Beste dagen om te vliegen en de goedkoopste dagen om te vliegen (tips voor reisprofessionals)

Vincent Laraan

Inhoudsopgave

[ad_1]

Beste dagen om te vliegen

15.06.2021

Ben je ooit naar het vliegveld gereden en vond je het zo hectisch dat je gewoon wilde omdraaien en naar huis wilde gaan? Of misschien heb je geprobeerd een eenvoudige binnenlandse vlucht te boeken om de ticketprijzen tergend hoog te vinden?

Het lijkt erop dat u op de verkeerde dag van de week vliegt.

In dit artikel zullen we delen reistips over het identificeren van de beste dag van de week om te vliegen en de beste tijd van de dag om te vliegen voor de meest comfortabele en goedkoopste vluchten.

Beste dagen van de week om te vliegen

De dag van de week bepaalt niet alleen de activiteiten van een luchthaven, maar heeft ook invloed op de prijzen van vliegtickets. De basisregel over kiezen: de beste dag van de week om te vliegen is dinsdag of woensdag.

Ze hebben niet alleen de neiging om de goedkoopste dagen om te vliegen maar ook minder druk. Aangezien er minder mensen zijn die doordeweeks willen vliegen, zijn dinsdag en woensdag ook de beste dagen om stand-by te vliegen.

Dit kan echter per luchthaven veranderen, dus probeer vooronderzoek te doen of neem contact op met de luchthaven waarvandaan je gaat vliegen. Vraag wat de beste en slechtste dagen van de week zijn om te vliegen en organiseer je reis dienovereenkomstig.

Meestal zijn er meer mensen die op vrijdag en in het weekend reizen, waardoor ze de slechtste dagen zijn om te vliegen.

Aan de ene kant kiezen de vakantiegangers deze data vanwege het werk dat ze in de midweek hebben. Ze kiezen ervoor om te reizen tussen vrijdagavond/zaterdagochtend en zondagavond.

Zakelijke reizigers daarentegen gaan op vrijdagavond in het weekend naar huis en reizen op zondagavond terug voor een frisse start op maandag.

Zo’n grote vraag verhoogt de prijs van vliegtickets voor vrijdag, zaterdag en zondag, wanneer de luchthavens worden binnengevallen door duizenden mensen, waardoor deze dagen echt de slechtste dagen zijn om te vliegen.

Informatie regeert de wereld. Het is belangrijk om zoveel mogelijk informatie te weten voordat u gaat vliegen. Lees meer over uw rechten als vliegtuigpassagier volgens de EC261-verordening.

beste dagen om te vliegen

Uitzondering op de regel: pakketreizen

De bovenstaande veronderstellingen zijn meestal geldig voor binnenlandse vluchten, aangezien mensen meestal korte afstanden afleggen voor weekenduitstapjes of regelmatige zakenreizen. Bij lange pakketreizen zijn meestal internationale vluchten inbegrepen.

De logica achter het bepalen van de beste en slechtste dagen om te vliegen is anders. In een dergelijk geval is de beste dagen om te vliegen zijn gewoon wat dagen behalve een wisseldag.

Over het algemeen is er een gestandaardiseerde wisseldag (of dagen) waarop reisbureaus gedurende twee dagen grote aantallen passagiers vervoeren. Voor binnenlandse vluchten is de wisseldag doorgaans een weekend.

Voor internationale vluchten is het de midweek aangezien de agentschappen passagiers een heel weekend op de bestemming proberen toe te staan.

Wat zijn de beste dagen om te vliegen dan? Als de wisseldag een dinsdag is, wordt de dinsdag de drukste dag. Dit betekent dat het weekend erg rustig kan worden, waardoor zaterdag en zondag de beste dagen zijn om te vliegen.

Het komt erop neer dat het altijd een goed idee is om alles van tevoren te controleren bij uw reisbureau. Door te controleren wanneer agentschappen hun wisseldag hebben, kunnen de drukste en dus de slechtste dagen vliegen.

Een goed idee is ook om de status van uw vlucht te controleren. Weet u dat als uw vlucht vertraagd is, u recht heeft op een compensatie van maximaal € 600 (€ 700) van de luchtvaartmaatschappij? Controleer het nu, het duurt maar een paar minuten.

Beste tijd van de dag om te vliegen

Nu weet je wat de beste dag van de week is om te vliegen, maar wat is de beste tijd van de dag om te vliegen? De vluchtschema’s van elke luchtvaartmaatschappij zijn individueel: sommige vluchten worden overdag uitgevoerd, andere ’s nachts.

Er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden om te begrijpen wat voor u de beste tijd van de dag is om te vliegen.

Beste tijd van de dag om te vliegen

Tijdzone op de bestemming

Het berekenen van het tijdsverschil tussen uw huis en de eindbestemming is cruciaal bij het bepalen van de beste tijd van de dag om te vliegen.

De beste tijd van de dag om bijvoorbeeld van Londen LHR naar New York JFK te vliegen, is vroeg in de avond rond 18:00 uur, zodat u bij aankomst in New York om 21:00 uur direct naar bed kunt gaan.

Natuurlijk, de beste tijd van de dag om naar Europa te vliegen zoals Italië is de vroege ochtend dus je verliest geen hele dag rust aan zee.

Waar het om gaat is om te controleren hoe vroeg je op de luchthaven moet zijn, zodat je op tijd bent voor je vroege vlucht.

Individuele bioritmes

Als je goed slaapt tijdens een nachtvlucht, kun je veilig een vlucht voor die tijd kiezen. Als je last hebt van nachtvluchten, kun je beter een dag- of ochtendvlucht kiezen.

Het hangt er natuurlijk allemaal van af of je een binnenlandse vlucht of een internationale vlucht hebt. Alleen de laatste is meestal de langeafstandsvlucht waarop u uw beste tijdstip van de dag moet kiezen om zorgvuldig te vliegen.

Beste tijd van de dag om te vliegen om turbulentie te vermijden

Er is een algemeen idee dat de beste tijd van de dag om te vliegen om turbulentie te vermijden, vroeg in de ochtend is. Het feit is dat totdat de zon de tijd heeft om de aarde te verwarmen en de vermenging van koude en warme lucht niet heeft plaatsgevonden, de kans op turbulentie erg laag is.

Soms ervaren we echter turbulentie op verschillende tijdstippen van het jaar, zelfs als er helemaal geen zonlicht is. Niemand geeft je dus 100% garantie over de beste tijd van de dag om te vliegen om turbulentie te voorkomen.

Daarom is het beste wat je kunt doen, je angst voor turbulentie te overwinnen. Volgens ervaren piloten is er immers enorme druk nodig om een ​​motor te beschadigen of een vleugel te buigen. En de kans dat u zich in zo’n situatie bevindt, is bijna nul, ongeacht in welke tijden van het jaar u vliegt en hoe vaak.

Beste tijd van de dag om met een baby te vliegen

Het uitzoeken van de beste tijd van de dag om met een baby te vliegen, is meestal een hoop hoofdpijn voor de ouders. Dit geldt met name voor internationale langeafstandsvluchten.

Baby’s jonger dan 7 jaar slapen in de regel tijdens een nachtvlucht en worden niet moe na de vlucht. Dus de beste tijd van de dag om met een baby te vliegen, is een nachtvlucht die de gezondheid van iedereen – baby en ouders – zal redden.

Beste tijd van de dag om met een baby te vliegen

Beste tijd van de dag om te vliegen voor goedkoopste vluchten

Vertrektijd heeft grote invloed op de vluchtprijzen. Dus de bottom line voor het vinden van goedkope vluchten is het identificeren van de beste tijden om overdag te vliegen.

De prijzen van vliegtickets zijn meestal het laagst voor vertrek in de vroege ochtend of late avond. Die tijden om te vliegen, ondanks goedkope vluchtprijzen, zijn ook de stilste, wat een voordeel is waardoor ze de beste tijden van de dag zijn om te vliegen.

U bent nu klaar om uw vlucht te boeken! Wees voorbereid op mogelijke vertragingen en annuleringen. Lees meer over uw rechten op compensatie tot € 600 (£ 510) in geval van vluchtverstoring.

Online lucht 17.01.2022

Vind de nieuwste reisaanbiedingen voor vluchten, bezoek onze website voor meer informatie over vliegbestemmingen! Toffe blog! Uw blog is zeer informatief voor iedereen.

[ad_2]