Hoe krijg je gratis vluchten (of dichtbij)

Vincent Laraan

Inhoudsopgave

[ad_1]

Misschien heb je het gezien of gehoord. Op de waterkoeler op de werkplek, de feesttafel en zowat overal waar je komt, scheppen trotse reishackers op over het scoren van gratis vluchten naar verre bestemmingen.

Klaar om mee te doen aan de actie? Hier is alles wat u moet weten over hoe u gratis vluchten kunt krijgen, te beginnen met een voorbehoud: “Gratis vluchten” zijn meestal niet gratis. U betaalt vaak ten minste $ 5,60 per enkele reis voor administratiekosten voor vervoersbeveiliging op uw ticket. Voor bepaalde internationale vluchten, je zult ook aan de haak zijn voor brandstof toeslagenwat soms ongeveer $ 200 per enkele reis kan kosten voor economy class en meer dan $ 700 per enkele reis in business class.

Nu u weet dat awardreizen ‘grotendeels’ gratis betekent, volgen hier de meest betrouwbare manieren om gratis vluchten te krijgen.

5 manieren om gratis vluchten te krijgen

Met tijd, strategische uitgaven en de juiste creditcards bent u goed op weg om met grote kortingen te vliegen.

1. Verdien mijlen of punten door te vliegen met uw favoriete luchtvaartmaatschappij

Schrijf je in voor een loyaliteitsprogramma voor luchtvaartmaatschappijen (lid worden is gratis). Elke keer dat u met de luchtvaartmaatschappij vliegt, verdient u mijlen of punten die kunnen worden ingewisseld voor gratis vluchten.

Het aantal miles dat u verdient verschilt per luchtvaartmaatschappij. De meeste kennen u miles toe op basis van de contante prijs van uw ticket. Bijvoorbeeld, Het MileagePlus-programma van United Airlines leden verdienen 5 MileagePlus-miles per uitgegeven dollar aan in aanmerking komende tickets. Premier-leden van het programma krijgen daarbovenop bonusmijlen.

Andere luchtvaartmaatschappijen, zoals Hawaiian Airlines, kennen mijlen toe op basis van hoe ver u vliegt. Een vlucht van 2.397 mijl van San Francisco naar Honolulu brengt bijvoorbeeld 2.397 Hawaiiaanse mijlen in uw loyaliteitsprogramma-account.

U kunt ook miles sparen bij uw favoriete luchtvaartmaatschappij door vliegen op een van zijn partners. Als u bijvoorbeeld met JetBlue vliegt, kunt u uw HawaiianMiles-lidmaatschapsnummer gebruiken bij het boeken om miles te verdienen op Hawaiian. Of boek een vlucht naar Parijs op Air Francegebruik jouw SkyMiles van Delta Air Lines nummer bij het boeken en u verdient Delta Miles voor uw reis. Bepaal welke luchtvaartmaatschappijen samenwerken met uw voorkeursluchtvaartmaatschappij om al uw opties voor het verdienen van miles te zien.

Dus hoeveel mijl moet je inkopen voordat je genoeg hebt voor een gratis vlucht? Dat hangt af van de airline miles die u spaart, waar u heen gaat en wanneer. Zoek op de website van uw favoriete luchtvaartmaatschappij naar voorbeelden van awardboekingen voor uw reisdata en andere data om te zien hoe awardprijzen kunnen variëren.

Nerdy-tip

Om u een idee te geven van hoe ver uw mijlen u kunnen brengen, houdt NerdWallet regelmatig updates bij grafiek met de geschatte contante waarde van elke mijl of punt van enkele grote loyaliteitsprogramma’s van luchtvaartmaatschappijen.

2. Verdien miles door dagelijkse aankopen te doen met een creditcard van een luchtvaartmaatschappij

Luchtvaartmaatschappijen werken samen met financiële instellingen om creditcards van luchtvaartmaatschappijen aan te bieden die uw uitgaven belonen met mijlen of punten die rechtstreeks op uw loyaliteitsprogramma-account worden gestort. Met een van deze creditcards kunt u genoeg punten of miles verdienen voor een awardvlucht zonder ooit een vliegticket te kopen.

Nerdy-tip

Als u wilt voorkomen dat u uit eigen zak moet betalen voor een creditcard, zijn er meerdere geen jaarlijkse reiskaarten zijn het overwegen waard.

  • Liever uit eten? Veel kaarten verhogen uw beloningen wanneer u kosten maakt in restaurants. Als u een frequentere United-vlieger bent, is de United℠ Explorer-kaart biedt ook 2 United Miles per dollar voor aankopen in restaurants, inclusief in aanmerking komende bezorgservices.

  • Met de Delta SkyMiles® Gold American Express-kaart, kunt u zowel voor thuis koken als uit eten bonusmijlen verdienen. U verdient 2 SkyMiles per dollar bij aankopen in restaurants en bij Amerikaanse supermarkten. Er zijn voorwaarden van toepassing.

Bedenk voordat u zich aanmeldt voor een kaart waar u het meeste geld aan uitgeeft. Vergelijk vervolgens de jaarlijkse creditcardkosten en vind er een die bij uw budget past en waardevolle voordelen biedt.

3. Verdien duizenden mijlen als welkomstbonus voor creditcards

De snelste manier om genoeg miles te krijgen voor een gratis vlucht is door een creditcard te pakken te krijgen “welkomstbonus.” Deze aanbiedingen omvatten meestal een grote stapel punten of mijlen, vaak in de tienduizenden. U verdient deze welkomstbonus wanneer u zich aanmeldt als nieuwe kaarthouder en vervolgens binnen een bepaalde periode een bestedingsminimum bereikt – meestal de eerste drie maanden na opening.

Bijvoorbeeld de Alaska Airlines Visa Signature®-creditcard biedt deze welkomstbonus aan: Ontvang 50.000 bonusmijlen plus Alaska’s Famous Companion Fare™ vanaf $ 121 ($ 99 plus belastingen en toeslagen vanaf $ 22) met deze aanbieding. Om in aanmerking te komen, moet u $ 2.000 of meer aankopen doen binnen de eerste 90 dagen na opening van uw account.

4. Verdien flexibele punten met een niet-luchtvaartmaatschappij creditcard

Chase, American Express, Capital One, Citi en andere financiële instellingen bieden reiscreditcards aan die punten betalen. U kunt punten inwisselen voor vluchten op de reisboekingssite van de uitgever of, voor sommige van deze programma’s, uw punten omzetten in miles van uw favoriete luchtvaartmaatschappij. Bij andere kunt u ze inwisselen voor een afschrifttegoed ter compensatie van de kosten van een vlucht of hotel.

Bijvoorbeeld de Bank of America® Travel Rewards-creditcard levert u 1,5 punt per dollar op. U kunt die punten gebruiken om een ​​gratis vlucht te boeken in het reisboekingsportaal van Bank of America, of u kunt een vlucht kopen met de creditcard en vervolgens uw punten toepassen voor een afschrifttegoed om de aankoop te compenseren.

Deze flexibele beloningskaarten geven u een uitgebreidere selectie van luchtvaartmaatschappijen om uit te kiezen. Maar ze bieden geen voordelen, zoals gratis ingecheckte bagage of bonusmijlen voor het kopen van vluchten van hetzelfde merk met de co-branded-kaart van een luchtvaartmaatschappij.

Nerdy-tip

Kaarten met het merk van een luchtvaartmaatschappij werken het beste voor reizigers die de voorkeur geven aan één enkele luchtvaartmaatschappij, terwijl bredere reisbeloningskaarten beter zijn voor degenen die niet loyaal zijn aan één merk.

5. Verdien een reisgenootpas

Sommige luchtvaartmaatschappijen bieden een kans om een ​​”begeleiderspas” te verdienen, waarmee een tweede passagier gratis met u mee kan vliegen (exclusief belastingen of toeslagen). U kunt bijvoorbeeld de Southwest Companion Pass door 100 enkele vluchten te vliegen of 125.000 kwalificatiepunten te verzamelen door vluchten te kopen of geld uit te geven aan een Zuidwest creditcard. Met de Southwest Companion Pass kun je één persoon kiezen die met je mee kan vliegen op hetzelfde reisschema voor de kosten van belastingen en toeslagen, die beginnen bij $ 5,60 per enkele reis. Het is geldig voor de rest van het jaar waarin u het heeft verdiend, plus het hele daaropvolgende kalenderjaar. U kunt uw aangewezen begeleider zelfs tot drie keer per jaar wijzigen.

De Alaska Airlines Visa Signature®-creditcard wordt ook elk jaar geleverd met een eenmalig gebruikstarief, waarmee uw metgezel op een vlucht met u meegaat vanaf slechts $ 121 aan belastingen en toeslagen.

Als je gratis wilt vliegen…

Reizigers die zich willen aansluiten bij degenen die gratis vliegtickets krijgen, plannen uw strategie zorgvuldig. Bedenk eerst waar u naartoe reist en met welke luchtvaartmaatschappijen. Meld u vervolgens aan voor loyaliteitsprogramma’s en kijk vervolgens naar welkomstbonussen voor creditcards en andere manieren om miles te verdienen. Zelfs als u niet veel creditcardkosten maakt, kunt u langzaam toewerken naar goedkope of bijna gratis vliegtickets.

Hoe u uw beloningen kunt maximaliseren

U wilt een reiscreditcard die prioriteit geeft aan wat belangrijk voor u is. Dit zijn onze keuzes voor de beste reiscreditcards van 2022inclusief degene die het beste zijn voor:

[ad_2]