Iceland

Er is een nieuwe warmwaterbron geopend in IJsland, en bij deze retourvlucht is een bezoek inbegrepen

Vincent Laraan

Inhoudsopgave

[ad_1]

De nationale luchtvaartmaatschappij van IJsland heeft u zojuist een zeer goede reden gegeven om uw volgende reis naar het land te boeken.

Vanaf nu tot en met 20 februari heeft IJslandair een aanbieding voor een uitje naar de warmwaterbronnen die begint bij $ 879, inclusief retourvluchten vanaf verschillende Amerikaanse gateways; een excursie naar de warmwaterbronnen van Hvammsvík, 45 minuten buiten Reykjavík; en een rondleiding langs de zuidkust van IJsland, naast andere insluitsels.

De deal geldt voor reizen die plaatsvinden tussen 1 maart en 28 mei, voor een verblijf in IJsland van minimaal 3 nachten en maximaal 30 nachten.

De Amerikaanse vertrekgateways voor de warmwaterbronnenpromotie zijn onder meer Boston (BOS); Chicago (ORD); Denver (DEN); Minneapolis-St. Paul (MSP); New York (JFK); Newark, New Jersey (EWR); Portland, Oregon (PDX); Raleigh-Durham, Noord-Carolina (RDU); Seattle (ZEE); en Washington, DC (IAD). De deal geldt voor standaard economy-tarieven, inclusief één ingecheckte tas, één stuk handbagage en vooraf toegewezen stoelen.

Een van de belangrijkste hoogtepunten van het IJslandair-pakket is een 4,5 uur durende excursie naar de warmwaterbronnen van Hvammsvík, inclusief onbeperkte toegang tot acht door natuurlijke bronnen gevoede zwembaden (variërend van een frisse 52 graden Fahrenheit tot een zwoele 107), een stoomkamer , de stranden, kleedkamers en privédouches van het resort.

Gelegen aan de Atlantische Oceaan, werd Hvammsvík Hot Springs in 2022 geopend als een van de nieuwste geothermische badbestemmingen van IJsland, met de nadruk op de natuurlijke omgeving. De faciliteiten zijn een voormalige kazerne van de geallieerde troepen uit de Tweede Wereldoorlog en omvatten een historische warmwaterbron die al tientallen jaren oud is.

Naast de warmwaterbronnen zijn er verschillende huizen op het terrein beschikbaar voor overnachtingen, voor degenen die hun bezoek willen verlengen en de zwarte zandstranden, velden en kliffen van het gebied willen verkennen. Er zijn ook tal van wandelpaden, paddleboards te leen en activiteiten zoals een duik in de oceaan en ademsessies. De Stormur Bistro & Bar op het terrein serveert lokale zeevruchten, waaronder een zeevruchtensoep en een broodje garnalen en eieren, beschikbaar voor zowel dagbezoekers als overnachtende gasten.

Seljalandsfoss-waterval in IJsland, met rondom groene kliffen en weilanden

Verbeter uw rustgevende duik met een bezoek aan de Seljalandsfoss-waterval tijdens een rondleiding langs de zuidkust.

Foto door Robert Lukeman/Unsplash

Bovendien omvat het IJslandair-pakket een rondleiding van 10 uur langs de zuidkust van IJsland, met stops in het kustplaatsje Vík, de thuisbasis van nabijgelegen basaltzuilen en papegaaiduikers, en bij de adembenemende watervallen van Seljalandsfoss en Skógafoss.

Terug in de hoofdstad Reykjavík kunnen reizigers zich tijdens een dag van hun bezoek aanmelden voor een hop-on-hop-off sightseeingbus en een lavashow zien die bedoeld is om bezoekers te informeren over vulkanische activiteit, die beide zijn inbegrepen in het pakket van de luchtvaartmaatschappij. Er is de mogelijkheid om een ​​hotelverblijf in het pakket te bundelen, aangezien IJslandair een verscheidenheid aan opties biedt in verschillende prijsklassen.[ad_2]