Beste dag om vluchten te boeken in 2023: is dinsdag de goedkoopste?

Vincent Laraan

Inhoudsopgave

[ad_1]

Luchtvaartmaatschappijen geven stoelen vrij op verschillende dagen en op verschillende tijdstippen van het jaar, wat betekent dat u wellicht een betere deal kunt vinden als u vluchten voor een bepaalde tijd of maand boekt.

Houd er rekening mee dat er niet slechts één beste dag is om goedkope vluchten te boeken; het varieert afhankelijk van uw bestemming, waar u vandaan komt, de vluchtdatum van uw reis en uw reisbehoeften. Maar we zullen analyseren wat belangrijk is bij het vinden van de goedkoopste vlucht gedurende de week.

De beste dag om uw vlucht te boeken is afhankelijk van het type reiziger dat u bent. Als u op zoek bent naar het goedkoopste tarief, dan is dinsdagochtend meestal het moment waarop luchtvaartmaatschappijen hun wekelijkse tarieven vrijgeven.

Als u er echter zeker van wilt zijn dat uw stoel beschikbaar is, is vrijdagavond de beste tijd om vluchten te boeken, omdat de meeste luchtvaartmaatschappijen na dit punt stoppen met het verkopen van stoelen, ter voorbereiding op vertrek in het weekend.

Voor de meeste flexibiliteit dient u uw vlucht op dinsdagmiddag of woensdagochtend te boeken. Er zijn nog voldoende zitplaatsen beschikbaar, maar niet zo veel dat het tarief veel duurder is dan op andere dagen van de week.

Hoe luchtvaartmaatschappijen tickets vrijgeven

Een vliegticket vasthouden

Luchtvaartmaatschappijen geven stoelen op verschillende dagen en op verschillende tijdstippen van het jaar vrij, wat betekent dat u wellicht een betere deal kunt vinden als u vluchten voor een bepaalde tijd of maand boekt.

Natuurlijk is er niet “één beste dag om vluchten te boeken”, omdat deze varieert afhankelijk van uw bestemming en reisbehoeften. Als je echter flexibel bent, kun je vooruit komen door op bepaalde dagen van de week of maand te boeken.

Om u te helpen vooruit te plannen, volgen hier enkele factoren waarmee u rekening moet houden die van invloed zijn op de prijsstelling van vluchten, zodat u geld kunt besparen.

Agenda-overwegingen

Luchtvaartmaatschappijen geven eerst de goedkoopste stoelen vrij en duurdere later, dus wanneer je je vlucht boekt, is het belangrijk. Zakenreisdata, zoals midweek tijdens een populaire vakantieperiode of rond grote beurzen, zullen meer kosten omdat er veel vraag naar is. Als u flexibel kunt zijn met uw reisdata, kies dan voor een dinsdag- of woensdagvlucht wanneer de tarieven het goedkoopst zijn.

Verschillende factoren zijn van invloed op de kosten van uw vlucht. Vliegtickets zijn over het algemeen goedkoper tijdens het midden van de week of ’s avonds laat wanneer de vraag naar stoelen lager is.

Vliegen naar kleinere luchthavens in plaats van grote, regionale jets gebruiken in plaats van grotere vliegtuigen en vliegen op kleine vliegtuigen zijn andere manieren om geld te besparen. Als je met kleine kinderen reist, is midweek reizen natuurlijk niet de beste optie.

Luchtvaartmaatschappijen geven goedkope stoelen massaal vrij. De belangrijkste factor die bepaalt wanneer u uw ticket koopt, is hoeveel een luchtvaartmaatschappij aan vluchten moet uitgeven; dit is echter niet de enige manier waarop ze gedwongen zijn kortingen aan te bieden.

Luchtvaartmaatschappijen moeten zich ook houden aan wetten die hun passagiers beschermen tegen discriminatie.

Hand met een telefoon en een vliegticket

Andere factoren die van invloed zijn op vluchtprijzen

De dag en het tijdstip waarop u uw vlucht boekt, heeft wel invloed op de prijs, maar er zijn zoveel factoren die prijsschommelingen beïnvloeden. Veel vinden is over het algemeen geen probleem; het gaat er meer om of dat reisschema past bij uw reisdatum en -schema.

Begin vandaag nog met het zoeken naar laaggeprijsde vluchten om te zien hoeveel u betaalt.

Wanneer u geen vluchten moet boeken

Er zijn bepaalde dagen van de week waarop u uw vlucht niet moet boeken, vooral als u op zoek bent naar voordelige tarieven. Op dinsdag zijn de tarieven het goedkoopst, maar je kunt ook goede prijzen vinden op maandag, woensdag, donderdag en zaterdag.

De tarieven zijn het hoogst op vrijdag en zondag en rond belangrijke feestdagen, want dan vliegen de meeste passagiers.

Als u in het seizoen reist

Vrouwen genieten op het strand

Als je tijdens het hoogseizoen reist en een specifieke route in gedachten hebt, heeft dat grote invloed op de ideale dag om goedkope vluchten te vinden. Dat geldt zeker voor een bekende binnenlandse vakantievlucht, maar dat geldt ook voor reizen naar het buitenland.

Volgens Vliegtickets.comis 22 oktober tot en met 4 november de goedkoopste periode om van Kansas City naar Londen te vliegen. Als u echter op 10 december bent vertrokken en op 22 december bent teruggekeerd, kan het tarief ten noorden van € 3.000 zijn.

Als je naar een minder populaire bestemming gaat, of als het buiten het seizoen is, maak dan een bladwijzer voor je streefdata en houd de tarieven enkele weken in de gaten. Als de prijzen dalen tot onder wat u had verwacht te besteden, koop dan uw tickets.

Januari, mei, september en november zijn de goedkoopste maanden om internationale vluchten te boeken. Tijdens deze maanden kunnen vluchten tot 40% goedkoper zijn.

Als u echter van plan bent populaire zomervakantiebestemmingen in Europa, het Caribisch gebied of Azië te bezoeken, boek dan uw vlucht van maandag tot en met donderdag voor lagere prijzen. In de tweede helft van juli zijn tickets het goedkoopst als je tussen juni en augustus vertrekt.

Als je op het laatste moment kunt vliegen

Vluchtschema

Het seizoen en je bestemming bepalen de reserveringen en hoeveel doorlooptijd je hebt. Maar als u binnen een paar weken kunt vertrekken nadat u van plan bent te gaan, probeer dan voor dinsdagen en woensdagen.

Dat komt omdat luchtvaartmaatschappijen hun kalenders 12 weken van tevoren publiceren voordat ze vluchten toevoegen of intrekken, afhankelijk van de werkelijke vraag.

Als u boekt voor de volgende zomer, vergelijk dan de prijzen naarmate de tijd dichterbij komt, en u kunt een tarief vinden dat veel lager is dan verwacht.

Wanneer u reist tijdens het hoogseizoen

Scène op de luchthaven

Over het algemeen werkt het boeken van vluchten op een bepaalde datum het beste. Bepaalde seizoenen, zoals kerst- en zomervakanties, hebben echter hogere vluchtkosten. Van december tot februari is de goedkoopste prijs voor een internationale reis naar Europa ongeveer € 1.000.

Maar de maanden mei tot en met september zijn de beste tijd om een ​​vlucht te boeken, aangezien je goedkope reizen kunt krijgen voor iets minder dan € 1.000.

Ga je naar een minder populaire bestemming? Als u op maandag of dinsdag reist, is april volgens FareCompare.com de beste maand van het jaar om te boeken. De goedkoopste dag om binnenlandse tickets te kopen is 19 december, terwijl internationale vluchten de goedkoopste zijn op 9 januari.

Als uw reisplannen flexibel zijn over uw vluchtdata

De beste tijd om reisarrangementen te maken, is afhankelijk van waar u naartoe gaat, maar als u flexibel kunt zijn met uw vertrekdata, probeer dan uw tickets op dinsdag te kopen voor aanzienlijke besparingen.

Als u op zoek bent naar een goedkope vlucht, wint u door flexibel te zijn over uw data voor zowel binnenlandse als internationale vluchten.

Luchtvaartmaatschappijen publiceren hun dienstregelingen 11 weken voordat ze van kracht worden, wat inhoudt dat ze vluchten kunnen toevoegen of verwijderen als dat nodig is. U kunt geluk hebben en een lage prijs vinden op dergelijke vluchten.

De beste dag om binnenlandse voorjaarsvakantie-tickets te kopen is zaterdag, terwijl internationale vakantiegangers hun tickets op dinsdag moeten kopen.

Als je last minute reist van december tot februari, zijn vrijdagen het goedkoopst voor zowel binnenlandse als internationale reizen.

De goedkoopste dagen om te vliegen op een binnenlandse reis zijn dinsdag en woensdag, terwijl vluchten in het weekend iets meer kosten dan doordeweekse reizen.

Als je eerder of later wilt vertrekken, zijn de tarieven gemiddeld 30% goedkoper als je tussen dinsdagochtend en vroeg in de middag kunt reizen.

Wanneer u een last-minute reis boekt

De goedkoopste dag om vluchten te boeken hangt af van uw bestemming, maar u kunt op elk moment van de week goedkope prijzen vinden, behalve op vrijdag en zondag.

Dat komt omdat luchtvaartmaatschappijen hun dienstregelingen meestal 6 weken van tevoren vrijgeven, zodat ze vluchten toevoegen of verwijderen op basis van de werkelijke vraag. Maandag en dinsdag zijn ook prima dagen om doordeweeks een reis te boeken.

Als u flexibel bent over uw bestemming

De beste dag om betere deals te krijgen, hangt af van waar je heen gaat, maar dinsdag is meestal een goede dag. Luchtvaartmaatschappijen geven hun schema’s 11 weken van tevoren vrij, wat betekent dat ze vluchten kunnen toevoegen of verwijderen, afhankelijk van de werkelijke vraag.

Als u eerder of later in de week kunt vertrekken, een weekendtrip kunt omruilen voor een midweekreis of zelfs een binnenlandse reisvakantie kunt omruilen voor lastminutereizen, vindt u wellicht goedkopere tarieven.

Als u flexibel bent over wanneer u vliegt

Lufthansa-vliegtuig op luchthaven

Dinsdag is de goedkoopste dag om internationale vluchten te boeken en woensdagmiddag is de optimale vertrektijd.

De enige uitzondering: als je tussen december en februari van Londen naar New York reist, probeer dan een vertrek op zaterdagochtend. Omdat luchtvaartmaatschappijen hun reisroutes 14 weken van tevoren doorgeven, kunt u op dat moment goedkope tarieven ontdekken.

Ze zullen vluchten aanpassen of verwijderen als reactie op de echte vraag. Als u flexibel kunt zijn over wanneer u vertrekt, heeft u een grotere kans om geld te besparen op uw reis.

Als u flexibel kunt zijn over welke dagen van de week u vliegt

De goedkoopste dag om binnenlandse vluchten te boeken is dinsdag, maar als je flexibel kunt zijn over welke dagen van de week je reist, streef dan naar een vertrek op woensdagmiddag.

De enige uitzondering is als je tussen december en februari van Londen naar New York vliegt. Een vertrek op zaterdagochtend is de beste keuze als u tussen december en februari reist. Dat komt doordat luchtvaartmaatschappijen hun dienstregeling 14 weken van tevoren doorgeven.

Zie Gerelateerd: Manieren om de goedkoopste eersteklasvluchten te boeken

Wat is de goedkoopste dag om een ​​vlucht te boeken?

Man met laptop

Houd er rekening mee dat er niet slechts één juiste dag is om de beste ticketprijs voor vluchten te vinden, omdat deze varieert afhankelijk van uw bestemming, waar u vandaan vliegt en uw reisbehoeften.

De beste dagen van de week om vluchten te boeken variëren, afhankelijk van waar en wanneer u wilt vliegen.

Doordeweekse prijzen zijn afhankelijk van uw reisdoelen en -vereisten. Maandag is meestal de goedkoopste dag van de maand, hoewel dit niet altijd het geval is voor piekseizoenen of -periodes.

De beste dagen om naar Cancun te vliegen zijn bijvoorbeeld dinsdag en woensdag voor de maand oktober, terwijl de goedkoopste dag van de week zondag is omdat het een laag reisseizoen is. De goedkoopste tijd van het jaar om vluchten te boeken is meestal in januari of februari, terwijl de duurste tijd in december is.

Als u vluchten wilt boeken voor de kerst-/nieuwjaarsvakantie, zijn uw goedkoopste opties dinsdag en woensdag tijdens het herfstseizoen in het VK (november-december). De beste dag van de week hangt echter af van de piekboekingsperiode van uw land van bestemming, die tot 6 maanden kan duren.

Als u op zoek bent naar de beste dag om vluchtdeals te vinden, denk dan aan uw bestemming. De goedkoopste dagen van de week verschillen per land en seizoen.

Als u echter een reis plant rond Kerstmis of een andere piekperiode, kunt u dit het beste ruim van tevoren plannen, omdat de prijzen in deze tijden hoger zijn dan normaal.

Uiteindelijk is de goedkoopste dag om een ​​vlucht te boeken de dag waarop u de goedkoopste vlucht vindt. Goede vluchtdeals duren niet lang, dus je wilt pakken wat je kunt vinden. Houd er rekening mee dat de meeste luchtvaartmaatschappijen ook een gratis 24-uurs annuleringsbeleid hebben voor het geval uw spontaniteit na het vinden van een goede deal verkeerd blijkt te zijn.

Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunnen passagiers hun vlucht gratis wijzigen of annuleren. Dit komt echter soms met de voorwaarde dat u niet de goedkoopste Basic Economy-tarieven koopt. In dit geval kunt u later annuleren, maar ontvangt u mogelijk alleen een voucher.

Hoe vluchtprijzen werken voor internationale reizen

Wil je naar het buitenland vliegen, dan kan dat op zondag. Dinsdag is een goede dag om meer stoelen te verkopen, aangezien volgens de vuistregel dinsdagen doorgaans de beste dagen zijn om naar het buitenland te vliegen. De optimale tijd om internationaal te reizen kan aanzienlijk verschillen van wat u gewend bent.

Deskundig advies over het internationaal boeken van de goedkoopste vluchten

Ik stelde een reisadviseur, Dawn Holland, een paar vragen over de beschikbaarheid van vluchten voor internationale reizen.

Hier zijn enkele belangrijke punten:

  • De belangrijkste factor in vluchtprijzen is beschikbaarheid. Als u vooruit kunt plannen en flexibel bent met uw data of tijden, kunt u vaak betere prijzen vinden. Veel zakenreizigers vertrekken op zondagmiddag of maandagochtend en keren op vrijdagmiddag terug.
  • Ook vakantiegangers of reizigers die terugkeren van congressen en incentivereizen komen vaak op zondag terug. Als u reizen op zondag kunt vermijden en in de vroege ochtend of late avond kunt vliegen, kan het gemakkelijker zijn om beschikbaarheid op vluchten te vinden. De meeste mensen houden er niet van om om 5 uur ’s ochtends op het vliegveld te zijn of om middernacht te landen als ze het kunnen helpen, dus deze vluchten zitten meestal niet zo snel vol.
  • Vroeg plannen is de sleutel als u op vakantie of voorjaarsvakantie reist. Vakantiereizigers beginnen met plannen in de nazomer, augustus/september, en reizigers in de voorjaarsvakantie beginnen meestal in november/december.
  • April en mei zijn geweldige tijden om naar het Caribisch gebied te reizen. Het orkaanseizoen is meestal juni-november. Af en toe is er orkaanactiviteit in mei, dus het kan een gok zijn, maar niet zoveel als juli-september. Omdat het Caribisch gebied een populaire winterbestemming is, zijn de tarieven buiten het seizoen (april-november) in veel resorts meestal iets lager.
  • Ook in het laagseizoen (mei-oktober) kan Thailand een voordelige bestemming zijn; het weer is echter misschien niet ideaal. Het is meestal warm en vochtig, maar vluchten en hotels zijn normaal gesproken zuiniger.

Expert Q&A

Wat zijn de belangrijkste factoren bij het bepalen van vluchtprijzen?

De belangrijkste factor is de beschikbaarheid van stoelen in een vliegtuig. Als we één vlucht per dag naar Costa Rica hebben, zal die vlucht ERG duur zijn, aangezien ze het monopolie op de route hebben.

Momenteel is 1/3 van de vluchtoperaties uitgevoerd, dus als u ergens heen wilt, maakt u extra tussenstops of tussenstops als u zich niet in een hubstad bevindt. Je stapt over op een vlucht met mensen uit het hele land.

Bijvoorbeeld: vluchten naar Cabo San Lucas zijn torenhoog. Mensen voelen zich comfortabel om naar Mexico te vliegen, maar er is een gebrek aan vluchten die in en uit SJD vliegen. Als we nog twee vluchten per dag zouden hebben, zouden de kosten dalen, omdat Delta, United, American en Southwest niet in staat zouden zijn om de prijzen die ze hanteren in rekening te brengen.

Wat maakt vluchtprijzen goedkoop?

Er zijn goedkopere vluchten beschikbaar naar plaatsen waar verschillende luchtvaartmaatschappijen op vliegen. Las Vegas en DFW zijn hier goede voorbeelden van aangezien verschillende grote luchtvaartmaatschappijen deze twee luchthavens als hubs gebruiken. Het weer is een andere factor. Het is goedkoper om naar Phoenix te vliegen als het 110 graden is, want niemand wil in die hitte zitten.

Wat zijn de goedkoopste steden om naar te vliegen (over de hele wereld)?

Ik wou dat er een eenvoudiger antwoord was, omdat het van zoveel factoren afhangt. Snelle en korte uitjes binnen de VS vanuit grote steden zijn goedkoper. Pre-COVID zou afhangen van het seizoen en de evenementen die in de stad plaatsvinden.

Nu zijn staten meer open en drukker. Kijk naar Florida en Texas; ze ervaren veel verkeer omdat je een pauze kunt nemen van je masker en kunt genieten van een hotel en een maaltijd in een restaurant.

Verschillende landen zijn nog steeds gesloten om te reizen, waardoor het moeilijk is om een ​​reis te plannen, omdat verschillende landen waar je doorheen kunt reizen dit momenteel niet toestaan.

Wat is de beste dag om vliegtickets te kopen?

Man kijkt op een instapscherm op een luchthaven

De beste dag om een ​​vlucht te boeken is meestal dinsdag, maar andere factoren, zoals seizoensinvloeden, spelen ook een rol bij het beslissen op welke dag u uw vliegtickets koopt.

Een van de redenen dat dinsdag de goedkoopste weekdag is om vluchten te kopen, is dat grote luchtvaartmaatschappijen hun stoelen op verschillende dagen en op verschillende tijdstippen van het jaar vrijgeven. Dit betekent dat u misschien een betere deal vindt als u vluchten boekt voor een specifieke tijd of maand.

Het is belangrijk om te onthouden dat er niet slechts één beste dag is om vluchten te boeken, maar dat deze varieert afhankelijk van uw bestemming en reisbehoeften. Kortom, er is geen perfect antwoord om te beslissen welke dag van de week het beste is om vliegtickets te kopen.

De dag waarop u de beste vliegticketprijs krijgt, hangt af van uw bestemming, seizoensinvloeden en andere factoren waarmee de betreffende luchtvaartmaatschappij rekening houdt bij het bepalen van hun ticketprijzen.

Een manier om erachter te komen wat de goedkoopste dag is om uw ticket te kopen, is door tariefwaarschuwingen te gebruiken via een website zoals Scott’s Cheap Flights; hiermee kunt u uw reisinformatie invoeren en de website stuurt u een e-mail als er een betere deal is voor uw gewenste vlucht.

Als u op zoek bent naar de beste dag om internationale tickets te boeken, is maandag meestal de beste dag. Maar nogmaals, bepaalde luchtvaartmaatschappijen geven hun stoelen op verschillende dagen vrij, dus het verschilt per luchtvaartmaatschappij.

zondag, zaterdag en woensdag voor binnenlandse vluchten; maandag, dinsdag, vrijdag en zondag voor internationale langeafstandsvluchten; Donderdag en maandag voor internationale korteafstandsvluchten.

Zoals u hierboven kunt zien, variëren de goedkoopste dagen van de week om uw vlucht te boeken, afhankelijk van uw bestemming en reisbehoeften. De beste dag om tickets te kopen, verschilt van persoon tot persoon.

Beste tijd van de dag om vluchten te boeken

Tijd controleren op een digitaal horloge

Vliegtickets.comonthult dat je op zaterdag de beste vluchtdeals kunt vinden. Als u de goedkoopste tarieven wilt, boek dan uw reis zo snel mogelijk. Volgens Vliegtickets.comis het beste moment van de dag om vluchten te boeken om 15.00 uur.

Zaterdag is toevallig ook de beste dag van de week om kaartjes te kopen, gevolgd door woensdag en zondag, met goedkopere prijzen op deze dagen in tegenstelling tot andere.

Vliegtickets.comraadt u aan uw vluchten te boeken tussen 15.00 uur en 18.00 uur wanneer de vluchtprijzen nog steeds lager zijn dan de dag ervoor, dus als de tarieven in waarde dalen, zullen ze meer van deze goedkope tickets verkopen.

Wanneer is de beste tijd om uw vliegticket voor vakantiereizen te kopen?

Als u absoluut de beste prijzen wilt vinden, kunt u proberen uw vakantiereis voor eind oktober te boeken voor een goedkoper tarief. Experts raden aan om kerstvluchten 61 tot 90 dagen voor de vakantie te boeken. Het vliegtarief zal lager zijn dan wanneer u boekt voor of na dit uitstekende boekingsvenster.

Laatste tips voor het vinden van de beste vluchtdeal

Vrouwen boeken vlucht op laptop

Hier zijn enkele tips voor het vinden van de beste vliegticketprijzen, ongeacht de dag van de week.

Gebruik de juiste hulpmiddelen

Waarom zou je je druk maken om de beste dag om te vliegen als je vluchtdeals rechtstreeks in je inbox kunt krijgen met waarschuwingen van Scott’s Cheap Flights? Als je op zoek bent naar goedkope vliegtickets van de luchtvaartmaatschappijen, kijk dan eens naar Skyscanner’s vluchtkalender-tool.

Dit informeert u hoeveel elke luchtvaartmaatschappij in rekening brengt voor een specifieke vlucht op een bepaalde datum gedurende het jaar. Gebruik ten slotte Google Flights om ervoor te zorgen dat u een binnenlands vliegticket of een internationaal ticket kunt vinden dat binnen uw budget past.

U kunt Google Flights gebruiken om bestemmingen op meerdere locaties of overal te vinden, of de laagste prijs voor een bepaalde bestemming. Deze site is een van de beste voor het boeken van geweldige vluchtdeals.

Vergelijk altijd vliegtickets

Bekijk een paar concurrerende sites. Waarom meer betalen dan nodig is? Stel een alert in om de goedkoopste vluchten te vinden.

Aanmelden voor een waarschuwing duurt slechts een seconde en het koopje komt per e-mail naar u toe. Op dezelfde manier, als je een ticket vindt dat aan je behoeften voldoet, controleer dan of ze ergens anders geen beter koopje kunnen vinden.

Wees flexibel met data en tijden

De beste dag voor jou om de laagste tarieven te vinden, is niet altijd de beste dag om de beste deals voor andere mensen te vinden. Controleer altijd uw vliegticketsverkopen bij andere derde partijen en meerdere sites om er zeker van te zijn dat u de best mogelijke deal krijgt.

Flexibel zijn als het gaat om reisdata kan je ook helpen om een ​​laag tarief te krijgen. Als er geen goedkope tickets beschikbaar zijn, overweeg dan om op een andere dag te vliegen.

Het belangrijkste boekingsvenster voor binnenlandse vluchten in de VS is doorgaans 3 tot 3,5 maanden van tevoren, maar veel boeken na 5 weken succesvol. Het belangrijkste boekingsvenster voor internationale vluchten is ongeveer 2 maanden voor de reisdatums. Dit is wanneer u de goedkoopste vliegtickets kunt vinden. Houd het tarief goed in de gaten wanneer u vluchten zoekt voor uw tijdsbestek.

Reis met vrienden of familieleden

Als je alleen vliegt, kun je de prijs altijd met iemand delen. Dit is vooral handig als u een lange vlucht door verschillende landen maakt — kosten splitsen betekent geld besparen!

Als u niet alleen reist maar voor zakelijke doeleinden, waarom deelt u uw hotel dan niet met iemand anders? Je kunt er gratis een onvergetelijke ervaring van maken.

U hoeft niet tegelijkertijd met uw dierbaren te vliegen, maar u moet zeker overwegen om op dezelfde vlucht te vliegen als dit voor alle betrokkenen handig is.

De ene persoon kan zijn ticket dagen van tevoren boeken, terwijl de ander slechts een paar uur van tevoren wil boeken. U kunt zelfs een pakketreis kopen met vluchten en hotels samen als u vindt dat dit de beste deal is voor uw groep.

Nu u plannen heeft om uw bestemming te bereiken, is het tijd om uw reisroute te plannen terwijl u daar bent. Bekijk GetYourGuide voor rondleidingen in het gebied dat je gaat bezoeken.

Wat te doen als u een goede vluchtdeal vindt?

Vergrootglas

Als het gaat om het gebruik van kortingsbonnen, zijn er twee hoofdvragen: wanneer moet ik ze gebruiken? En moet ik me druk maken over een andere couponcode aangezien mijn eerste werkt?

Meestal hebben mensen de prijzen al vergeleken met een vluchtzoekmachine, en deze deals zijn zo concurrerend dat u nergens anders een betere prijs zult vinden. Hoewel het logisch is om uw creditcardpunten te gebruiken voor vluchtdeals, moet u ook overwegen hoe lang u van plan bent die kaart te behouden.

Sommige creditcards voor reizen hebben een jaarlijkse vergoeding en als u denkt dat de mijlen niet voldoende zijn om een ​​vlucht te betalen, kan het logischer zijn om uw kaart te annuleren of vast te houden.

Laat uw reis beginnen met Skyscanner. Zoek vandaag nog naar de beste vluchten voor uw bestemming om de beste deal te krijgen.

Wat u moet weten voordat u vluchten boekt

U moet alle informatie over uw reis dubbel controleren voordat u vluchten boekt. Zorg ervoor dat uw paspoort nog minimaal 6 maanden goed is voordat u vertrekt en dat de bestemming het accepteert.

Vergeet ook niet om veilige kopieën te bewaren van alle documenten, zoals visa en reisvergunningen, samen met bevestigingsnummers en informatie over het hotel of pakketreizen.

U weet nooit wanneer er iets mis kan gaan of dat uw bank een probleem heeft, dus u moet al uw informatie bij de hand hebben.

Controleer uw reisverzekering

Controleer voordat u uw vlucht boekt of deze al is inbegrepen in uw reisverzekering. In sommige gevallen kan dit u veel geld besparen, aangezien sommige verzekeringsmaatschappijen wel 15% in rekening brengen voor elk item dat rechtstreeks bij een luchtvaartmaatschappij wordt geboekt.

Vergeet niet uw boekingsreferentie te controleren voordat u vertrekt! Dit is het nummer dat luchtvaartmaatschappijen op uw instapkaart afdrukken en het kan u ook helpen eventuele problemen of fouten bij uw boeking te identificeren, waardoor u tijd bespaart bij het omgaan met vertegenwoordigers van de klantenservice.

Controleer binnen 24 uur na het online boeken van een vlucht uw bevestigingsmail op fouten of typefouten en neem rechtstreeks contact op met de luchtvaartmaatschappij als er een probleem is. Als u te lang wacht na het boeken van uw vlucht, zou u uiteindelijk meer geld kunnen betalen om te komen waar u heen wilde.

Houd al uw informatie bij de hand voordat u de klantenservice van een luchtvaartmaatschappij belt: het ticketnummer, vluchttijd en -datum, bestemming en reisdatums.

De medewerker van de klantenservice zal je vragen om de details te verifiëren, zodat je weet naar welke stad je vliegt en hoe lang je blijft.

U kunt zelfs worden doorverwezen naar een manager als er een probleem is met uw reservering dat niet meteen telefonisch kan worden opgelost. TravelInsurance.com maakt het gemakkelijk om online polissen te vergelijken en te kopen.

Ken uw rechten als passagier

Zodra u uw ticket heeft ontvangen, moet u de kleine lettertjes controleren op zaken als datumwijzigingen, toegestane bagage en boekingsvoorwaarden. Luchtvaartmaatschappijen geven u meestal 24 uur na ontvangst van uw ticket om een ​​wijziging aan te brengen zonder extra kosten.

U heeft mogelijk recht op compensatie als uw vlucht is vertraagd of geannuleerd, dus u kunt dit het beste van tevoren weten, zodat er geen extra kosten in rekening worden gebracht.

De beste dag om uw vluchten te kopen, is afhankelijk van waar u naartoe vliegt. Luchtvaartmaatschappijen geven stoelen op verschillende tijden en dagen van de week vrij, dus dit is slechts een algemene gids die inzicht geeft in wanneer luchtvaartmaatschappijen hun goedkopere tarieven vrijgeven voor boeking.

Dit zijn algemene richtlijnen en de goedkoopste dagen om uw vluchten te boeken, zijn afhankelijk van uw bestemming.

Weten hoe ver van tevoren u een vlucht kunt boeken

Meestal kunt u een vlucht tot 11 maanden van tevoren boeken. Er zijn echter verschillende factoren die deze tijdlijn uiteindelijk kunnen beïnvloeden.

Onthoud dat de boekingsdatums kunnen variëren, afhankelijk van hoe u van plan bent te betalen en of u mijlen en punten gebruikt om uw tickets te boeken. Het is het beste om 28 tot 35 dagen van tevoren te boeken als je geen 3 maanden wilt wachten.

Wanneer u uw vlucht boekt, moet u ook beginnen met het bekijken van accommodatie-accommodaties voor uw reis. Hotels.com is een geweldige bron voor het vinden van de perfecte verblijfplaats.

Worden vluchtprijzen goedkoper dichter bij de datum?

Vluchtprijzen kunnen veranderen, afhankelijk van de dag van de week. Onderzoek heeft uitgewezen dat de beste dagen om tickets te kopen dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag zijn.

Vrijdagen zijn duurder omdat vrijdag populaire dagen zijn om te reizen.

De meest populaire dagen waarop mensen reizen zijn tijdens de zomerweekenden, dus u moet hier rekening mee houden als u op zoek bent naar een goedkope vluchtdeal als u van plan bent in deze periode te reizen.

Er is een stijging van de prijs voor vluchten dichter bij de vertrekdata. Luchtvaartmaatschappijen geven stoelen vrij op verschillende dagen en op verschillende tijdstippen van het jaar, wat betekent dat u wellicht een betere deal kunt vinden als u vluchten voor een bepaalde tijd of maand boekt.

U dient uw internationale vlucht minimaal 5 weken van tevoren te boeken. De tarieven zijn dan goedkoper. U kunt op Thanksgiving of Kerstmis vliegen omdat de tarieven dan lager zijn.

Gerelateerde bronnen

[ad_2]