Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Ryanair tickets zoeken

Ryanair tickets vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Ryanair

Ryanair is een Ierse luchtvaartmaatschappij met haar hoofdkantoor in Swords, Dublin. Het is het grootste luchtvaartbedrijf binnen de Europese Unie met meer dan 200 vliegtuigen in dienst. Ryanair is opgericht in 1985 door de Gorman familie.

In de beginjaren bood de vliegmaatschappij alleen chartervluchten aan. Deze vluchten vanaf Waterford, Cork en Dublin waren o.a. in de richting van de Balearen en andere Europese linkers. Vanaf 1988 begon Ryanair met het aanbieden van gereguleerde vluchten. Het bedrijf groeide voortdurend en bouwde een netwerk van Europese luchthavens uit.

In 1991 kwam er een nieuwe directeur aan boord bij Ryanair, Michael O’Leary. Hij paste de maatschappijen strategie aan, waardoor het een goedkoop luchtvaartbedrijf werd. In de jaren 90 groeide de vliegmaatschappij uit tot een van de grootste luchtvaartmaatschappijen in Europa. In het begin van de 21e eeuw werd Ryanair naar opzet een low-cost airline met tarieven die lager waren dan die van haar concurrenten.

Wat zijn de belangrijkste vluchten van Ryanair?

De belangrijkste routes van Ryanair vliegen voornamelijk binnen Europa, maar er is ook een selectie van lange afstandsvluchten naar de Verenigde Staten, Afrika (Marokko) en het Midden-Oosten. Ryanair biedt vluchten aan van vrijwel elke Europese luchthaven, variërend van kleine luchthavens tot en met grote internationale luchthavens zoals Schiphol in Amsterdam, Londen Heathrow, Paris Charles de Gaulle en Barcelona El Prat. Ryanair is ook aanwezig op de luchthavens van de Britse overzeese gebiedsdelen en de omliggende eilanden zoals de Canarische Eilanden, het eiland Man en Gibraltar.

Op hun website vermeldt Ryanair een aantal gratis extra diensten die zij aanbieden met betrekking tot hun vluchten. Deze zijn onder andere gratis live tv, gratis WiFi op vluchten binnen de Europese Unie, gratis online check-in en een social ticketing service. Door het aanbieden hiervan is het voor hun klanten gemakkelijker gemaakt om hun vluchten te boeken en de extra diensten te gebruiken.

Welke vluchtklassen heeft Ryanair?

Ryanair heeft een gesegregeerd vliegtuigcabinet en biedt 7 verschillende vluchtklassen aan. Deze zijn Economy (Table Seats, Extra Legroom Seats en Flexi Plus Seats) Premium Economy (Premium Seats, Doubles Seats en First Class Seats). Afhankelijk van welke vlucht je boekt, is er ook de mogelijkheid een upgrade naar een van de hogere vluchtklassen te boeken. Dit geeft je de gelegenheid om een comfortabelere vlucht te hebben met extra hands-on service, alsook meer bagage-ruimte.

Wat betreft Economy, heeft Ryanair de Economy Table Seats (4 rijen in het midden van het vliegtuig), Extra Legroom Seats (ook wel Xpress Seats genoemd, met extra beenruimte en bagageruimte) en Flexible Plus Seats (gereserveerde, flexibele zitplaatsen).

De Premium Economy-klasse is ook onderscheiden in aanvullende categorieën, namelijk Premium Seats, Doubles Seats (gescheiden twee-zitsbank) en First Class Seats (verstelbare stoelen en extra vloeroppervlak). Elk van deze vluchtklassen heeft haar eigen voordelen.

Vanuit waar vliegt Ryanair?

Ryanair vliegt vanuit 24 Europese luchthavens, 19 daarvan in het Verenigd Koninkrijk, 3 in Nederland en 2 in Spanje. Ryanair biedt 320 routes aan naar 86 bestemmingen in 30 verschillende landen. Op dit moment vliegt het bedrijf naar 4 bestemmingen in de Verenigde Staten (Boston, Miami, New York en Orlando).

Naast de reguliere gereguleerde vluchten bedient Ryanair ook vrijwel alle internationale luchthavens. De luchthavens waar Ryanair routes aanbiedt zijn onder andere Londen Heathrow, Parijs Charles de Gaulle, Amsterdam Schiphol, Madrid-Barajas, Barcelona El Prat en Frankfurt International. De meeste van deze luchthavens liggen ook in de meest populaire toeristische bestemmingen in Europa, zoals Rome, Barcelona, Pais, Amsterdam en Londen.

Waarom Ryanair vliegtickets boeken via Vliegtickets.com?

Vliegtickets.com is een online reisbureau, waarmee je vliegtickets voor Ryanair kunt boeken. Ze bieden een breed scala aan vluchten van Ryanair, van een goedkope manier om te vliegen, tot luxe en comfortabele reizen.

Bijvoorbeeld, als je een vliegticket boekt van Ryanair via Vliegtickets.com, dan zijn er verschillende voordelen waaruit je kunt kiezen. Deze omvatten lage tarieven, kostenbesparingen, flexibele tarieven, lokaal kantoor en 24/7 service. Bovendien biedt Vliegtickets.com een reeks aan andere voordelen zoals gratis online check-in, boardingpass-downloading, gepersonaliseerde reizen en meer. In sommige gevallen bieden ze ook exclusieve aanbiedingen, zoals een gratis transportservice van en naar de luchthaven en een vergoeding aan je vrienden als je samen reist.

Met hun uitgebreide kennis en expertise hebben ze een vlucht voor elke reis behoefte. Of je nu op zoek bent naar een goedkoop Ryanair-ticket of een luxe vlucht met extra voordelen, met Vliegtickets.com is het mogelijk om het vliegticket te boeken dat bij jouw behoeften past.

Ryanair
Inhoud pagina
Alle vliegmaatschappijen