Ryanair Tickets zoeken

Vlieg voordelig met Ryanair en ontdek de mooiste bestemmingen in Europa. Met scherpe prijzen en een uitgebreid netwerk van bestemmingen is Ryanair de ideale keuze voor budgetreizigers. Boek nu je vliegtickets en geniet van een zorgeloze reiservaring.
Ryanair

Vliegtickets van Ryanair vergelijken


Het ontstaan van Ryanair

Ryanair is een Ierse luchtvaartmaatschappij met haar hoofdkantoor in Swords, Dublin. Het is het grootste luchtvaartbedrijf binnen de Europese Unie met meer dan 200 vliegtuigen in dienst. Ryanair is opgericht in 1985 door de Gorman familie.

In de beginjaren bood de vliegmaatschappij alleen chartervluchten aan. Deze vluchten vanaf Waterford, Cork en Dublin waren o.a. in de richting van de Balearen en andere Europese linkers. Vanaf 1988 begon Ryanair met het aanbieden van gereguleerde vluchten. Het bedrijf groeide voortdurend en bouwde een netwerk van Europese luchthavens uit.

In 1991 kwam er een nieuwe directeur aan boord bij Ryanair, Michael O’Leary. Hij paste de maatschappijen strategie aan, waardoor het een goedkoop luchtvaartbedrijf werd. In de jaren 90 groeide de vliegmaatschappij uit tot een van de grootste luchtvaartmaatschappijen in Europa. In het begin van de 21e eeuw werd Ryanair naar opzet een low-cost airline met tarieven die lager waren dan die van haar concurrenten.

Wat zijn de belangrijkste vluchten van Ryanair?

De belangrijkste routes van Ryanair vliegen voornamelijk binnen Europa, maar er is ook een selectie van lange afstandsvluchten naar de Verenigde Staten, Afrika (Marokko) en het Midden-Oosten. Ryanair biedt vluchten aan van vrijwel elke Europese luchthaven, variërend van kleine luchthavens tot en met grote internationale luchthavens zoals Schiphol in Amsterdam, Londen Heathrow, Paris Charles de Gaulle en Barcelona El Prat. Ryanair is ook aanwezig op de luchthavens van de Britse overzeese gebiedsdelen en de omliggende eilanden zoals de Canarische Eilanden, het eiland Man en Gibraltar.

Op hun website vermeldt Ryanair een aantal gratis extra diensten die zij aanbieden met betrekking tot hun vluchten. Deze zijn onder andere gratis live tv, gratis WiFi op vluchten binnen de Europese Unie, gratis online check-in en een social ticketing service. Door het aanbieden hiervan is het voor hun klanten gemakkelijker gemaakt om hun vluchten te boeken en de extra diensten te gebruiken.

Welke vluchtklassen heeft Ryanair?

Ryanair heeft een gesegregeerd vliegtuigcabinet en biedt 7 verschillende vluchtklassen aan. Deze zijn Economy (Table Seats, Extra Legroom Seats en Flexi Plus Seats) Premium Economy (Premium Seats, Doubles Seats en First Class Seats). Afhankelijk van welke vlucht je boekt, is er ook de mogelijkheid een upgrade naar een van de hogere vluchtklassen te boeken. Dit geeft je de gelegenheid om een comfortabelere vlucht te hebben met extra hands-on service, alsook meer bagage-ruimte.

Wat betreft Economy, heeft Ryanair de Economy Table Seats (4 rijen in het midden van het vliegtuig), Extra Legroom Seats (ook wel Xpress Seats genoemd, met extra beenruimte en bagageruimte) en Flexible Plus Seats (gereserveerde, flexibele zitplaatsen).

De Premium Economy-klasse is ook onderscheiden in aanvullende categorieën, namelijk Premium Seats, Doubles Seats (gescheiden twee-zitsbank) en First Class Seats (verstelbare stoelen en extra vloeroppervlak). Elk van deze vluchtklassen heeft haar eigen voordelen.

Vanuit waar vliegt Ryanair?

Ryanair vliegt vanuit 24 Europese luchthavens, 19 daarvan in het Verenigd Koninkrijk, 3 in Nederland en 2 in Spanje. Ryanair biedt 320 routes aan naar 86 bestemmingen in 30 verschillende landen. Op dit moment vliegt het bedrijf naar 4 bestemmingen in de Verenigde Staten (Boston, Miami, New York en Orlando).

Naast de reguliere gereguleerde vluchten bedient Ryanair ook vrijwel alle internationale luchthavens. De luchthavens waar Ryanair routes aanbiedt zijn onder andere Londen Heathrow, Parijs Charles de Gaulle, Amsterdam Schiphol, Madrid-Barajas, Barcelona El Prat en Frankfurt International. De meeste van deze luchthavens liggen ook in de meest populaire toeristische bestemmingen in Europa, zoals Rome, Barcelona, Pais, Amsterdam en Londen.

Waarom Ryanair vliegtickets boeken via Vliegtickets.com?

Vliegtickets.com is een online reisbureau, waarmee je vliegtickets voor Ryanair kunt boeken. Ze bieden een breed scala aan vluchten van Ryanair, van een goedkope manier om te vliegen, tot luxe en comfortabele reizen.

Bijvoorbeeld, als je een vliegticket boekt van Ryanair via Vliegtickets.com, dan zijn er verschillende voordelen waaruit je kunt kiezen. Deze omvatten lage tarieven, kostenbesparingen, flexibele tarieven, lokaal kantoor en 24/7 service. Bovendien biedt Vliegtickets.com een reeks aan andere voordelen zoals gratis online check-in, boardingpass-downloading, gepersonaliseerde reizen en meer. In sommige gevallen bieden ze ook exclusieve aanbiedingen, zoals een gratis transportservice van en naar de luchthaven en een vergoeding aan je vrienden als je samen reist.

Met hun uitgebreide kennis en expertise hebben ze een vlucht voor elke reis behoefte. Of je nu op zoek bent naar een goedkoop Ryanair-ticket of een luxe vlucht met extra voordelen, met Vliegtickets.com is het mogelijk om het vliegticket te boeken dat bij jouw behoeften past.

Waarom vliegen met Ryanair

Vliegen met Ryanair betekent betaalbaar en efficiënt reizen door Europa. Met een uitgebreid netwerk van bestemmingen en scherpe prijzen, is het de ideale keuze voor budgetreizigers. Let wel op extra kosten voor bagage en andere services.
01
Betaalbare vluchten door heel Europa
02
Ruime keuze aan bestemmingen
03
Snelle en efficiënte service

Veel gestelde vragen over Ryanair

Om uw reisdetails te controleren en wijzigen bij Ryanair, kunt u het beste inloggen op de website of de mobiele app van Ryanair met uw boekingsreferentienummer en de achternaam van de hoofdboeker. Vanuit daar kunt u uw boekingsgegevens bekijken en eventuele wijzigingen aanbrengen, zoals het aanpassen van uw vluchttijden, het toevoegen van bagage of het wijzigen van uw stoelkeuze. Houd er rekening mee dat voor sommige wijzigingen mogelijk extra kosten in rekening worden gebracht. Als u hulp nodig heeft bij het wijzigen van uw reisdetails, kunt u ook contact opnemen met de klantenservice van Ryanair.
Om je boeking bij Ryanair aan te passen of te annuleren, dien je in te loggen op de website van Ryanair en naar het gedeelte ‘Mijn boekingen’ te gaan. Hier kun je de gewenste boeking selecteren en vervolgens de optie kiezen om deze aan te passen of te annuleren. Houd er rekening mee dat er mogelijk kosten verbonden zijn aan het aanpassen of annuleren van je boeking. Het is daarom aan te raden om de voorwaarden van Ryanair te raadplegen voordat je wijzigingen aanbrengt.
Voor het doen van de check-in voor een Ryanair-vlucht zijn er verschillende opties. Je kunt online inchecken via de website van Ryanair of de Ryanair app. Dit kan meestal vanaf 48 uur voor vertrek tot 2 uur voor vertrek van de vlucht. Daarnaast is het ook mogelijk om op de luchthaven zelf in te checken bij de incheckbalies van Ryanair. Vergeet niet om je instapkaart uit te printen of op je telefoon te downloaden na het inchecken. Veel succes en een fijne vlucht!
Als je vlucht met Ryanair wordt geannuleerd of vertraagd, is het belangrijk om contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij voor verdere informatie en om te kijken welke stappen er genomen kunnen worden. In sommige gevallen heb je mogelijk recht op compensatie of een alternatieve vlucht. Het is ook aan te raden om je reisverzekering te raadplegen voor eventuele vergoedingen. Het is altijd goed om op de hoogte te zijn van je rechten als passagier in dergelijke situaties.
Om je reisverzekering aan te passen of te kopen voor een Ryanair-vlucht, kun je dit meestal doen tijdens het boekingsproces op de website van Ryanair. Tijdens het boeken van je vlucht wordt vaak de optie geboden om een reisverzekering toe te voegen tegen een extra vergoeding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met Ryanair of een externe verzekeringsmaatschappij om een reisverzekering af te sluiten die past bij jouw behoeften en dekking biedt voor je vlucht met Ryanair. Vergeet niet om de voorwaarden van de verzekering zorgvuldig te controleren voordat je deze afsluit.