Is het goedkoper om tickets te kopen op de luchthaven?

Vincent Laraan

Inhoudsopgave


Als het gaat om het boeken van vluchten, worden reizigers geconfronteerd met tal van opties: online boeken, rechtstreeks een luchtvaartmaatschappij bellen of een reisbureau bezoeken. Er is echter één optie die snel verouderd raakt: kaartjes kopen op de luchthaven. Hoewel deze praktijk nu buitengewoon zeldzaam is, geloven sommige mensen nog steeds dat ze geld kunnen besparen door persoonlijk kaartjes te kopen.

Dus waar komt deze “reishack” vandaan? En is het goedkoper om een ​​kaartje te kopen op de luchthaven? Blijf lezen om de waarheid achter deze veelvoorkomende reismythe te ontdekken.

De mythe van het overslaan van de tussenpersoon

Sommige mensen denken dat het een goed idee is om de tussenpersoon over te slaan en rechtstreeks naar de bron te gaan – de servicebalie op de luchthaven – in de hoop op het laatste moment een goedkope lege stoel te vinden. Deze ticketprijzen zijn echter bijna altijd hoger dan verwacht.

Vroeger was het gebruikelijk om te wachten tot je op de luchthaven arriveerde om kaartjes te kopen. Je kunt waarschijnlijk verschillende filmscènes bedenken waarin de gekwelde held het opneemt tegen een onbehulpzame luchtvaartmaatschappij bij de vertrekgate. Maar buiten de films bestaan ​​de meeste servicebalies op luchthavens om andere diensten te verlenen dan het verkopen van vliegtickets. De focus van hun werk ligt voornamelijk op het inchecken van passagiers, het helpen van passagiers met het inchecken van bagage, het regelen van upgrades, het helpen van passagiers bij het vinden van nieuwe vluchten en andere diensten.

Als iemand toch naar de luchthaven gaat in een poging om op het laatste moment een vliegticket te kopen, kunnen de ticketprijzen enorm hoger zijn dan wanneer hij online zou boeken. Uiteindelijk zijn er geen voordelen aan het direct op de luchthaven kopen van tickets. Zelfs passagiers die zich in ongelukkige situaties bevinden, zoals een geannuleerd ticket of het wijzigen van vertrektijden, krijgen over het algemeen geen speciale aanbiedingen voor vluchten op de luchthaven. Over het algemeen zijn luchthavens plaatsen om in en uit het vliegtuig te stappen, niet om vliegtickets te kopen.

Een uitzondering

Er is één opvallende uitzondering: je kunt vaak Spirit Airlines-deals door kaartjes te kopen op de luchthaven. Wanneer u Spirit Airlines-vluchten persoonlijk boekt, kunt u vaak extra servicekosten vermijden. Voor de meeste andere tickets die op de luchthaven worden gekocht, worden extra kosten in rekening gebracht.

Voordelen van online vliegtickets kopen

  • Het online boeken van vliegtickets is een handige optie, omdat je het thuis, op kantoor of onderweg naar ergens kunt doen. U hoeft niet te wachten op service of onder druk te staan ​​om ter plaatse te boeken zonder er goed over na te denken.
  • Wanneer u online vliegtickets boekt, kunt u de vliegtickets vergelijken die u niet kunt doen tijdens het boeken door een luchtvaartmaatschappij of een reisbureau te bellen. U kunt door vele opties bladeren voordat u degene kiest die het beste bij u past.
  • U kunt veel tijd besparen door vroeg online in te checken. U kunt eenvoudig naar de website van de luchtvaartmaatschappij gaan, al uw gegevens invullen en uw instapkaart afdrukken of direct op uw telefoon krijgen.
  • Een ticket annuleren of wijzigen is een stuk eenvoudiger wanneer je je vliegticket online hebt geboekt. U kunt ook de annuleringskosten vergelijken en alle bijbehorende regels kennen voordat u online een ticket koopt en voorkomen dat u een extra ‘externe vergoeding’ betaalt.

Waar het op neerkomt: online kopen

Dus de volgende keer dat u denkt: “Is het goedkoper om een ​​kaartje te kopen op de luchthaven?” verspil je tijd niet om helemaal daarheen te rijden om teleurgesteld te zijn door de prijzen. Om het goedkoopste vliegticket te krijgen, boekt u altijd online. Zelfs als dit betekent dat je een ticket op je telefoon moet boeken op de parkeerplaats van de luchthaven, ben je beter af. De prijzen van luchthaventickets zijn gewoon niet minder duur, zoals mensen lijken te denken.

CheapOair kan niet alleen enkele van de beste ticketaanbiedingen bieden, maar kan u ook helpen bij het plannen van de rest van uw reisaccommodaties. Of je nu op zoek bent naar goedkope vluchten, verblijfplaatsen of vervoersopties, CheapOair heeft het voor je.