De 12 beste websites voor het boeken van de goedkoopste vluchten [2022]

Vincent Laraan

Inhoudsopgave

[ad_1]

Het zoeken naar een vlucht kan een beetje overweldigend zijn. Er zijn zoveel factoren: datums, tijden, prijs, tariefklasse, luchtvaartmaatschappij en meer. Zelfs als u precies weet wanneer en waar u wilt vliegen, waar moet u dan op letten voor de absoluut beste prijs?

Helaas heeft geen enkele website consequent de laagste prijzen. De meeste populaire OTA’s (Online Travel Agencies) bevinden zich meestal in dezelfde marge voor de prijs, maar bieden niet allemaal dezelfde voordelen of zoekfunctionaliteit.

We hebben veel populaire OTA’s doorzocht om prijzen te vergelijken en u de voor- en nadelen van elke site te laten zien.

Boek rechtstreeks via de website van de luchtvaartmaatschappij

Vaker wel dan niet, zal rechtstreeks boeken via de website van de luchtvaartmaatschappij u de beste prijs geven, of op zijn minst hetzelfde zijn als de OTA’s.

Sommige luchtvaartmaatschappijen, zoals Southwest, verschijnen niet eens op sites zoals Expedia of Orbitz, dus u moet rechtstreeks boeken. Het kan ook de meest eenvoudige manier zijn om te boeken. Als zich een probleem voordoet, hoeft u geen derde partij in te schakelen om het op te lossen.

Een andere reden om rechtstreeks via de website van een luchtvaartmaatschappij te boeken, is om frequent flyer-miles te gebruiken – hoera voor awardvluchten!

Om via de website van de luchtvaartmaatschappij te boeken, moet u natuurlijk eerst weten welke luchtvaartmaatschappij de beste prijzen heeft. Er zijn veel reiszoekmachines en OTA’s die u kunnen helpen de beste deals te vinden, zodat u weet welke website van de luchtvaartmaatschappij u moet bezoeken. Sommige OTA’s bieden zelfs voordelen die het de moeite waard maken om ergens anders te boeken dan op de site van de luchtvaartmaatschappij.

Hete tip: Sommige kaarten, zoals The Platinum Card® van American Express, verdienen bonuspunten op vliegtickets, maar alleen wanneer ze rechtstreeks via de luchtvaartmaatschappij worden gekocht.

1. Momondo

Momondo is een metazoekmachine voor reizen, vergelijkbaar met Kayak. Op de startpagina wordt een eenvoudig zoekvak weergegeven waar u uw reisgegevens kunt invoeren.

Een van de dingen we houden van deze site is de visuele manier waarop het u de prijstrends voor uw vlucht laat zien. Op het eerste gezicht kun je zien of je wat geld kunt besparen door je reisdata een beetje te verschuiven. Het biedt ook een prijstracker en veel filteropties aan de linkerkant van het scherm.

Monmodo vlucht zoeken
U kunt snel zien hoe de prijzen voor uw reisdata zich verhouden tot die van anderen. U kunt vaak wat geld besparen als u een beetje flexibel bent. Afbeelding tegoed: Momondo

Het biedt ook Hacker-tarieven, dit zijn gewoon 2 enkele reistickets van verschillende providers die samen zijn verpakt om u de beste deal te bezorgen. Echter, in tegenstelling tot andere sites, moet je om dit soort tickets te boeken wel naar 2 aparte websites gaan om te boeken.

Voors en tegens van Momondo

Voordelen:

 • Geweldige tools voor het volgen van prijzen

nadelen:

 • Voor Mix and Match-tarieven moet u 2 afzonderlijke reserveringen maken; dit wordt meestal “achter de schermen” afgehandeld op andere websites

Hete tip: We behandelen de ins en outs van het vinden van goedkope vliegtickets met deze website in onze gids voor het gebruik van Momondo.

2. Kajak

Kajak is geen OTA; het is een reiszoekmachine. En aangezien het een zoekmachine is, is het een geweldige plek om te beginnen.

De site vergelijkt prijzen van veel verschillende websites allemaal op één plek zodat je gemakkelijk kunt zien waar de goedkoopste opties zijn. Meestal klik je door naar een andere site om je boeking te voltooien.

Kajak Hacker Tarieven zijn een geweldige manier om geld te besparen op uw vlucht. Dit zijn reisroutes die ontstaan ​​door het bundelen van 2 enkele tickets (meestal bij verschillende luchtvaartmaatschappijen) in plaats van een retourtje bij 1 luchtvaartmaatschappij. Dit kunnen behoorlijk goede deals zijn, en iets dat niet altijd in de zoekresultaten van andere websites verschijnt.

Voors en tegens van Kayak

Voordelen:

 • Kajak Hacker Tarieven
 • Prijsalerts om vluchtprijzen in de gaten te houden

nadelen:

 • Kajak biedt het meeste voordeel wanneer uw reisplannen zeer flexibel zijn; veel van de meest waardevolle tools helpen je bij het zoeken naar deals, dus deze site is misschien minder aantrekkelijk als je een specifieke vlucht in gedachten hebt

Bottomline: Voor meer informatie over Kayak’s Hacker Fares en andere reiszoekhulpmiddelen, bekijk de complete gids voor het boeken van reizen met Kayak.

3. Expedia

Speciale dagelijkse aanbiedingen: Klik hier voor tot 40% korting bij Expedia

Expedia is een andere beproefde OTA die mensen sinds de jaren negentig gebruiken. Destijds was Expedia een go-to-bron voor het zoeken en boeken van vluchten. Maar hoe zit het nu?

Wat de prijs betreft, krijgt u niet per se een betere deal als u via Expedia boekt, maar u betaalt niet meer dan u zou kunnen op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Een leuk voordeel van het gebruik van Expedia is dat het een beloningsprogramma biedt. Helaas is het winstpotentieel via vluchten lager dan via hotels, autoverhuur, cruises, activiteiten en vakantiepakketten.

Terwijl u kunt mijlen verdienen op een vlucht die is geboekt via Expedia, zult u vaak geen mijlen voor status kunnen verzamelen. U komt mogelijk ook niet in aanmerking voor stoelupgrades.

Voor- en nadelen van Expedia

Voordelen:

 • Expedia Rewards (hoewel het winstpotentieel beter is voor hotels, auto’s, pakketten, activiteiten en cruises dan voor vluchten)

nadelen:

 • Boeken via Expedia kan uw verdiende mijlen beperken tot de elitestatus
 • Uw mogelijkheid om in aanmerking te komen voor upgrades kan beperkt zijn wanneer u boekt via Expedia

Hete tip: Lees voor meer informatie ons artikel over hoe je Expedia kunt gebruiken om geweldige deals te vinden voor vluchten, hotels, vakantiepakketten (en meer).

4. Prijslijn

Priceline is een populaire OTA die de Name Your Own Price-tool en ondoorzichtige boekingen introduceerde. Dit soort boekingen kan kortingen bieden, maar veel details blijven verborgen tot na de boeking. De Name Your Own Price-tool is in 2016 stopgezet voor vluchten, dus nu Priceline werkt zoals de meeste andere OTA’s buiten.

Een van de leuke dingen van het zoeken naar vluchten op Priceline is dat het een mooie kalender met kleurcodering heeft, zodat je gemakkelijk kunt zien op welke dagen de laagste prijzen worden aangeboden.

Priceline kleurgecodeerde kalender
U ziet in één oogopslag op welke dagen de beste prijzen voor uw vluchten worden aangeboden. Afbeelding tegoed: Priceline

De zoekresultaten op Priceline zijn duidelijk en gemakkelijk te navigeren. Als je enige flexibiliteit hebt in je reisdata, bekijk dan de goedkopere opties direct boven je zoekresultaten. Vervolgens kun je scrollen om gemakkelijk de goedkoopste non-stop opties te zien en zaken als vluchten zonder wijzigingskosten of vroege vogels.

Zoekresultaten van Priceline
De zoekresultaten van Priceline zijn gelabeld, zodat u gemakkelijk kunt vinden wat u zoekt. Afbeelding tegoed: Priceline

Een andere manier om geld te besparen is door naar de Express-deals van Priceline te kijken. Deze “ondoorzichtige boekingen” zijn boekingen waarin bepaalde details van de vlucht, zoals de vertrek- en aankomsttijden en zelfs de luchtvaartmaatschappij, worden verborgen totdat de boeking is voltooid.

Voors en tegens van Priceline

Voordelen:

 • Express Deal-vluchten kunnen een goede korting bieden als u enige flexibiliteit hebt; veel van de details van de vlucht, inclusief luchtvaartmaatschappij en aankomst- en vertrektijden, zijn verborgen totdat de boeking is voltooid
 • Kleurgecodeerde kalender en gemakkelijk leesbare zoekresultaten
 • Prijs Match Garantie
 • Gratis online annuleren binnen 24 uur na boeking (behalve voor Express Deal-vluchten)

nadelen:

 • Geen beloningsprogramma
 • Express Deal-vluchten kunnen goede deals zijn, maar ze kunnen soms zelfs duurder zijn dan een standaardboeking

Bottomline: Bekijk voor meer informatie de complete gids voor het boeken van reizen met Priceline.

5. Orbitz

Speciale dagelijkse aanbiedingen: Bekijk de dagelijkse aanbiedingen van Orbitz

Orbitz is een andere betrouwbare OTA die al sinds 2001 bestaat. Een ding dat deze site een beetje anders maakt, is dat het zijn eigen beloningsprogramma genaamd Orbitz Rewards. U kunt Orbucks verdienen wanneer u hotels, vluchten en vakantiepakketten boekt via Orbitz. U kunt Orbucks echter alleen voor hotels inwisselen.

Wanneer je een vlucht boekt via Orbitz, verdien je 1% van je aankoopprijs terug als Orbucks (of 2% als je de mobiele Orbitz-app gebruikt). Als u een vlucht van € 500 boekt, verdient u 5 Orbucks, wat € 5 waard is voor een hotelboeking. Deelnemen aan het Orbitz Rewards-programma is gratis.

Verdien Orbucks op vluchten
U kunt Orbucks verdienen op elke vlucht die u via Orbitz koopt. Afbeelding tegoed: Orbitz

Helaas, Orbitz rekent soms 1% boekingskosten. Houd deze in de gaten op uw reisoverzichtspagina voordat u uw aankoop voltooit en neem ze mee in uw berekeningen om te zien of u een goede deal krijgt of niet. Hoewel het verdienen van Orbucks geweldig is, kan het betalen van boekingskosten alle voordelen tenietdoen.

Orbitz boekingskosten
Pas op voor boekingskosten voor uw vluchtaankoop bij Orbitz. Afbeelding tegoed: Orbitz

Voors en tegens van Orbitz

Voordelen:

 • Met Orbitz Rewards kunt u Orbucks verdienen die kunnen worden toegepast op hotelboekingen
 • 24-uurs annuleringsvoorwaarden
 • Lage Prijs Garantie: vindt u binnen 24 uur een lagere prijs voor uw vlucht op een andere website, dan betaalt Orbitz het verschil terug

nadelen:

Bottomline: Raadpleeg voor meer informatie onze gids voor het boeken van reizen met Orbitz.

6. Agoda

Agoda is een OTA die eigendom is van Priceline. Deze website biedt niet veel meer dan een simpele zoekopdracht met beperkte filteropties bij het zoeken naar vluchten. Als u op zoek bent naar unieke accommodaties zoals een appartement of privévilla, dan is Agoda de moeite van het bekijken waard, maar het biedt niet veel bij het zoeken naar vluchten.

Een cool ding over Agoda is dat de site meertalig is. U kunt uw taal selecteren door op de vlag in de bovenste menubalk te klikken.

Agoda
U kunt de taal op Agoda eenvoudig wijzigen door op het vlagpictogram in de bovenste menubalk te klikken. Afbeelding tegoed: Agoda

Voor- en nadelen van Agoda

Voordelen:

 • Eenvoudige zoekfunctie
 • Meertalige optie

nadelen:

 • Beperkte filteropties voor vluchten

Hete tip: Raadpleeg voor meer informatie onze gids voor het boeken van reizen via Agoda.

7. Hotwire

Speciaal: Bespaar 40% met Hot Rate-vluchten

Hotwire is een populaire OTA die al bijna 20 jaar bestaat.

De eenvoudige startpagina biedt het hoofdzoekvak om uw vertrek- en aankomststeden in te voeren, evenals uw gewenste reisdata. U moet op het derde tabblad in het hoofdzoekvak klikken om toegang te krijgen tot het zoeken naar vluchten.

Hotwire kan een geweldige deal bieden bij het boeken van een hotel samen met uw vlucht. Tijdens het boekingsproces ziet u vaak pop-ups of prompts die grote besparingen adverteren wanneer u tegelijkertijd een hotel boekt. We hebben het getest, en elke keer dat we een Hotwire-vakantiepakket hadden geprijsd tegen het apart kopen van een vlucht en hotel, de pakketdeal was goedkoper.

Hotwire vlucht- en hotelaanbiedingen
Vaak kun je geld besparen door een hotel en vlucht samen te boeken op Hotwire. Afbeelding tegoed: Hotwire

Bottomline: Als je naast je vlucht een hotel nodig hebt, kan het samen boeken via Hotwire geld besparen.

Bij het zoeken naar uw vlucht kunt u een Hot Rate-vlucht tegenkomen. Dit zijn vluchten waarbij de exacte tijden, het aantal tussenstops en de vervoerders worden verborgen tot nadat uw aankoop is voltooid. Deze vereisen een vrij grote hoeveelheid flexibiliteit en we vonden dat het prijsverschil slechts € 20 was. Het kan soms veel bieden, maar vaak is er niet veel besparing.

Een ander ding om in gedachten te houden bij het gebruik van Hotwire om geweldige vluchtdeals te vinden, is dat soms, soms boekingskosten in rekening worden gebracht.

Voors en tegens van Hotwire

Voordelen:

nadelen:

 • Hotwire kan soms boekingskosten in rekening brengen
 • Hot Rate-vluchten bieden niet altijd enorme besparingen

Bottomline: Voor meer informatie over het vinden van geweldige deals, bekijk onze complete gids voor het boeken van reizen via Hotwire.

8. Skyscanner

Vliegtickets.comis een andere reiszoekmachine die geen vluchten rechtstreeks verkoopt. Het toont u een lijst met vluchten en links naar de website van de luchtvaartmaatschappij of OTA om de aankoop te voltooien.

Deze site blinkt uit voor reizigers met flexibiliteit. In het zoekvak kun je Overal selecteren om de goedkoopste bestemmingen op de door jou gekozen data te zoeken.

Skyscanner-functie voor overal zoeken
Als u flexibel bent, kunt u de overal zoeken-functie van Vliegtickets.comgebruiken om geld te besparen. Afbeelding tegoed: Skyscanner

Als u een vaste bestemming met specifieke datums heeft, werkt Vliegtickets.comzoals de meeste andere reiszoeksites.

Voor- en nadelen van Skyscanner

Voordelen:

 • Flexibel zoeken
 • Makkelijk om taal en valuta te veranderen
 • Prijswaarschuwingen

nadelen:

 • Er is niet veel dat deze site uniek maakt; alle aangeboden functies zijn beschikbaar op andere sites

Hete tip: Bekijk voor meer informatie ons uitgebreide stuk op Skyscanner.

9. Reisbestemming

Travelocity is nog een andere OTA die al een tijdje bestaat en erg lijkt op de andere websites die we hebben bekeken.

Aan de positieve kant zijn er enkele leuke filteropties om u te helpen de beste vlucht voor uw behoeften te vinden. Aan de andere kant kunnen prijzen veranderen tussen selectie en boeking. We hebben een dummy-boeking gedaan en tegen de tijd dat we bij het betalingsgedeelte kwamen, was de vluchtprijs gestegen van € 157 naar € 338!

Travelocity vlucht prijswijziging
Pas op voor vluchtprijswijzigingen wanneer u boekt via Travelocity. Afbeelding tegoed: Travelocity

Net als andere online reisbureaus, kan Travelocity ook boekingskosten in rekening brengen, dus houd deze in het betalingsgedeelte van het boekingsproces in de gaten.

Reiskosten boekingskosten
Travelocity brengt mogelijk boekingskosten in rekening voor uw vlucht. Afbeelding tegoed: Travelocity

Voor- en nadelen van Travelocity

Voordelen:

 • Prijsgarantie: Als u binnen 24 uur een lagere prijs vindt op een identieke reisroute, zal Travelocity het prijsverschil terugbetalen
 • Gratis annuleren op vluchten binnen 24 uur na boeking (bij de meeste luchtvaartmaatschappijen)

nadelen:

 • Travelocity rekent soms boekingskosten
 • Prijzen kunnen veranderen tussen vluchtselectie en betaling

Bottomline: Bekijk voor meer informatie onze gids voor het boeken van reizen met Travelocity.

10. Google Vluchten

Google Vluchten is geen OTA. Het is eerder een metazoekmachine die lijkt op Kayak. Zodra je een vlucht hebt gevonden, Google Flights linkt u naar de directe website van de luchtvaartmaatschappij of een OTA om de aankoop te voltooien. Het is een krachtige zoekmachine gebouwd op de ITA Matrix, die oorspronkelijk is ontwikkeld voor reisbureaus.

Deze site laat je zien prijstrends en hoe uw reisdatum van invloed kan zijn op de kosten van uw ticket. Bovendien stelt het u in staat om de prijzen van een route volgen, zodat u op lage prijzen kunt springen wanneer ze opduiken. Deze functies maken van Google Vluchten een geweldig hulpmiddel waarmee u erop kunt vertrouwen dat de prijs die u krijgt een goede deal is.

Google Vluchten Prijsgrafiek
Met de prijsgrafiek van Google Flight kunt u prijstrends zien, zodat u de beste tijd kunt kiezen om te vliegen. Afbeelding tegoed: Google Vluchten

Voor- en nadelen van Google Vluchten

Voordelen:

 • Prijsgrafiek toont u de prijstrends voor uw route en laat u zien op welke dagen mogelijk goedkoper is om te vliegen
 • Prijstracking stuurt u een e-mail wanneer de prijs van uw vlucht stijgt of daalt
 • Er zijn veel filteropties, zodat u uw zoekopdracht kunt aanpassen

nadelen:

 • Omdat deze zoekmachine zo krachtig is met veel opties, kan het ingewikkeld worden voor een beginnende reiziger

Hete tip: U kunt frequent flyer-miles verdienen op vluchten die zijn geboekt via een OTA, maar u verdient mogelijk geen miles voor de elitestatus.

11. CheapOair

CheapOair is een OTA die een eigen creditcard aanbiedt. Voordat u de kaart gaat aanvragen, raden we u aan te overwegen een betere creditcard voor reisbeloningen te kiezen voor lucratievere en flexibelere reisbeloningen.

Deze site is misschien niet zo goedkoop als je zou denken. Dat komt omdat het dure ‘bureaukosten’ in rekening kan brengen. Voor de meeste vluchten kunnen de kosten oplopen tot € 35, maar als je de kleine lettertjes leest, zul je zien dat ze zelfs tot € 200 per ticket kunnen oplopen!

Cheapoair makelaarskosten
CheapOair kan kosten in rekening brengen tot €200 per ticket! Afbeelding tegoed: CheapOair

Daarnaast brengt CheapOair kosten in rekening voor het wijzigen of annuleren van een ticket, ook binnen 24 uur, wat op veel andere sites gratis is.

Voor- en nadelen van CheapOair

Voordelen:

 • Prijsmatchbelofte: CheapOair zal het prijsverschil terugbetalen als u binnen 24 uur na boeking een lagere prijs vindt op hetzelfde reisschema op een grote OTA

nadelen:

 • CheapOair rekent forse boekingskosten naast kosten om je vlucht te annuleren of te wijzigen
 • Price Match Promise is zeer beperkt; de garantie is alleen geldig voor identieke vluchten op Expedia, Orbitz, Priceline en Travelocity

Bottomline: CheapOair is misschien toch niet goedkoop. Het adverteert met lage basistarieven, maar rekent boekingskosten die meestal resulteren in een hogere prijs dan de website van de luchtvaartmaatschappij. Raadpleeg onze gids voor CheapOair voor meer informatie.

12. Hopper

Hopper is een app die het juiste moment probeert te voorspellen om een ​​vlucht te kopen. Het beweert dat het gebruik van zijn app je tot 40% op vluchten kan besparen. De eenvoudige interface en kleurgecodeerde kaart tonen u de goedkoopste en duurste tijden om naar de door u gekozen bestemming te vliegen.

Hopper tariefkalender
Hopper biedt een geweldige visuele kalender om snel te zoeken naar de goedkoopste dagen om naar een bepaalde bestemming te vliegen. Afbeelding tegoed: Hopper

U kunt ook waarschuwingen instellen om de prijzen voor uw specifieke data te bekijken of een hele maand kijken als u flexibele reisplannen heeft.

Voors en tegens van Hopper

Voordelen:

 • Makkelijk te gebruiken
 • Kies ervoor om prijzen voor een specifieke reis te bekijken of kies ervoor om prijzen over een hele maand te bekijken

nadelen:

 • Geen mogelijkheid om te zoeken op een desktop
 • Weinig filteropties

Hete tip: Veel creditcards worden geleverd met een reisverzekering met extra beschermingen zoals reisonderbreking en annuleringsbescherming en dekking voor bagagevertraging.

Prijsvergelijkingen

We hebben op verschillende websites voor het boeken van reizen naar een vlucht van Los Angeles (LAX) naar New York City (JFK) gezocht om de prijzen onderling te vergelijken. Hieronder vindt u het goedkoopste ticket dat elke website aanbiedt.

Bij deze zoektocht hebben we met niets anders dan de prijs rekening gehouden. Wanneer u daadwerkelijk een vlucht boekt, zijn er hoogstwaarschijnlijk meer factoren die een rol spelen bij uw beslissing welke vlucht u wilt boeken.

In dit voorbeeld boden Kayak, Hotwire, Expedia, Priceline, Orbitz, Travelocity en Google Flights allemaal dezelfde prijs aan bij dezelfde luchtvaartmaatschappij. CheapOair had de hoogste prijs.

Laatste gedachten

Er is geen one-stop-shop om elke keer de laagste prijzen voor een vlucht te vinden. De meeste OTA’s bevinden zich in dezelfde marge als het gaat om prijs.

Als je enige flexibiliteit hebt, kunnen veel van deze sites je helpen de goedkoopste reisdata en bestemmingen te vinden.

Als u de voorkeur geeft aan een meer traditionele boeking, begin dan met een reiszoekmachine zoals Kayak of Google Flights om alle andere sites te doorzoeken. Dat geeft u een goed idee van de beste website die u kunt gebruiken om het meeste geld te besparen op uw volgende vlucht.

Ben je een student? Mis ons stuk over de beste websites voor goedkope studentenvluchten met korting niet.


Like deze post? Pin het op Pinterest!

De beste websites voor het boeken van vluchten tegen de goedkoopste prijzen[ad_2]

Source link Google Flights linkt u naar de directe website van de luchtvaartmaatschappij of een OTAbeetje overweldigend zijn. Er zijn zoveel factoren: datums, tijden, prijs, tariefklasse, luchtvaartmaatschappij en meer. Zelfs als u precies weet wanneer en waar u wilt vliegen, waar moet u dan op letten voor de absoluut beste prijs?

Helaas heeft geen enkele website consequent de laagste prijzen. De meeste populaire OTA’s (Online Travel Agencies) bevinden zich meestal in dezelfde marge voor de prijs, maar bieden niet allemaal dezelfde voordelen of zoekfunctionaliteit.

We hebben veel populaire OTA’s doorzocht om prijzen te vergelijken en u de voor- en nadelen van elke site te laten zien.

Boek rechtstreeks via de website van de luchtvaartmaatschappij

Vaker wel dan niet, zal rechtstreeks boeken via de website van de luchtvaartmaatschappij u de beste prijs geven, of op zijn minst hetzelfde zijn als de OTA’s.

Sommige luchtvaartmaatschappijen, zoals Southwest, verschijnen niet eens op sites zoals Expedia of Orbitz, dus u moet rechtstreeks boeken. Het kan ook de meest eenvoudige manier zijn om te boeken. Als zich een probleem voordoet, hoeft u geen derde partij in te schakelen om het op te lossen.

Een andere reden om rechtstreeks via de website van een luchtvaartmaatschappij te boeken, is om frequent flyer-miles te gebruiken – hoera voor awardvluchten!

Om via de website van de luchtvaartmaatschappij te boeken, moet u natuurlijk eerst weten welke luchtvaartmaatschappij de beste prijzen heeft. Er zijn veel reiszoekmachines en OTA’s die u kunnen helpen de beste deals te vinden, zodat u weet welke website van de luchtvaartmaatschappij u moet bezoeken. Sommige OTA’s bieden zelfs voordelen die het de moeite waard maken om ergens anders te boeken dan op de site van de luchtvaartmaatschappij.

Hete tip: Sommige kaarten, zoals The Platinum Card® van American Express, verdienen bonuspunten op vliegtickets, maar alleen wanneer ze rechtstreeks via de luchtvaartmaatschappij worden gekocht.

1. Momondo

Momondo is een metazoekmachine voor reizen, vergelijkbaar met Kayak. Op de startpagina wordt een eenvoudig zoekvak weergegeven waar u uw reisgegevens kunt invoeren.

Een van de dingen we houden van deze site is de visuele manier waarop het u de prijstrends voor uw vlucht laat zien. Op het eerste gezicht kun je zien of je wat geld kunt besparen door je reisdata een beetje te verschuiven. Het biedt ook een prijstracker en veel filteropties aan de linkerkant van het scherm.

Monmodo vlucht zoeken
U kunt snel zien hoe de prijzen voor uw reisdata zich verhouden tot die van anderen. U kunt vaak wat geld besparen als u een beetje flexibel bent. Afbeelding tegoed: Momondo

Het biedt ook Hacker-tarieven, dit zijn gewoon 2 enkele reistickets van verschillende providers die samen zijn verpakt om u de beste deal te bezorgen. Echter, in tegenstelling tot andere sites, moet je om dit soort tickets te boeken wel naar 2 aparte websites gaan om te boeken.

Voors en tegens van Momondo

Voordelen:

 • Geweldige tools voor het volgen van prijzen

nadelen:

 • Voor Mix and Match-tarieven moet u 2 afzonderlijke reserveringen maken; dit wordt meestal “achter de schermen” afgehandeld op andere websites

Hete tip: We behandelen de ins en outs van het vinden van goedkope vliegtickets met deze website in onze gids voor het gebruik van Momondo.

2. Kajak

Kajak is geen OTA; het is een reiszoekmachine. En aangezien het een zoekmachine is, is het een geweldige plek om te beginnen.

De site vergelijkt prijzen van veel verschillende websites allemaal op één plek zodat je gemakkelijk kunt zien waar de goedkoopste opties zijn. Meestal klik je door naar een andere site om je boeking te voltooien.

Kajak Hacker Tarieven zijn een geweldige manier om geld te besparen op uw vlucht. Dit zijn reisroutes die ontstaan ​​door het bundelen van 2 enkele tickets (meestal bij verschillende luchtvaartmaatschappijen) in plaats van een retourtje bij 1 luchtvaartmaatschappij. Dit kunnen behoorlijk goede deals zijn, en iets dat niet altijd in de zoekresultaten van andere websites verschijnt.

Voors en tegens van Kayak

Voordelen:

 • Kajak Hacker Tarieven
 • Prijsalerts om vluchtprijzen in de gaten te houden

nadelen:

 • Kajak biedt het meeste voordeel wanneer uw reisplannen zeer flexibel zijn; veel van de meest waardevolle tools helpen je bij het zoeken naar deals, dus deze site is misschien minder aantrekkelijk als je een specifieke vlucht in gedachten hebt

Bottomline: Voor meer informatie over Kayak’s Hacker Fares en andere reiszoekhulpmiddelen, bekijk de complete gids voor het boeken van reizen met Kayak.

3. Expedia

Speciale dagelijkse aanbiedingen: Klik hier voor tot 40% korting bij Expedia

Expedia is een andere beproefde OTA die mensen sinds de jaren negentig gebruiken. Destijds was Expedia een go-to-bron voor het zoeken en boeken van vluchten. Maar hoe zit het nu?

Wat de prijs betreft, krijgt u niet per se een betere deal als u via Expedia boekt, maar u betaalt niet meer dan u zou kunnen op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Een leuk voordeel van het gebruik van Expedia is dat het een beloningsprogramma biedt. Helaas is het winstpotentieel via vluchten lager dan via hotels, autoverhuur, cruises, activiteiten en vakantiepakketten.

Terwijl u kunt mijlen verdienen op een vlucht die is geboekt via Expedia, zult u vaak geen mijlen voor status kunnen verzamelen. U komt mogelijk ook niet in aanmerking voor stoelupgrades.

Voor- en nadelen van Expedia

Voordelen:

 • Expedia Rewards (hoewel het winstpotentieel beter is voor hotels, auto’s, pakketten, activiteiten en cruises dan voor vluchten)

nadelen:

 • Boeken via Expedia kan uw verdiende mijlen beperken tot de elitestatus
 • Uw mogelijkheid om in aanmerking te komen voor upgrades kan beperkt zijn wanneer u boekt via Expedia

Hete tip: Lees voor meer informatie ons artikel over hoe je Expedia kunt gebruiken om geweldige deals te vinden voor vluchten, hotels, vakantiepakketten (en meer).

4. Prijslijn

Priceline is een populaire OTA die de Name Your Own Price-tool en ondoorzichtige boekingen introduceerde. Dit soort boekingen kan kortingen bieden, maar veel details blijven verborgen tot na de boeking. De Name Your Own Price-tool is in 2016 stopgezet voor vluchten, dus nu Priceline werkt zoals de meeste andere OTA’s buiten.

Een van de leuke dingen van het zoeken naar vluchten op Priceline is dat het een mooie kalender met kleurcodering heeft, zodat je gemakkelijk kunt zien op welke dagen de laagste prijzen worden aangeboden.

Priceline kleurgecodeerde kalender
U ziet in één oogopslag op welke dagen de beste prijzen voor uw vluchten worden aangeboden. Afbeelding tegoed: Priceline

De zoekresultaten op Priceline zijn duidelijk en gemakkelijk te navigeren. Als je enige flexibiliteit hebt in je reisdata, bekijk dan de goedkopere opties direct boven je zoekresultaten. Vervolgens kun je scrollen om gemakkelijk de goedkoopste non-stop opties te zien en zaken als vluchten zonder wijzigingskosten of vroege vogels.

Zoekresultaten van Priceline
De zoekresultaten van Priceline zijn gelabeld, zodat u gemakkelijk kunt vinden wat u zoekt. Afbeelding tegoed: Priceline

Een andere manier om geld te besparen is door naar de Express-deals van Priceline te kijken. Deze “ondoorzichtige boekingen” zijn boekingen waarin bepaalde details van de vlucht, zoals de vertrek- en aankomsttijden en zelfs de luchtvaartmaatschappij, worden verborgen totdat de boeking is voltooid.

Voors en tegens van Priceline

Voordelen:

 • Express Deal-vluchten kunnen een goede korting bieden als u enige flexibiliteit hebt; veel van de details van de vlucht, inclusief luchtvaartmaatschappij en aankomst- en vertrektijden, zijn verborgen totdat de boeking is voltooid
 • Kleurgecodeerde kalender en gemakkelijk leesbare zoekresultaten
 • Prijs Match Garantie
 • Gratis online annuleren binnen 24 uur na boeking (behalve voor Express Deal-vluchten)

nadelen:

 • Geen beloningsprogramma
 • Express Deal-vluchten kunnen goede deals zijn, maar ze kunnen soms zelfs duurder zijn dan een standaardboeking

Bottomline: Bekijk voor meer informatie de complete gids voor het boeken van reizen met Priceline.

5. Orbitz

Speciale dagelijkse aanbiedingen: Bekijk de dagelijkse aanbiedingen van Orbitz

Orbitz is een andere betrouwbare OTA die al sinds 2001 bestaat. Een ding dat deze site een beetje anders maakt, is dat het zijn eigen beloningsprogramma genaamd Orbitz Rewards. U kunt Orbucks verdienen wanneer u hotels, vluchten en vakantiepakketten boekt via Orbitz. U kunt Orbucks echter alleen voor hotels inwisselen.

Wanneer je een vlucht boekt via Orbitz, verdien je 1% van je aankoopprijs terug als Orbucks (of 2% als je de mobiele Orbitz-app gebruikt). Als u een vlucht van € 500 boekt, verdient u 5 Orbucks, wat € 5 waard is voor een hotelboeking. Deelnemen aan het Orbitz Rewards-programma is gratis.

Verdien Orbucks op vluchten
U kunt Orbucks verdienen op elke vlucht die u via Orbitz koopt. Afbeelding tegoed: Orbitz

Helaas, Orbitz rekent soms 1% boekingskosten. Houd deze in de gaten op uw reisoverzichtspagina voordat u uw aankoop voltooit en neem ze mee in uw berekeningen om te zien of u een goede deal krijgt of niet. Hoewel het verdienen van Orbucks geweldig is, kan het betalen van boekingskosten alle voordelen tenietdoen.

Orbitz boekingskosten
Pas op voor boekingskosten voor uw vluchtaankoop bij Orbitz. Afbeelding tegoed: Orbitz

Voors en tegens van Orbitz

Voordelen:

 • Met Orbitz Rewards kunt u Orbucks verdienen die kunnen worden toegepast op hotelboekingen
 • 24-uurs annuleringsvoorwaarden
 • Lage Prijs Garantie: vindt u binnen 24 uur een lagere prijs voor uw vlucht op een andere website, dan betaalt Orbitz het verschil terug

nadelen:

Bottomline: Raadpleeg voor meer informatie onze gids voor het boeken van reizen met Orbitz.

6. Agoda

Agoda is een OTA die eigendom is van Priceline. Deze website biedt niet veel meer dan een simpele zoekopdracht met beperkte filteropties bij het zoeken naar vluchten. Als u op zoek bent naar unieke accommodaties zoals een appartement of privévilla, dan is Agoda de moeite van het bekijken waard, maar het biedt niet veel bij het zoeken naar vluchten.

Een cool ding over Agoda is dat de site meertalig is. U kunt uw taal selecteren door op de vlag in de bovenste menubalk te klikken.

Agoda
U kunt de taal op Agoda eenvoudig wijzigen door op het vlagpictogram in de bovenste menubalk te klikken. Afbeelding tegoed: Agoda

Voor- en nadelen van Agoda

Voordelen:

 • Eenvoudige zoekfunctie
 • Meertalige optie

nadelen:

 • Beperkte filteropties voor vluchten

Hete tip: Raadpleeg voor meer informatie onze gids voor het boeken van reizen via Agoda.

7. Hotwire

Speciaal: Bespaar 40% met Hot Rate-vluchten

Hotwire is een populaire OTA die al bijna 20 jaar bestaat.

De eenvoudige startpagina biedt het hoofdzoekvak om uw vertrek- en aankomststeden in te voeren, evenals uw gewenste reisdata. U moet op het derde tabblad in het hoofdzoekvak klikken om toegang te krijgen tot het zoeken naar vluchten.

Hotwire kan een geweldige deal bieden bij het boeken van een hotel samen met uw vlucht. Tijdens het boekingsproces ziet u vaak pop-ups of prompts die grote besparingen adverteren wanneer u tegelijkertijd een hotel boekt. We hebben het getest, en elke keer dat we een Hotwire-vakantiepakket hadden geprijsd tegen het apart kopen van een vlucht en hotel, de pakketdeal was goedkoper.

Hotwire vlucht- en hotelaanbiedingen
Vaak kun je geld besparen door een hotel en vlucht samen te boeken op Hotwire. Afbeelding tegoed: Hotwire

Bottomline: Als je naast je vlucht een hotel nodig hebt, kan het samen boeken via Hotwire geld besparen.

Bij het zoeken naar uw vlucht kunt u een Hot Rate-vlucht tegenkomen. Dit zijn vluchten waarbij de exacte tijden, het aantal tussenstops en de vervoerders worden verborgen tot nadat uw aankoop is voltooid. Deze vereisen een vrij grote hoeveelheid flexibiliteit en we vonden dat het prijsverschil slechts € 20 was. Het kan soms veel bieden, maar vaak is er niet veel besparing.

Een ander ding om in gedachten te houden bij het gebruik van Hotwire om geweldige vluchtdeals te vinden, is dat soms, soms boekingskosten in rekening worden gebracht.

Voors en tegens van Hotwire

Voordelen:

 • Pakketdeals met hotelovernachting kunnen geld besparen
 • 24-uurs annuleringsvoorwaarden
 • Lage Prijs Garantie

nadelen:

 • Hotwire kan soms boekingskosten in rekening brengen
 • Hot Rate-vluchten bieden niet altijd enorme besparingen

Bottomline: Voor meer informatie over het vinden van geweldige deals, bekijk onze complete gids voor het boeken van reizen via Hotwire.

8. Skyscanner

Vliegtickets.comis een andere reiszoekmachine die geen vluchten rechtstreeks verkoopt. Het toont u een lijst met vluchten en links naar de website van de luchtvaartmaatschappij of OTA om de aankoop te voltooien.

Deze site blinkt uit voor reizigers met flexibiliteit. In het zoekvak kun je Overal selecteren om de goedkoopste bestemmingen op de door jou gekozen data te zoeken.

Skyscanner-functie voor overal zoeken
Als u flexibel bent, kunt u de overal zoeken-functie van Vliegtickets.comgebruiken om geld te besparen. Afbeelding tegoed: Skyscanner

Als u een vaste bestemming met specifieke datums heeft, werkt Vliegtickets.comzoals de meeste andere reiszoeksites.

Voor- en nadelen van Skyscanner

Voordelen:

 • Flexibel zoeken
 • Makkelijk om taal en valuta te veranderen
 • Prijswaarschuwingen

nadelen:

 • Er is niet veel dat deze site uniek maakt; alle aangeboden functies zijn beschikbaar op andere sites

Hete tip: Bekijk voor meer informatie ons uitgebreide stuk op Skyscanner.

9. Reisbestemming

Travelocity is nog een andere OTA die al een tijdje bestaat en erg lijkt op de andere websites die we hebben bekeken.

Aan de positieve kant zijn er enkele leuke filteropties om u te helpen de beste vlucht voor uw behoeften te vinden. Aan de andere kant kunnen prijzen veranderen tussen selectie en boeking. We hebben een dummy-boeking gedaan en tegen de tijd dat we bij het betalingsgedeelte kwamen, was de vluchtprijs gestegen van € 157 naar € 338!

Travelocity vlucht prijswijziging
Pas op voor vluchtprijswijzigingen wanneer u boekt via Travelocity. Afbeelding tegoed: Travelocity

Net als andere online reisbureaus, kan Travelocity ook boekingskosten in rekening brengen, dus houd deze in het betalingsgedeelte van het boekingsproces in de gaten.

Reiskosten boekingskosten
Travelocity brengt mogelijk boekingskosten in rekening voor uw vlucht. Afbeelding tegoed: Travelocity

Voor- en nadelen van Travelocity

Voordelen:

 • Prijsgarantie: Als u binnen 24 uur een lagere prijs vindt op een identieke reisroute, zal Travelocity het prijsverschil terugbetalen
 • Gratis annuleren op vluchten binnen 24 uur na boeking (bij de meeste luchtvaartmaatschappijen)

nadelen:

 • Travelocity rekent soms boekingskosten
 • Prijzen kunnen veranderen tussen vluchtselectie en betaling

Bottomline: Bekijk voor meer informatie onze gids voor het boeken van reizen met Travelocity.

10. Google Vluchten

Google Vluchten is geen OTA. Het is eerder een metazoekmachine die lijkt op Kayak. Zodra je een vlucht hebt gevonden, Google Flights linkt u naar de directe website van de luchtvaartmaatschappij of een OTA om de aankoop te voltooien. Het is een krachtige zoekmachine gebouwd op de ITA Matrix, die oorspronkelijk is ontwikkeld voor reisbureaus.

Deze site laat je zien prijstrends en hoe uw reisdatum van invloed kan zijn op de kosten van uw ticket. Bovendien stelt het u in staat om de prijzen van een route volgen, zodat u op lage prijzen kunt springen wanneer ze opduiken. Deze functies maken van Google Vluchten een geweldig hulpmiddel waarmee u erop kunt vertrouwen dat de prijs die u krijgt een goede deal is.

Google Vluchten Prijsgrafiek
Met de prijsgrafiek van Google Flight kunt u prijstrends zien, zodat u de beste tijd kunt kiezen om te vliegen. Afbeelding tegoed: Google Vluchten

Voor- en nadelen van Google Vluchten

Voordelen:

 • Prijsgrafiek toont u de prijstrends voor uw route en laat u zien op welke dagen mogelijk goedkoper is om te vliegen
 • Prijstracking stuurt u een e-mail wanneer de prijs van uw vlucht stijgt of daalt
 • Er zijn veel filteropties, zodat u uw zoekopdracht kunt aanpassen

nadelen:

 • Omdat deze zoekmachine zo krachtig is met veel opties, kan het ingewikkeld worden voor een beginnende reiziger

Hete tip: U kunt frequent flyer-miles verdienen op vluchten die zijn geboekt via een OTA, maar u verdient mogelijk geen miles voor de elitestatus.

11. CheapOair

CheapOair is een OTA die een eigen creditcard aanbiedt. Voordat u de kaart gaat aanvragen, raden we u aan te overwegen een betere creditcard voor reisbeloningen te kiezen voor lucratievere en flexibelere reisbeloningen.

Deze site is misschien niet zo goedkoop als je zou denken. Dat komt omdat het dure ‘bureaukosten’ in rekening kan brengen. Voor de meeste vluchten kunnen de kosten oplopen tot € 35, maar als je de kleine lettertjes leest, zul je zien dat ze zelfs tot € 200 per ticket kunnen oplopen!

Cheapoair makelaarskosten
CheapOair kan kosten in rekening brengen tot €200 per ticket! Afbeelding tegoed: CheapOair

Daarnaast brengt CheapOair kosten in rekening voor het wijzigen of annuleren van een ticket, ook binnen 24 uur, wat op veel andere sites gratis is.

Voor- en nadelen van CheapOair

Voordelen:

 • Prijsmatchbelofte: CheapOair zal het prijsverschil terugbetalen als u binnen 24 uur na boeking een lagere prijs vindt op hetzelfde reisschema op een grote OTA

nadelen:

 • CheapOair rekent forse boekingskosten naast kosten om je vlucht te annuleren of te wijzigen
 • Price Match Promise is zeer beperkt; de garantie is alleen geldig voor identieke vluchten op Expedia, Orbitz, Priceline en Travelocity

Bottomline: CheapOair is misschien toch niet goedkoop. Het adverteert met lage basistarieven, maar rekent boekingskosten die meestal resulteren in een hogere prijs dan de website van de luchtvaartmaatschappij. Raadpleeg onze gids voor CheapOair voor meer informatie.

12. Hopper

Hopper is een app die het juiste moment probeert te voorspellen om een ​​vlucht te kopen. Het beweert dat het gebruik van zijn app je tot 40% op vluchten kan besparen. De eenvoudige interface en kleurgecodeerde kaart tonen u de goedkoopste en duurste tijden om naar de door u gekozen bestemming te vliegen.

Hopper tariefkalender
Hopper biedt een geweldige visuele kalender om snel te zoeken naar de goedkoopste dagen om naar een bepaalde bestemming te vliegen. Afbeelding tegoed: Hopper

U kunt ook waarschuwingen instellen om de prijzen voor uw specifieke data te bekijken of een hele maand kijken als u flexibele reisplannen heeft.

Voors en tegens van Hopper

Voordelen:

 • Makkelijk te gebruiken
 • Kies ervoor om prijzen voor een specifieke reis te bekijken of kies ervoor om prijzen over een hele maand te bekijken

nadelen:

 • Geen mogelijkheid om te zoeken op een desktop
 • Weinig filteropties

Hete tip: Veel creditcards worden geleverd met een reisverzekering met extra beschermingen zoals reisonderbreking en annuleringsbescherming en dekking voor bagagevertraging.

Prijsvergelijkingen

We hebben op verschillende websites voor het boeken van reizen naar een vlucht van Los Angeles (LAX) naar New York City (JFK) gezocht om de prijzen onderling te vergelijken. Hieronder vindt u het goedkoopste ticket dat elke website aanbiedt.

Bij deze zoektocht hebben we met niets anders dan de prijs rekening gehouden. Wanneer u daadwerkelijk een vlucht boekt, zijn er hoogstwaarschijnlijk meer factoren die een rol spelen bij uw beslissing welke vlucht u wilt boeken.

In dit voorbeeld boden Kayak, Hotwire, Expedia, Priceline, Orbitz, Travelocity en Google Flights allemaal dezelfde prijs aan bij dezelfde luchtvaartmaatschappij. CheapOair had de hoogste prijs.

Laatste gedachten

Er is geen one-stop-shop om elke keer de laagste prijzen voor een vlucht te vinden. De meeste OTA’s bevinden zich in dezelfde marge als het gaat om prijs.

Als je enige flexibiliteit hebt, kunnen veel van deze sites je helpen de goedkoopste reisdata en bestemmingen te vinden.

Als u de voorkeur geeft aan een meer traditionele boeking, begin dan met een reiszoekmachine zoals Kayak of Google Flights om alle andere sites te doorzoeken. Dat geeft u een goed idee van de beste website die u kunt gebruiken om het meeste geld te besparen op uw volgende vlucht.

Ben je een student? Mis ons stuk over de beste websites voor goedkope studentenvluchten met korting niet.


Like deze post? Pin het op Pinterest!

De beste websites voor het boeken van vluchten tegen de goedkoopste prijzen[ad_2]

Source link