person using MacBook Pro and holding cappuccino

Insidergeheimen voor het boeken van goedkope vliegtickets

Vincent Laraan

InhoudsopgaveOndanks de hoge vluchtprijzen zeggen experts dat de kosten misschien niet genoeg zijn om reizigers af te schrikken. “Normaal zou ik zeggen dat de zomer van 2022 de zomer van de staycation wordt, maar de zomer van 2021 en de zomer van 2020 waren de zomer van de staycation”, zegt Joe Brancatelli, uitgever van de reiswebsite JoeSentMe.com. “Dus als mensen wanhopig willen reizen, en dat zijn er veel, zullen de tarieven niet veel uitmaken.”
In de afgelopen maand stegen de gasprijzen in recordtempo en daalden de olieprijzen tot onder de $100 per vat voordat ze weer omhoog gingen als reactie op de Russische oorlog in Oekraïne. Luchtvaartmaatschappijen kunnen de prijzen van vliegtickets verhogen als reactie op hogere brandstofkosten, maar individuen kunnen nog steeds goedkope vluchten vinden als ze bereid zijn flexibel en strategisch te zijn.

Waarom fluctueren vluchtprijzen?

Volgens Scott Keyes, oprichter van Scott’s Cheap Flights en auteur van “Take More Vacations.” Vliegtickets zijn een van de meest unieke vluchtige dingen die we kopen’, zegt Keyes. Hoewel het voor een consument frustrerend kan zijn, zegt hij, “is deze volatiliteit een kans. De dure vlucht van vandaag kan de goedkope vlucht van morgen zijn.” Probeer deze strategieën om dit jaar goedkope vluchten te krijgen:
Timing is belangrijk: niet te vroeg, niet te laat. Stel waarschuwingen in en doe je onderzoek. Wees flexibel in prijs, bestemming en timing. Wees voorbereid op pandemische verstoringen. Houd rekening met seizoensinvloeden voordat u boekt.

Timing is belangrijk: niet te vroeg, niet te laat

Oude richtlijnen over de goedkoopste dag om vluchten te boeken, of zelfs specifieke aanbevelingen zoals het boeken van vliegtickets op dinsdag om 13.00 uur of precies 50 dagen na de vluchtdatum zijn achterhaald. “Vliegkosten zijn onvoorspelbaar”, zegt Keyes. “De beste manier om het te timen is door te denken in termen van ‘Goudlokje’-vensters: niet te vroeg, niet te laat, in het midden, precies goed.” De algemene regel is dat reizigers voor binnenlandse vluchten moeten beginnen met zoeken naar vliegtickets één tot drie maanden van tevoren. Voor internationale vluchten zijn de beste prijzen doorgaans twee tot acht maanden van tevoren beschikbaar. Maar met gasprijzen kan dit volatiele wachten om te kopen ook zijn voordelen hebben. “Veel mensen plannen graag een jaar van tevoren. Maar raad eens: half april als je van plan bent voor Memorial Day, dat is oké”, zegt Brancatelli. “Als u uw planning voor het Memorial-weekend uitstelt tot april, betaalt u mogelijk meer, maar mogelijk betaalt u minder. Als de brandstof blijft dalen, wint u.” De prijzen kunnen ook sterk verschillen tussen luchtvaartmaatschappijen. “Met Southwest en Spirit bent u verderop nog steeds het goedkoopste tarief krijgen”, zegt Edward Russell, luchtvaartverslaggever bij Skift. “Als je American of United wilt vliegen, hebben ze inventaris, dus het is een gok.”

Stel waarschuwingen in en doe je onderzoek

Om tegen de laagste ticketprijs te kopen, raadt Keyes aan geduld te oefenen en dagelijks de vluchtprijzen te onderzoeken om de beste deal te krijgen. “Uw beste strategie is om gewoon geduld te hebben en te wachten tot die $ 1.000 vluchten dalen tot $ 400. Vaker wel dan niet, zullen ze dat doen, zolang u maar ver genoeg van tevoren zoekt, en u moet gewaarschuwd worden wanneer die goedkope vluchten gebeuren – veel mensen gebruiken flight trackers of zoeken elke dag online”, zegt Keyes. Reizigers kunnen waarschuwingsservices gebruiken, zoals die van Google Flights of Skyscanner, om de prijzen voor een bepaalde route in de gaten te houden.

Wees flexibel in prijs, bestemming en timing

Reisexperts zeggen dat flexibiliteit koning is in 2022, zoals elk jaar sinds het begin van de pandemie. “Behoud uw flexibiliteit. Het is onpraktisch om de niet-restitueerbare tarieven van luchtvaartmaatschappijen niet te boeken, omdat de kloof tussen hen en volledig restitueerbare tarieven te groot is”, zegt Brancatelli. “Maar betaal geen hotels, autoverhuur of de meeste andere reiscomponenten vooruit. Het verschil in prijs is niet zo groot. Flexibiliteit in deze vreemde tijden is van grote waarde.” Misschien moet u ook flexibel zijn met uw bestemming. Het kiezen van een reisbestemming op de bucketlist, zoals Myrtle Beach, kan kostbaar zijn. Overweeg in plaats daarvan minder bekende reisbestemmingen en steden, zoals New York, Chicago of San Francisco. Omdat zakenreizen nog niet zijn teruggekeerd naar het niveau van voor de pandemie, kunt u geweldige deals vinden voor hotels, restaurants en vluchten naar steden die hun gebruikelijke zakenreizigers missen. Reizigers kunnen ook proberen verschillende dagen en tijden te onderzoeken om te reizen. Bovendien kunnen luchtvaartmaatschappijen, zelfs nadat tickets zijn gekocht, routes of timing wijzigen wanneer ze de beschikbaarheid van vluchten aanpassen aan de vraag.

Wees voorbereid op pandemische verstoringen

Het aantal gevallen van COVID-19 kan plotseling veranderen als er uitbraken opduiken in specifieke delen van het land of de wereld. Met name voor degenen die dit jaar internationale reizen overwegen, kunnen pandemische verstoringen optreden, afhankelijk van uw bestemming. Het is mogelijk dat maskermandaten in vliegtuigen en openbaar vervoer dit jaar worden opgeheven en pas weer worden ingevoerd als er zich een nieuwe uitbraak voordoet. Blijf flexibel en wees voorbereid op het dragen van een masker tijdens uw vlucht. Regels rond vaccinatie en maskering kunnen per luchtvaartmaatschappij, bestemming en land verschillen.

Houd rekening met seizoensinvloeden voordat u boekt

Reizigers kunnen goede vluchtdeals krijgen tijdens het laagseizoen of tijdens de schoudermaanden tussen het laagseizoen en het hoogseizoen. Degenen die een reis plannen tijdens een piekperiode, zoals midzomer, Kerstmis of Nieuwjaar, moeten twee tot vijf maanden van tevoren op zoek gaan naar binnenlandse vluchten – rekening houdend met de onvoorspelbaarheid van brandstofprijzen en hun invloed op vluchtprijzen dit jaar. “Mijn advies is om binnenkort zomer- of herfstreizen te boeken”, zegt Keyes. “Boek natuurlijk geen slecht tarief om het snel te doen. Er is bijna nooit een excuus om te veel te betalen, maar een van de redenen waarom mensen het doen, is dat ze niet geloven dat er echt goedkope vluchten kunnen opduiken.”