Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

‘Oneerlijk concurrentievoordeel KLM’Parlementariër Stephen Tsang van de Surinaamse partij Nationale Democratische Partij (NDP) heeft zijn zorgen geuit over de oneerlijke concurrentie tussen KLM en Surinam Airways (SLM). Hij wijst op het grote verschil in het aantal wekelijkse vluchten tussen Schiphol en Paramaribo dat beide luchtvaartmaatschappijen uitvoeren.

KLM vliegt zes keer per week met een Boeing 777-300 op en neer tussen de Nederlandse hoofdstad en Suriname. De heenvlucht, KL713, vertrekt dagelijks om 8:45 uur vanuit Amsterdam en landt om 14:05 uur lokale tijd in Paramaribo. De terugvlucht, KL714, stijgt om 17:15 uur op en landt om 6:00 uur in Amsterdam.

SLM daarentegen voert twee vluchten per week minder uit dan KLM, met behulp van een Airbus A340. De PY994 vertrekt ‘s avonds vanuit Paramaribo en arriveert ‘s ochtends op Schiphol. De terugvlucht, PY993, vertrekt soms in de ochtend en soms in de middag.

Het voordeel van KLM is dat Schiphol een belangrijke hubfunctie heeft in Europa. Reizigers uit Amerika kunnen gemakkelijk overstappen op een vlucht naar Azië, Afrika of andere bestemmingen in Europa. KLM heeft een groot netwerk op Schiphol, terwijl SLM dit niet heeft. Tsang benadrukt dat als SLM wil concurreren met KLM, ze hun aansluitingen op andere bestemmingen op Schiphol beter moeten aanpakken.

Tsang heeft zelf onlangs ervaren hoe lastig de transferfaciliteiten van SLM op Schiphol zijn. Hij vloog met SLM naar Schiphol om vervolgens over te stappen op een vlucht naar China. Het verkrijgen van een boarding pass van SLM in transit op Schiphol bleek een ellende te zijn. De enige manier om een boarding pass te krijgen was bij de gate, maar dan moest dit een uur van tevoren gebeuren. Als het druk was bij de gate, zorgde dit voor grote problemen.

Tsang roept daarom op tot speciale aandacht voor de transferfaciliteiten van SLM op Schiphol. Hij benadrukt dat dit een belangrijk aspect is dat verbeterd moet worden om eerlijke concurrentie met KLM mogelijk te maken.

Bron: waterkant.net

Inhoud pagina