De beste tijd om vluchten te kopen: jaarlijks onderzoek naar binnenlandse vluchten

Vincent Laraan

Inhoudsopgave

[ad_1]

Vliegreizen is in 2022 weer terug van weggeweest, en dat geldt ook voor onze jaarlijkse vliegreisstudie! Door bijna 1 miljard vliegtickets te analyseren, doorbreken we het verwarrende proces van het kopen van vliegtickets en maken we het u gemakkelijk. Lees verder en zie hoe we vluchtgegevens uitpakken om het winkelen voor vluchten een transparante ervaring te maken. Onze analyse geeft je de tools die je nodig hebt om de beste tijd te begrijpen om vluchten te kopen. Gebruik deze inzichten om goedkope vliegtickets en de beste prijs-kwaliteitverhouding te krijgen.

De beste tijd om vluchten te kopen in 2022

Dit jaar hebben we meer dan 917 miljoen binnenlandse vliegtickets geanalyseerd in meer dan 8.000 markten in de Verenigde Staten. We hebben het werk gedaan om uw ervaring met het kopen van vliegtickets gemakkelijker te maken.

Het onderzoek naar jaarlijkse vliegtickets van CheapAir.com omvat:

  • Gemiddeld de beste dag om een ​​vlucht te kopen
  • De uitsplitsing van het “CheapAir.com Prime-boekingsvenster” – het bereik van datums waarop u het meest waarschijnlijk een vluchtdeal vergrendelt
  • Welke Vluchtboeking “Zone” biedt de beste waarde voor uw aankoop en omstandigheden
  • Het effect van de pandemie op de voorspelling en prijzen van vliegtickets
  • De goedkoopste dagen van de week om te vliegen
  • De beste en slechtste maanden om vluchten te kopen
  • Hoe seizoensgebondenheid de prijs van vliegtickets beïnvloedt

Wanneer is de beste tijd om een ​​binnenlands vliegticket te kopen?

De “beste dag” om te kopen fluctueert van jaar tot jaar. Dit jaar lijkt het erop dat de beste dag gemiddeld 76 dagen voor je reisdatum valt. Wat betekent dit precies? Welnu, de laagste prijs van uw specifieke reisroute is mogelijk niet op deze exacte datum. Maar als we de gegevens voor alle geanalyseerde vluchten samenvoegen, krijgt u gemiddeld 76 dagen voor vertrek uw beste tarief.

Hoe ver van tevoren moet ik een vlucht kopen om de beste deal te krijgen?

Dit is een beladen vraag, en dit is waarom. Voor sommige mensen is het krijgen van de absoluut laagste prijs de belangrijkste overweging. Maar als je graag een paar opties hebt voor je stoel- en vliegervaring, moet je misschien wat genuanceerder naar de dingen kijken.

Of u nu op zoek bent naar de goedkoopste vluchten, de meeste selectie of iets daartussenin, dit rapport splitst dat antwoord op in boekingszones om u te begeleiden. Lees verder voor meer informatie:

Wat zijn boekingszones voor vliegtickets en waarom zijn ze belangrijk?

We bedachten een systeem dat heel goed werkt om de beste koopmomenten voor elk soort shopper te identificeren – een reeks ‘boekingszones’, elk met hun eigen voor- en nadelen. Laten we graven.

Eerste Dibs
315 tot 203 dagen van tevoren
Ongeveer 10 tot 6.5 maanden
Het belangrijkste voordeel van zo vroeg boeken is het brede scala aan opties binnen handbereik. De First Dibs-zone biedt u de meeste keuze in stoelen, specifieke vluchttijden en zelfs serviceklassen. Als u ervoor kiest om dit vroeg te kopen, besteedt u gemiddeld ongeveer € 30 meer per vliegticket dan wanneer u wacht om te kopen in het ‘Prime Booking Window’. Dat is een veel kleiner bereik dan in de afgelopen jaren, waar het kopen van dit vroeg u gemakkelijk € 100+ meer kan kosten.

Gemoedsrust
202 tot 128 dagen van tevoren
Ongeveer 6,5 tot 4 maanden
De Peace of Mind-zone biedt een beetje balans tussen een lage prijs en beschikbare opties. De Peace of Mind-zone is iets minder duur dan First Dibs en u bespaart gemiddeld ongeveer € 15 als u wat langer wacht om te kopen.

Het Prime Boekingsvenster van CheapAir.com
127 tot 21 dagen van tevoren
Ongeveer 4 maanden tot 3 weken
Het Prime Booking-venster is waar u wilt zijn als budget de prioriteit is. Elk jaar biedt deze zone consequent de laagste vliegtarieven voor reizigers, en dit jaar is de zone bijna een maand langer dan normaal. De beste stoelen voor de prijs zijn misschien al weg, maar er is nog steeds voldoende keuze in het prime-boekingsvenster.

Duw je geluk
20 tot 14 dagen van tevoren
Ongeveer 3 – 2 weken
De luchtvaartmaatschappijen hebben de neiging om de prijzen op betrouwbare wijze te verhogen rond de 21 dagen, dus we waarschuwen je – als je geluk hebt, kom je op gokgebied. Als u uw geluk beproeft, geeft u waarschijnlijk ongeveer € 30 meer uit dan vluchten in het prime-boekingsvenster.

Spelen met vuur
13 tot 7 dagen van tevoren
Ongeveer 2 – 1 week
Als je wacht om dit dicht bij je vlucht te kopen, betaal je vrijwel zeker meer, maar nog steeds ongeveer € 60 minder (gemiddeld) dan wanneer je wacht tot het allerlaatste moment. We gaan niet zeggen dat vluchtdeals hier niet af en toe voorkomen, maar je hebt meer kans om minder keuzes te hebben, verbrand te worden.

Heilige Maria
6 tot 0 dagen van tevoren
Minder dan een week
Als u een noodgeval of onverwachte reis heeft, betaalt u waarschijnlijk ongeveer € 150 meer dan wanneer u zou winkelen in het Prime-boekingsvenster. Als u zich hier bevindt, kunnen we u helpen. CheapAir.com biedt klanten maandelijkse betalingen als de kosten te hoog zijn.

Het COVID-19-effect op vliegtickets

We moeten ook even pauzeren om iets te vertellen over de invloed van de pandemie op de gegevens over vliegtickets waarop dit rapport is gebaseerd. De gegevens laten minder variatie in vliegtickets zien dan normaal. Het is waarschijnlijk dat tijdens de pieken van COVID-19-gevallen, toen er weinig vliegreizen plaatsvonden, er op het laatste moment betere tarieven beschikbaar waren. Normaal gesproken zijn last minute tarieven vrij hoog.

Ook zorgde de pandemie ervoor dat mensen langer moesten wachten om te kopen. Sommige bestemmingen waren streng gereguleerd op het gebied van testen en quarantaines, en soms wilden reizigers gewoon zeker zijn van hun veiligheid voordat ze aan een reis begonnen. Het zorgde er in ieder geval voor dat mensen langer moesten wachten, wat een bredere reeks data met redelijke vluchtprijzen betekende.

Beginnen de prijzen van vliegtickets weer “normaal” te worden?

De prijzen van vliegtickets beginnen weer te normaliseren, wat betekent dat we ons momenteel in een aantal onbekende voorspellende wateren bevinden. Hoe later we het jaar ingaan, hoe meer afwijking we kunnen zien ten opzichte van het voorgaande jaar, vooral voor de feestdagen, wanneer we een recordaantal reizigers konden zien.

We willen nog een kans grijpen om je eraan te herinneren dat ‘Push Your Luck’, ‘Playing with Fire’ en ‘Hail Mary’ de drie zones zijn waar je het meest waarschijnlijk een sticker-shock krijgt als je wacht om te kopen. Dit jaar is de boete voor wachten verlaagd, maar gemiddeld betaal je toch meer als je te lang wacht. En – er is een addertje onder het gras. Naarmate we later in het jaar gaan en meer mensen beginnen te boeken, zullen de gemiddelde tarieven waarschijnlijk stijgen en reizigers moeten erop voorbereid zijn dat last-minute tickets terugkeren naar pre-pandemische niveaus.

gemiddelde prijsstijgingen in lastminuteboekingszones

Reizigers uit het verleden zouden bijvoorbeeld (gemiddeld) 220 dollar meer betalen dan reizigers die in de prime boekingsperiode kochten, en dat is meer dan wat reizigers momenteel ervaren.

Voor de zekerheid boekt u eerder vroeger dan later – vooral als u nadert of in het beste boekingsvenster zit en uw reisdata weet. Op dit moment hebben we een meer gevaccineerd publiek en een nieuwe kijk op het COVID-19-eindspel. Het lijkt waarschijnlijk dat deze door varianten gestuurde pieken en dalen in het luchtverkeer terug normaliseren naar pre-pandemische niveaus.

Wat is de goedkoopste dag van de week om vliegtickets te kopen?

Dit druist in tegen wat sommige internetbronnen zeggen, maar in feite varieert het gemiddelde lage tarief slechts met ongeveer € 1, ongeacht de dag van de week dat u kopen een vliegticket.

Wat is de goedkoopste dag van de week om te vliegen?

cheapair jaarlijkse vlucht studiedag van vlucht gemiddeld tarief

Besteed aandacht aan de dag waarop u ervoor kiest om te vliegen. In 2022 is woensdag de goedkoopste dag van de week om te vliegen. Als u op woensdag vliegt, bespaart u € 57 per vliegticket ten opzichte van de duurste dag om te reizen, namelijk zondag. Dinsdag volgt op woensdag op de voet, met een gemiddelde besparing van € 56 ten opzichte van de duurste dag om te vliegen.

Midweekvluchten (dinsdag en woensdag) bieden bijna altijd de beste prijs en keuze, terwijl de weekenden meer kosten en de keuze beperkt kan zijn.

Wat is de goedkoopste maand om te vliegen?

2022 cheapair jaarlijkse vluchtstudie gemiddeld vliegtarief per reismaand

December en november zijn gemiddeld de eerste en de op één na duurste maanden om te reizen, wanneer mensen vliegen om vrienden en familie te bezoeken voor de vakantie. Juni en juli, tijdens de piek voor zomerreizen, zijn ook nek aan nek in concurrentie voor de derde duurste maand om te reizen.

Januari en februari zijn gemiddeld de twee goedkoopste maanden van het jaar om te vliegen. Als u een reis plant in februari, kunt u ongeveer € 100 per ticket besparen, vergeleken met vliegen rond de kerstvakantie.

Welke zomermaand is het minst duur om te vliegen?

De meeste Amerikanen gaan in de zomermaanden op vakantie. Als je een zomervakantie plant (of liever hebt), overweeg dan augustus. De vliegtickets zijn voordeliger en je mist de drukte van juni en juli. Dit leidt tot een andere grote vraag …

Zijn de seizoenen van invloed op de prijzen van vliegtickets?

Dat kunnen ze zeker. Bekijk deze grafiek waar we de beste tijd hebben gevonden om vluchten te kopen, afhankelijk van het seizoen waarin je vliegt:

2022 cheapair jaarlijkse vliegtickets studie seizoensgebonden

Alles bij elkaar: cruciale informatie die je nodig hebt bij het winkelen voor vluchten

De vroegste mogelijkheid om te kopen geeft u de meeste keuze, maar kost meer. Maar als u wacht tot u op het punt staat te reizen, kunt u verwachten dat u veel meer betaalt voor een beperkter aantal vluchtopties over de hele linie. Wat zou je moeten doen?

Veel reizigers zullen de beste prijzen in het algemeen vinden in het Prime-boekingsvenster – waar u de best geprijsde tickets krijgt met nog enkele keuzes beschikbaar.

We hopen dat u deze informatie nuttig vindt bij het plannen van uw volgende reis – groot of klein, voor uw plezier of voor uw werk. We streven ernaar u de meest transparante en eenvoudige reiservaring op internet te bieden. Kom snel terug voor deel II van het jaarlijkse vluchtrapport – voor hulp bij de beste tijd om internationale vluchten te kopen.

Tot die tijd kunt u uw mening delen of vragen voor ons plaatsen in de opmerkingen hieronder.

Fijne reizen!

Start een vluchtzoekopdracht

[ad_2]