Retro stylized picture of empty seats in an airport departure ha

Delta brengt een nieuw premium loungeconcept naar deze Amerikaanse luchthavens

Vincent Laraan

Inhoudsopgave

[ad_1]

Zelfs nu meer luchtvaartmaatschappijen de afgelopen jaren hebben geïnvesteerd in het uitbreiden van hun netwerk van lounges, voelen de ruimtes steeds drukker aan, vooral omdat steeds meer reizigers toegang krijgen via lidmaatschappen, elitestatus of als voordeel van hun creditcards.

Om ervoor te zorgen dat dure passagiers die voorin het vliegtuig zitten toegang hebben tot rustigere toevluchtsoorden op luchthavens, heeft Delta Air Lines nu plannen aangekondigd om in 2024 premium lounges te openen op drie van haar hubluchthavens.

Het eerste lint doorknippen zal in juni plaatsvinden op de John F. Kennedy International Airport (JFK) in New York. Details over wat het verhoogde aanbod zal inhouden zijn schaars, maar de vervoerder zei wel dat de eerste premium lounge een oppervlakte van 38.000 vierkante meter zal hebben, waardoor het de grootste lounge in Delta’s netwerk zal zijn. Het zal beschikken over zowel een full-service brasserie als een informele, door een chef-kok ondersteunde markt met open keukens, een speciale wellnessruimte en een buitenterras dat het hele jaar door geopend is.

Er wordt verwacht dat er in het vierde kwartaal van 2024 nog meer lounges zullen volgen op Los Angeles International Airport (LAX) en Boston Logan International Airport (BOS) – respectievelijk ongeveer 10.000 vierkante meter en 6.300 vierkante meter groot. Elke lounge zal “elementen bevatten die zijn geïnspireerd door en uniek voor de gaststad”, aldus de luchtvaartmaatschappij in een persbericht.

Volgens Delta worden de toegangsregels voor dit nieuwe aanbod nog uitgewerkt. Als ze echter enigszins lijken op andere soortgelijke lounges op een hoger niveau, zoals de Flagship Lounges van American Airlines en United Polaris, staan ​​ze waarschijnlijk open voor passagiers die in First Class of Business Class vliegen of voor degenen die toployaliteitsleden zijn met de luchtvaartmaatschappij of met een partner-luchtvaartmaatschappij van SkyTeam.

Weergave van de brasserie en chef-kok-ondersteunde markt met open keukens in Delta's nieuwe premium lounge

Delta’s nieuwe premium lounges zullen een full-service brasserie en een informele, door een chef-kok ondersteunde markt met open keukens bieden.

Met dank aan Jessica Merrill/Delta Air Lines

“Premium loungeklanten moeten zich welkom en gekend voelen als ze binnenkomen, net zoals ze dat bij hun favoriete hotel of restaurant zouden doen”, zegt Claude Roussel, Delta’s vice-president voor Sky Club en lounge-ervaring, in een verklaring. “We kijken ernaar uit om dat warme welkom te bieden en het ‘premium’-gevoel voor elke gast persoonlijk te maken.”

Het nieuws komt slechts vijf maanden nadat Delta enkele loyalisten van streek maakte toen het plannen deelde over het beperken van de toegang tot de Sky Club-lounges, wat de luchtvaartmaatschappij een poging noemde om ‘de populariteit van de clubs in evenwicht te brengen met de premiumervaring die ze onze gasten bieden’. Aanvankelijk werd aangekondigd dat passagiers die in de basiseconomie vliegen en passagiers met een Delta SkyMiles Platinum of Platinum Business Card vanaf 1 januari 2024 de toegang zouden worden ontzegd. Voorheen betaalden die kaarthouders een eenmalige vergoeding van $ 50 per bezoek als ze met Delta vlogen. of een SkyTeam-partner. Bovendien zouden degenen met AmEx Platinum-, Delta SkyMiles Reserve- en SkyMiles Reserve Business-kaarten vanaf 1 februari 2025 niet langer onbelemmerde toegang hebben, maar in plaats daarvan maximaal 10 bezoeken per jaar ontvangen, tenzij ze in een kalenderjaar $ 75.000 uitgeven aan hun in aanmerking komende kaart ( geldig voor het jaar waarin de besteding is gerealiseerd plus het daaropvolgende kalenderjaar).

De volgende maand heeft Delta de geplande wijzigingen teruggedraaid en deze verzacht voor degenen met de Delta SkyMiles Reserve, Reserve Business en de Platinum Card van American Express, waardoor maximaal 15 Sky Club-bezoeken mogelijk zijn, afhankelijk van welke kaart de gebruiker heeft.

Naast de drie premium lounges zal Delta eind 2024 nieuwe locaties van haar Sky Club-lounges openen (waarvan er meer dan 50 zijn verspreid over het land) op Charlotte Douglas International Airport en Seattle-Tacoma International Airport. De luchtvaartmaatschappij zal ook uitbreiden twee bestaande clubs: New York’s LaGuardia Airport (die 100 extra zitplaatsen krijgt en een buitenruimte genaamd Sky Deck) en Miami International Airport (waardoor de totale footprint op 12.000 vierkante meter komt) tijdens de zomer.[ad_2]