisbonus kunnen verschillen per luchtvaartmaatschappij. Voor Austrian Airlines is het belangrijk om te controleren wat de specifieke voorwaarden zijn bij het boeken van je ticket. Over het algemeen geldt dat als je een ticket annuleert, je vaak een bepaald bedrag moet betalen aan annuleringskosten. Wat betreft het krijgen van een reisbonus, sommige luchtvaartmaatschappijen bieden een compensatie in de vorm van een reisvoucher wanneer je vlucht geannuleerd wordt of als je vrijwillig afziet van je vlucht. Het is raadzaam om contact op te nemen met Austrian Airlines of je reisagent voor specifieke informatie over de regels en voorwaarden met betrekking tot annuleringen en reisbonussen.
Om een verandering of annulering van een reis met Austrian Airlines aan te vragen, kun je het beste contact opnemen met de klantenservice van de luchtvaartmaatschappij. Zij kunnen je informeren over de mogelijkheden en eventuele kosten die hieraan verbonden zijn. Het is ook aan te raden om de voorwaarden van je ticket te raadplegen, aangezien deze kunnen verschillen afhankelijk van het type ticket dat je hebt geboekt.
Bij Austrian Airlines zijn de regels voor het betalen van bagage en het aantal toegestane bagages afhankelijk van de tariefklasse en de bestemming van de vlucht. Over het algemeen is het bij de meeste tarieven toegestaan om één stuk handbagage gratis mee te nemen en moet er voor ruimbagage betaald worden. Het aantal toegestane bagages en het maximale gewicht kunnen variëren, dus het is belangrijk om de specifieke regels voor jouw vlucht te controleren op de website van Austrian Airlines of bij het boeken van je ticket.
Als u een vertraging of beschadiging van uw bagage heeft, kunt u het beste contact opnemen met de klantenservice van Austrian Airlines. Zij zullen u voorzien van instructies over hoe u een aangifte kunt doen en u helpen met het proces. Het is ook belangrijk om alle relevante informatie over uw bagage en vlucht bij de hand te hebben wanneer u contact opneemt met de klantenservice.