Air France lanceert de allereerste Parijs-vluchten vanaf deze grote Amerikaanse luchthaven

Vincent Laraan

Inhoudsopgave

[ad_1]

Voor de eerste keer ooit – en net op tijd voor de Olympische Zomerspelen van 2024 – zullen Phoenix en Parijs binnenkort met een rechtstreekse vlucht met elkaar verbonden zijn.

Air France heeft deze week aangekondigd dat het vanaf 23 mei drie wekelijkse vluchten zal uitvoeren tussen Phoenix Sky Harbor International Airport en zijn hub in Parijs, Charles de Gaulle International Airport.

De vluchten worden uitgevoerd op dinsdag, donderdag en zaterdag, met vertrek uit Parijs om 10:10 uur (lokale tijd) en aankomst in Phoenix om 12:10 uur (lokale tijd), terwijl de omgekeerde vluchten om 14:10 uur (lokale tijd) uit Phoenix vertrekken. ) en arriveert de volgende dag om 9.15 uur (lokale tijd) in Parijs. De luchtvaartmaatschappij schat dat vluchten naar Parijs ongeveer 10 uur en vijf minuten zullen duren, terwijl de terugreis ongeveer 11 uur zal duren. Op het moment van schrijven begonnen retourvluchten tussen Phoenix en Parijs bij $1.655 voor economy-stoelen en bij $5.460 voor business class.

Alle vluchten worden uitgevoerd met Boeing 787-9 Dreamliner-vliegtuigen, die beschikken over 30 platliggende business class-stoelen, 21 premium economy-stoelen en 228 economy class-stoelen. Helaas zijn dit niet de vliegtuigen met de nieuwe business class-cabine van de Franse luchtvaartmaatschappij (met pod-achtige, platliggende stoelen, 4K high-definition schermen en door de sommelier geselecteerde wijn).

Deze nieuwe vliegroute markeert pas de vierde directe route en derde bestemming in Europa vanuit de hoofdstad Arizona. De andere zijn vluchten van American Airlines en British Airways naar de Londense luchthaven Heathrow en vluchten met de goedkope luchtvaartmaatschappij Condor Airlines naar de Duitse luchthaven van Frankfurt.

Tijdens een persconferentie waarin de overzeese uitbreiding werd aangekondigd, zei burgemeester Kate Gallego van Phoenix: “Het toevoegen van non-stopdiensten aan Parijs is een belangrijke mijlpaal die onze toewijding aantoont aan het bieden van gemakkelijke en efficiënte reisopties van en naar Phoenix. Terwijl onze stad blijft groeien en een bestemming wordt voor bloeiende industrieën, heb ik er vertrouwen in dat directe verbindingen naar Parijs opwindende mogelijkheden voor verkenning en nieuwe zakelijke kansen zullen ontsluiten.”

Buiten Phoenix kondigde Air France onlangs aan dat het vanaf 13 mei de dagelijkse vluchten van en naar Minneapolis zou hervatten. De luchtvaartmaatschappij vloog al meer dan tien jaar tussen de City of Lakes en de City of Light toen ze zich afgelopen zomer terugtrok, waardoor haar SkyTeam partner, Delta Air Lines, om in plaats daarvan de route te exploiteren. Bovendien zal Air France vanaf 3 juni de vluchten tussen Raleigh en Durham uitbreiden naar zeven vluchten per week (van de huidige drie).

Deze toevoegingen en wijzigingen brengen het totale aantal Amerikaanse steden waar Air France deze zomer zal vliegen op 17: Atlanta, Boston, Chicago, Dallas, Denver, Detroit, Houston, Los Angeles, Miami, Minneapolis, New York City (JFK), Newark, Phoenix, Raleigh-Durham, San Francisco, Seattle en Washington, DC[ad_2]