De beste dagen om een ​​vlucht te boeken en wanneer te vliegen

Vincent Laraan

Inhoudsopgave

[ad_1]

Geloven dat er maar één optimale dag per week is om op vluchten te besparen – en die dag is dinsdag – is legendarisch. En zoals bij alle goede legendes zit er een kern van waarheid in… maar het is niet het volledige verhaal.

De realiteit is dat vluchtprijzen constant en op alle uren van de dag veranderen en zich aanpassen aan de realtime vraag. Luchtvaartmaatschappijen bevoorraden niet elke week op dezelfde dag zoals een supermarkt, dus u zult geen deals vinden door tot dinsdag te wachten om te boeken. U kunt echter een bescheiden besparing vinden als u bereid bent op een dinsdag of woensdag te vliegen, wanneer er minder vraag is dan normaal.

Beste dag om een ​​vlucht te boeken

Er is niet één dag van de week waarop u het beste een vlucht kunt boeken. U kunt elke dag van de week aanbiedingen vinden, aangezien de vluchtprijzen fluctueren met de vraag.

Luchtvaartmaatschappijen kunnen verkopen aanbieden, het aantal stoelen op een route verhogen of zelfs de prijzen verlagen om die van een concurrent te evenaren, dus er is geen echt patroon in welke dag van de week de beste deals heeft.

Beste dag om te vliegen

We hebben gegevens geanalyseerd die zijn verzameld door Hopper – een app voor het boeken van reizen – van januari tot en met mei 2022, voor vertrek in de maand april. Dit is wat de gegevens zeggen over de beste dag om te vliegen.

Dinsdag en woensdag zijn de goedkoopste dagen om in eigen land te vliegen

De goedkoopste dagen om te vertrekken als je binnen de VS vliegt, zijn doordeweeks, meestal dinsdag of woensdag.

Voor economy-tickets zijn dinsdagen ongeveer 24% lager dan de piekprijzen op zondag, wat zich vertaalt in een besparing van ongeveer € 85 per ticket.

Hetzelfde geldt over het algemeen voor business class en first class reizigers.

Zaterdag- en maandagvluchten kunnen u helpen de drukte op zondag te vermijden

Zaterdag en maandag zijn de volgende goedkoopste dagen om te vliegen na midweekvluchten. Het gemiddelde vliegtarief is op deze dagen zo’n 13% -15% lager. Dat betekent dat als u uw reis slechts één dag vooruit of één dag terug vanaf zondag verplaatst, u gewoonlijk ongeveer € 50 per ticket kunt besparen.

Woensdag en donderdag zijn de goedkoopste dag om internationaal te vliegen

Ondertussen doen internationale vliegers er verstandig aan om op woensdag te vertrekken, de goedkoopste dag om te vertrekken voor een internationale reis. Dat gezegd hebbende, er is geen enorm prijsverschil tussen de verschillende dagen van de week.

Door op woensdag te vertrekken, bespaart u slechts ongeveer 12% in vergelijking met de duurste dag (zondag) — en vergeleken met het verschil van 24% tussen de goedkoopste en duurste dagen om in eigen land te vliegen.

Tips om elke dag van de week goedkope vluchten te vinden

Boek één tot drie maanden van tevoren

Hoewel er geen dag van de week is die consequent goedkopere vluchten heeft, is er een tijdsperiode waarin u moet boeken voordat de prijzen stijgen.

Scott’s Cheap Flights, een e-mailnieuwsbrief met vluchtaanbiedingen, raadt aan om een ​​tot drie maanden van tevoren te boeken voor binnenlandse vluchten om prijsstijgingen in de weken voorafgaand aan de vertrekdatum te voorkomen. Last-minute vluchtdeals zijn niet super gebruikelijk en u loopt het risico helemaal geen stoel te krijgen omdat uw gewenste vlucht mogelijk volledig uitverkocht is. Als je internationaal vliegt, wil je twee tot acht maanden vooruit kijken.

Stel een prijswaarschuwing in

Laat een computerprogramma het werk voor je doen. In plaats van dat u elke dag de vluchtprijzen controleert, stelt u een prijswaarschuwing in op de reiszoekmachine van uw keuze – of het nu Google Flights, Hopper, Vliegtickets.comof Kajak. Ze sturen je een e-mail wanneer ze de prijsdaling zien.

Boek opnieuw als u een goedkopere prijs vindt

Ten eerste moet je ervoor zorgen dat de oorspronkelijke vlucht die je hebt geboekt geen wijzigings- of annuleringskosten heeft. Voor de meeste luchtvaartmaatschappijen geldt dat voor de meeste binnenlandse vluchten (behalve als u Basic Economy boekt) en enkele internationale vluchten op korte afstand.

Als u vervolgens een betere deal vindt, kunt u uw vlucht annuleren en omboeken (bij dezelfde luchtvaartmaatschappij of een andere) om de lagere prijs te krijgen. Houd er rekening mee dat u mogelijk alleen een reisvoucher of tegoed krijgt als u annuleert, dus u moet de optie alleen gebruiken als u er redelijk zeker van bent dat u binnen een jaar weer met de oorspronkelijke luchtvaartmaatschappij zult vliegen.

Wees flexibel met bestemming, luchthaven en data

De gouden regel van goedkoop reizen blijft: Flexibel zijn. Gebruik Google Vluchten om te zien of er goedkopere plaatsen zijn om naar toe te gaan door het bestemmingsveld leeg te laten wanneer u zoekt. Controleer nabijgelegen luchthavens als je op een bestemming bent ingesteld. En gebruik de kalenderweergaven om lagere prijzen op verschillende data te vinden. De beste dag om een ​​vlucht te boeken en de beste dag om te vliegen, is immers wanneer deze het goedkoopst is, en dat kan variëren afhankelijk van waar en wanneer u heen gaat.

Hoe u uw beloningen kunt maximaliseren

U wilt een reiscreditcard die prioriteit geeft aan wat belangrijk voor u is. Dit zijn onze keuzes voor de beste reiscreditcards van 2022inclusief de beste voor:

[ad_2]