Delicious Thai food prepared by authentic Thai chefs

Air France heeft zojuist een nieuwe beroemde chef-kok toegevoegd aan het dinerprogramma tijdens de vlucht

Vincent Laraan

Inhoudsopgave



Air France heeft bepaalde passagiers een nieuwe reden gegeven om “Oooh la la” te zeggen als het om dineren aan boord gaat.

De Franse luchtvaartmaatschappij blijft haar topdinerprogramma naar een hoger niveau tillen met de toevoeging van de nieuwste chef-kok: Dominique Crenn, die de eerste vrouw in de Verenigde Staten werd die drie Michelinsterren verdiende voor Atelier Crenn, een van haar drie restaurants in San Francisco. .

Nu brengt ze haar culinaire talent naar (letterlijk) nieuwe hoogten met 12 kenmerkende gerechten die beschikbaar zijn in de eersteklas hutten van Air France, genaamd La Première, en zakenhutten op bepaalde vluchten die vertrekken vanuit de VS.

Elke maand worden er in elke hut twee kenmerkende gerechten aangeboden, waaronder een vegetarische optie en een gerecht op basis van zeevruchten, naast de rest van het menu, aangevuld met een selectie Franse wijn en champagne. natuurlijk. De nieuwe selecties presenteren de “inventieve en poëtische Franse keuken” waar Crenn bekend om is geworden, aldus Air France in een verklaring.

In de eersteklas cabine kunnen passagiers kiezen uit gerechten als kreeft met pico de gallo en theesaus, of mille-feuille van wortelgroenten met truffelsaus. In businesscabines bestaat de keuze uit Californische zwarte kabeljauw met quinoa en marinièresaus, of ravioli met saus van courgette, tomaat, hazelnoot en parmezaanse kaas.

De selecties zullen het hele jaar door wisselen, met zes gerechten elk in business en first class, afwisselend in maanden “om het verrassingselement te behouden”, bevestigde een woordvoerder van Air France via e-mail aan Vliegtickets.com.

De nieuwe kenmerkende gerechten werden op 1 februari 2024 uitgerold op vluchten naar Parijs vanuit Chicago, Los Angeles, Miami, New York-Newark, San Francisco en Seattle. Ze zullen in de lente en zomer geleidelijk beschikbaar zijn op vluchten die vertrekken vanaf alle 17 Amerikaanse bestemmingen van Air France, met de JFK in New York vanaf april. Zaken- en eersteklaspassagiers krijgen de mogelijkheid om hun maaltijden voor vertrek vooraf te bestellen, zodat ze zeker weten dat hun keuze beschikbaar is en om voedselverspilling aan boord te helpen verminderen.

Air France investeert meer in de passagierservaring

De samenwerking van Air France met Crenn is wederom een ​​verbetering die de luchtvaartmaatschappij onlangs heeft aangebracht in de passagierservaring voorin het vliegtuig. In 2023 onthulde Air France enkele opmerkelijke upgrades van zijn businessclass-cabines op langeafstandsroutes, waaronder een intrekbare deur voor elke ruime pod en Bluetooth-connectiviteit voor het persoonlijke entertainmentsysteem.

Crenn voegt nog meer sterren toe aan een culinair programma dat al wordt beschouwd als een van de beste in de commerciële luchtvaart. Air France werkt nu samen met 18 chef-koks wier restaurants minstens één Michelin-ster hebben verdiend, en heeft jarenlang vooraanstaande chef-koks aangesproken voor samenwerkingen die hun erfgoed weerspiegelen, waaronder Julien Royer, wiens in Singapore gevestigde Odette drie Michelin-sterren heeft verdiend; Olivier Perret uit Montreal, chef-kok van Renoir; Jofrane Dailly, bekend om zijn inventieve gerechten die zijn roots op het eiland Réunion weerspiegelen; en Andrée Rosier, de eerste vrouw die de prestigieuze Meilleur Ouvrier de France ontving, een wedstrijd voor meerdere beroepen die eens in de vier jaar wordt gehouden.

Crenn is ondertussen op zichzelf een beroemdheid. Ze werd geboren in Versailles en verhuisde in 1988 naar de Verenigde Staten, waar ze, zelfs zonder formele culinaire opleiding, het startschot gaf voor een spectaculaire culinaire carrière die zich nu over drie continenten uitstrekt. Haar restaurants in San Francisco, Atelier Crenn, Petit Crenn en Bar Crenn, hebben een constellatie van Michelin-sterren verdiend, terwijl Crenn zelf meerdere individuele prijzen en onderscheidingen heeft binnengehaald. In 2023 opende Crenn haar eerste concept in Parijs, Golden Poppy, geïnspireerd door de Californische keuken en vernoemd naar de staatsbloem, waardoor het een passende eetkeuze is voor passagiers die onderweg misschien op 9.000 meter hoogte van haar culinaire hoogstandjes hebben geproefd. naar de Lichtstad.