Is de tijd van de dag van belang bij het boeken van vluchten?

Vincent Laraan

Inhoudsopgave

[ad_1]

Het is een populair advies dat we allemaal op de een of andere site hebben gelezen: boek vroeg in de ochtend voor de goedkoopste vluchten! Of boek niet op een vrijdagavond! Of boek alleen op dinsdagmiddag. Of boek alleen bij volle maan. (Oké, die hebben we niet echt gehoord, maar we weten zeker dat iemand het ergens heeft verordend.) Dus wij bij Hopper waren nieuwsgierig: is het tijdstip waarop u uw vlucht koopt Echt er toe doen? Is daar Echt een beste tijd om een ​​vlucht te boeken? Zijn bepaalde tijden van de dag goedkoper? In naam van de wetenschap doken we in een heleboel gegevens (namelijk ongeveer 20 miljoen afzonderlijke zoekopdrachten naar vluchten in de loop van vier maanden) en brachten we in kaart wat we vonden.

Het korte antwoord is ja, het tijdstip waarop u boekt soort van zaken. Het langere antwoord is, maar niet echt.

Dit is wat we hebben gevonden.

Dinsdag rond middernacht is de goedkoopste tijd om te boeken

We ontdekten dat reizigers die op dinsdag om middernacht naar vluchten zoeken, ongeveer 6% besparen op hun vluchten, waardoor dit de goedkoopste tijd van de week is om te boeken. Over het algemeen waren vluchten iets goedkoper om middernacht eerder in de week (maandag tot en met woensdag). Dit is echter alleen van toepassing op ongeveer 1,6% van de Amerikaanse markten, wat betekent dat het niet waarschijnlijk is dat u dezelfde besparingen zult vinden op uw specifieke route. En middernacht later in de week wordt het eigenlijk meer duur. Dus stop de mythe “altijd om middernacht boeken” naar bed.

Vrijdag Rond 03.00 uur is de duurste tijd om te boeken

Hopper deed stel vast dat klanten op vrijdag rond 3 uur ’s ochtends ongeveer 3% hogere tarieven betalen. Deze variatie is waarschijnlijk te wijten aan de manier waarop luchtvaartmaatschappijen hun verkopen beheren, vaak vroeg in de werkweek beginnend en eindigend voor het weekend. Dus de prijzen kunnen in feite een beetje stijgen voordat het weekend begint. Deze reislegende is (enigszins) waar: boek later in de week niet ’s avonds laat.

Elke route is anders

Zoals de grafiek hierboven laat zien, is er echt geen pasklare oplossing als het gaat om het goedkoopste tijdstip van de dag om te boeken, simpelweg omdat er zoveel factoren zijn: beheer van de opbrengst van luchtvaartmaatschappijen, verkoop van vliegtickets, vraag, enzovoort. Hoewel sommige vliegtickets elke dag op hetzelfde tijdstip lijken te stijgen, blijven de prijzen van andere routes de hele dag en week stabiel. Dus iedereen die zegt dat dinsdagochtend het is altijd goedkoopste kijkt misschien maar naar een handvol routes.

En dan Doet Belangrijk bij het boeken van vluchten?

Ten eerste de dag waarop u boekt: in een eerdere studie ontdekte Hopper dat de goedkoopste dag om uw vlucht te boeken donderdag is voor zowel binnenlandse als internationale vluchten. Er is echter een groot voorbehoud: de besparingen zijn kleiner dan u misschien denkt: ongeveer € 10 voor typische binnenlandse routes en ongeveer € 25 voor internationale markten. Net als het tijdstip van de dag is elke route anders, en in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is er wederom geen universele aanpak.

Dus misschien nog belangrijker zijn de dagen waarop u vliegt: Hopper ontdekte dat de goedkoopste dag om gemiddeld te vertrekken woensdag is, terwijl de duurste dag zondag is. Hetzelfde geldt voor de dag van terugkomst: de beste dag om terug te keren van een binnenlandse reis is dinsdag, terwijl de beste dag om terug te keren van een internationale reis woensdag is. Je kijkt naar een gemiddelde besparing van € 85 (binnenlands) en € 120 (internationaal) door heen en terug te vliegen op de juiste dagen!

Is het het waard?

Als alle tegenstrijdige reisadviezen die u online vindt u netelroos heeft bezorgd, vraagt ​​u zich misschien af: maakt het eigenlijk nog uit wanneer ik boek? Is de pijn van het zoeken op verschillende dagen en tijden van de dag het zelfs waard? U kunt nee zeggen en voor altijd opgeven om de goedkoopste vluchten te vinden.

Gelukkig zijn er enkele hulpmiddelen die de pijn (en het giswerk) van het boeken van vluchten verminderen. Een daarvan is de Hopper mobiele app. Hopper is meer dan alleen een app voor het zoeken naar vluchten, hij kan zelfs aanbevelingen doen over wanneer het de beste tijd is om een ​​vlucht te boeken, op basis van de miljoenen zoekopdrachten die we elke dag bekijken. We kunnen u ook adviseren welke luchthavens het goedkoopst zijn en welke data het beste zijn voor uw vluchten. Op die manier kunnen we u bewapenen met de beste tips voor uw specifieke route, waardoor u het goedkoopste vliegtarief krijgt.

Graag gedaan, wereld.[ad_2]