Maakt deze tariefwijziging de Basic Economy van JetBlue beter?

Vanaf 6 september staat JetBlue passagiers die Blue Basic vliegen, de basis economy-categorie van JetBlue, toe handbagage mee te nemen zonder extra kosten te betalen. De wijziging is van toepassing op alle nieuwe en bestaande tickets, ongeacht de aankoopdatum.

Vincent Laraan

Inhoudsopgave

Het staat op het punt goedkoper te worden om met JetBlue te vliegen, dankzij een wijziging in het meest restrictieve tarief.

Vanaf 6 september staat JetBlue passagiers die Blue Basic vliegen, de basis economy-categorie van JetBlue, toe handbagage mee te nemen zonder extra kosten te betalen. De wijziging is van toepassing op alle nieuwe en bestaande tickets, ongeacht de aankoopdatum.

Momenteel moeten vliegers die handbagage willen meenemen een duurder tarief kopen, en degenen die met Blue Basic vliegen en met handbagage op de instapbrug verschijnen, worden gedwongen aan de poort te controleren en moeten $ 65 betalen.

“Handbagage is een belangrijk onderdeel van de reis voor klanten, en wanneer we de keuze krijgen tussen de bekroonde service van JetBlue en het basisaanbod van een andere luchtvaartmaatschappij, willen we dat JetBlue de gemakkelijke winnaar is”, zei JetBlue-president Marty St. George in een verklaring. “We zijn altijd op zoek naar manieren om ons aanbod te ontwikkelen als reactie op de voorkeuren van de klant. Dit is een win-winsituatie omdat we de klantervaring verbeteren en JetBlue concurrerend houden in onze branche.”

Wanneer het beleid van kracht wordt, mogen alle reizigers die op JetBlue-vluchten vliegen een handbagage en een persoonlijk item (zoals een rugzak, handtas of laptoptas) meenemen dat onder hun stoel past als onderdeel van hun ticketprijs. De vervoerder brengt echter geen verdere wijzigingen aan in de tariefklasse. Degenen die met Blue Basic vliegen, zullen nog steeds moeten betalen voor ingecheckte bagage, die nu varieert van $ 35 tot $ 40 voor de eerste ingecheckte tas en van $ 50 tot $ 60 voor de tweede (JetBlue hanteerde een model met hoge prijzen voor bagage, waarbij een toeslag voor ingecheckte bagage werd toegevoegd tijdens “piek”-reisperioden, die op 22 maart van kracht werden). Blue Basic-reizigers ontvangen ook geen andere voordelen van hogere tariefcategorieën, zoals het kosteloos kiezen van hun stoel, het wijzigen van hun tickets of het annuleren zonder kosten (momenteel kost het $ 100 voor binnenlandse en $ 200 voor transatlantische vluchtwijzigingen voor Blue Basisklanten).

Het is vermeldenswaard dat hoewel Blue Basic-reizigers een rollaboard mogen meenemen, er geen garantie is dat deze in de bagageruimte belandt. Degenen die met Blue Basic vliegen, zijn de laatsten die aan boord van het vliegtuig gaan, en hoewel luchtvaartmaatschappijen eindelijk genoeg opbergruimte beginnen toe te voegen voor alle handbagage in hun vernieuwde vliegtuigen, is het nog steeds geen perfect systeem. JetBlue erkende dat in haar persbericht, waarin werd gesteld dat “hoewel veel vliegtuigen van JetBlue zijn uitgerust met grotere bagageruimten om meer klanten te kunnen huisvesten, klanten in geval van ruimtegebrek mogelijk verplicht zijn hun handbagage bij de gate in te checken zonder extra kosten. aanval.”

Wanneer de wijziging van kracht wordt, zal United Airlines de enige grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappij zijn die geen gratis handbagage van volledige grootte voor reizigers in de basiseconomie toestaat.