Hoe u goedkope last-minute vluchten kunt krijgen en de beste deals online kunt vinden

Vincent Laraan

Inhoudsopgave

[ad_1]

Voorbij zijn de dagen dat je op een luchthaven kon verschijnen, rond een incheckbalie kon blijven hangen en een last-minute vluchtdeal naar een exotisch land kon scoren. Hoewel er nog stand-by-stoelen bestaan ​​(luchtvaartmaatschappijen hebben op sommige routes altijd vrije stoelen), worden tickets nu alleen toegewezen aan mensen die al voor een ticket hebben betaald en eerder of later willen vliegen, of aan personeel van de luchtvaartindustrie. Niet langer het spontane avontuur dat het ooit was, het kopen van last-minute vluchten op de luchthaven kan schrikbarend duur zijn.

Maar boek op het juiste moment online en je kunt nog steeds profiteren van forse prijsdalingen op last-minute vluchten. Goedkope tickets zijn er zeker als je weet waar en wanneer je ze kunt vinden. We hebben een paar tips en trucs samengesteld om u te helpen de beste last-minute vluchtaanbiedingen te vinden voor uw volgende ontsnapping.

LEES VOLGENDE: Hoe u goedkope treinkaartjes online kunt krijgen

Zijn vluchten last minute goedkoper?

Net als bij treintarieven, kan het boeken van vliegtickets op de dag van de reis u een enorme deuk in uw portemonnee bezorgen. Maar vroeg boeken is ook geen garantie voor de beste deal. Luchtvaartmaatschappijen veranderen voortdurend hun tarieven om ervoor te zorgen dat ze zoveel mogelijk stoelen voor zoveel mogelijk geld vullen.

De beste tijd om te boeken hangt af van wanneer je moet reizen. Als u op specifieke data moet vliegen, kunt u uw tickets het beste van tevoren boeken. De prijzen zijn meestal het laagst ongeveer 50-60 dagen voor vertrek, en als u in een piekperiode wilt vliegen, zoals een schoolvakantie of een feestdag, loont het om tickets te kopen zodra ze zijn vrijgegeven (meestal 9-12 maanden voor vertrek). Maar als u flexibel bent in uw reisarrangementen, kunt u aanzienlijk besparen door een last-minute prijsdaling vol te houden.

Onze beste tips voor het vinden van een goedkope last-minute vluchtdeal online

1. Wees flexibel met uw bestemming en uw vertrekluchthaven

Als je de komende dagen wilt vertrekken en volledig open bent over waar je heen moet, bekijk dan de “Overal”-functie van Skyscanner. Voeg gewoon de datums toe waarop u wilt reizen en voer de bestemming “Overal” in om vluchten vanaf een luchthaven naar keuze te doorzoeken. Door honderden routes in één keer te controleren, kunt u met deze tijdbesparende tool uw zoekopdracht verfijnen op basis van de goedkoopste routes. Als een toegevoegde bonus kun je bestemmingen filteren op een aantal emoji-geïllustreerde filters, waaronder strand, fijnproevers, romantisch en goedkoop wonen. Overweeg om uw zoekopdracht nog verder uit te breiden door een geografisch gebied toe te voegen aan het vertrekveld in plaats van een specifieke luchthaven, zoals ‘Londen (Any)’ in plaats van specifiek Heathrow, Gatwick, London City, Luton, Stansted of Southend. U kunt ook het vakje “Nabijgelegen luchthavens toevoegen” aanvinken. De Explore-functie van Kayak biedt een vergelijkbare service.

Boek via Skycanner Boek via Kayak


2. Overweeg een stoel te boeken op een chartervlucht

Goedkope luchtvaartmaatschappijen zijn niet per se de beste optie voor goedkope last-minute vluchten. Hun prijsstrategie is erop gericht om te profiteren van passagiers die op het laatste moment op specifieke routes moeten reizen, dus u zult waarschijnlijk gestoken worden als u te laat vertrekt. Chartervluchten daarentegen werken op basis van het feit dat een vakantieoperator een heel vliegtuig heeft geboekt om vakantiegangers met pakketdeals te vervoeren. De exploitant zal dan proberen overtollige stoelen tegen een sterk gereduceerde prijs te verkopen aan passagiers die alleen vliegen. Het is de moeite waard om bedrijven zoals TUI in de gaten te houden, omdat ze vaak deals hebben op langeafstandsroutes naar bestemmingen zoals Florida en het Caribisch gebied.

Koop nu bij TUI fly


3. Meld je aan voor deals

Laat de deals naar je toe komen. Blijf op de hoogte van flash-verkopen, lanceringen van nieuwe vluchten en last-minute kortingen door u aan te melden voor nieuwsbrieven en waarschuwingen van luchtvaartmaatschappijen en uitgevers van deals zoals Skyscanner, Cheapflights, Travelzoo en HolidayPirates. Skyscanner’s nieuwsbrief belicht goedkope vluchtaanbiedingen van de week (inclusief last-minute vertrekken), en Travelzoo stuurt Newsflash-e-mails over bijzonder sterke vluchtdeals vanaf uw lokale luchthaven. Holiday Pirates stuurt een “deal van de dag” via WhatsApp, wat betekent dat je op een last-minute vluchtdeal kunt springen zodra deze is vrijgegeven. Het is zeker de moeite waard om je favorieten op Twitter en Facebook te volgen voor tips over prijsdalingen en verkopen. Luchtvaartmaatschappijen moeten een bepaalde beschikbaarheid garanderen voordat ze een sitebrede promotie lanceren, dus ze zijn meer geneigd om eenmalige deals en besparingen alleen aan hun volgers op sociale media te promoten.

Meld u aan voor de Skyscanner-nieuwsbrief Meld je aan voor de nieuwsbrief van Travelzoo


4. Bereid je voor op deals op een dinsdagmiddag

Reserveer een beetje tijd op een dinsdagmiddag om te profiteren van eventuele last-minute vluchtaanbiedingen die voor dat komende weekend worden vrijgegeven. Op dit punt in de week weten luchtvaartmaatschappijen meestal of hun weekendvluchten volgeboekt zijn of dat ze de prijzen moeten verlagen om hun resterende stoelen te verkopen. De verkoop van vluchten wordt meestal ook op maandag gelanceerd, dus concurrenten zullen vaak de prijzen op dinsdag verlagen of evenaren.


5. Stel een prijswaarschuwing in

Voor een onderhoudsarme last-minute zoektocht naar vluchten, overweeg dan een prijswaarschuwing in te stellen en iemand anders het grommende werk te laten doen. Als je een globaal idee hebt over waar je naartoe wilt reizen en wanneer je heen wilt (vermoedelijk in de komende weken), kun je een waarschuwing instellen via Skyscanner. De site houdt een specifieke route bij en geeft u een tip over prijsdalingen, zodat u een goede deal kunt pakken. U kunt verschillende waarschuwingen instellen om dezelfde route op verschillende datums te volgen om te zien wanneer u het goedkoopst kunt reizen. U kunt hetzelfde doen op Google Flights, Kayak, Airfarewatchdog en Kiwi om alle bases te dekken.

Meld u aan voor een Vliegtickets.comprijswaarschuwing Meld u aan voor een Kiwi prijswaarschuwing

[ad_2]