Betaalt u meer om te reizen in 2023?

Vincent Laraan

Inhoudsopgave


Twee mensen staan ​​naast hun koffers bij een luchthavenraam en houden elkaars hand vast.

Afbeeldingsbron: Getty Images

Reizen is duur geworden. Kan het nog erger worden?


Belangrijkste punten:

  • Grote vraag leidde tot hogere reiskosten in 2022.
  • Als de vraag sterk blijft, kunnen consumenten in 2023 veel uitgeven om te reizen.

Toen de COVID-19-crisis begin 2020 uitbrak, dwong het veel mensen om reisplannen lange tijd on hold te zetten. Reizen werd vervolgens in 2021 opgepakt, maar sommige van die plannen werden gedwarsboomd door de opkomst van de Delta-variant en het gebrek aan wijdverbreide beschikbaarheid van vaccins.

Maar dit jaar was COVID een minder belangrijke factor in de beslissing van mensen om te reizen. En nu veel eerdere beperkingen zijn opgeheven, aarzelen consumenten minder om zich aan plannen te binden.

Door die toenemende vraag zijn de reiskosten de afgelopen maanden echter enorm gestegen. En als de vraag sterk blijft, zouden consumenten in 2023 nog meer kunnen betalen om te reizen.

Ontdek: deze kaart heeft een van de langste intro 0% renteperiodes die er zijn

Meer: consolideer schulden met een van deze best beoordeelde creditcards voor saldooverdracht

Reiskosten kunnen blijven stijgen

Recente schattingen van reismanagementbedrijf CWT en de Global Business Travel Association laten zien dat de prijzen van zakenreizen in 2023 waarschijnlijk zullen stijgen. En als bedrijven hogere prijzen verwachten, geldt dat ook voor reguliere reizigers.

Een belangrijke reden waarom de reiskosten momenteel zo hoog zijn, is dat de vraag groot is in een tijd waarin de luchtvaart- en horecasector te weinig personeel hebben. Tel daar de stijgende brandstofkosten en de algemene inflatie bij op, en het is geen wonder dat zoveel mensen gigantische creditcardtabs verzamelen tijdens het maken van een reis.

Recente schattingen wijzen op een stijging van de luchtvaarttarieven met meer dan 8% in 2023. En hoewel dat misschien geen schrikbarend grote stijging lijkt, aangezien reizen al duur is geworden, zou dit volgend jaar veel mensen in een moeilijke positie kunnen brengen.

Hoe te besparen op reizen in 2023

Als je grote reisplannen hebt in 2023, of je bent het type persoon dat vaak reist, dan is het belangrijk om te doen wat je kunt om je kosten tot een minimum te beperken. Het laatste wat u wilt, is dat uw plannen of gewoonten u tot gevaarlijke schulden leiden.

Een goede gok is om van tevoren vliegtickets en hoteltarieven te onderzoeken en strategisch te boeken. Vooral hotels hebben vaak flexibele annuleringsvoorwaarden, dus het boeken van een kamer ruim voor een bepaalde reis kan in uw voordeel werken.

Een andere goede gok is om jezelf een reisbeloningen creditcardvooral als je denkt dat je veel met het vliegtuig gaat reizen. Veel van deze kaarten hebben geldbesparende voordelen, zoals gratis ingecheckte tassen en kortingen op aankopen tijdens de vlucht. En aangezien de dagen van gratis maaltijden op binnenlandse vluchten al lang achter ons liggen, is dat een belangrijk voordeel.

Zoek tegelijkertijd naar een creditcard die u royaal beloont voor tanken als u denkt dat u veel autoritten zult maken. Beter nog, zoek reismaatjes om de kosten mee te delen – om nog maar te zwijgen van het rijden.

Hoe duur het reizen in 2022 ook was, consumenten zouden in 2023 nog meer kunnen betalen om eropuit te gaan en op ontdekkingstocht te gaan. Het is het beste om je voor te bereiden op die mogelijkheid door je reisbudget op te vullen, plannen strategisch te boeken en de juiste creditcards aan te schaffen.

Topcreditcard vernietigt rente tot 2024

Als u een creditcardschuld heeft, kunt u deze overboeken naar: deze overboekingskaart met topsaldo verzekert u een 0% intro APR voor maximaal 21 maanden! Bovendien betaalt u geen jaarlijkse vergoeding. Dit zijn slechts enkele redenen waarom onze experts deze kaart beoordelen als de beste keuze om uw schulden onder controle te krijgen. Lees onze volledige recensie gratis en solliciteer in slechts 2 minuten.