Hoe werkt stand-by vliegen in 2021: de complete gids

Vincent Laraan

Inhoudsopgave

[ad_1]

Deze vragen krijgen we regelmatig: hoe werkt standby vliegen? Hoe kan ik stand-by vliegen? Waarom zou ik stand-by vliegen? En het doet me altijd pijn om het nutteloze antwoord te geven “het is meestal niet gunstig voor de meeste mensen”. Want dat was het tot voor kort niet. Stand-by vliegen stond synoniem voor luchtvaartvoordelen. Of onregelmatige operaties. Of mensen met een loyaliteitsstatus.

Welnu, 2020 heeft misschien niet veel goed nieuws gebracht voor de luchtvaartindustrie, maar het heeft ons wel de mogelijkheid gegeven om eindelijk te zeggen: stand-by vliegen is voor iedereen relevant. Maar hoe werkt standby vliegen in 2021?

Wat is vliegende standby?

Moeder en zoon in vliegtuig |  hoe werkt vliegen stand-by?

Als je op de standby-lijst staat, betekent dat dat je geen stoel in het vliegtuig hebt gekregen. En zonder een stoel in het vliegtuig, ga je niet gegarandeerd aan boord. Er zijn veel redenen om op de standby-lijst te worden geplaatst, maar hier zijn enkele van de meest voorkomende:

  • Jij of iemand die je kent werkt voor een luchtvaartmaatschappij. Het kan zijn dat u gebruikmaakt van luchtvaartvoordelen, waaronder buddypassen.
  • U wilt om vrijwillige redenen uw oorspronkelijke vlucht niet nemen. Misschien mis je je kinderen en wil je ze eerder zien, zodat je op de standby-lijst staat voor een eerdere vlucht.
  • U wilt om onvrijwillige redenen uw oorspronkelijke vlucht niet nemen. Dingen zoals het weer. Uw vlucht wordt geannuleerd, dus u kunt op de standby-lijst worden gezet voor een andere vlucht.

De lijst krijgt prioriteit op basis van uw reden waarom u erop staat. Passagiers die om onvrijwillige redenen hun oorspronkelijke vlucht niet hebben gemaakt, staan ​​normaal gesproken het hoogst op de lijst.

3-jarige wacht om aan boord te gaan van een standby-vlucht

Tijdens het instappen, aangezien er stoelen beschikbaar zijn, worden de namen in volgorde uit de lijst afgeroepen en krijgen passagiers stoelen voor de vlucht. Als de vlucht vol raakt voordat ze je naam hebben bereikt, word je bij de gate achtergelaten terwijl je het vliegtuig ziet opstijgen.

Verwant: Wat is non-toer reizen?

Welke luchtvaartmaatschappijen staan ​​gratis stand-by toe in 2021?

Vliegen is niet langer alleen voor luchtvaartmaatschappijmedewerkers en zakenmensen met status. Iedereen kan er nu van genieten. De ups en de downs. De spanning en de spanning.

Als je vóór 2020/2021 eerder naar huis wilde vliegen, moesten er kosten in rekening worden gebracht om op de standby-lijst te komen. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen werd de vergoeding alleen in rekening gebracht als u de standby-vlucht maakte. Hoewel dat het minder riskant maakt, is het nog steeds niet helemaal praktisch als je bijvoorbeeld een gezin van vijf bent.

moeder en 3-jarige dochter wachten bij de gate om aan boord te gaan van een vlucht van ORD

Snel vooruit naar 2020 en sommige luchtvaartmaatschappijen hebben stand-by gratis gemaakt. Dit zijn de Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen waarmee u dezelfde dag gratis stand-by kunt staan:

U kunt nog steeds stand-by vliegen op andere Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen, waaronder Delta, JetBlue, Spirit en Frontier. Maar het huidige beleid zegt dat je een vergoeding moet betalen aan die luchtvaartmaatschappijen (tenzij je een bepaalde status of tickettype hebt).

Wie kan profiteren van vliegende standby?

Familie wacht op een vlucht op Ohare International Airport |  Hoe werkt vliegende standby?

Hier zijn enkele situaties waarin u stand-by vliegen nuttig kunt vinden:

  • Je wilt eerder naar huis
  • Als je eerder op je bestemming wilt zijn (aanbevolen als je bestemming zon en strand is)
  • Misschien wil je een upgrade
  • Je zit op een volledige vlucht zonder stoeltoewijzing en je wilt je kansen vergroten

Het goede nieuws is dat u niet dezelfde angst en onzekerheid zult ervaren als wij luchtvaartmaatschappijmedewerkers die stand-by vliegen. Als je de standby-vlucht niet haalt, heb je nog steeds je oorspronkelijke bevestigde vlucht om op terug te vallen. Geen armoedige deal.

Gerelateerd: De ultieme gids voor vliegen met een Buddy Pass

Stand-by op dezelfde dag versus bevestigde wijziging op dezelfde dag

U zult de termen “dezelfde dag bevestigd” en “dezelfde dag stand-by” horen rondslingeren. En hoewel ze onderling uitwisselbaar kunnen lijken, zijn het twee verschillende opties

3 jaar oud op de luchthaven in afwachting van de standby-lijst

Stand-by op dezelfde dag: Je zitplaats is niet gegarandeerd. U wacht en krijgt een stoel toegewezen als deze voor vertrek beschikbaar is.

Dezelfde dag bevestigd: Geen raadspelletjes met deze optie. U bevestigt een stoel en u heeft er alle vertrouwen in dat u het vliegtuig instapt.

In tegenstelling tot stand-by bieden geen enkele Amerikaanse luchtvaartmaatschappij momenteel gratis bevestigde dag aan (tenzij u een bepaalde loyaliteitsstatus hebt). En er kan een tariefverschil van toepassing zijn.

Ook het vermelden waard – bij beide opties moet je dezelfde herkomst en bestemming hebben en binnen 24 uur na je oorspronkelijke vlucht zijn.

Hoe zit het met ingecheckte tassen?

Als u van plan bent een tas te controleren, is de natuurlijke vraag wat ermee gebeurt. Op welke vlucht wordt het geladen als de standby-vlucht niet zeker is? Het kan per luchtvaartmaatschappij verschillen, maar dit is wat United te zeggen heeft:

“Als u een koffer incheckt voor uw oorspronkelijke vlucht, zullen we ons best doen om uw koffer op uw nieuwe vlucht te laden, maar het kan zijn dat deze de stand-byvlucht niet haalt.”

Papa wacht om aan boord te gaan van een standby-vlucht op een luchthaven in duitsland

En als mijn vlucht aansluitingen heeft?

Als uw vlucht verbindingen heeft, moet u deze voor elk afzonderlijk vluchtsegment afwachten op de standby-lijst.

Hoe u uw naam op de standby-lijst kunt krijgen

Hoe werkt het vliegende standby-proces met de kern van de zaak uit de weg? Dat wil zeggen, hoe komt uw naam op de lijst terecht. Om niet als een gebroken plaat te klinken, maar elke luchtvaartmaatschappij kan anders zijn. Met American en United kun je stand-by kiezen als optie tijdens het online inchecken, in de app, bij een kiosk op de luchthaven of tijdens een gesprek met een agent aan de ticketbalie.

United gaat nog een stap verder en wijst automatisch stoelen toe 30 minuten voor een binnenlandse vlucht (of 60 minuten voor internationale). Als u zich aanmeldt voor reisdagmeldingen, laten zij u weten wanneer uw stoel is toegewezen.

Standby-reizen in actie zien?

Ons YouTube-kanaal volgt onze avonturen terwijl we stand-by vliegen als luchtvaartfamilie. Het kan je een kijkje achter de schermen geven van hoe vliegende stand-by werkt. Je zou kunnen zeggen dat je lot ‘in de lucht hangt’. Ja, eindigend op een woordspeling.

20 uur stand-by vliegen van Chicago naar Athene

We hebben 7 standby-vluchten op één dag gemist

40 UUR Vliegen met een peuter en baby

3 vluchten en een gemiste verbinding

[ad_2]