Asian businessman in suit using digital tablet while sitting comfortable seat in airplane cabin.

JetBlue heeft zojuist deze wijziging aan zijn stoelen aangekondigd

Vincent Laraan

Inhoudsopgave

[ad_1]

Doorgewinterde reizigers weten dat als u dichter bij de voorkant van het vliegtuig zit, u sneller in en (misschien nog belangrijker) uit het vliegtuig kunt stappen dan degenen die verder naar achteren zitten. JetBlue Airways laat passagiers hun stoel kiezen op het moment van aankoop, zolang ze geen basis economy-tarief hebben geboekt.

Vanaf 28 januari rekent JetBlue nu tot $ 49 extra aan voor wat het ‘Core Preferred’-stoelen noemt, de stoelen aan het gangpad en het raam in de rijen direct achter JetBlue’s Even More Space premium economy-cabine; Deze stoelen waren vroeger zonder extra kosten beschikbaar voor alle passagiers behalve de basis economy-passagiers. Hoewel de Even More Space-stoelen extra beenruimte hebben, geldt het Core Preferred-tarief alleen voor de stoel.

Het voorkeursstoeltarief is een verandering voor JetBlue, maar niets nieuws voor een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. Delta Air Lines, American Airlines en United Airlines rekenen allemaal voor een soortgelijk product dat zij voorkeursstoelen noemen. Zelfs ultra-low-cost luchtvaartmaatschappijen zoals Spirit Airlines en Frontier Airlines, die kosten in rekening brengen voor alle stoelkeuzes, vragen meer voor stoelen dichter bij de voorkant. De enige grote luchtvaartmaatschappij die dat niet doet, is Southwest Airlines, die beroemd is omdat ze helemaal geen stoelkeuze heeft en een instapproces in vrije vorm heeft.

De winnaar hier zijn JetBlue’s Mozaïekleden, passagiers die een elitestatus bij de luchtvaartmaatschappij hebben verworven omdat ze er zo vaak mee vliegen of veel uitgeven aan de cobranded creditcard van de luchtvaartmaatschappij. Ze mogen tijdens het boeken zonder extra kosten elke voorkeursstoel kiezen, op voorwaarde dat ze geen basis economy-tarief kopen. Nu is de kans groter dat deze stoelen beschikbaar zijn voor deze passagiers wanneer ze boeken. Joanna Geraghty, president, COO en aantredend CEO van JetBlue, vertelde investeerders in een winstoproep op 30 januari dat het aanbieden van dit extraatje “een andere manier is om onze meest loyale Mozaïek-klanten te belonen.”

Aan de andere kant is de stap een verlies voor klanten die hun vluchten altijd vroeg boekten en zelf een stoel in het vliegtuig konden kiezen. Ze zullen ofwel meer moeten betalen of meer moeten gaan vliegen om de elite Mozaïekvoordelen te krijgen.

Verschillende rijen lege JetBlue premium economy-equivalente Even More Space-stoelen, van voren gezien

De nieuwe ‘Core Preferred’-stoelen staan ​​vlak achter de gelijkwaardige Even More Space-stoelen in de premium economyklasse.

Met dank aan JetBlue Airwayws

Een zoektocht naar winstgevendheid

Terwijl velen misschien kreunen bij het idee alleen al dat een luchtvaartmaatschappij weer een nieuwe vergoeding in rekening brengt, lijken degenen die naar de ruimte van de luchtvaartmaatschappij kijken verdeeld over de nieuwe voorkeursstoelvergoeding van JetBlue.

Ben Schlappig van One Mile at a Time hekelde het als een zoveelste ‘rommelvergoeding’, terwijl Carissa Rawson van Upgraded Points zei dat het begrijpelijk was en ‘ervoor zorgt dat JetBlue nog steeds een concurrentievoordeel behoudt in de snel evoluerende luchtvaartindustrie.’

In een verklaring aan Vliegtickets.com was JetBlue transparant over de reden voor de nieuwe vergoeding.

“De introductie van voorkeurszitplaatsen, in lijn met veel andere luchtvaartmaatschappijen, stelt ons in staat onze lage tarieven en geweldige service te blijven aanbieden, terwijl we vooruitgang boeken in de richting van een terugkeer naar winstgevendheid”, aldus de luchtvaartmaatschappij.

Dit thema van winstgevendheid kwam ook naar voren in verklaringen die JetBlue deed over de winst over het vierde kwartaal, die het op 30 januari bekendmaakte.

“2024 is een belangrijk jaar van verandering voor JetBlue en we ondernemen agressieve actie, waaronder het lanceren van $300 miljoen aan omzetinitiatieven, om terug te keren naar winstgevendheid en waarde te leveren voor onze aandeelhouders”, zei Geraghty, die op 12 februari de nieuwe CEO van JetBlue wordt. in een winstvrijgave.

Geraghty zei dat de luchtvaartmaatschappij van plan is de omzet te vergroten door haar werk met online reisbureaus uit te breiden, het netwerk van routes van de luchtvaartmaatschappij beter in evenwicht te brengen om zich aan te passen aan de vraag, haar sterke markten voor vrijetijdsreizen te verdubbelen en nieuwe loyaliteitsinitiatieven te lanceren.

JetBlue heeft een moeilijke start van 2024 gehad, waarbij een federale rechter in januari de voorgestelde fusie van de luchtvaartmaatschappij met Spirit Airlines ter waarde van 3,8 miljard dollar blokkeerde vanwege concurrentieproblemen. De luchtvaartmaatschappijen doen een beroep, met een hoorzitting voor juni. De in New York gevestigde luchtvaartmaatschappij was van plan de piloten, vliegtuigen en bestaande infrastructuur van de ultra-low-cost luchtvaartmaatschappij te gebruiken om uit te groeien tot de vijfde grootste luchtvaartmaatschappij in de VS. Nu die toekomst op het spel staat, moet JetBlue een nieuwe weg voorwaarts uitstippelen.[ad_2]