Finnair Tickets zoeken

Vlieg met Finnair en geniet van comfortabele vluchten naar bestemmingen over de hele wereld. Met uitstekende service en moderne vliegtuigen is Finnair de perfecte keuze voor jouw volgende reis. Boek nu jouw vliegtickets en ontdek de wereld met Finnair!

Vliegtickets van Finnair vergelijken


Het ontstaan van Finnair

Finnair werd op 1 November 1923 opgericht als Aero O/Y (uitgesproken Aero oy) door Finn K. F. J. Fagerholm. Het is daarmee het oudste nog actieve luchtvaartbedrijf van de wereld. In 1924 vliegt het de eerste vluchten van Helsinki naar Tallinn, Stockholm en Turku. Begin jaren dertig breidt het netwerk verder uit, waaronder routes naar Moskou en Leningrad.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stond Aeromyynti Oy, zoals het bedrijf sinds 1933 heet, onderdeel van het geallieerde vliegtuignet, met vluchten van en naar Schotland. Na de oorlog vliegt het lijnen naar Nederland, Engeland, Japan en de Verenigde Staten (uitgevoerd met de DC-3, de eerste verkeersvliegtuig in opereationele dienst). Rond 1960 was Finnair landen als Iran, Gambia, Gambia, India, Thailand, Mexico en Oost-Berlijn.

In 1962 werd Finnair de eerste Noord-Europese luchtvaartmaatschappij die jetvluchten ging uitvoeren, met de Douglas DC-8. In 1980 was het bedrijf de eerste luchtvaartmaatschappij in Scandinavië die de MD-11 introduceerde.

Wat zijn de belangrijkste vluchten van Finnair?

Finnair vliegt naar meer dan 70 bestemmingen over de hele wereld, waaronder bestemmingen in Europa, Azië, Afrika en Noord-Amerika. Ze hebben ook een brede selectie van vluchten binnen Finland.

De belangrijkste internationale routes van Finnair zijn naar Stockholm en Londen (Heathrow). Andere internationale bestemmingen die worden aangeboden door Finnair zijn Amsterdam, Rome, Praag, Barcelona, Beijing, Shanghai, Tokyo, Johannesburg, New York, Los Angeles, Montreal, Istanboel en Dubaï.

De binnenlandse vluchten worden uitgevoerd tussen steden zoals Helsinki, Tampere, Oulu, Vaasa en Turku.

Welke vluchtklassen heeft Finnair?

Finnair biedt vervoersoplossingen in zakelijke, economie en premiumeconomieklasse.

In het zakenklasse cabine ontvangen passagiers een aantal luxe faciliteiten, waaronder heerlijke five-star maaltijden, vers bereide snacks en bijbehorende drankjes, persoonlijke entertainmentopties met video’s, TV-programma’s en zelfs nieuws, en een comfortabele stoel waarmee de passagier de leuningen uit elkaar kan klappen en in een soort bed verandert.

In de economieklasse biedt Finnair gratis maaltijden en comfortabele stoelen. De cabine biedt veel persoonlijke entertainment, waaronder films, games en TV-programma’s.

De premiumeconomieklasse biedt een comfortabele stoel, een aantal luxe faciliteiten, waaronder betere maaltijden, gratis drankjes en een aparte lounge voor premiumeconomiepassagiers.

Vanuit waar vliegt Finnair?

Finnair is gevestigd in Helsinki, Finland, en is de nationale luchtvaartmaatschappij van het land. Het bedrijf heeft ook hubs in Nagasaki in Japan, Turku en Oulu in Finland en Kittilä in Lapland, Noorwegen.

De internationale vluchten worden uitgevoerd vanuit de luchthavens Helsinki-Vantaa in Helsinki, Turku Airport in Turku, Oulu Airport in Oulu en Kittilä in Lapland.

Binnenlandse vluchten worden uitgevoerd van en naar de luchthavens Kuopio, Mariehamn, Kuusamo, Rovaniemi, Tampere, Turku en Vaasa.

Waarom Finnair vliegtickets boeken via Vliegtickets.com?

Als je op zoek bent naar goedkope vliegtickets van Finnair, dan kun je het beste kijken naar de aanbiedingen van Vliegtickets.com.

Bij Vliegtickets.com kun je gemakkelijk vliegtickets vinden naar alle internationale en binnenlandse bestemmingen die Finnair bedient. Of je nu vliegt naar Helsinki, Stockholm, Londen of naar een van de andere vele bestemmingen, met Vliegtickets.com kun je zeker zijn van de beste prijs en de beste service.

Met Vliegtickets.com heb je ook toegang tot duizenden verschillende luchtvaartmaatschappijen om de beste optie te vinden die afgestemd is op je budget en vliegtijden. En als je vragen hebt tijdens het boekingsproces, dan staat Vliegtickets.com altijd klaar om je te helpen.

Als je dus op zoek bent naar goedkope vliegtickets van Finnair, boek dan bij Vliegtickets.com.

Waarom vliegen met Finnair

Finnair biedt comfortabele vluchten met een uitstekende service aan boord. Geniet van heerlijke maaltijden en entertainment tijdens je reis. Met Finnair vlieg je naar vele bestemmingen wereldwijd en ben je verzekerd van een aangename vluchtervaring.
01
Comfortabele vluchten met Finnair
02
Veilige en betrouwbare luchtvaartmaatschappij
03
Uitstekende service aan boord met Finnair

Veel gestelde vragen over Finnair

Tijdens je reis met Finnair kun je op verschillende manieren contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij. Je kunt gebruikmaken van de klantenservice van Finnair via telefoon, e-mail of social media. Daarnaast kun je ook contact opnemen met het personeel op de luchthaven of aan boord van het vliegtuig voor eventuele vragen of problemen. Het is altijd handig om de contactgegevens van Finnair bij de hand te hebben tijdens je reis, zodat je snel en eenvoudig hulp kunt krijgen indien nodig.
Ja, Finnair biedt een maatwerkservice voor reizen aan. Ze bieden verschillende opties voor het aanpassen van reizen, zoals het kiezen van specifieke vluchten, stoelkeuze, maaltijdvoorkeuren en extra bagageopties. Daarnaast bieden ze ook diensten aan zoals het boeken van hotels, autoverhuur en activiteiten op de bestemming. Finnair streeft ernaar om aan de individuele behoeften van reizigers te voldoen en een gepersonaliseerde reiservaring te bieden.
Ja, bij Finnair kun je losse vliegtickets boeken. Ze bieden ook pakketten aan waarbij accommodaties kunnen worden toegevoegd aan de boeking. Je kunt dus zowel alleen een vliegticket als een compleet pakket met accommodatie boeken bij Finnair.
Ja, Finnair biedt een 24/7-dienst voor klanten die tijdens hun reis vragen hebben. Deze dienst is beschikbaar via telefoon, e-mail en social media om klanten te helpen met eventuele vragen of problemen die ze tijdens hun reis kunnen tegenkomen. Het is altijd handig om het contactnummer van Finnair bij de hand te hebben voor het geval dat er hulp nodig is.
Ja, Finnair biedt een breed aanbod aan bestemmingen over de hele wereld. Daarnaast biedt Finnair ook verschillende combinaties met andere diensten zoals hotelreserveringen, autoverhuur en excursies. Hierdoor kunnen reizigers hun reis gemakkelijk plannen en aanpassen aan hun wensen.