round gold and white analog clock reading at 7:10

Hoe goedkope lastminutevluchten te vinden

Vincent Laraan

Inhoudsopgave

Hoewel we over het algemeen aanraden om internationale reizen 2-6 maanden van tevoren te boeken (omdat je dan waarschijnlijk de beste deal vindt), weten we dat dit niet altijd mogelijk is. Sommige reizigers geven er de voorkeur aan om vaste reisroutes op afstand te houden en serendipiteit te omarmen, en anderen moeten misschien op het 11e uur een reis samenstellen om een ​​crisis het hoofd te bieden.

Als u, door keuze of toeval, moeite heeft om een ​​goedkope lastminutevlucht te vinden, volgen hier enkele tips om de kosten te verlagen.

Is het goedkoper om last minute een vlucht te boeken?

We hebben dit al eerder gezegd, maar het is de moeite waard om het in het begin te herhalen – nee, dat is het echt niet goedkoper om op het laatste moment een vlucht te boeken. Ja, reizigers op het laatste moment scoorden af ​​en toe zo laag dat het een schok zou kunnen veroorzaken, maar dat is niet langer het geval.

Vroeger zagen luchtvaartmaatschappijen elke lege stoel bij het opstijgen als verloren potentiële inkomsten. Maar nu prijsalgoritmen complexer en vooruitstrevender zijn geworden, realiseren luchtvaartmaatschappijen zich dat ze meer geld verdienen door de prijzen op te krikken en te profiteren van zakenreizigers die bereid zijn de volle prijs te betalen voor een lastminute- of zelfs dezelfde dagvlucht.

De dagen van spectaculair goedkope lastminutevluchten zijn grotendeels de weg van de dodo gegaan.

Dus, wat betekent dat voor de onverschrokken reiziger die een hekel heeft aan plannen of de planner die plotseling door het land moet vliegen om een ​​zieke geliefde te bezoeken? Het betekent dat u ofwel moet toegeven aan het betalen van hogere tarieven, ofwel zoveel mogelijk vooruit moet plannen.

Hoe lang van tevoren moet ik een vlucht boeken?

Sommige experts willen je laten geloven dat er bepaalde maanden, dagen en zelfs uren van de dag zijn waarop je zou moeten boeken om geld te besparen, maar zoals elk lid van Scott’s Cheap Flights weet, duiken er het hele jaar door vliegtickets op, elke dag van de week , op elk moment van de dag, hoewel die deals niet noodzakelijkerwijs de bestemming bevatten die u nodig heeft.

In de regel vindt u de beste deals voor internationale tarieven 2-6 maanden voor uw reis (hoewel u eerder moet beginnen met zoeken als u in het hoogseizoen of tijdens een vakantie reist). Het venster voor binnenlandse vluchten is 1-3 maanden uit. Geen van beide is natuurlijk erg “last minute”.

Als je op zoek bent naar een reis en je bent het ideale venster al gepasseerd, wanhoop dan niet. Voor reizen tijdens de daluren kun je nog steeds een goede deal vinden binnen zes weken voordat je moet vliegen, maar dichter bij je reisdatum en goedkope tarieven worden onwaarschijnlijker. De prijzen beginnen na ongeveer 2-3 weken plotseling te stijgen.

Ik moet reizen voor een begrafenis of om bij een ziek familielid te zijn. Hoe zit het met rouwvluchten?

Degenen onder ons die niet op rijafstand van onze familie wonen, weten dat als het ondenkbare zou gebeuren, we geen andere keuze hebben dan op het vliegtuig te stappen – en begrafenissen worden zelden maanden van tevoren gepland.

Ooit boden de meeste luchtvaartmaatschappijen “rouwtarieven” aan voor deze omstandigheden; deze tarieven waren niet per se spotgoedkoop, maar ze waren ook niet de typische hoge last-minute prijs. Tegenwoordig zijn er nog maar een paar luchtvaartmaatschappijen die nog steeds sterfgevallentarieven aanbieden, en ze zijn niet altijd de laagste prijs, dus het is nog steeds verstandig om zelf te zoeken en prijzen te vergelijken. Voor tarieven voor sterfgevallen wordt de korting afgetrokken van een hogere tariefklasse, niet van het goedkoopste tarief dat beschikbaar is, en het kan zijn dat u zelf een betere prijs krijgt.

Als dezelfde vlucht bijvoorbeeld een terugbetaalbaar tarief van $ 400 biedt en een diep kortingstarief van $ 200, wordt de rouwverwerkingskorting afgetrokken van het terugbetaalbare tarief van $ 400, dus zelfs als het een korting van 10% is, brengt dat de prijs alleen maar terug naar $ 360, wat nog steeds hoger is dan het diepe kortingstarief van $ 200.

Hier zijn de details en vereisten voor rouwtarieven van de luchtvaartmaatschappijen die ze aanbieden in Noord-Amerika.

  • AirCanada: Verlaagde tarieven zijn beschikbaar voor een dreigend overlijden of een overlijden in uw naaste familie (waaronder echtgenoten, kinderen, stiefkinderen, ouders, stiefouders, broers en zussen, stief- en halfbroers en -zussen, grootouders, overgrootouders, kleinkinderen, achterkleinkinderen , en enkele schoonouders). U moet de luchtvaartmaatschappij bellen of een ticketbalie bezoeken en wat informatie bij de hand hebben, inclusief de contactgegevens van de behandelende arts en het ziekenhuis/hospice of uitvaartcentrum. Het tarief is alleen van toepassing binnen 10 dagen na de reis (voor internationale reizen is dit zeven dagen). Als u de reis al hebt gemaakt zonder een sterfgevalvlucht, kunt u ook binnen 90 dagen na afgiftedatum een ​​terugbetaling aanvragen. Vul hier de details van het overlijdenstarief van Air Canada in.
  • Alaska-luchtvaartmaatschappijen: Een korting van 10% op het laagst beschikbare tarief is beschikbaar voor leden van het Mileage Plan (lidmaatschap is gratis) voor het overlijden van een direct familielid (inclusief echtgenoten, huisgenoten, kinderen, stiefkinderen, ouders, stiefouders, broers en zussen, stiefkinderen). – en halfbroers en -zussen, grootouders, overgrootouders, kleinkinderen, achterkleinkinderen, tantes/ooms, neven/nichten en sommige schoonfamilies). U moet de luchtvaartmaatschappij bellen om de korting te krijgen, en deze is alleen van toepassing binnen zeven dagen na de reis. Vul hier de details van het overlijdenstarief van Alaska Airlines in.
  • Delta Airlines: Tickets met meer flexibiliteit en zonder servicekosten zijn beschikbaar voor SkyMiles-leden (het is gratis om lid te worden) voor een dreigend overlijden of een overlijden in uw naaste familie (inclusief echtgenoten, huispartners, kinderen, stiefkinderen, ouders, stiefouders, broers en zussen, stiefbroers en zussen, grootouders, kleinkinderen, tantes/ooms, neven/nichten en sommige schoonfamilie). Deze tickets zijn alleen verkrijgbaar door de luchtvaartmaatschappij te bellen en u moet informatie verstrekken, zoals de contactgegevens van de behandelende arts en het ziekenhuis/hospice of uitvaartcentrum. Vul hier de details van het overlijdenstarief van Delta Airlines in.
  • WestJet: Tickets met meer flexibiliteit en zonder servicekosten zijn beschikbaar voor een dreigend overlijden of een overlijden in uw naaste familie (inclusief echtgenoten, kinderen, stiefkinderen, ouders, stiefouders, broers en zussen, stiefbroers en zussen, grootouders, overgrootouders, kleinkinderen , achterkleinkinderen, tantes/ooms, neven/nichten, sommige schoonfamilie en de executeur van de nalatenschap van de overledene). U moet de luchtvaartmaatschappij bellen en deze tickets zijn alleen van toepassing binnen 14 dagen na de reis. Vul hier de details van het WestJet-rouwtarief in.

De vereiste documentatie verschilt per luchtvaartmaatschappij, dus hoewel een deel van die informatie hierboven wordt vermeld, moet u ervoor zorgen dat u het beleid van elke luchtvaartmaatschappij doorleest, zodat u alles bij de hand hebt voordat u belt.

Sommige andere luchtvaartmaatschappijen bieden tickets aan met meer flexibiliteit dan de typische lastminutevlucht of lager dan normale wijzigingskosten als u door een plotseling overlijden een geplande reis moet annuleren of wijzigen (waaronder American Airlines en United Airlines).

Als de luchtvaartmaatschappij met het ticket dat je nodig hebt geen beleid heeft voor sterfgevallenvluchten, kan het geen kwaad om hun klantenservice te bellen of (als ze een actieve klantenservice op sociale media hebben) online contact met hen op te nemen om te zien of er alles wat ze willen of kunnen doen. Zelfs luchtvaartmaatschappijen zonder specifiek beleid inzake tarieven voor rouwverwerking kunnen bereid zijn af te zien van vergoedingen voor u.

Houd er rekening mee dat, zoals hierboven vermeld, een sterfgevalvlucht misschien niet het goedkoopste beschikbare tarief is. Het is misschien de grotere flexibiliteit die het echte voordeel is. In ieder geval is het altijd een goed idee om te kijken welke deals u zelf kunt vinden om ze te vergelijken met eventuele vluchtopties voor overlijden.

Als ik absoluut op het laatste moment moet reizen, hoe krijg ik dan het laagste vliegtarief?

Wanneer vooraf plannen niet mogelijk is, zijn hier enkele dingen die u kunt overwegen om een ​​goedkopere lastminutevlucht te krijgen.

  • Naarmate uw vertrekdatum dichterbij komt, telt elke dag. Zeven dagen van tevoren boeken is bijna altijd goedkoper dan vier dagen van tevoren boeken, wat bijna altijd goedkoper is dan een dag van tevoren boeken. Als u uw plannen zelfs een paar dagen eerder kunt bekrachtigen, kan dit u helpen besparen.
  • Als u frequent flyer-miles tot uw beschikking heeft, kijk dan of ze uw portemonnee kunnen verlichten. U kunt vaak grote waarde halen uit punten en mijlen op lastminutevluchten.
  • Als je naar een ander land vliegt, vooral over een oceaan, zoek dan naar de gateway of hub-luchthaven met de goedkoopste vluchten, zelfs als het niet de plek is waar je uiteindelijk heen wilt. Van daaruit kunt u met een aparte vlucht op een goedkope luchtvaartmaatschappij naar uw beoogde bestemming komen (de twee tickets gecombineerd kunnen soms een stuk goedkoper zijn dan één ticket naar een minder populaire luchthaven), of met de auto of trein (zie Rome2Rio om de beste opties te vinden). We houden van deze methode om goedkope internationale vluchten te vinden, of ze nu last minute zijn of niet. U kunt de kaart op Google Flights gebruiken om de luchthaven met de beste deals te vinden of u kunt de standaardvelden gebruiken om naar tickets voor meerdere luchthavens tegelijk te zoeken (we behandelen dit allemaal in detail in dit artikel over goedkope vluchthacks, dus mis het niet Dat).
  • Als u zich binnen rijafstand van een andere luchthaven bevindt, kijk dan naar de tarieven die vanaf daar vertrekken en naar uw thuisluchthaven.
  • Als je ook een hotelkamer boekt of een auto huurt, kijk dan welke pakketdeals er beschikbaar zijn. De totale prijs van die pakketten is misschien beter dan alles wat u afzonderlijk zou kopen, en u dekt uw accommodatie en vervoer in één klap.‍
  • Skiplagged is een geweldige plek om te zoeken naar lastminutevluchten, omdat ze ook zoeken naar tickets voor verborgen steden. Hidden-city ticketing is wanneer je een ticket koopt van stad A naar stad C met een tussenstop in stad B, en je stapt uit het vliegtuig in stad B. Zorg er wel voor dat je je bewust bent van de mogelijke valkuilen van hidden-city ticketing en de extra maatregelen die u moet nemen (controleer bijvoorbeeld geen bagage en zorg ervoor dat u een enkele reis boekt, aangezien eventuele etappes na de overgeslagen vlucht worden geannuleerd).