Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Finnair tickets zoeken

Finnair tickets vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Finnair

Finnair werd op 1 November 1923 opgericht als Aero O/Y (uitgesproken Aero oy) door Finn K. F. J. Fagerholm. Het is daarmee het oudste nog actieve luchtvaartbedrijf van de wereld. In 1924 vliegt het de eerste vluchten van Helsinki naar Tallinn, Stockholm en Turku. Begin jaren dertig breidt het netwerk verder uit, waaronder routes naar Moskou en Leningrad.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stond Aeromyynti Oy, zoals het bedrijf sinds 1933 heet, onderdeel van het geallieerde vliegtuignet, met vluchten van en naar Schotland. Na de oorlog vliegt het lijnen naar Nederland, Engeland, Japan en de Verenigde Staten (uitgevoerd met de DC-3, de eerste verkeersvliegtuig in opereationele dienst). Rond 1960 was Finnair landen als Iran, Gambia, Gambia, India, Thailand, Mexico en Oost-Berlijn.

In 1962 werd Finnair de eerste Noord-Europese luchtvaartmaatschappij die jetvluchten ging uitvoeren, met de Douglas DC-8. In 1980 was het bedrijf de eerste luchtvaartmaatschappij in Scandinavië die de MD-11 introduceerde.

Wat zijn de belangrijkste vluchten van Finnair?

Finnair vliegt naar meer dan 70 bestemmingen over de hele wereld, waaronder bestemmingen in Europa, Azië, Afrika en Noord-Amerika. Ze hebben ook een brede selectie van vluchten binnen Finland.

De belangrijkste internationale routes van Finnair zijn naar Stockholm en Londen (Heathrow). Andere internationale bestemmingen die worden aangeboden door Finnair zijn Amsterdam, Rome, Praag, Barcelona, Beijing, Shanghai, Tokyo, Johannesburg, New York, Los Angeles, Montreal, Istanboel en Dubaï.

De binnenlandse vluchten worden uitgevoerd tussen steden zoals Helsinki, Tampere, Oulu, Vaasa en Turku.

Welke vluchtklassen heeft Finnair?

Finnair biedt vervoersoplossingen in zakelijke, economie en premiumeconomieklasse.

In het zakenklasse cabine ontvangen passagiers een aantal luxe faciliteiten, waaronder heerlijke five-star maaltijden, vers bereide snacks en bijbehorende drankjes, persoonlijke entertainmentopties met video’s, TV-programma’s en zelfs nieuws, en een comfortabele stoel waarmee de passagier de leuningen uit elkaar kan klappen en in een soort bed verandert.

In de economieklasse biedt Finnair gratis maaltijden en comfortabele stoelen. De cabine biedt veel persoonlijke entertainment, waaronder films, games en TV-programma’s.

De premiumeconomieklasse biedt een comfortabele stoel, een aantal luxe faciliteiten, waaronder betere maaltijden, gratis drankjes en een aparte lounge voor premiumeconomiepassagiers.

Vanuit waar vliegt Finnair?

Finnair is gevestigd in Helsinki, Finland, en is de nationale luchtvaartmaatschappij van het land. Het bedrijf heeft ook hubs in Nagasaki in Japan, Turku en Oulu in Finland en Kittilä in Lapland, Noorwegen.

De internationale vluchten worden uitgevoerd vanuit de luchthavens Helsinki-Vantaa in Helsinki, Turku Airport in Turku, Oulu Airport in Oulu en Kittilä in Lapland.

Binnenlandse vluchten worden uitgevoerd van en naar de luchthavens Kuopio, Mariehamn, Kuusamo, Rovaniemi, Tampere, Turku en Vaasa.

Waarom Finnair vliegtickets boeken via Vliegtickets.com?

Als je op zoek bent naar goedkope vliegtickets van Finnair, dan kun je het beste kijken naar de aanbiedingen van Vliegtickets.com.

Bij Vliegtickets.com kun je gemakkelijk vliegtickets vinden naar alle internationale en binnenlandse bestemmingen die Finnair bedient. Of je nu vliegt naar Helsinki, Stockholm, Londen of naar een van de andere vele bestemmingen, met Vliegtickets.com kun je zeker zijn van de beste prijs en de beste service.

Met Vliegtickets.com heb je ook toegang tot duizenden verschillende luchtvaartmaatschappijen om de beste optie te vinden die afgestemd is op je budget en vliegtijden. En als je vragen hebt tijdens het boekingsproces, dan staat Vliegtickets.com altijd klaar om je te helpen.

Als je dus op zoek bent naar goedkope vliegtickets van Finnair, boek dan bij Vliegtickets.com.

Inhoud pagina
Alle vliegmaatschappijen