Hoe kosten voor ingecheckte bagage te vermijden

Inhoudsopgave

[ad_1]

CNN Underscored beoordeelt financiële producten zoals creditcards en bankrekeningen op basis van hun totale waarde. We kunnen via het aangesloten netwerk van LendingTree een commissie ontvangen als u een kaart aanvraagt ​​en wordt goedgekeurd, maar onze rapportage is altijd onafhankelijk en objectief. Op voordelen en aanbiedingen van American Express zijn voorwaarden van toepassing. Inschrijving is mogelijk vereist voor bepaalde voordelen en aanbiedingen van American Express. Op bezoek komen americanexpress. com meer leren.

Geloof het of niet, er was eens een tijd dat kosten voor ingecheckte bagage niet de norm waren. In feite zijn ze een vrij recente ontwikkeling, aangezien luchtvaartmaatschappijen zich tot aanvullende vergoedingen hebben gewend als een manier om meer inkomsten uit flyers te genereren.

Hoewel de kosten voor ingecheckte bagage grotendeels als een succes worden beschouwd voor de winst van de luchtvaartmaatschappijen, gaan ze natuurlijk ten koste van de portemonnee van de passagier. Het federale Bureau of Transportation meldde dat luchtvaartmaatschappijen maar liefst $ 5,8 genereerden miljard alleen al van bagagekosten in 2019.

Hoewel deze vergoedingen een meevaller zijn voor luchtvaartmaatschappijen, zijn ze begrijpelijkerwijs een bron van frustratie geweest voor vliegers die de realiteit hebben moeten slikken dat reizen duurder wordt.

Gelukkig zijn er echter tal van manieren om de vervelende bagagekosten te omzeilen die de afgelopen jaren de norm zijn geworden. Voordat u op deze tips ingaat, moet u er rekening mee houden dat als u met een willekeurige luchtvaartmaatschappij op een internationale langeafstandsvlucht vliegt, u rechtstreeks bij de vervoerder navraagt ​​of u moet betalen voor ingecheckte bagage. Sommige luchtvaartmaatschappijen brengen kosten in rekening voor ingecheckte bagage met alle standaard economy-tarieven, terwijl andere kosten in rekening brengen op basis van de regio waarnaar u vliegt. Het loont om uw onderzoek van tevoren te doen.

Voordat je je volgende vlucht boekt, zijn hier vijf van de gemakkelijkste manieren om te voorkomen dat je die vervelende extra kosten moet betalen.

onderstreepte man creditcards portemonnee

Getty Images/iStockphoto

Kort nadat luchtvaartmaatschappijen begonnen met het in rekening brengen van ingecheckte bagage, begonnen creditcarduitgevers de voordelen van co-branded kaarten van luchtvaartmaatschappijen te vernieuwen met een gratis ingecheckte tas voor de kaarthouder (en in sommige gevallen hun reisgenoten). Tot op de dag van vandaag is dit voordeel vrij gebruikelijk bij co-branded kaarten van luchtvaartmaatschappijen – en kan het u uiteindelijk veel geld besparen, vooral als u meer dan een paar keer per jaar reist.

Hier is een overzicht van enkele van de co-branded aanbiedingen van grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen die u recht geven op gratis ingecheckte bagage als u vliegt.

Alaska Airlines Visa Signature®-creditcard: Eerste ingecheckte bagage gratis voor u en maximaal zes reisgenoten op hetzelfde reisschema. Deze kaart heeft een jaarlijkse vergoeding van $ 75.

Citi® / AAdvantage® Platinum Select® Mastercard®: Eerste ingecheckte bagage gratis voor u en maximaal vier reisgenoten die op hetzelfde binnenlandse reisschema reizen. Deze kaart brengt een jaarlijkse vergoeding van $ 99 in rekening, waarvan het eerste jaar wordt afgezien.

AAdvantage® Aviator® Red World Elite Mastercard®: Eerste ingecheckte bagage gratis voor u en maximaal vier reisgenoten die op hetzelfde binnenlandse reisschema reizen. Deze kaart brengt een jaarlijkse vergoeding van $ 99 in rekening.

Citi® / AAdvantage® Executive World Elite Mastercard®: Eerste stuk ingecheckte bagage gratis voor u en maximaal acht reisgenoten die op hetzelfde binnenlandse reisschema reizen. Deze kaart brengt een jaarlijkse vergoeding van $ 450 in rekening.

Delta SkyMiles® Gold American Express-kaart: Eerste ingecheckte bagage gratis voor u en maximaal acht medepassagiers die op hetzelfde reisschema reizen. Deze kaart brengt het eerste jaar geen jaarlijkse kosten in rekening, daarna $ 99 voor elk volgend jaar (zie tarieven en vergoedingen).

Delta SkyMiles® Platinum American Express-kaart: Eerste ingecheckte bagage gratis voor u en maximaal acht medepassagiers die op hetzelfde reisschema reizen. Deze kaart brengt een jaarlijkse vergoeding van $ 250 in rekening (zie tarieven en vergoedingen).

Delta SkyMiles® Reserve American Express-kaart: Eerste ingecheckte bagage gratis voor u en maximaal acht medepassagiers die op hetzelfde reisschema reizen. Deze kaart brengt een jaarlijkse vergoeding van $ 550 in rekening (zie tarieven en vergoedingen).

Hawaiian Airlines® World Elite Mastercard®: Eerste ingecheckte bagage gratis voor de primaire kaarthouder wanneer u de kaart gebruikt om uw ticket rechtstreeks bij Hawaiian Airlines te kopen. Deze kaart brengt een jaarlijkse vergoeding van $ 99 in rekening.

JetBlue Plus-kaart: Eerste ingecheckte bagage gratis voor u en maximaal drie reisgenoten op hetzelfde reisschema wanneer u de kaart gebruikt om de tickets te kopen. Deze kaart brengt een jaarlijkse vergoeding van $ 99 in rekening.

United℠ Explorer-kaart: Eerste ingecheckte bagage gratis voor u en één reisgenoot op hetzelfde reisschema wanneer u de kaart gebruikt om de tickets te kopen. Deze kaart brengt het eerste jaar geen jaarlijkse kosten in rekening, daarna $ 95 voor elk volgend jaar.

United Quest℠-kaart: Eerste en tweede ingecheckte bagage zijn gratis voor u en één reisgenoot op hetzelfde reisschema wanneer u de kaart gebruikt om de tickets te kopen. Deze kaart brengt een jaarlijkse vergoeding van $ 250 in rekening.

United Club℠ Infinite-kaart: Eerste en tweede ingecheckte bagage zijn gratis voor u en één reisgenoot op hetzelfde reisschema wanneer u de kaart gebruikt om de tickets te kopen. Deze kaart brengt een jaarlijkse vergoeding van $ 525 in rekening.

Creditcards van luchtvaartmaatschappijen zijn niet de enige manier om ervoor te zorgen dat uw koffers gratis vliegen. Sommige merkloze creditcards met premium reisbeloningen worden geleverd met jaarlijkse reistegoeden die kunnen worden gebruikt om de kosten van een ingecheckte tas te dekken.

Hier is een blik op enkele van de beste opties:

  • De Platinum Card® van American Express: De Amex Platinum-kaart – algemeen beschouwd als een van de beste reiskaarten – biedt een jaarlijks luchtvaarttegoed van $ 200 dat kan worden toegepast op incidentele aankopen van luchtvaartmaatschappijen, inclusief ingecheckte bagage. U moet zich inschrijven voor dit voordeel en u bent beperkt tot een luchtvaartmaatschappij naar keuze voor een jaar.
  • Achtervolg Sapphire Reserve®: De Sapphire Reserve biedt een jaarlijks reistegoed van $ 300 dat flexibel te gebruiken is, aangezien alle reiskosten in aanmerking komen. Als u voor een tas moet betalen, laadt u deze gewoon op uw kaart en krijgt u een tegoed voor dat bedrag.
  • Kapitaal een onderneming X: Dit nieuwe product van Capital One biedt een jaarlijks reistegoed van $ 300 voor aankopen via het Capital One Travel-portaal, maar stelt u ook in staat punten in te wisselen tegen een tarief van één cent per stuk om in aanmerking komende reisaankopen te dekken. Als u bijvoorbeeld $ 30 bagagekosten met uw kaart heeft betaald, kunt u ervoor kiezen om 3.000 punten te gebruiken om de afschrijving van uw afschrift te wissen.
onderstreepte luchthavenlounge

Getty-afbeeldingen

Luchtvaartmaatschappijen belonen hun meest loyale passagiers met unieke voordelen zoals vroeg instappen, preferentiële toegang tot betere stoelen (of zelfs gratis upgrades), toegang tot luchthavenlounges en meer, waaronder genereuzere toegestane hoeveelheden ingecheckte bagage.

Als u genoeg vliegt om elitestatus te verdienen bij een grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappij, hoeft u zich geen zorgen te maken over het betalen om uw koffers in te checken. En zodra u hogere niveaus van elitestatus bereikt, kunt u meer en zwaardere tassen inchecken zonder extra kosten.

Laten we eens kijken naar de verschillende toeslagen voor eliteleden bij de grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen.

  • Alaska luchtvaartmaatschappijen: MVP- en MVP Gold-leden ontvangen twee gratis ingecheckte tassen. MVP Gold 75K- en MVP Gold 100K-leden ontvangen drie gratis ingecheckte tassen.
  • Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen: AAdvantage Gold-leden ontvangen één gratis ingecheckte bagage, AAdvantage Platinum-leden ontvangen twee gratis ingecheckte bagage en AAdvantage Platinum Pro- en AAdvantage Executive Platinum-leden ontvangen drie gratis ingecheckte bagage. (Houd er rekening mee dat u de elitestatus van American Airlines nu exclusief kunt verdienen door uitgaven met uw co-branded creditcard.)
  • Delta Airlines: Silver Medallion-leden ontvangen één gratis stuk ruimbagage tot 70 pond — en ze kunnen gratis een extra stuk bagage inchecken als ze ook in het bezit zijn van een Delta-creditcard van hetzelfde merk. Gold Medallion-leden ontvangen twee gratis ingecheckte tassen tot 70 pond per stuk. Platinum Medallion- en Diamond Medallion-leden ontvangen drie gratis ruimbagage tot 70 pond per stuk.
  • Hawaïaanse luchtvaartmaatschappijen: Pualani Gold-leden ontvangen twee gratis ingecheckte bagage en Pualani Platinum-leden ontvangen drie gratis ingecheckte bagage.
  • JetBlue Airways: TrueBlue Mosaic- en Mosaic+-leden ontvangen twee gratis ruimbagage
  • Geest luchtvaartmaatschappijen: Free Spirit Gold-leden ontvangen één gratis ingecheckte tas.
  • United Airlines: Premier Silver-leden ontvangen één gratis ingecheckte bagage tot 70 pond, Premier Gold-leden ontvangen twee gratis ingecheckte bagage tot 70 pond per stuk en Premier Platinum- en Premier 1K-leden ontvangen drie gratis ingecheckte bagage tot 70 pond elk.
onderstreepte vlieg premium cabine

Getty Images/iStockphoto

Een andere manier om te garanderen dat u niet extra hoeft te betalen voor het inchecken van bagage, is door een ticket te boeken in eerste of business class. In de meeste gevallen mag u één of zelfs twee stuks bagage gratis inchecken als u een ticket boekt in een premiumcabine.

Natuurlijk zal het ticket waarschijnlijk duurder zijn, en de besparingen voor het inchecken van bagage zullen waarschijnlijk niet genoeg zijn om het prijsverschil te overwinnen. Maar het is de moeite waard om te onderzoeken of u weet dat u met veel bagage gaat reizen.

Houd ook rekening met de kracht van punten in mijlen. Hoewel de contante tarieven veel hoger zullen zijn dan in economy, kunt u uw loyaliteitspunten en miles – of die verdiend met een lonende reiscreditcard – gebruiken om de kosten van een ticket te dekken. In feite zijn premium-inwisselingen vaak enkele van de beste manieren om uw punten en mijlen te gebruiken.

onderstreepte vliegtuigen van Southwest Airlines

Getty-afbeeldingen

Southwest probeert zich al jaren te onderscheiden van de concurrentie door trouw te blijven aan het “Bags fly free”-beleid, dat elke passagier met een ticket toestaat twee stuks bagage gratis in te checken op hun eindbestemming. Aangezien de meeste grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen ongeveer $ 30 in rekening brengen voor de eerste tas en meer voor de tweede, kan het kiezen van Southwest boven een andere luchtvaartmaatschappij aanzienlijke besparingen opleveren, vooral als u met een gezin reist.

onderstreept check bagageruimte vliegtuig niet in

Getty Images/iStockphoto

De gemakkelijkste manier om te voorkomen dat u voor een ingecheckte tas moet betalen, is door een tas niet in te checken. Als je licht kunt reizen, pak dan al je spullen in een handbagage en een reisrugzak en neem deze mee in het vliegtuig, wat ook tijd bespaart aan het einde van je reis.

Houd er echter rekening mee dat alleen vliegen met alleen handbagage u niet altijd zal behoeden voor het betalen. Als u met een goedkope luchtvaartmaatschappij vliegt, zoals Frontier Airlines of Spirit Airlines, worden er waarschijnlijk kosten in rekening gebracht voor handbagage. En als u een basic economy-ticket kiest bij de meeste grote legacy-luchtvaartmaatschappijen, krijgt u ook het voorrecht om een ​​tas in het vliegtuig te dragen. Het komt er hier op neer om een ​​non-basic economy-ticket te boeken bij een legacy-luchtvaartmaatschappij als u van plan bent alleen handbagage mee te nemen.

Op zoek naar een reiscreditcard? Ontdek welke kaarten CNN Underscored als onze heeft gekozen beste reiscreditcards van 2022.

[ad_2]