De beste tijd om vluchten te kopen: jaarlijks onderzoek naar internationale vliegtickets

Vincent Laraan

Inhoudsopgave

Het zijn een paar hobbelige jaren geweest, maar internationaal reizen is weer helemaal terug. Wij willen graag delen wat we weten over internationale reizen voor 2022. Zelfs de meest restrictieve landen hebben de reisbeperkingen versoepeld (of zijn van plan dit zeer binnenkort te doen).

Deze toegenomen consumentenvraag naar vluchten, samen met een storm van ongekende factoren die dit jaar een rol spelen, betekent dat slimme koopbeslissingen net zo belangrijk zijn als altijd. De kosten van olie, de luchtvaartmaatschappijen die moeite hebben om de vraag bij te houden, het geopolitieke landschap betekenen allemaal dat je beter vroeg tickets kunt kopen.

Hoe ontdekken we de beste tijd om internationale vluchten te kopen?

Zoals alles wat we voor reizigers doen, streven we ernaar informatie over vliegtickets eenvoudig en transparant te maken. We onderzoeken bijna een miljard vliegtickets in duizenden markten in elke regio ter wereld, zodat u over up-to-date, nauwkeurige gegevens beschikt. We willen je helpen met het plannen van internationale reizen en het kopen van je volgende internationale vlucht.

Laten we nu eens kijken wat onze International Airfare Study precies inhoudt:

  • Wanneer moet u uw internationale vliegticket kopen om het meeste geld te besparen?
  • De meest en minst dure maanden om te vliegen
  • Hoe seizoensgebondenheid de vluchtkosten kan beïnvloeden
  • De volatiliteit van vliegtickets voor 2022 en wat dit zou kunnen betekenen voor internationale reizigers
  • Goedkoopste dagen van de week om internationaal te reizen

De beste tijd om vluchten naar Canada te kopen

Zoals veel bestemmingen dit jaar, ligt de beste tijd om te kopen verder van je reisdata dan in voorgaande jaren. Er is nogal wat volatiliteit en onzekerheid op de vliegreismarkt voor 2022, dus we raden je aan niet te lang te wachten tot je die aankoop doet om te besparen op je vluchten naar Canada.

Prime boekingsperiode: 3,5 maand tot 300 dagen vanaf vertrek
Beste dag om te kopen: Ongeveer 205 dagen na uw reisdatum
Het gemiddelde vliegtarief: € 363
Goedkoopste maanden om te reizen: februari en maart
Duurste maanden om te reizen: augustus en december
Seizoensgebondenheid: Je zult merken dat de prijzen voor reizen in de lente en herfst iets beter zijn dan in de winter- en zomermaanden dit jaar (gemiddeld ongeveer € 25 minder dan zomer- en wintervluchten).

Om een ​​goede prijs te krijgen, moet u ervoor zorgen dat u vroeg winkelt voor zomervluchten, wanneer de beste prijzen meestal bijna 10 maanden van tevoren worden gevonden. De winter is ook een “koop vroeg” seizoen voor Canada. Je ziet de beste prijzen voor wintervluchten rond 8 maanden uit. Je kunt wat langer wachten met winkelen voor de herfst (de beste prijzen zijn ongeveer 5 maanden uit) en de lente (6,5 maand voor vertrek).

Wanneer vluchten naar Mexico kopen

Mexico is dit jaar tot nu toe van grote waarde, met gemiddelde tarieven van ongeveer € 80 minder per ticket dan vorig jaar. Mexico is altijd al een populaire bestemming geweest voor sommige Amerikaanse reizigers, maar ziet een toename van bezoekers die in de afgelopen jaren misschien verder weg zijn gereisd.

Prime boekingsperiode: 1 maand tot 4,5 maand vanaf vertrek
Beste dag om te kopen: Ongeveer 70 dagen na uw reisdatum
Het gemiddelde vliegtarief: € 459
Goedkoopste maanden om te reizen: Er is geen enorm verschil in tarieven voor het grootste deel van het jaar, maar januari en februari zijn de goedkoopste maanden om Mexico te bezoeken.
Duurste maanden om te reizen: augustus en december
Seizoensgebondenheid: Wacht niet met het kopen van uw wintervluchten naar Mexico. Hoewel je het je kunt veroorloven om de rest van het jaar te wachten om de best geprijsde vliegtickets voor december te krijgen, moet je ongeveer 7 maanden voordat je van plan bent te bezoeken winkelen. Dit zou een overweging moeten zijn als u van plan bent de kerstvakantie ten zuiden van de grens door te brengen.

De beste tijd om Caribische vluchten te kopen

Het Caribisch gebied ziet er dit jaar uit als een andere voordelige bestemming. Gemiddelde prijzen zijn ongeveer € 75 minder per ticket dan vorig jaar, en je kunt zelfs met weinig moeite een relatief betaalbare lastminute internationale reis plannen.

Prime boekingsperiode: 1,5 maand tot 5 maanden vanaf vertrek
Beste dag om te kopen: Ongeveer 75 dagen na uw reisdatum
Het gemiddelde vliegtarief: € 513
Goedkoopste maanden om te reizen: september en oktober
Duurste maanden om te reizen: juli en december
Seizoensgebondenheid: Wat betreft het binnenhalen van een leuke prijs blijft het Caribisch gebied een makkelijke regio om te boeken, ongeacht het seizoen. Als u van plan bent om in de winter te reizen (vooral rond Kerstmis), wilt u ongeveer 5 maanden vrij boeken, maar de rest van het jaar kunt u het zich veroorloven om wat langer te wachten. In de zomermaanden is het mogelijk om binnen 30 dagen een goede deal te krijgen!

De beste tijd om vluchten naar Midden-Amerika te kopen

Als Midden-Amerika u in 2022 belt, zult u blij zijn te horen dat de gemiddelde vliegprijs naar de regio ongeveer € 120 lager is dan vorig jaar. De regio heeft ongeveer hetzelfde prime booking-venster als vorig jaar, wat betekent dat u niet al te ver van tevoren hoeft te reserveren. De beste dag om te kopen is iets verder weg van uw reisdatum, dus houd er rekening mee dat de goede plek voor 2022 wat betreft het boeken van een redelijke prijs ongeveer 3 maanden vanaf uw vertrekdatum is.

Prime boekingsperiode: 2 maanden tot 5 maanden vanaf vertrek
Beste dag om te kopen: Ongeveer 88 dagen na uw reisdatum
Het gemiddelde vliegtarief: € 522
Goedkoopste maanden om te reizen: september en oktober
Duurste maanden om te reizen: Juli en december (met een mijl). Tickets voor december kosten u gemiddeld ongeveer € 120 meer dan de volgende duurste maand (juli).
Seizoensgebondenheid: De lente is de meest betaalbare tijd om naar Midden-Amerika te reizen, met ticketprijzen die ongeveer € 60 lager zijn dan de andere drie seizoenen. Het zou een goed idee zijn om ongeveer 4 maanden uit te boeken als u van plan bent om in de populaire zomer- en wintermaanden te reizen om een ​​mogelijke deal te bemachtigen. In het voor- en najaar krijg je de beste prijzen ongeveer 3 maanden uit.

Wanneer vliegtickets naar Zuid-Amerika kopen

Zuid-Amerikaanse vliegtickets zijn dit jaar een koopje – gemiddeld bijna €300 minder dan vorig jaar! Al het andere houdt stand – met een redelijk redelijke prime boekingsperiode, dus u kunt wachten om een ​​mooie prijs te pakken te krijgen.

Prime boekingsperiode: 1,5 maand tot 4,5 maand vanaf vertrek
Beste dag om te kopen: Ongeveer 79 dagen na uw reisdatum
Het gemiddelde vliegtarief: € 707
Goedkoopste maanden om te reizen: september, oktober en mei
Duurste maanden om te reizen: juli en december. Tickets voor december kosten u gemiddeld € 210 meer dan de volgende duurste maand (juli).
Seizoensgebondenheid: Net als de naburige Midden-Amerikaanse landen, is de lente de meest betaalbare tijd om te reizen. De prijzen van vliegtickets in het voorjaar naar Zuid-Amerikaanse landen zijn ongeveer € 50 lager dan in de zomer, maar wat betreft wanneer te kopen, lijkt seizoensinvloeden niet al te veel te variëren. Voor zomer en herfst lijkt 2,5 maand uit de ideale tijd om te boeken, de lente komt binnen ongeveer 3 maanden en de winter ongeveer 3,5 maand na de reis.

De beste tijd om vliegtickets naar Europa te kopen

Europa is een beetje all over the place voor 2022. Je kunt redelijke vliegtickets krijgen tot 1 maand voor je vertrekdatum, maar dat risico zouden we niet nemen, om eerlijk te zijn. De beste dag om te kopen ligt ook een stuk dichter bij mogelijke reisdata – nogmaals, de volatiliteit in de regio kan een factor zijn. We dringen er bij reizigers op aan om voorzichtig te zijn, maar op zoek te gaan naar die goede deals, want die zijn er. Het goede nieuws is dat de prijzen van vliegtickets veel zijn gedaald – gemiddeld zijn vliegtickets € 500 minder dan vorig jaar.

Prime boekingsperiode: 1 maand tot 6,5 maand vanaf vertrek
Beste dag om te kopen: Ongeveer 79 dagen na uw reisdatum
Het gemiddelde vliegtarief: € 992
Goedkoopste maanden om te reizen: oktober en november
Duurste maanden om te reizen: Mei juni
Seizoensgebondenheid: Dit is wat we weten over Europa. Als je een deal wilt scoren, ga dan niet in de zomer. Dit jaar is de gemiddelde prijs van een vliegticket van mei tot augustus € 1.102, terwijl vluchten tijdens het herfstseizoen gemiddeld ongeveer € 200 minder kosten. Toch is dat misschien een beheersbaar bedrag – vooral als je je langere vakanties in de zomermaanden moet boeken, zoals veel Amerikanen.

Dit jaar vertelt de kalender ons dat u kunt wachten met het kopen van uw zomervluchten naar Europa, ongeveer een maand voordat u van plan bent te reizen en toch goede prijzen kunt vinden. Voor de winter kunt u misschien iets minder dan een maand uit een goede prijs krijgen. In het midden landen de lente en de herfst – voor de lente wil je ongeveer 2 maanden uit boeken om kans te maken op een goed tarief, en de herfst ongeveer 3,5 maand uit. En kijk op onze pagina Zomervluchten Europa voor alle tips die u moet weten voordat u vertrekt.

De beste tijd om vliegtickets naar Afrika te kopen

Afrika is ook vrij volatiel in 2022. U kunt redelijke vliegtickets krijgen tot 2,5 maand voor uw vertrekdatum, maar nogmaals, het zou niet onze aanbeveling zijn om te wachten. Het gemiddelde vliegtarief naar Afrika is sinds vorig jaar met ongeveer € 300 gedaald.

Prime boekingsperiode: 2 maanden tot 10 maanden vanaf vertrek
Beste dag om te kopen: Ongeveer 213 dagen na uw reisdatum
Het gemiddelde vliegtarief: € 1.244
Goedkoopste maanden om te reizen: oktober en november
Duurste maanden om te reizen: juli en december
Seizoensgebondenheid: Als je in de herfst naar Afrika reist, plan dan om ongeveer 7,5 maand vooruit te boeken om de beste prijzen te krijgen. Reizen in de zomer of winter? U wilt ongeveer 2,5 maand van tevoren boeken. We raden u wel aan om voorzichtig te zijn – zodra die lagere tarieven weg zijn, zijn ze voorgoed weg!

Stille Zuidzee: de beste tijd om vluchten naar Oceana te kopen

De Stille Zuidzee is veel duurder dan vorig jaar en om enige vorm van besparing te krijgen, kunt u maar beter vroeg boeken. De gemiddelde ticketprijzen stegen bijna € 700 en de deals (als je ze zo mag noemen) zijn na bijna 10 maanden uit. We denken dat de reisbeperkingen naar dit deel van de wereld zulke hoge tarieven kunnen veroorzaken. Gelukkig heeft Australië onlangs zijn beperkingen versoepeld en ligt Nieuw-Zeeland op schema om tegen de zomer hetzelfde te doen.

Prime boekingsperiode: 9,5 maand tot 10 maanden vanaf vertrek
Beste dag om te kopen: Ongeveer 309 dagen na uw reisdatum
Het gemiddelde vliegtarief: € 2.898
Goedkoopste maanden om te reizen: januari en april
Duurste maanden om te reizen: oktober en november
Seizoensgebondenheid: Op reis in het voor- en najaar? U kunt iets langer wachten met het boeken van uw vluchten, maar dat is maar een klein verschil. U moet die vluchten over 8 maanden nog steeds boeken om veel te besparen.

Wanneer vluchten naar Azië kopen

Azië lijkt veel op de Stille Zuidzee als het gaat om wanneer je zou moeten kopen – hoe vroeger hoe beter. Aan de positieve kant zijn de vluchtkosten in Azië in totaal gemiddeld met ongeveer € 100 gedaald.

Prime boekingsperiode: 10 maanden na vertrek
Beste dag om te kopen: Ongeveer 314 dagen na uw reisdatum
Het gemiddelde vliegtarief: € 1.514
Goedkoopste maanden om te reizen: januari en april
Duurste maanden om te reizen: december en augustus
Seizoensgebondenheid: Reizen in de lente en de herfst betekent dat u iets eerder vluchten kunt boeken – ongeveer 8 maanden uit zou u nog steeds een redelijk vliegtarief moeten opleveren.

Midden-Oosten: wanneer vluchten kopen voor de beste prijzen

Het Midden-Oosten en Afrika hebben dit jaar enkele overeenkomsten. Het is mogelijk om redelijke vliegtickets te krijgen tot 2 maanden voor uw vertrekdatum, maar een goede strategie zou waarschijnlijk zijn om vroeg te boeken, aangezien enkele van de beste tarieven beschikbaar zijn 10 maanden voor vertrek. Gemiddelde vliegtarieven naar het Midden-Oosten zijn sinds vorig jaar met ongeveer € 300 gedaald.

Prime boekingsperiode: Iets minder dan 2 maanden tot 10 maanden na vertrek
Beste dag om te kopen: Ongeveer 94 dagen na uw reisdatum
Het gemiddelde vliegtarief: € 1.002
Goedkoopste maanden om te reizen: oktober en november
Duurste maanden om te reizen: december en juli
Seizoensgebondenheid: Als u in de lente en de herfst reist, kunt u iets eerder vluchten boeken dan in de winter en de zomer – ongeveer 8 maanden onderweg zijn vaak redelijke prijzen.

Wat doet CheapAir.com om het winkelen voor internationale vluchten eenvoudig en transparant te maken?

Wanneer u vluchten koopt, houden we informatie overzichtelijk met een unieke, eenvoudige weergave die gemakkelijk appels met appels vergelijkt tussen vluchten en serviceklassen. We zetten het er allemaal op zodat u precies kunt zien waar u voor betaalt bij elk ticket – nooit voor vervelende verrassingen op de luchthaven of extra kosten bij ons.

Vervolgens hebben we vriendelijke reisadviseurs in de Verenigde Staten beschikbaar voor het oplossen van al uw zorgen of vragen na de aankoop. Wij zijn hier om te helpen!

Ten slotte bieden we betalingsflexibiliteit. Je kunt reizen boeken met Bitcoin (iets wat we al doen sinds 2013), en we hebben nu een selectie van samengestelde munten die je kunt gebruiken om te betalen voor vluchten en hotels. We bieden ook maandelijkse betalingen, als u geïnteresseerd bent om die weg te verkennen.

Dat omvat hoe we werken. We delen graag inzichten over vliegtickets, zodat u erop kunt vertrouwen dat u het juiste ticket voor uw volgende reis hebt gekocht.

Goedkoopste dagen om internationaal te reizen

Midweekvluchten (vertrek op dinsdag en woensdag) zijn meestal een betere prijs dan andere dagen van de week.

Wat moet je nog meer weten over internationaal reizen in 2022?

We raden u aan om dit jaar vooruit te plannen. Er zijn veel factoren die in dit onderzoek worden genoemd die van invloed zijn op de prijs van internationale reizen, dus ons beste advies is om vroeg in het “Prime Booking Window”  te winkelen om er zeker van te zijn dat u de beste prijs voor uw internationale reis vastlegt. Een bijproduct van de pandemie is het meest flexibele wijzigingsbeleid dat luchtvaartmaatschappijen ooit hebben aangeboden. De meeste zijn van plan om die permanent te behouden, wat betekent dat reizigers meer flexibiliteit hebben dan ooit tevoren, mocht u een vlucht moeten wijzigen of annuleren.

Tot slot willen we binnenlandse vakanties onder de aandacht brengen. Als je merkt dat je een reis dichter bij huis nodig hebt, bekijk dan de Beste tijd om binnenlandse vluchten te kopen voor 2022.