Air France tilt de lounge-ervaring naar nieuwe hoogten bij Charles de Gaulle

Dit jaar blijft de Franse nationale luchtvaartmaatschappij investeren in zijn premium service, waarbij hij de lat nog hoger legt met nieuwe upgrades voor zijn gevierde eersteklas product, La Première.

Vincent Laraan

Inhoudsopgave

Vorig jaar introduceerde Air France een chique nieuwe business class op zijn nieuwe Boeing 777-300’s, met platliggende stoelen, 4K high-definition schermen en door de sommelier geselecteerde wijn. Dit jaar blijft de Franse nationale luchtvaartmaatschappij investeren in zijn premium service, waarbij hij de lat nog hoger legt met nieuwe upgrades voor zijn gevierde eersteklas product, La Première.

De verbeteringen beginnen met de luchthavenervaring op de hubluchthaven van Air France, met de opening van een nieuwe, ultra-exclusieve La Première-inchecklobby, speciale veiligheidscontroles en privéloungeruimte op de internationale luchthaven Parijs Charles de Gaulle (CDG), die in juli zou moeten debuteren, vlak voor de Olympische en Paralympische Zomerspelen van 2024.

Later dit jaar zal Air France een nieuwe La Première-cabine uitrollen, met de nieuwe eersteklas stoelen die naar verwachting de langste ter wereld zullen zijn.

Hier is alles wat we weten over de upgrades die in 2024 naar La Première komen.

Een exclusieve luchthavenervaring

In een poging om de privacy van de eersteklas reizigers van Air France te verbeteren, kunnen La Première-passagiers die vanaf CDG vertrekken vanaf juli een speciale lobby gebruiken voor privé inchecken. Van daaruit worden de gasten door een geheime gang naar hun eigen privéveiligheidscontrole gebracht voordat ze naar de lounge worden begeleid.

Terwijl de 10.000 vierkante meter grote lounge – met zijn menu en wijnen samengesteld door de beroemde Franse chef-kok Alain Ducasse (wiens gelijknamige restaurant drie Michelin-sterren heeft), doucheruimtes en gratis spabehandelingen van 30 minuten van het Franse huidverzorgingsmerk Sisley – niet Niet nieuw zijn de check-in aan de landzijde en drie exclusieve suites van 50 vierkante meter grenzend aan de lounge. En de suites zijn overdreven.

Elk van de privéruimtes omvat een woonruimte, een slaapkamer en een buitenterras, evenals een speciale butler. Volgens Air France zijn de suites verschillend van elkaar ingericht, maar hebben ze allemaal verse bloemen, luxe beddengoed en unieke kunstwerken van Franse kunstenaars. Passagiers kunnen ook verzoeken om twee suites naast elkaar te plaatsen.

Het is vermeldenswaard dat de La Première-suites niet zijn inbegrepen in de eersteklastarieven; ze moeten vooraf worden gereserveerd en de prijs voor het boeken van een van de suites begint bij € 800 (US$ 865, gebaseerd op de huidige gesprekstarieven).

De privépatio buiten voor de nieuwe gastensuites van Air France, met tuinmeubilair zoals stoelen en tafels en verschillende planten

De nieuwe suites zullen ook een eigen patio hebben.

Met dank aan Air France

Nieuwe eersteklas hutten

De incheckruimte en de gastensuites van La Première zijn nog maar het begin. Vanaf ergens in de winter van 2024 zal de nieuwe eersteklas cabine van Air France, La Première, debuteren met stoelen met de langste configuratie op de markt; we hebben het over vijf ramen voor elke passagier.

Op dat moment zullen er in elke cabine slechts drie eersteklas stoelen zijn, en elke stoel zal beschikken over een volledig vlak bed, een bank en een extra stoel.

Nieuwe conciërgediensten voor iedereen

Ongeacht welke serviceklasse u heeft geboekt, vanaf deze week biedt Air France nieuwe conciërgediensten aan bij CDG voor vervoer van, via en naar de luchthaven. Voor € 400 (US$ 432 gebaseerd op de huidige wisselkoersen) kan een Air France-passagier bijvoorbeeld een transfer naar de luchthaven boeken (binnen 40 kilometer van de luchthaven) en bij aankomst worden begroet door een conciërge. Van daaruit brengt een portier de bagage naar een speciale incheckbalie en begeleidt de reiziger naar de lounge (als de reiziger toegang heeft) of naar de boardinggate.

Er is ook de mogelijkheid om de conciërgeservice te boeken voor uw aankomst op CDG, inclusief een conciërge die reizigers bij de deur van het vliegtuig opwacht en hen via de prioriteitsbanen door de luchthaven begeleidt, helpt bij het ophalen van de bagage en ze voor een korte tijd naar een voertuig brengt. privétransfer naar Parijs (ook binnen 40 km van de luchthaven). Deze service kost ook € 400 voor één persoon, € 450 voor twee, € 500 voor drie en € 550 voor vier reizigers (dezelfde kosten voor meerdere reizigers gelden voor de conciërgediensten bij aankomst op de luchthaven).

Deze nieuwe conciërgediensten bij CDG zijn beschikbaar voor alle Air France-vluchten en codeshare-vluchten met partnerluchtvaartmaatschappijen. De diensten kunnen tot 18 uur vóór vertrek online of telefonisch worden geboekt.