Cityscape of Copenhagen

American heeft zojuist een nieuwe vlucht gelanceerd naar een van de coolste steden van Europa

De opwinding was eerder deze maand voelbaar toen de eerste vlucht van American Airlines van Philadelphia International Airport (PHL) naar Copenhagen Airport (CPH) klaar stond om op te stijgen.

Vincent Laraan

Inhoudsopgave

De opwinding was eerder deze maand voelbaar toen de eerste vlucht van American Airlines van Philadelphia International Airport (PHL) naar Copenhagen Airport (CPH) klaar stond om op te stijgen. Er werden toespraken gehouden, een ballonboog gevuld met rood-witte Deense vlaggen versierde de vertrekpoort en Deens gebak werd geserveerd op de zeer luide en vrolijke soundtrack van wat alleen kan worden omschreven als de Deense kijk op hiphop.

De nieuwe dienst naar Denemarken “brengt American Airlines na een aantal jaren terug naar de Scandinavische landen”, vertelde José Freig, American’s vice-president van internationale operaties, aan Afar in een e-mailverklaring na de inaugurele vlucht. De laatste keer dat American naar de regio vloog, was met zijn dienst naar Reykjavík, IJsland, die eindigde in 2019.

Na het doorknippen van het lint werden passagiers op 6 juni uitgenodigd om aan boord te gaan van de onlangs gelanceerde vlucht van American Airlines naar Kopenhagen, een route die vorig jaar werd aangekondigd als onderdeel van de plannen van de luchtvaartmaatschappij voor nieuwe en uitgebreide Europese vluchten in 2024. American Airlines kon om de transatlantische netwerkgroei uit te voeren nadat ze eindelijk extra Boeing-vliegtuigen hadden ontvangen na aanvankelijke vertragingen bij de levering.

Met de nieuwe route Philadelphia-Kopenhagen “zullen we meer enkele verbindingen tussen de VS en Kopenhagen aanbieden dan welke andere luchtvaartmaatschappij dan ook”, legt Brian Znotins, senior vice-president van netwerkplanning, uit op American’s Vertel me waarom podcast.

American’s nieuwe Kopenhagen-vlucht maakt verbinding met meer dan 85 routes door Noord-Amerika. Naast Kopenhagen heeft American deze zomer ook seizoensdiensten naar Napels, Italië en Nice, Frankrijk, vanuit Philadelphia toegevoegd.

Kleurrijke gebouwen langs een kanaal in de iconische wijk Nyhavn in Kopenhagen

Ga rechtdoor naar de kleurrijke grachten van Kopenhagen en verken een stad waar zoveel van het leven zich op en langs het water afspeelt.

Alle nieuwe vluchten worden uitgevoerd met Boeing 787-9-vliegtuigen en zullen momenteel tot de herfst lopen (de vluchten naar Kopenhagen en Nice lopen tot 6 oktober; de vluchten naar Napels lopen tot en met 26 oktober). American heeft nog niet aangekondigd of de nieuwe dienst Kopenhagen, Napels en Italië in 2025 zal terugkeren.

De nieuwe Europese routes komen precies op het moment dat American het eten en de voorzieningen voor zijn stoelen in de eerste, zakelijke en premium economy class op transatlantische vluchten heeft vernieuwd, waardoor vliegen met de luchtvaartmaatschappij nog aantrekkelijker wordt voor premium reizigers die over de vijver springen.

Dit is wat u moet weten over de nieuwe vlucht naar Kopenhagen en het nieuwe aanbod voorin het vliegtuig.

De nieuwe vlucht van American Airlines naar Kopenhagen

De nieuwe vlucht van American Airlines van Philadelphia naar Kopenhagen wordt uitgevoerd met een Boeing 787-9-vliegtuig met 255 stoelen in de Main Cabin, waaronder 21 verstelbare Premium Economy-stoelen met zeven centimeter extra beenruimte en iets breder dan de economy-stoelen van het vliegtuig. Voorin bevinden zich 30 platliggende stoelen in de vlaggenschipcabine van businessclass in een 1-2-1-configuratie, compleet met een 15,4-inch filmscherm, een Bang & Olufsen-koptelefoon en diverse andere toeters en bellen, waaronder enkele gloednieuwe upgrades (meer daarover hieronder).

American Airlines-vlucht 744 vertrekt nu dagelijks vanuit Philadelphia om 21.35 uur (lokale tijd) en arriveert zeven en een half uur later in Kopenhagen om 11.10 uur (lokale tijd). American Airlines-vlucht 745 vertrekt dagelijks om 14.00 uur (lokale tijd) uit Kopenhagen en arriveert ongeveer acht en een half uur later om 16.25 uur (lokale tijd) in Philadelphia.

Omdat ik onlangs de vlucht heb meegemaakt die eerst vanuit San Francisco reisde, moet ik zeggen dat het opsplitsen van de reis door Europa in ongeveer gelijke delen geen slechte optie is (in plaats van rechtstreeks van de westkust naar Europa te vliegen met een langere nachtvlucht). Omdat American Airlines op haar binnenlandse vluchten betrouwbare Wi-Fi-connectiviteit bood, kon ik werken aan de dagvlucht van San Francisco naar Philadelphia, en daarna ontspannen en slapen tijdens de nachtvlucht van Philadelphia naar Kopenhagen. Het onlangs verbeterde businessclass-aanbod van American (ik zat op stoel 5L op de vlucht naar CPH, een businessclass-stoel bij het raam) heeft zeker geholpen bij het vangen van een aantal Z’s op weg naar Europa. Dat maakte het veel gemakkelijker om bij aankomst aan de slag te gaan.

Businessclass-stoel van American Airlines met beddengoed in een grijs herbruikbaar ritszakje in plaats van plastic

Het nieuwe beddengoed van American wordt nu geleverd in een herbruikbaar zakje met ritssluiting, in plaats van plastic dat op de vuilstort belandt.

Foto door Michelle Baran

Nieuwe upgrades van businessklasse

Terwijl Amerika zich opmaakt om nieuwe Flagship Suite-stoelen te lanceren op zijn Boeing 787-9’s, Boeing 777-300’s en Airbus A321XLR’s (er is geen precieze datum gegeven voor de onthulling, maar oorspronkelijk had Amerika gezegd dat de vliegtuigen in 2024 zouden debuteren), de luchtvaartmaatschappij begint verbeterde aanbiedingen te bieden aan reizigers uit de eerste klasse, zakenreizigers en premium economy-reizigers op internationale vluchten, inclusief op haar nieuwe vluchten naar Kopenhagen, Nice en Napels.

Voorzieningenpakketten met een wisselend aanbod van dertien Lune-huidverzorgingsproducten (allemaal ‘schoonheidsmerken gecreëerd door de oprichters van Black and Brown’ volgens Thirteen Lune) worden nu uitgedeeld aan eerste-, zaken- en premium-economy-reizigers die naar het buitenland vliegen. Het idee is dat de kits elke paar maanden zullen veranderen en verschillende huidverzorgingsmerken en -producten zullen presenteren. Op die manier kunnen regelmatige vliegers nieuwe mogelijkheden ervaren.

Vanaf het weekend van Memorial Day krijgen degenen die als eerste vliegen en zakenmensen dubbelzijdige kussens aangeboden die aan de ene kant verkoelend zijn en aan de andere kant van traditionele stof zijn gemaakt. American werkte samen met textielbedrijf John Horsfall om het beddengoed te ontwikkelen met behulp van gerecyclede materialen. Om het plasticafval verder terug te dringen, wordt het nieuwe beddengoed, inclusief een deken, geleverd in een herbruikbaar ritszakje gemaakt van gerecyclede vezels, in plaats van in een plastic zak voor eenmalig gebruik. De verandering zal ongeveer 25 ton plastic per jaar besparen.

Alle internationale zakenreizigers krijgen nu ook pantoffels (voorheen kregen alleen zakenreizigers op ultralangeafstandsvluchten pantoffels).

Barramundi-gerecht met rijst geserveerd in de businessclass van American Airlines

Op weg naar Kopenhagen vanuit Philadelphia was een van de menu-opties in het bedrijfsleven dit smakelijke barramundi-gerecht met rijst.

Foto door Michelle Baran

Klanten die in business class van en naar Europa reizen, zullen worden getrakteerd op nieuwe menu-items zoals zalm met rode currysaus, kip met mojo verde-saus en zeebaars met macadamia-korst.

Ik kan bevestigen dat het eten, de service en de voorzieningen in het vernieuwde Amerikaanse businessclass-aanbod op transatlantische vluchten voor heerlijke diners en rustgevende slaapervaringen zorgden. Ik waardeerde ook de mogelijkheid om menu-items tot 24 uur vóór de vlucht vooraf te bestellen, waardoor ik de curryzalm veilig kon stellen, ook al was deze bijna op voor degenen die tijdens de vlucht bestelden.