Bagagekosten voor luchtvaartmaatschappijen: wat u moet weten voordat u gaat vliegen

Vincent Laraan

Inhoudsopgave


Steeds meer mensen vragen naar bagagekosten, en terecht. Bagagekosten zijn een verwarrende puinhoop geworden en elke luchtvaartmaatschappij heeft een ander beleid, wat ontmoedigend kan zijn. In plaats van het bagagebeleid van elke luchtvaartmaatschappij door te nemen, zal ik de basisprincipes uiteenzetten die elke reiziger zou moeten kennen. Houd voorafgaand aan de aankoop rekening met deze vier basisprincipes.

Bagagekosten voor luchtvaartmaatschappijen

Basis bagage

1. Bagagekosten zijn per stuk bagage en per richting. Dus één manier = één lading. Retour = twee kosten. Als uw vlucht een verbinding heeft, worden bagage over het algemeen van vlucht naar vlucht overgebracht en zijn er geen extra kosten van toepassing. Er zijn een paar uitzonderingen, bijvoorbeeld als u overstapt van de ene luchtvaartmaatschappij naar de andere en die twee luchtvaartmaatschappijen geen bagageovereenkomst met elkaar hebben; of als u daadwerkelijk afzonderlijke tickets koopt voor elk deel van uw aansluitende vlucht. Beide gevallen zijn zeer zeldzaam.

2. Hoewel sommige websites meer openhartig zijn over bagagekosten dan andere, worden deze kosten vastgesteld door de luchtvaartmaatschappij en veranderen ze niet of u uw ticket telefonisch of online, via de luchtvaartmaatschappij of via een website van een derde partij koopt. De zakprijs zal hetzelfde zijn. Als een bepaalde website geen kosten voor ingecheckte bagage vermeldt en een andere wel, is dat simpelweg omdat de eerste site niet alle bijbehorende kosten onthult – het is niet zo dat ze een betere deal hebben!

3. De meeste luchtvaartmaatschappijen rekenen geen bagagekosten voor hun top frequent flyers (die met de “elite” status); leden van het Amerikaanse leger; houders van zakelijke en eersteklas tickets; degenen die volledig terugbetaalbare of andere duurdere tarieven kopen; en in sommige gevallen mensen die de creditcard van de luchtvaartmaatschappij hebben.

Nu we de basis hebben behandeld, op de kern:

Gecontroleerde bagage

Voor binnenlandse vluchten variëren de bagagekosten en variëren van gratis tot € 200. Southwest Airlines staat bekend om zijn “Bags Fly Free”-beleid – ze laten twee tassen gratis toe. Maar de meeste luchtvaartmaatschappijen rekenen ongeveer € 30 voor de eerste tas en € 35 voor de tweede tas. (Meer dan twee kunnen erg duur worden.) JetBlue brengt nu kosten in rekening voor tassen (vroeger stond één freebie toe), op basis van de gekochte serviceklasse:

Tariefoptie 1e tas 2e tas 3e tas + extra bagage

Blauw €20 (online/bij kiosk) €25 (aan de kassa) €35 – €100 per stuk

Blue Plus inbegrepen € 35 € 100 per stuk

Blue Flex Inbegrepen Inbegrepen € 100 per stuk

Sommige luchtvaartmaatschappijen hebben de afgelopen jaren een stap gezet om gratis bagagevrijdom (zoals het JetBlue-model) op te nemen met een verbeterde stoel. U kunt bij individuele luchtvaartmaatschappijen navragen of zij dit voordeel bieden voor het boeken van een betere serviceklasse.

Bagagekosten zijn gebaseerd op stuk, maat en gewicht. Als je tas te groot of te zwaar is, volgens de standaard van de luchtvaartmaatschappij, moet je extra betalen. Tassen die meer dan 70 kilo wegen vallen meestal in deze categorie.

Handbagage

Een veelgebruikte strategie is nu om te proberen uw bagage mee aan boord te nemen om bagagekosten te vermijden. Dat is meestal een goed idee, aangezien bijna elke luchtvaartmaatschappij één gratis handbagage toestaat op basis van grootte en gewicht (meestal 45 lineaire inches en minder dan 30 pond). Maar een paar luchtvaartmaatschappijen, Spirit en Allegiant, brengen u daadwerkelijk kosten in rekening voor uw handbagage, zelfs meer dan de kosten van een ingecheckte bagage!

Bij alle luchtvaartmaatschappijen, inclusief Spirit en Allegiant, mag u echter één “persoonlijk item”, zoals een portemonnee of laptop, gratis meenemen.

Binnenlands versus internationaal

Een andere factor die de kosten van bagagekosten bepaalt, is of de vlucht binnenlands of internationaal is. Passagiers die internationaal vliegen, kunnen kosten betalen variërend van € 0 – € 350, afhankelijk van de serviceklasse en de bestemming. Bij internationale reizen is de berekening van bagagekosten afhankelijk van de bestemming.

Wanneer moet u uw bagagekosten betalen?

Steeds meer luchtvaartmaatschappijen rekenen hogere bagagekosten als u ze op de luchthaven betaalt, in plaats van ze vooraf te betalen op de website van de luchtvaartmaatschappij. Om deze reden raden we u altijd aan om vóór uw vlucht de website van de luchtvaartmaatschappij te controleren om te zien of u uw bagagekosten vooruit kunt betalen. Dit bespaart ook wat tijd op de luchthaven.

Nog in de war? Bekijk onze tabellen met bagagekosten.

Dit is veel gedetailleerde informatie. We hebben uitgebreide tabellen met bagagekosten gemaakt om u te helpen bij het plannen van uw reis. Gebruik ze voor elke reis!

Vragen hebben? Gewoon e-mailen [email protected].

Let op: deze tips zijn van toepassing op vluchten naar bestemmingen in de VS. De kosten kunnen variëren voor reizen buiten het land. Tarieven zijn geldig vanaf 06/01/16, maar kunnen worden gewijzigd.

Opslaan

Opslaan

Opslaan

Opslaan

Opslaan

Opslaan

Opslaan

Opslaan

Opslaan