Goedkope vluchten vinden in 2022: de ultieme gids

Vincent Laraan

Inhoudsopgave

[ad_1]

De prijs van vliegtickets is extreem complex, met algoritmen die de tarieven van minuut tot minuut veranderen. Het benadeelt de gemiddelde consument aanzienlijk en leidt er veel te vaak toe dat reizigers te veel betalen voor vluchten.

Daarom ben ik Scott’s Cheap Flights begonnen. Nadat ik het tarief van mijn leven had gekregen – € 130 retour naar Milaan – wilde ik anderen helpen de wereld voor minder te verkennen en ze laten zien hoe ze goedkope vluchten kunnen krijgen. Tegenwoordig besteden mijn team en ik elke week honderden uren aan het zoeken naar goedkope vluchten, en als we ze vinden, laten we het onze leden weten. We publiceren ook dergelijke gidsen, zodat u, of u nu een van onze deals boekt of zelf naar vluchten zoekt, u nooit meer teveel betalen.

Hier leest u hoe u de goedkoopste vluchten naar waar ook ter wereld kunt vinden.

1. Kies je bestemming en data op basis van prijs

Dit is de manier waarop de meeste mensen het krijgen van een vlucht benaderen:

 1. Kies waar ze heen willen
 2. Kies hun data
 3. Bekijk welke prijzen beschikbaar zijn

Meestal resulteert dit in hoge prijzen.

Als u in plaats daarvan een goedkoop vliegticket krijgt, moet u die benadering omdraaien:

 1. Bekijk welke prijzen beschikbaar zijn via Google Flights, Momondo, etc. naar verschillende plaatsen over de hele wereld
 2. Bepaal welke van de goedkope bestemmingen jou aanspreken
 3. Selecteer de data die je leuk vindt en die goedkope tarieven beschikbaar hebben

Wees flexibel met waar en wanneer te gaan. Als je je bestemming hebt uitgekozen, je data hebt uitgekozen en geen flexibiliteit hebt, is 95% van wat je kunt doen om de kosten van vliegtickets te verlagen al uit het raam. Flexibiliteit is koning. En, zoals we hieronder zullen bespreken, als je eenmaal in Europa of Azië of waar dan ook bent aangekomen, is het heel gemakkelijk om een ​​budgetvlucht naar je eindbestemming te nemen.

Kanttekening: Als u de goedkoopste vluchten wilt boeken, zoek dan op meer dan één datum. (Als u op de kalender in Google Vluchten klikt, ziet u goedkope tickets voor twee maanden per keer.)

2. Gebruik de beste zoeksites voor vluchten

Onze drie favoriete tools om naar vluchten te zoeken zijn Google Flights, Priceline en Momondo. Er zijn ook enkele complexere zoals de ITA Matrix, Vliegtickets.comen verschillende plug-ins, maar voor de meeste mensen zijn Google Flights, Priceline en Momondo genoeg.

Houd er rekening mee dat Southwest niet wordt weergegeven in zoekmachines en OTA’s, dus kijk direct op hun website.

>> Lees onze handleidingen om goedkope vluchten vinden met Google Flights, Momondoof Kajak

3. Vind de goedkoopste plaats om te vliegen met de Google Flights Explore Map

Een van de redenen waarom we zo dol zijn op Google Flights, is omdat het heel gemakkelijk is om heel veel opties te zien. Ten eerste kunt u maximaal zeven luchthavens invoeren in de vertrek- en aankomstvelden, dus als u vanaf een luchthaven aan de oostkust naar een luchthaven in Ierland kunt vliegen, voila, voert u gewoon de bijbehorende luchthavencodes in en u kunt de route zien die zal het goedkoopst zijn.

Als je nog flexibeler bent, kun je de Google Flights Explore-kaart gebruiken.

Voer gewoon uw vertrekluchthaven in en laat de bestemming open (of selecteer een regio, land of staat zoals Europa of Azië of Bali of Florida) en een kaart wordt gevuld met al uw opties. U kunt zoeken op geselecteerde datums of bladeren door weekend-, eenweek- of tweeweekse reizen in de komende zes maanden.

Europa zoeken op de Google Flights Explore-kaart

4. Wees flexibel – zelfs met een paar dagen – om meer te besparen

Een andere handige functie van Google Flights is dat u gemakkelijk kunt zien of het verplaatsen van uw datums de prijs kan verlagen. Wanneer u uw datums selecteert, toont Google Flights u twee maanden aan datums en geeft aan welke de goedkoopste dagen zijn om te vliegen op basis van de lengte van uw reis. Vaak kan het verschuiven van de datums met zelfs maar een dag of het overschakelen van een zesdaagse reis naar zeven dagen de prijs halveren.

met behulp van kalenderdatum zoeken op google vluchten

5. Reis op dinsdag, woensdag of zaterdag

Wat zijn de goedkoopste dagen om te reizen? Over het algemeen zijn dinsdag, woensdag en zaterdag de goedkoopste dagen om te reizen. Vrijdag en zondag zijn meestal de duurste dagen. Dit zijn niet altijd de goedkoopste dagen om boek-goedkope vluchten kunnen op elk moment verschijnen!

6. Focus op het zo goedkoop mogelijk oversteken van de oceaan

Als u de goedkoopste vluchten wilt hebben, concentreer u dan op het verkrijgen van de goedkoopste tarieven over de oceaan, zelfs als deze niet vanaf uw thuisluchthaven of naar uw uiteindelijke bestemming is.

Twee routes zijn vaak goedkoper dan één. Bovendien kun je zo lang of kort blijven als je wilt en een andere stad verkennen.

Hier is een persoonlijk voorbeeld: ik woonde vroeger in Washington DC, maar het beste kaartje dat ik ooit kocht was het kaartje dat ik hierboven noem, een Mistake Fare van NYC naar Milaan voor een retourtje van € 130.

Het was de busrit van € 20 zeker waard, en ik mocht zelfs het weekend doorbrengen met vrienden in NYC. Als ik erop had gestaan ​​om vanuit Washington DC (niet NYC) naar Milaan te vliegen, zou het ticket rond de € 800 zijn geweest, niet de € 150 die ik daadwerkelijk had betaald.

Het volgende beste tarief dat ik heb gekregen was van DC naar Brussel voor ~ € 250 retour. Zo leuk dat ik hem twee keer heb gekocht! Ook al had ik niet zoveel interesse in België, ik wist dat als ik eenmaal in Europa was, ik gemakkelijk goedkope vluchten naar andere Europese landen kon vinden.

Voor de ene reis kocht ik vluchten van Brussel naar Noorwegen (~€60 retour) en voor de andere reis kocht ik vluchten van Brussel naar Dublin (~€80 retour). Als ik erop had gestaan ​​om van DC naar Noorwegen of Dublin te vliegen (zonder eerst in Brussel te stoppen), zou ik ongeveer € 750 retour hebben betaald, niet de € 310 en € 330 die ik daadwerkelijk heb betaald. En ik zou geen dag in Brussel hebben gekregen om op te starten! Rome2Rio maakt het gemakkelijk om lokale vervoersopties tussen bestemmingen te bekijken.

We noemen dit boeken in twee stappen de truc van het Griekse eiland en het kan u honderden besparen.

7. Als je met een groep reist, boek dan één ticket tegelijk

Stel dat u en uw partner van Seattle naar Washington DC willen vliegen. Op het moment van schrijven was de goedkoopste rechtstreekse vlucht € 299 per ticket.

Zoekresultaat voor twee passagiers van SEA naar IAD voor € 299 elk.

Maar er gebeurt iets grappigs als je het aantal reizigers terugbrengt van 2 naar 1: de prijs op exact dezelfde vlucht daalt van €299 per ticket naar €199.

Zoekresultaat voor één passagier van SEA naar IAD voor € 199.

Deze prijsafwijking komt soms voor omdat wanneer u meerdere tickets boekt, luchtvaartmaatschappijen uw hele groep in één tariefklasse willen plaatsen.

(Een fare bucket is een mooie term die luchtvaartmaatschappijen gebruiken om niet alleen aan te geven in welke cabine je zit, maar ook om eventuele privileges die bij je ticket zijn inbegrepen, zoals of het terugbetaalbaar is of dat het in aanmerking komt voor een upgrade. Het aantal beschikbare stoelen in een bepaald tarief emmer is geen geheim, maar het kost wat graafwerk om te vinden; het enige dat we meestal te zien krijgen als we naar vluchten zoeken, is de laagste ticketprijs.)

In het bovenstaande voorbeeld had Alaska Airlines vrijwel zeker nog maar één ticket over in de goedkoopste prijsklasse van € 199. Dus als u naar twee tickets zocht, zou de luchtvaartmaatschappij het enkele ticket van € 199 overslaan en u in plaats daarvan alleen tarieven tonen met ten minste twee beschikbare stoelen, in dit geval € 299.

Maar door één ticket tegelijk te boeken, kun je de eerste krijgen voor € 199 en de tweede voor € 299, waarbij je in totaal € 498 betaalt in plaats van de oorspronkelijke € 598.

Lukt dit elke keer? Nee. Maar wanneer u met een groep reist, is het de moeite waard om te controleren of de tarieven goedkoper zijn door losse tickets te kopen. Dat geldt vooral als je met een grotere groep reist, want hoe meer tickets je koopt, hoe groter de kans dat er niet genoeg zitplaatsen voor jullie allemaal zijn in de goedkoopste beschikbare tariefklasse.

Als je deze strategie met succes kunt gebruiken, bel dan de luchtvaartmaatschappij nadat je hebt geboekt en vraag om de meerdere routes te koppelen. Op die manier kan de hele groep bij elkaar blijven als er iets verandert aan uw vlucht.

8. Vermijd de piekuren van de zomer en de feestdagen

In Noord-Amerika en Europa is de goedkoopste tijd van het jaar om te vliegen meestal:

 • Januari tot half mei
 • September tot begin december

De duurste tijd om te vliegen is meestal:

 • Piekzomer: half juni tot half augustus
 • Kerstmis
 • Oudjaarsavond

Het zal ook een beetje verschillen per specifieke bestemming, vooral rond populaire festivals. Tarieven naar Dublin voor St. Patrick’s Day of naar China voor Chinees Nieuwjaar zijn niet goedkoop.

9. Boek binnen de Goldilocks-vensters

Er is zoveel slechte informatie over de beste tijd om een ​​vlucht te boeken, en veel mensen beweren dat het dinsdag om 13.00 uur is, of vroeg op zondagochtend. Als ik één ding bereik in mijn korte verblijf op aarde, zal het zijn om reizigers te overtuigen om deze onzin niet meer te geloven. Het is niet waar, het zal je niet helpen om goedkope vluchten te krijgen, en als iets waarschijnlijk in jou zal resulteren te veel betalen voor uw volgende reis.

De betere strategie om kortingen op vluchten te krijgen, is om te boeken binnen wat ik de Goldilocks-vensters noem.

Het vliegtarief verandert tegenwoordig niet wekelijks. Het verandert dagelijks, elk uur, soms zelfs per minuut. Noch ik, noch iemand anders kan je met zekerheid zeggen wanneer (of waar) de goedkoopste tarieven van volgende week verschijnen.

Tegenwoordig worden vliegtickets bepaald door complexe algoritmen die verantwoordelijk zijn voor honderden steeds veranderende factoren, van consumentenvraag tot olieprijzen tot prijzen van concurrenten en nog veel meer. Eén factor waar luchtvaartmaatschappijen niet langer op vertrouwen: technologische beperkingen waardoor ze slechts één keer per week op een vast tijdstip van tarief konden veranderen.

Het slechte nieuws: er is geen voorspelbare tijd of datum waarop vluchten het goedkoopst te boeken zijn.

Het goede nieuws: er duiken voortdurend goedkope vluchten op. Dat is waar Scott’s Cheap Flights voor is.

Hoewel er geen vaste tijd of datum is die altijd het goedkoopst is om te boeken, is er nog steeds een periode waarin de kans het grootst is dat goedkope tarieven verschijnen. Ik noem dit Goudlokje Windows.

Voor binnenlandse vluchten is de beste tijd om te boeken normaal gesproken 1 tot 3 maanden voor uw reisdatums. Voor internationale reizen is dit 2 tot 8 maanden van tevoren. Als uw reis tijdens een piekperiode is (Kerstmis, zomer, St. Patrick’s Day in Dublin), tel dan een paar maanden op. Als u in het laagseizoen reist, is de kans groter dat goedkope tarieven dichter bij de vertrekdatum verschijnen, maar de prijzen stijgen meestal in de laatste maand of twee voor vertrek, dus u wilt het niet te dichtbij verlagen.

U wilt ook letten op de momenten waarop u weten vliegticket gaat echt weg omhoog. Dat is bij de 21-, 14- en 7-daagse merken voor vertrek. De meeste tarieven omvatten een vereiste voor aankoop vooraf, wat vereist dat een bepaald tariefpakket alleen beschikbaar is als het bijvoorbeeld 21 (of 14 of 7) dagen of meer vóór de reis wordt geboekt.

Luchtvaartmaatschappijen weten dat vakantiegangers de neiging hebben om vroeg te boeken en zakenreizigers de neiging om vluchten laat te boeken. Luchtvaartmaatschappijen willen ervoor zorgen dat ze zoveel mogelijk geld melken van zakenreizigers die niet schelen wat de vlucht kost (het is tenslotte hun bedrijf), dus verhogen ze de tarieven op de type van de tickets die zakenreizigers kopen, inclusief lastminuteboekingen.

Als je hoopt op legitiem goedkoop, niet alleen goedkoper, vluchten, verder van tevoren plannen is de juiste keuze. Maar als je op het laatste moment moet boeken, zorg er dan voor dat je dit voor de 21e doet.

>> Lees onze gidsen over het vinden goedkope vluchten voor Kerstmis, Nieuwjaarsreisof Krokusvakantie of lees over de beste tijd om een ​​goedkope vlucht te boeken

10. Stel tariefwaarschuwingen in om specifieke vluchten te volgen

Als je precies weet waar en wanneer je wilt reizen, gebruik dan een site zoals Kayak of Google Flights om een ​​vluchtwaarschuwing in te stellen en ontvang een melding als het tarief onder de huidige prijs daalt. Dit werkt het beste als je een specifieke locatie en datums hebt, maar sommige deals kunnen nog steeds door de kieren glippen. Als u bijvoorbeeld een tariefwaarschuwing instelt voor Seattle naar Parijs, loopt u mogelijk een geweldige deal naar Londen mis (wat slechts een korte treinrit verwijderd is).

11. Voor goedkope binnenlandse vluchten, check Southwest Airlines en Skiplagged

Als u op zoek bent naar goedkope vluchten in de Verenigde Staten, zoek dan apart naar Southwest.com, aangezien Southwest-vluchten niet worden weergegeven in zoekmachines voor vluchten. De Southwest Low Fare Calendar toont u de goedkoopste dagen voor uw route.

Je kunt ook goedkope verborgen tarieven vinden op Skiplagged, maar zorg ervoor dat je de basisprincipes van verborgen stadstickets leest, zodat je weet wat je gaat doen.

12. Overweeg de voor- en nadelen van budgetmaatschappijen

Budgetmaatschappijen krijgen een slechte reputatie en in sommige gevallen is dat terecht (we kijken naar jou, Spirit). Maar niet alle budgetmaatschappijen zijn gelijk gemaakt. Verschillende nieuwe, zoals Avelo, Breeze en PLAY hebben onze Bestie Test doorstaan.

Bovendien kunnen budgetmaatschappijen de beste en voordeligste manier zijn om uw langeafstandsvlucht met uw eindbestemming te verbinden. U wilt misschien niet met een budgetmaatschappij over de oceaan vliegen, maar wanneer een vlucht van het ene eind van Europa naar het andere € 50 kost, wordt een vlucht van een budgetluchtvaartmaatschappij een stuk aantrekkelijker.

>> Lees over de beste budget luchtvaartmaatschappijen in de VS

13. Kijk of het goedkoper is om in vreemde valuta te betalen

Bij buitenlandse luchtvaartmaatschappijen kan het soms goedkoper zijn als u boekt via de buitenlandse versie van hun website en een vreemde valuta gebruikt. Het is niet volledig bewijs. Soms zijn er geen besparingen en soms zijn de besparingen zo klein dat ze de moeite niet waard zijn (zoals we ontdekten toen we probeerden om Noorse vluchten in NOK te boeken), maar in andere gevallen kun je honderd dollar of meer besparen, dus het is vaak het controleren waard. Zorg ervoor dat u boekt met een creditcard die geen buitenlandse transactiekosten heeft.

14. Handel snel, vooral als het een vergissing is

Je hebt een geweldig tarief gevonden. Hoe lang blijft dat zo? Het is moeilijk met zekerheid te zeggen! Tenzij het een geadverteerde verkoop is (die meestal niet zo geweldig is om mee te beginnen), is er geen openbare einddatum voor een bepaald tarief. De vuistregel is dat hoe beter het tarief, hoe korter het duurt.

Over het algemeen moet je niet verwachten dat de meeste geweldige tarieven langer duren dan een paar dagen. Als het een fouttarief is, kan het binnen een paar uur of zelfs minuten verdwenen zijn.

15. 24 uur gratis annuleren

Oké, maar hoe kan ik snel genoeg handelen om een ​​goede prijs te krijgen als je, je weet wel, verantwoordelijkheden en zo hebt? Welnu, er is een handige regeling, de 24-uursregel, die zegt dat voor vluchten van of naar de VS, luchtvaartmaatschappijen je moeten toestaan ​​om binnen 24 uur gratis te annuleren.

Dus als je niet zeker weet of je vrij kunt krijgen van je werk, in plaats van te wachten op een bericht van je baas, kun je doorgaan en de geweldige deal boeken die je hebt gevonden voordat deze verdwijnt. Als je baas terugkomt en zegt dat je niet kunt gaan, zolang het maar binnen de 24 uur is, kun je een volledige terugbetaling krijgen.

Je kunt deze truc ook gebruiken als je een vlucht boekt en de prijs binnen 24 uur naar beneden gaat. Zorg ervoor dat u de nieuwe vlucht boekt voordat u de oude annuleert.

16. Gebruik een schemawijziging in uw voordeel

De dienstregelingen van luchtvaartmaatschappijen veranderen soms. En als ze dat doen, biedt dat een kans. Volgens de federale wetgeving, als een luchtvaartmaatschappij uw vluchtroute annuleert of aanzienlijk wijzigt, komt u in aanmerking voor een volledige terugbetaling in contanten.In plaats van u een terugbetaling te geven, zouden luchtvaartmaatschappijen u liever gewoon naar een andere vlucht verplaatsen, waardoor schemawijzigingen een waardevolle kans zijn om uw vlucht te verbeteren.

Stel dat u oorspronkelijk een non-stopvlucht om 06:00 uur had gekocht omdat deze het goedkoopst was. Als de luchtvaartmaatschappij zou besluiten om van die vlucht een one-stop-vlucht te maken, kunt u overschakelen naar een handiger tijdstip, zonder dat u meer hoeft te betalen. Als je een aansluitende vlucht had en de luchtvaartmaatschappij verandert de tijd, dan zou je kunnen zien of je overstapt naar een non-stop. En als het een reis is die u niet langer wilt maken, kunt u met schemawijzigingen een volledige contante terugbetaling krijgen.

>> Lees meer over hoe u deze maas in de wet kunt gebruiken om uw vlucht te wijzigen of te annuleren

17. Doe mee met Scott’s goedkope vluchten

goedkope vluchtaanbiedingen van Scott's Cheap Flights

Ja, het is een schaamteloze plug, maar mensen helpen goedkope vluchten te boeken en meer te reizen, daar gaat het ons om. We sturen onze leden waarschuwingen voor goedkope tickets zoals € 202 retour naar Japan, € 164 naar Hawaï en € 23 naar Puerto Rico – allemaal op directe of one-stop vluchten met luchtvaartmaatschappijen die u kent. Je kunt zelfs gratis lid worden om ons uit te proberen.

Nu je de basis kent, volgen hier enkele antwoorden op veelgestelde vragen over het vinden en boeken van goedkope vluchten.

Ik heb specifieke data/bestemmingen. Hoe kan ik daarvoor de tarieven volgen?

Met Google Flights en Kayak kun je een specifieke reis volgen en een melding ontvangen wanneer de prijs daalt.

Wat zijn echt goede retourtarieven vanuit de Verenigde Staten of Canada?

 • Afrika: € 800 of minder retourvlucht
 • Azië: €500 of minder retourvlucht
 • Australië: € 800 of minder retourvlucht
 • Caraïben: €300 of minder retourvlucht
 • Centraal Amerika: €300 of minder retourvlucht
 • Europa: €500 of minder retourvlucht
 • Hawaii: € 400 of minder retourvlucht
 • Zuid-Amerika: €600 of minder retourvlucht

>> Bekijk enkele van de beste goedkope vluchtdeals die we in 2021 hebben gevonden of lees onze handleidingen om goedkope vluchten naar Europa vinden of het scoren van de beste deals naar Hawaï.

Hoe vind ik goedkope business class vluchten?

Zakelijke vluchten en eersteklasvluchten vallen niet vaak onder prijzen die u als goedkoop zou beschouwen, maar ze kunnen nog steeds van grote waarde zijn. We vinden vaak deals voor business class-vluchten die binnen het bereik vallen van wat de meeste mensen betaal voor economy-tarieven zonder Scott’s Cheap Flights. We hebben het over €1.700 retour van Chicago naar Kaapstad, €1.200 retour van NYC naar Griekenland, €250 retour van Boston naar New Orleans.

>> Lees over de voordeligste routes voor business-, first- en premium economy-tarieven

Ik heb een goedkope vlucht gevonden die vertrekt vanuit stad A, verbinding maakt via stad B en aankomt in stad C. Als ik in stad B woon, kan ik dan het AB-traject overslaan?

Nee. Zodra u een deel van een reisschema mist, wordt u beschouwd als een no-show en wordt de rest van uw reisschema automatisch geannuleerd.

De enige manier waarop het overslaan van een etappe kan werken, is (a) als u twee afzonderlijke tickets voor een enkele reis koopt in plaats van een retour, of (b) als u gewoon de allerlaatste been van een rondreisroute, in dit geval van stad B naar stad C. Dit is een praktijk die ‘verborgen stadstickets’ wordt genoemd en die de luchtvaartmaatschappijen niet leuk vinden (dus maak geen reclame voor uw plannen!) de New York Times-ethicus.

Ik wil meerdere steden bezoeken. Wat is de beste manier om te boeken?

Stel dat u in NYC woont en zowel Ierland als Spanje wilt bezoeken. Je zou een enkele vlucht van NYC naar Dublin kunnen boeken en dan nog een enkele vlucht van Madrid naar NYC, maar in de meeste gevallen kost dat meer dan het boeken van een retourvlucht. Dus wat te doen?

Een optie is het boeken van een open jaw vlucht. Een open jaw-vlucht wordt geboekt als een retourvlucht, maar komt aan in de ene stad en vertrekt vervolgens vanuit een andere. Tussendoor boek je op een apart ticket een goedkope regionale vlucht om van Dublin naar Madrid te komen. Het belangrijkste voordeel van een open kaak is dat het u tijd bespaart; er is geen backtracking van uw tweede bestemming terug naar uw eerste om uw vlucht naar huis te halen.

Een andere optie is een lange tussenstop. Als je weet dat je Parijs en een andere stad wilt bezoeken, kun je vluchten zoeken met een tussenstop van meer dan 9 uur in een andere stad zoals Londen, Reykjavik, Zürich, München of Amsterdam op weg naar Parijs.

Als je meer dan een dag in de stad met een tussenstop wilt, kun je twee afzonderlijke tickets boeken (we noemen dit de truc van de Griekse eilanden) en een retourtje boeken van NYC naar je stad met een tussenstop en dan nog een retourtje van die stad naar je eindbestemming. In tegenstelling tot een open kaak, kan het voor deze methode nodig zijn om terug te gaan naar uw eerste bestemming, maar het kan u ook een aanzienlijk bedrag besparen.

Wat zijn de beste budgetmaatschappijen om te vliegen en welke moet ik vermijden?

Budgetmaatschappijen zijn de afgelopen jaren enorm gegroeid, waardoor passagiers meer keuze hebben als het gaat om goedkope vluchten. Natuurlijk zijn niet alle budgetmaatschappijen gelijk. Onze favorieten, zoals AirAsia X en LEVEL, bieden comfortabele stoelen, betrouwbare service en redelijke tarieven.

>> Lees onze gids voor de beste en slechtste budgetmaatschappijen om vanuit de VS te vliegen

Nee. Het maakt geen greintje verschil.

Veel mensen gaan er ten onrechte van uit dat de luchtvaartmaatschappijen prijzen manipuleren op basis van eerdere zoekopdrachten naar vluchten. De gedachte is dat als de luchtvaartmaatschappijen zien dat een gebruiker geïnteresseerd is in een bepaalde vlucht of route, ze de prijzen zullen verhogen.

Maar als dit waar was, zouden de Flight Experts van Scott’s Cheap Flights het veel moeilijker hebben om deals te vinden. We voeren elke dag duizenden zoekopdrachten uit, dag na dag. Als de prijzen zouden stijgen op basis van die eerdere zoekopdrachten, zouden we dat zien.

Websites van luchtvaartmaatschappijen en OTA (ook bekend als online reisbureaus) doen hebben doorgaans toegang tot uw IP-adres, maar ze doen dat om nauwkeurige locatiegerelateerde informatie te verstrekken, zoals taal en valuta, niet om prijzen te manipuleren op basis van uw activiteit.

De prijzen van luchtvaartmaatschappijen zijn zeer volatiel. Als de prijs tussen zoekopdrachten verandert, kunnen er een aantal factoren in het spel zijn. Ten eerste fluctueren prijzen de hele tijd, en het is mogelijk dat de prijs gewoon in de paar minuten tussen zoekopdrachten is gestegen. Ten tweede is een prijs meestal alleen goed voor een bepaald aantal stoelen. Zodra die stoelen zijn verkocht, stijgt de prijs naar de volgende schijf.

Als u op een OTA zoekt, is het ook mogelijk dat de eerste prijs die u zag al verlopen was, maar dat de OTA de prijzen nog niet had bijgewerkt. Toen u de tweede zoekopdracht uitvoerde, waren de prijzen bijgewerkt en was de nieuwe prijs hoger.

In de wijze woorden van Alexis Rose: “Mensen denken niet over jou zoals jij over jou denkt.” Terwijl luchtvaartmaatschappijen en OTA-sites zaken als je locatie volgen, volgen ze niet obsessief je zoekopdrachten om stiekem de prijzen te verhogen voor vluchten waarvan ze weten dat je erin geïnteresseerd bent.

Wanneer een prijs de tweede keer dat u zoekt stijgt, is dat toeval veroorzaakt door een aantal factoren, of gewoon een achterblijvende prijsupdate. Het is geen bewuste zet om meer geld van je te krijgen.

Hoewel het geen kwaad kan om uw cookies te wissen of een vlucht te zoeken in de incognitomodus van uw browser, is het gewoon tijdverspilling. Het gaat je niet helpen om een ​​betere prijs te krijgen.

Moet ik proberen een standby-tarief te krijgen? Of last minute onverkochte stoelen boeken?

In principe niet. Last-minute deals kunnen verschijnen, maar het wordt steeds zeldzamer. In de laatste week of zo voor een vlucht heeft de prijs de neiging om omhoog te schieten.

Dit was 20 jaar geleden niet waar toen luchtvaartmaatschappijen de prijzen verlaagden om onverkochte stoelen te vullen, maar tegenwoordig drijven luchtvaartmaatschappijen de prijzen op voor onverkochte stoelen, wetende dat zakenreizigers veel flexibeler zijn qua prijs, maar pas op het laatste moment plannen kunnen maken.

Hoe vind ik goedkope enkele reis?

Voor de meeste luchtvaartmaatschappijen zijn eenrichtingsvluchten aanzienlijk meer dan de helft van de kosten van een retourvlucht.

Als u naar een andere luchthaven wilt vliegen dan waar u vandaan vertrekt, is het meestal beter om een ​​vlucht met open kaken (vliegend van A naar B, dan van C naar A) op één route te boeken in plaats van twee afzonderlijke enkele reis.

Luchtvaartmaatschappijen waarvan de enkele vlucht ongeveer de helft van een retourvlucht is, zijn onder meer jetBlue, Norwegian, Condor en eigenlijk alle intracontinentale budgetmaatschappijen zoals Ryanair en Air Asia.

>> Lees meer over hoe vind je goedkope enkele reis?

Hoe vind ik goedkope last-minute vluchten?

Bidden.

In alle ernst, het is vrij zeldzaam om goedkope last-minute vluchten te vinden, omdat luchtvaartmaatschappijen doorgaans de prijs opdrijven om zakenreizigers die last-minute planners zijn en niet erg prijsgevoelig zijn, te bekritiseren.

Goedkope last-minute vluchten zijn waarschijnlijker op internationale routes dan binnenlandse routes, omdat zakenreizigers niet zo vaak op internationale routes vliegen. Over het algemeen is het gebruik van de bovenstaande tips de beste strategie om goedkope last-minute vluchten te vinden, maar als je absoluut last-minute moet vliegen en dit voor zo weinig mogelijk wilt doen, bekijk dan onze gids voor het vinden van goedkope last-minute vluchten voor een paar extra tips.

Moet ik in Basic Economy vliegen om geld te besparen?

Als je plannen vastliggen en je niet al te kieskeurig bent over je stoel, kan een basic economy-ticket een geweldige manier zijn om geld te besparen. Als u echter de voorkeur geeft aan de flexibiliteit van een wijzigbaar (en upgradebaar) ticket en uw stoel bij het boeken wilt selecteren, kan het zinvol zijn om te upgraden naar de hoofdeconomie. Met Google Flights en andere zoeksites kunt u gemakkelijk zien wat u krijgt – en eventuele extra kosten – en van klas wisselen, afhankelijk van wat het beste voor u is. Meer over basic economy lees je in onze Ultimate Guide to Basic Economy of bekijk onze tips om een ​​basic economy vlucht wat aangenamer te maken.

Mis geen geweldige vluchtaanbieding. Meedoen Goedkope vluchten van Scott om goedkope tariefwaarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

afbeelding met tekst die leest "betaal nooit te veel voor vluchten"

[ad_2]