Beste dagen en tijden om vluchten en vliegtickets te boeken in 2022

Vincent Laraan

Inhoudsopgave


In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is er geen beste dag om goedkope vluchtdeals te vinden. Hoewel veel mythen zeggen dat dinsdag- of woensdagochtend de beste dagen zijn, is er geen bewijs om dergelijke beweringen te ondersteunen. Het goede nieuws is dat u elke dag van de week goedkope vluchtprijzen kunt vinden. Lees verder om te zien waar deze mythe is ontstaan, plus andere tips voor het scoren van de beste vluchtdeals.

Bekijk voordat u begint onze aanbevolen creditcards met reisbeloningen voor vluchten. Verdien een aanmeldbonus voor uw volgende vlucht en geniet van hogere verdienpercentages bij het boeken van vliegtickets.

De beste dagen om vluchten te boeken zijn niet dinsdag en woensdag

Voorheen voerden luchtvaartmaatschappijen handmatig nieuwe vluchtprijzen in. Dat betekende dat de prijzen eigenlijk goedkoper waren nadat nieuwe prijzen waren geüpload. Dat leidde tot de mythe dat dinsdag- of woensdagochtend de beste dagen waren om te boeken. Hoewel je op dinsdag- of woensdagochtend veel kunt vinden, is er niets bijzonders aan die tijden.

Tegenwoordig worden de prijzen van luchtvaartmaatschappijen in realtime bepaald door complexe algoritmen. Dat betekent dat er elke dag van de week en op elk moment geweldige prijzen beschikbaar zijn. Met andere woorden, u hoeft dinsdag of woensdag niet meer bij het krieken van de dag wakker te worden om vluchten te zoeken.

De beste tijd om vluchten te boeken is niet erg vroeg in de ochtend

De mythe van dinsdag en woensdag beweert ook dat je heel vroeg in de ochtend moet zoeken. Hoewel er om 4 uur of 5 uur ’s ochtends geweldige prijzen kunnen bestaan, is er geen waarheid dat die tijden speciaal zijn. Zoek naar vluchten wanneer u tijd heeft, in plaats van u aan een strak schema te houden. Dat zorgt ervoor dat u niet veel hoeft te missen, aangezien een vrijdagavond of zaterdagmiddag misschien wel de beste prijs voor uw vlucht biedt.

De beste dagen om vakantievluchten te boeken (Thanksgiving en Kerstmis)

Dezelfde regels zijn van toepassing op Thanksgiving- en Kerstvluchten. Hoewel het misschien moeilijker is om geweldige deals te vinden voor vakantievluchten, is het mogelijk. Zoek zo ver mogelijk van tevoren. U moet boeken zodra u een prijs vindt die binnen uw budget valt, want er zijn slechts een beperkt aantal vakantievluchten beschikbaar. Dinsdag en woensdag zijn niet bijzonder, dus besteed die dagen geen extra aandacht.

Lees onze complete gids over de beste en slechtste dagen om te vliegen voor de feestdagen voor meer informatie.

De beste dagen van de week om te vliegen

Beste dagen van de week om te vliegen

Screenshot: Google Flights – Kalenderweergave met de beste en slechtste dagen om te vliegen.

Hoewel er geen beste dag is om vluchten te boeken, zijn er betere dagen van de week om te vliegen. Over het algemeen zijn dinsdag en woensdag de goedkoopste dagen van de week om te vliegen. Zaterdag is meestal de goedkoopste weekenddag om te vliegen.

Maandag, vrijdag en zondag zijn over het algemeen de duurste dagen om te vliegen. Hoewel zakenreizen vanwege Covid-19 nog steeds traag verlopen, zijn maandagen en vrijdagen populaire dagen voor dergelijke reizigers. Zondagen zijn populair omdat dat de dag is dat veel persoonlijke reizigers na hun vakantie naar huis vliegen.

Plan indien mogelijk uw reis om op dinsdag, woensdag en zaterdag te vliegen voor de beste prijzen.

Verder lezen: Zie onze Best & Worst Days to Fly-gids.

De beste websites om goedkope vluchten te boeken

Hoewel er veel tools en websites bestaan ​​om goedkope vluchten te boeken, zijn sommige beter dan andere. Dit zijn onze keuzes. Bekijk ook onze gids Slechtste stoelen in het vliegtuig en onze gids Beste stoelen in het vliegtuig om te weten welke stoelen u moet vermijden en hoe u ze kunt vermijden.

Google Vluchten

We raden aan om uw zoektocht naar vluchten te starten en te beëindigen met Google Flights. Het biedt krachtige filteropties en toont prijzen van zowat elke luchtvaartmaatschappij. Het is een aggregator, dus u boekt uw vlucht rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij in plaats van bij Google. Met de functie voor prijswaarschuwingen kunt u prijzen voor een bepaalde datum volgen, zodat u precies weet wanneer u moet boeken. Met de kalenderweergave kunt u de goedkoopste dagen voor uw vlucht zien, zodat u snel de tariefverschillen voor hele maanden kunt zien.

Bekijk onze complete gids over het gebruik van Google Flights om goedkope vluchtdeals te vinden.

Rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij

U kunt ook rechtstreeks op de website van de luchtvaartmaatschappij naar prijzen zoeken. Dit is vooral belangrijk bij het boeken van Southwest Airlines-vluchten, omdat het niet wordt weergegeven op Google Flights en andere aggregators. Voor andere luchtvaartmaatschappijen raden we aan om alleen Google Vluchten te gebruiken, omdat het de laagste prijzen van verschillende luchtvaartmaatschappijen tegelijk laat zien.

Online Reisbureaus (OTA’s)

Populaire OTA’s zijn Expedia, Travelocity en Orbitz. Met een OTA boek je rechtstreeks bij de OTA in plaats van bij de luchtvaartmaatschappij. In sommige gevallen kunnen OTA’s goedkopere vluchtprijzen bieden, maar er zijn nadelen. Als u uw vlucht moet wijzigen of annuleren, moet u contact opnemen met de OTA in plaats van met de luchtvaartmaatschappij. Hoewel grote OTA’s meestal een goede klantenservice hebben, zijn ze in wezen een tussenpersoon tussen u en de luchtvaartmaatschappij. Bovendien kunnen OTA’s u ervan weerhouden om gebruik te maken van de 24-uurs annuleringsregel.

Verzamelaars

Populaire vluchtaggregators zijn Google Flights (zie onze volledige Google Flights-gids), Vliegtickets.com(zie onze volledige Skyscanner-gids) en Kayak (zie onze volledige Kayak-gids). Aggregators tonen vluchtprijzen van luchtvaartmaatschappijen en/of OTA’s. Bij aggregators boekt u niet rechtstreeks op de website van de aggregator. In plaats daarvan boekt u rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij of bij de OTA.

Profiteer van de 24-uurs annuleringsregel

We raden aan om direct een goedkope vlucht te boeken als je deze ziet. Prijzen veranderen regelmatig, dus de geweldige prijs die u vindt, duurt misschien niet lang. Wacht dus niet tot dinsdag of woensdag als je op zaterdag een leuke deal vindt. Onthoud dat er geen beste dag is om vluchten te boeken en dat de beste prijs beschikbaar kan zijn wanneer u deze het minst verwacht.

Dankzij de 24-uurs annuleringsregels kunt u met een gerust hart boeken. Met deze regel kunt u niet-restitueerbare vluchten annuleren binnen 24 uur na boeking die aankomen op of vertrekken van een luchthaven in de Verenigde Staten. De vlucht moet zeven of meer dagen voor vertrek worden geboekt.

FAQ

Wat is de beste dag om goedkope vluchten te boeken?

Er is geen beste dag om goedkope vluchten te boeken. Veelvoorkomende mythen beweren dat dinsdagen en woensdagen de beste dagen zijn om vluchten te boeken, maar dergelijke beweringen kloppen niet. Koop je vliegtickets als je een prijs ziet die voor jou werkt.

Moet ik mijn vlucht op dinsdagochtend boeken?

Er is niets bijzonders aan het boeken van vluchten op dinsdagochtend. Hoewel dinsdag misschien goedkope vluchtprijzen heeft, is de kans niet groter dat je de beste deals hebt dan andere dagen.

Wat is de beste dag van de week om vakantievluchten te boeken voor Thanksgiving en Kerstmis?

Dezelfde regel geldt voor vakantievluchten. Er is geen beste dag om Thanksgiving- en kerstvluchten te boeken. Elke dag van de week zijn er geweldige aanbiedingen.

Wat is de beste tijd om goedkope vluchten te boeken?

Er is geen beste tijd om vluchten te boeken. U kunt elk uur van de dag lage prijzen vinden, dus beperk u niet tot een specifieke tijd.

De laatste gedachten van de vakantieganger

Elke dag van de week zijn er geweldige vluchtprijzen beschikbaar, dus concentreer u niet op dinsdag- en woensdagochtend. Je moet ook een goedkope vlucht boeken als je hem ziet. De 24-uurs annuleringsregel geeft je 24 uur om het te annuleren, dus je zit niet vast. Begin zoals altijd met het zoeken naar vluchten met Google Flights. Overweeg het gebruik van een creditcard van een luchtvaartmaatschappij om de beste prijs voor vliegtickets, stoelupgrades en andere voordelen te krijgen.

Redactionele openbaarmaking: De meningen die hier worden geuit, zijn die van de auteur alleen, niet die van een bank, creditcarduitgever, hotel, luchtvaartmaatschappij of andere entiteit. Deze inhoud is niet beoordeeld, goedgekeurd of anderszins goedgekeurd door een van de entiteiten die in het bericht zijn opgenomen.