Kun je een vliegticket met contant geld kopen?

Inhoudsopgave


‘Als je contant een vliegticket wilt kopen, op de luchthaven of daarbuiten, zorg er dan voor dat je weet wat je nodig hebt… want het kan moeilijker zijn dan vroeger.’

Geloof het of niet, er zijn nogal wat mensen die dat zouden doen gebruik liever contant geld voor hun aankopen dan een creditcard. Voor sommigen is het om hun uitgaven te beheersen … terwijl het voor anderen eigenlijk is om te voorkomen dat aankopen worden bijgehouden (om welke reden dan ook).

Evenzo geldt hetzelfde verlangen nog steeds wanneer vliegtickets kopen: Sommigen kopen liever een vliegticket en gebruik contant geld voor de transactie. En sommigen willen zelfs geen pinpas gebruiken.

Laten we eens kijken naar de ins en outs van het doen van dit soort aankopen bij een luchtvaartmaatschappij, want er zijn enkele hindernissen. Je wilt natuurlijk goed voorbereid zijn…

Kun je een vliegticket met contant geld kopen op de luchthaven?

American Airlines-balie (ticketaankopen met contant geld)

Laten we beginnen met de meest voorkomende contante transactie voor vliegtickets: ze kopen bij de ticketbalie op de luchthaven.

Ik heb mensen horen vragen of je nog steeds vliegtickets kunt kopen op de luchthaven met contant geld?

Over het algemeen een vliegticket kan nog steeds contant worden gekocht op de meeste luchthavens, maar het moet een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs met foto tonen en het moet zijn uitgegeven binnen zes maanden voorafgaand aan uw reisdatum.

Houd er rekening mee dat u het gemak en gemak verliest van online en/of telefonisch een aankoop doen. U moet fysiek naar de luchthavenbalie of uw reisagent in een van hun kantoren gaan.

Ook raden de meeste luchtvaartmaatschappijen aan om eerder dan normaal aan te komen om een ​​contante transactie te doen.

Ook, postwissels worden over het algemeen geaccepteerd ook, maar alle relevante informatie moet correct worden ingevuld.

ik zou vermijd persoonlijke controles. Sommige vervoerders nemen ze nog steeds, maar niet veel. Ik zou dat gedoe vermijden.

Als u van plan bent een ticket voor iemand anders te kopen, zorg er dan voor dat u op de hoogte bent van de algemene vereisten, internationale vereisten en variabelen zoals het gebruik van een reissite of reisbeloningen.

Sommige luchtvaartmaatschappijen beperken contante tickettransacties tot alleen bepaalde luchthavens

Hoewel veel luchtvaartmaatschappijen het kopen van tickets voor contant geld nog steeds toestaan, staan ​​ze dit alleen toe op bepaalde luchthavens.

Luchtvaartmaatschappijen zoals American Airlines en United Airlines staan ​​bijvoorbeeld contante aankopen toe alleen op bepaalde luchthavens.

Helaas zijn ze op hun website(s) niet helemaal duidelijk welke.

Je kunt het beste doen bel de vervoerder. Bevestig mondeling met hen de luchthaven en welke balie(s) zij gebruiken. Ze verwerken niet altijd contant geld bij elke balie dus je wilt niet rondrennen om de juiste te vinden.

Waar kan ik een vliegticket met contant geld kopen (behalve op de luchthaven)?

Reisbureau van American Airlines

Sommige luchtvaartmaatschappijen hebben nog steeds reiscentra waar u vliegtickets kunt kopen.

American Airlines heeft nog enkele kantoren (u kunt ze hier bekijken).

Met de komst van internet zijn er echter veel providers geen aparte loketten meer hebben (weg van de luchthaven).

Delta (bijvoorbeeld) sloot jaren geleden al hun fysieke loketten.

Nogmaals, bel uw luchtvaartmaatschappij en vraag om de laatste informatie.

Tickets kopen via een reisbureau met contant geld

U moet uw reisagent bezoeken en uw plannen bespreken om de goedkoopste vlucht te vinden.

Een goede plek om te beginnen is door verschillende luchtvaartmaatschappijen en hun prijzen te onderzoeken en ze vervolgens naast elkaar te vergelijken voor de beste deal.

Dit gaat ervan uit dat uw reisagent zelfs nog een kantoor heeft. Velen niet. Maar als ze dat doen, nemen ze meestal contant geld aan.

Boeken met een debetkaart

Je kunt (meestal) vliegtickets boeken met je pinpas, maar er zijn nadelen in vergelijking met een creditcard.

Een ding waar je zeker van moet zijn, is dat je debetkaart is aangesloten bij een bekende creditcard. Anders kunt u problemen ondervinden bij het maken van de aankoop.

Ook debetkaarten hebben doorgaans geen kopersbescherming zoals creditcards dat doen. Dus als er een probleem is met uw transactie, kunt u uw geld verliezen.

Artikelen aan boord van het vliegtuig kopen (drankjes, eten, enz.) Met contant geld

Steeds meer luchtvaartmaatschappijen accepteert geen enkele vorm van valuta aan boord voor aankopen tijdens de vlucht, zoals eten, drinken, films en andere artikelen.

Iets om ook in gedachten te houden met betrekking tot contante aankopen op een vlucht: luchtvaartmaatschappijen zullen waarschijnlijk niet teruggaan naar het omgaan met geld vanwege het coronavirus…voor duidelijke redenen.

Als u contant geld gaat gebruiken … uw beste optie? Ga naar het vliegveld

De luchthaven zal u in het algemeen de minste wrijving geven bij het kopen van een contant vliegticket. En als je problemen tegenkomt, zijn daar al hun klantagenten.