Nog niet op Bali geweest? Dan is het nu tijd om te gaan.

Inhoudsopgave

Bali is al lang een populaire vakantiebestemming voor Aussie-toeristen en de resort-lifestyle, betaalbare winkels, eet- en spabehandelingen en het bruisende nachtleven zijn belangrijke attracties. Voor sommige Australische vakantiegangers zijn deze trekpleisters echter ook als nadeel gezien. Als de bruisende kusten van Bali niet dezelfde aantrekkingskracht hebben als andere meer ontspannen bestemmingen, dan hebben we goed nieuws voor je. De afwezigheid van toerisme in de afgelopen jaren heeft een unieke verschuiving teweeggebracht in de sfeer van een vakantie op Bali. Het tempo is verlaagd, de drukte is afgenomen en de lokale bevolking heeft een gevoel van traditie en authenticiteit teruggebracht in het straatbeeld. Zo heeft u Bali nog nooit gezien en dat zal waarschijnlijk ook nooit meer gebeuren. Als een vakantie naar Bali nooit echt op uw radar stond, dan is dit de beste tijd voor een bezoek!

HET IS GOEDKOPER DAN OOIT
De heropeningsaanbiedingen die momenteel beschikbaar zijn, behoren tot de beste prijs-kwaliteitsverhouding die we ooit voor een vakantie naar Bali hebben gezien. Wees er snel bij want deze zullen niet blijvend zijn – hotels zullen waarschijnlijk hun tarieven vanaf juni verhogen als het drukker wordt. Slimme reizigers zullen profiteren van deze geweldige heropeningsaanbiedingen en nu boeken voor reizen later in het jaar. Hoewel de kosten van maaltijden en entertainment op Bali nog steeds zeer betaalbaar zijn, kunnen sommige bedrijven belastingverhogingen doorberekenen aan hun klanten. Vakantiepakketten op Bali met bonusmaaltijden en -drankjes of resortkredieten zijn de beste manier om prijsstijgingen voor eten, drinken, spabehandelingen, activiteiten en meer te vermijden.

Drijvend ontbijt
HET IS AUTHENTIEKER DAN OOIT
De moeilijke tijden als gevolg van de Covid zagen veel Balinese arbeiders de toeristische gebieden verlaten en terugkeren naar hun dorpen. De traditionele Balinese cultuur en Hindoeïstische religie is gedurende deze tijd erg belangrijk voor hen geweest en is sterker dan ooit. Let op offers op straat en stap er niet op. Het is ook belangrijk om te onthouden dat de lokale bevolking de afgelopen 2 jaar weinig tot geen Engels heeft gesproken, dus ze kunnen een beetje roestig zijn. Uw vriendelijkheid en geduld zullen worden beloond met een voorproefje van het ‘echte’ Bali dat zelden te zien is in de meer bevolkte toeristische gebieden. In plaats van naar de meer verlaten delen van het eiland te moeten trekken, komen deze meer authentieke ervaringen naar u toe… maar niet voor altijd. Naarmate meer toeristen langzaam terugkeren naar de kusten van Bali, zal deze authenticiteit langzaam worden vervangen door de drukte waar plaatsen als Kuta bekend om staan.

Dorp
HET IS RELAXTER DAN OOIT
Nu het reizen pas weer enigszins normaal begint te worden, moet de grote toeristenmassa nog terugkeren naar Bali. Dit betekent dat het nog lang niet de vakantiehotspot is die het vroeger was, zodat u vrij bent om op uw gemak te genieten. U hoeft niet in de rij te staan bij de bar en u hoeft zich niet te verdringen tussen de drommen Aussies die een koopje willen scoren op de markt. En niet te vergeten, de service zal onberispelijk zijn, want de plaatselijke werknemers zullen dolblij zijn dat er weer bezoekers zijn die de economie ondersteunen. Vergeet niet dat de afgelopen 2 jaar een bijzonder moeilijke tijd zijn geweest voor de Balinezen, die afhankelijk zijn van het toerisme en geen overheidssteun ontvingen om te overleven. Nu is het tijd om wat meer te geven en wat minder te onderhandelen, dus geef uw chauffeur een fooi en vermijd te hard afdingen, als u dat al doet.

Sunken Pool Bar
HET IS GEMAKKELIJKER DAN OOIT
De regering van Bali heeft de quarantaine- en testvereisten afgeschaft, waardoor het gemakkelijker dan ooit is om naar Bali te reizen. Het visum bij aankomst is opnieuw ingevoerd, dus het reizen naar Bali is nu net als in de goede oude tijd – zonder de in boardshorts gehulde hansworsten in de luchthaventerminal. En Bali maakt zich op voor het beste weer van het hele jaar. Als je aan de oostkust van Australië woont, ben je het waarschijnlijk zat om doorweekt te zijn. Het luchtige Bali gaat net het droge seizoen in, dus je bent in voor een traktatie met veel zonnige dagen, schonere oceanen en alles zonder de verschrikkelijke vochtigheid. Dit is letterlijk de beste tijd om Bali te bezoeken, want het weer is het aangenaamst tussen nu en oktober. Maar u kunt er zeker van zijn dat de toeristische drukte in oktober ook weer is teruggekeerd. Ons beste advies is om er nu heen te gaan voor een totaal nieuwe ervaring van wat een vakantie op Bali kan zijn.