Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Iran air tickets zoeken

Iran air tickets vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Iran air

Iran air is de nationale luchtvaartmaatschappij van Iran en de oudste luchtvaartmaatschappij in de regio. Ze werd opgericht op 21 februari 1962 onder de naam Iran National Airlines en nu wordt ze aangeduid als Iran air.

In 1978 begon Iran air langeafstandsvluchten met het eerste vliegtuig dat de lucht in ging, de Boeing 747-200. In 1980 veranderde de naam van het bedrijf in Iran Air Tours; particuliere investering toestellen vlogen lage kostenvluchten aan, waardoor reisprijs betaalbaar werd voor veel mensen.

Na 13 jaren gaven ze het vliegtuig terug, omdat er geen problemen meer waren met de naam, de oude naam “Iran National Airlines” opnieuw geactiveerd. In 1995 hernoemde Iran air de luchtvaartfirma naar Iran air en dankzij kapitaalinjecties werden nieuwe toestellen aangeschaft.

Wat zijn de belangrijkste vluchten van Iran air?

Iran air heeft een groot aantal vluchten tussen de hoofdstad, Teheran, en veel andere plaatsen in Iran en het Midden-Oosten, net als tussen steden zoals Delhi, Bangkok, Kuala Lumpur en Rome. Het bedrijf vliegt ook naar vele steden in Noord-Amerika, waaronder Toronto en New York.

Iran air heeft vluchten naar meer dan 30 internationale steden en 30 bestemmingen binnen Iran. Het heeft ook vluchten naar veertien binnenlandse bestemmingen in Iran, waaronder de steden Abadan, Mashhad, Isfahan en Ahvaz.

Welke vluchtklassen heeft Iran air?

Iran air biedt een verscheidenheid aan vluchtklassen aan, die aangepast zijn aan de behoeften van zowel zakenreizigers als toeristen. Deze klassen zijn:

  • Economy Class: Dit is de standaard klasse die alle basisvoorzieningen biedt die nodig zijn voor een comfortabele vlucht.
  • Business Class: Dit is de meest luxueuze en duurste klasse die aan Iran air-passagiers wordt aangeboden. Business-klassenvluchten bieden eersteklasfaciliteiten, waaronder lounge-tijd, prive-stoelen en vermaak, en toegang tot premiumservices.
  • Privé klasse: Deze klasse biedt een exclusieve service, waaronder een privé-hut, een persoonlijke assistent en een eersteklas keuken. De service in deze klasse is vergelijkbaar met die van de business-klassen.

Vanuit waar vliegt Iran air?

Iran air vliegt op regelmatige basis vanuit vele luchtvaartplaatsen in Iran, waaronder Tehran, Mashhad, Shiraz, Tabriz, Kish Island, Laleh, Kerman, Isfahan en Tabriz.

Ook levert het bedrijf vluchten vanuit vele internationale bestemmingen, waaronder de landen in het Midden-Oosten, Azië, Afrika en Europa. De meest voorkomende internationale routes omvatten Dubai, Istanbul, Londen en Kabul.

Waarom Iran air vliegtickets boeken via Vliegtickets.com?

Iran air biedt wereldwijde toegang tot alle steden over de hele wereld en een duidelijke vergoedingenstructuur voor het boeken van tickets. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat u de beste prijs krijgt.

Met Vliegtickets.com kunnen reizigers genieten van een eenvoudig en betrouwbaar boekingsproces, dat betalingsoptie biedt in diverse internationale valuta en talen. Gebruikers hebben ook toegang tot een online functie voor het beheren van boekingen en een 24/7 klantenservicelijn.

Tevens heeft Vliegtickets.com een loyaltieprogramma met voordeelen waarmee reizigers punten kunnen verdienen. Deze punten kunt u gebruiken om op kortingen te sparen voor tickets of voordelen zoals de lounge toegang en andere voordelen.

Inhoud pagina
Alle vliegmaatschappijen