Woman looking through a window traveling by plane at night, sitting, aircraft, airplane, seats

Het meest vervelende wat reizigers doen, volgens uw medepassagiers

Vincent Laraan

InhoudsopgaveWanneer we reizen, bestaat altijd het risico dat we onderweg met onsmakelijk gedrag te maken krijgen. Een nieuw onderzoek heeft zich verdiept in het soort gedrag dat reizigers het meest irriteert, en veel ervan draaien om gezondheid en hygiëne en het binnendringen van de persoonlijke ruimte van anderen.

De site voor het volgen van vluchtdeals Going heeft onlangs 2.695 reizigers ondervraagd over waar en hoe ze van plan zijn dit jaar te reizen, evenals hun voorkeuren en antipathieën, voor het rapport ‘State of Travel 2024’. Volgens de bevindingen hebben degenen die geïnteresseerd zijn in het creëren van een meer copacetische reisomgeving voor iedereen zou misschien twee keer willen nadenken voordat hij de stoel van een medepassagier als hefboom gebruikt, muziek op zijn mobiele apparaat laat horen of zijn schoenen uittrekt.

En ook al bevindt de COVID-19-pandemie zich in de achteruitkijkspiegel, bescherming tegen overdraagbare ziekten is nog steeds belangrijk voor reizigers: ze willen absoluut niet ziek worden als ze onderweg (of in de lucht) zijn. Volgens het onderzoek is het grootste ergernis van reizigers wanneer een medepassagier hoest of duidelijk ziek is en geen masker draagt. Als u voor uw volgende reis gezichtsmaskers moet inslaan om het hoesten te voorkomen, bekijk dan onze favoriete, meest comfortabele, stijlvolle en effectieve reismaskers.

Ben jij een raam- of gangpadmens? Going vroeg het ook aan reizigers en ontdekte dat de meerderheid van de vliegers het liefst gezellig zit met uitzicht op de stoel bij het raam (53 procent), terwijl 46 procent de voorkeur geeft aan het gemak van in- en uitstappen via een stoel aan het gangpad. Wat betreft de tijdstippen waarop ze liever vliegen, zei 54 procent van de respondenten dat ze een vertrek in de vroege ochtend willen boeken.

Uit het onderzoek blijkt dat het post-pandemische herstel van het reizen niet vertraagt: 54 procent van de respondenten geeft aan dat ze van plan zijn in 2024 meer internationale reizen te maken dan in 2023. De belangrijkste obstakels voor reizen zijn gebrek aan tijd (29). procent) en financiële zorgen (25 procent). Op de vraag of ze liever een jaarlijkse salarisverhoging van $ 5.000 of twee extra weken vakantie zouden krijgen, zei 56 procent van de respondenten dat ze liever meer vrije tijd zouden hebben.

Als ze eindelijk op reis gaan, is dit wat reizigers het meest irriteert.

  1. Hoesten of verkouden zijn en geen masker dragen (27 procent)
  2. Geen koptelefoon gebruiken om naar muziek te luisteren (15 procent)
  3. Schoppen of trekken aan de rugleuning van de stoel (15 procent)
  4. Liggend zonder te controleren of tijdens de maaltijd (11 procent)
  5. Opstaan ​​zodra de vlucht landt (7 procent)
  6. Schoenen uitdoen (6 procent)
  7. Verhogen van de middenarmsteun (6 procent)
  8. Drukte op de opstapplaats vóór het instappen (6 procent)
  9. Het dragen van sterke parfum, eau de cologne of lotion (4 procent)
  10. Praten met een medepassagier die duidelijk niet wil meedoen (3 procent)

Dit verhaal is oorspronkelijk gepubliceerd in november 2018 en is bijgewerkt met actuele informatie.