Hoe ik op vluchten meestal lege stoelen naast me heb

Vincent Laraan

Inhoudsopgave

[ad_1]

Ik weet niet precies wat de deal is, maar ik heb dit jaar enorm veel geluk gehad – in ieder geval als het gaat om vliegreizen. Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat ik dit jaar veel meer in economy class vlieg (wat vrijwel het tegenovergestelde is van geluk, ik weet het), maar ik ben blij te kunnen zeggen dat het niet zo erg is geweest. Ik heb trouwens het een en ander geleerd over het maximaliseren van de economie-ervaring – genoeg om dat te doen Ik voel een onweerstaanbare drang om je te leren hoe je een lege stoel naast je kunt krijgen op een vlucht (precies zoals ik het doe).

Merk op dat ik niet zei “elkvlucht. Het is beslist een kunst om vluchten te kiezen die de grootste kans hebben op vrije zitplaatsen. Maar met een beetje vastberadenheid (en een beetje blind geluk), is het niet zo moeilijk om de wereld rond te vliegen zonder ellebogen te wrijven met enge vreemden die gewoon niet de hint kunnen krijgen dat je Echt wil niet weten hoe gasachtig en opgeblazen ze zich voelen na het eten van vliegtuigvoedsel.

De zes manieren om een ​​lege stoel naast je te krijgen op een vlucht:

Ik zal zo dadelijk dieper op elk van deze punten ingaan, maar eerst – hier zijn de 6 dingen die me hebben geholpen om lege stoelen naast me te scoren op veel van mijn vluchten dit jaar tot nu toe:

  1. Doordeweeks vliegen in tegenstelling tot maandag, vrijdag en weekend
  2. Een stoel aan het gangpad kiezen in het middengedeelte op widebody-vluchten
  3. Alleen reizen
  4. ExpertFlyer gebruiken om te meten hoe vol een vlucht is voordat u deze boekt
  5. Een extra stoel kopen
  6. Geluk hebben

Ik moet ook zeggen dat dingen soms helemaal niet werken en ik uiteindelijk naast sommigen zit Echt vervelende mensen. Bijvoorbeeld, net als in dat United LAX-EWR-segment waar de man naast mij het grootste deel van de vlucht doorbracht met het eten van een emmer zelfgekookte knoflookasperges die hij aan boord had meegenomen …

De waarheid is dat er geen gegarandeerde manier om op een bepaalde vlucht met een lege stoel naast u te eindigen. Echter, aangezien ik al deze punten in meer detail uitleg (hieronder), kan dit tot een aantal eigen ideeën leiden. Het is ook goed voor u om wat persoonlijke experimenten te doen om de kans te vergroten dat dit gebeurt op de vluchten die u regelmatig neemt.

Methode nummer 1: vermijd vliegen in het weekend

Als je schema op wat voor manier dan ook flexibel is, raad ik je ten zeerste aan om in het weekend niet te reizen. Vrijdag en maandag zijn waarschijnlijk de drukste dagen omdat alle zakenreizigers naar hun werk gaan en dan weer naar huis gaan. Zondagen zijn ook behoorlijk slecht vanwege de super doorgewinterde zakenreizigers die een dag eerder van huis gaan om ergens ver weg een maandagochtendvergadering van 08.00 uur te maken.

Naar mijn persoonlijke mening, Zaterdagen zijn een allegaartje. Er zijn veel minder zakenreizigers op zaterdag, maar aan de andere kant is het de hoogste tijd voor gezinnen met kleine kinderen om de vliegtuigen vol te tanken om naar oma te gaan.

SANspotter lege stoel
De datum was donderdag 18 oktober en ik zat in zalige eenzaamheid de hele weg van San Francisco naar Reykjavik op Icelandair.

Als je op zaterdag moet vliegen, raad ik aan om in de late namiddag en avond te vliegen – iedereen is dan ongeveer waar hij moet zijn, en de kans dat je een lege stoel naast je op je vlucht krijgt, is groot hoger. Althans dat is mijn ervaring in ieder geval.

Ter info, ik heb dit jaar het meeste geluk gehad om op dinsdagen en woensdagen te vliegen. Van alle vluchten waar ik een lege stoel naast me had, hebben de meeste op deze dagen plaatsgevonden.

Zoals je je misschien kunt voorstellen, is dit een bijzonder belangrijke tip voor iedereen die voor het eerst vliegt en zich claustrofobisch voelt.

De 2e methode om een ​​lege stoel naast je te krijgen op een vlucht: kies stoelen aan het gangpad

Specifieker, stoelen aan het gangpad in het middengedeelte op widebody-vluchten. Voordat je me vertelt dat widebody-vluchten tegenwoordig steeds zeldzamer worden, wil ik alleen maar zeggen dat ik weet en dat deze tip vooral bedoeld is voor langeafstandsvluchten. Het soort waar je Echt wil een lege stoel naast je.

De strategie voor deze methode is deze: het middengedeelte op de meeste widebody-vluchten heeft drie of vier stoelen. Als je op een vlucht zit met drie stoelen en je neemt er één van, dan blijven er maar twee over. Ja, een paar dat samen reist, kan die opscheppen – maar de truc is om proactief een stoel op een rij te kiezen waar al een individuele reiziger op de andere stoel aan het gangpad zit.

Wanneer u uw stoel aan het gangpad kiest, blijft alleen de middelste stoel open. De kans dat iemand vrijwillig die middelste stoel boven een gangpad of een raam ergens anders kiest, is extreem klein, tenzij de vlucht helemaal vol is.

SANspotter lege stoel economy class
Stoelen 15D (en E) helemaal voor mezelf in het middengedeelte van een Norwegian Air 787-9 van LGW naar LAX. Het enige nadeel van een open stoel naast me was dat ik niet kon vragen “ga je dat afmaken?” terwijl ik naar hun dienblad met niet opgegeten voedsel wees.

Deze methode werkt vooral goed voor stellen die samen reizen. Als je in een vliegtuig zit met een 3-3-zitsconfiguratie (zoals de meeste tegenwoordig), selecteer dan zowel het gangpad als de stoel bij het raam en laat het midden open.

Het is een win-winsituatie, ongeacht de uitkomst. Blijft de stoel leeg, dan… yay! Als die middelste stoel bezet wordt, is de kans extreem groot dat de man of meid op de middelste stoel doodsbang zou zijn om hem te verwisselen voor een gangpad of een raam, zodat jij en je reispartner nog steeds bij elkaar kunnen zitten.

Methode nummer 3: alleen reizen

Dit is eigenlijk slechts een uitbreiding van de gangpadmethode die ik hierboven heb beschreven. Het is echter vermeldenswaard dat er een groot voordeel is om alleen te reizen, waardoor de kans op een vrije stoel naast u aanzienlijk wordt vergroot: flexibiliteit.

SANspotter lege middelste stoeltips
De tijd: 7.21 uur. De plaats: Amsterdam Schiphol Airport (met easyJet richting LGW). De stemming: zelfvoldaan, om weer een lege stoel naast me te scoren.

Als je alleen reist, ben je vrij om de beste stoel te kiezen op basis van hoe vol de vlucht is (tot aan de vertrektijd). Persoonlijk kijk ik zo lang als ik kan als een havik naar de stoelindeling en maak zoveel mogelijk aanpassingen om mijn kansen om naast een open stoel te zitten te vergroten.

Over stoelplattegronden gesproken…

Methode nummer 4: bespioneer al die lege stoelen met ExpertFlyer

Degenen onder jullie die mijn blog al een tijdje lezen, hebben waarschijnlijk mijn volledige recensie van ExpertFlyer al gezien. Het is een krachtige reeks tools voor frequent flyers waar ik gewoon niet zonder kan.

De stoelkaarttool op Expert Flyer is bijvoorbeeld erg goed, omdat ik hiermee stoelkaarten van de meeste grote luchtvaartmaatschappijen kan bekijken lang voordat ik een vlucht boek. Ik kan heel snel en gemakkelijk zien hoe vol (of open) een vlucht is voordat ik deze boek, wat een enorm tijdwinst voor mij. Niets irriteert me meer dan het boekingsproces voor een vlucht te doorlopen en op het allerlaatste moment te beseffen dat het helemaal vol is en ik niet de stoel kan krijgen die ik wil.

Beste frequent flyer-tool ooit

Gebruik ExpertFlyer om de beste stoelen te vinden, de beschikbaarheid van awards te controleren en meer!

Gebruik ExpertFlyer om de beste stoelen te vinden, de beschikbaarheid van awards te controleren en meer!

  • Ontvang direct een melding wanneer de gewenste stoel beschikbaar komt.
  • Geen gemiste upgrades of awardtickets meer! ExpertFlyer zal blijven controleren op beschikbaarheid en informeren wanneer beschikbaarheid is gevonden.
  • Bekijk bezette en beschikbare stoelen voor een bepaalde vlucht op een bepaalde dag voor 120+ luchtvaartmaatschappijen.
  • Bekijk volledige dienstregelingen, volg schema’s en vliegtuigwijzigingen, en meer!

Kijk zelf maar

Opmerking: ik kan een commissie verdienen als je een aankoop doet, zonder dat het jou iets extra’s kost.

Met ExpertFlyer zijn mijn kansen op een vlucht met een vrije stoel naast mij veel groter. Het is niet het perfecte hulpmiddel, omdat de stoelkaart alleen werkt of werkt voor de grote luchtvaartmaatschappijen – maar het is absoluut een van de handigste luchtvaart- en reishulpmiddelen die ik op dit moment tot mijn beschikking heb.

Lege stoel methode nummer 5: een extra stoel kopen

Als uitzoeken hoe je een lege stoel op je volgende vlucht kunt krijgen, je belangrijkste doel in het leven is (of in ieder geval het primaire doel van je volgende reis), is het kopen van een extra stoel de enige zekere manier om het te laten gebeuren. In feite is het niet zo onrealistisch en duur als het lijkt.

Sanspotter delta a350 lege stoel
Bewonder ik mijn spieren op een recente vlucht van ICN naar DTW op Delta? Nee. Ik strek me gewoon uit terwijl ik mijn mouwen opstroop dankzij alle extra ruimte.

Als we de VS als voorbeeld nemen, is het niet zo ongewoon om economy-tarieven voor retourvluchten te vinden voor transcon-vluchten in het bereik van € 250- € 350. Als je uiteindelijk een echt goede deal vindt, kan het zijn dat je twee van die stoelen koopt en je goed voelt, wetende dat je extra ruimte hebt voor je hele reis. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik zit liever in Economy met een open stoel naast me dan dat ik me krap voel in een volledig volle binnenlandse eersteklas cabine.

Het enige nadeel hiervan is dat het niet mogelijk is om een ​​extra stoel voor jezelf te boeken via de meeste websites of apps van luchtvaartmaatschappijen. U moet de luchtvaartmaatschappij rechtstreeks bellen en de reservering telefonisch maken (waardoor mogelijk extra boekingskosten ontstaan).

Methode nummer 6: heb geluk

Zoals ik al zei, er is geen exacte wetenschap om een ​​lege stoel naast je te krijgen op een vlucht. Je zou alle stappen kunnen uitvoeren die ik hierboven heb geschetst (precies zoals ik ze heb beschreven), en het werkt misschien nog steeds niet. Soms is het gewoon een kwestie van stom geluk.

SANspotter weer een lege stoel
Ik scoorde een lege stoel naast me van San Francisco tot Melbourne! Het was een geluk, maar ik was blij om het te nemen.

Feit is dat je nooit echt weet of die stoel naast je leeg blijft totdat de boardingdeur sluit. Ook als je een extra zitplaats aanschaft om proactief te voorkomen dat iemand anders daar gaat zitten. Als de vlucht overboekt is, heeft de luchtvaartmaatschappij het volste recht om deze van u over te nemen en het bedrag dat u ervoor hebt betaald terug te betalen.

Het beste aanvalsplan is plannen voor het ergste en hopen op het beste. Het is nooit verstandig om op een vlucht te stappen met het gevoel dat je er al te zeker van bent dat je een lege stoel naast je hebt, want dat is een zekere manier om je uiteindelijk afgevinkt en gefrustreerd te voelen als dingen niet gaan zoals je wilt. Plan gewoon zo goed als je kunt, en go with the flow. Je zult wat winnen, en je zult wat verliezen (maar het doel is om vaker wel dan niet te winnen).

Heeft iemand anders nog andere tips om een ​​lege stoel naast je te scoren op vluchten? Laat het me weten in de commentaarsectie hieronder!

[ad_2]