Controleer: is dinsdag de beste dag om een ​​goedkoop vliegticket te kopen?

Vincent Laraan

Inhoudsopgave

[ad_1]

PHOENIX — Iedereen die een vlucht koopt, weet dat de ticketprijzen van week tot week, zelfs van dag tot dag, kunnen fluctueren.

Een theorie die zich op internet verspreidt, zegt dat dinsdag rond middernacht de beste tijd is om een ​​vliegticket te kopen, maar is dat waar?

Is dinsdag de beste dag om een ​​vlucht te boeken om geld te besparen?

vals. De Airlines Reporting Corporation werkt elk jaar samen met Expedia om de aankoopgegevens van duizenden reisbureaus en honderden luchtvaartmaatschappijen te analyseren.

Uit het rapport bleek dat op zondag geboekte vluchten vaak het goedkoopst waren, met een gemiddelde besparing van 5 tot 10%.

De prijzen van vliegtickets veranderen voortdurend. De gegevens erachter kunnen variëren van luchtvaartmaatschappij tot luchtvaartmaatschappij, zelfs van vlucht tot vlucht.

“Daar zijn talloze redenen voor, of het nu gaat om de beschikbaarheid van stoelen of om de prognoses van de luchtvaartmaatschappijen”, zegt Randy Spoon van de Airlines Reporting Corporation (ARC).

ARC beheert voor miljarden dollars aan transacties tussen luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus. In 2019 verwerkte het bedrijf meer dan € 97,4 miljard aan transacties tussen luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus, goed voor meer dan 302 miljoen passagiersreizen.

Volgens het reistrendrapport is zondag meestal de beste dag om te boeken, terwijl de goedkoopste dag om te vliegen vrijdag is.

Voor binnenlandse vluchten bleek uit het onderzoek dat de prijzen ongeveer drie weken voor de vertrekdatum beginnen te stijgen.

“Het is door de jaren heen redelijk consistent geweest”, zei Spoon.

Volgens het rapport was boeken op zondag de goedkoopste optie van de afgelopen vijf jaar.

Spoon zei echter dat dit een algemene regel is en niet voor elke vlucht het geval zal zijn.

“Natuurlijk zullen er uitzonderingen op de regel zijn. Dit is vrij algemeen gebaseerd op de miljoenen, zo niet miljarden transacties die we zien, uitwisselingen of terugbetalingen”, zei Spoon.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en verhalen op het 12 News YouTube-kanaal. Schrijf u vandaag nog in.

[ad_2]