person holding brown, blue, and white tickets

Prijsverhogingen luchtvaart maatschappijen zijn niet wat ze lijken

Vincent Laraan

Inhoudsopgave

[ad_1]

Overal waar je kijkt lijken de prijzen te stijgen. Van een dozijn eieren tot een liter gas, gewone producten zijn nu duurder dan vroeger. Toch vormden de prijzen van luchtvaartmaatschappijen de afgelopen tien jaar tot dit jaar een opmerkelijke uitzondering op de stijgende kosten. Volgens gegevens van het Bureau of Transportation Statistics bedroeg het binnenlandse vliegtarief van oktober-december 2011 gemiddeld $ 368; voor dezelfde periode in 2021 was het gedaald tot $ 327. Dat klinkt als goed nieuws. Er is echter een voorbehoud: de BTS-gegevens bevatten alleen de “prijs betaald op het moment van aankoop van het ticket”, exclusief “andere toeslagen, zoals bagagekosten, betaald op de luchthaven of aan boord van het vliegtuig.” En de extra kosten die door luchtvaartmaatschappijen in rekening worden gebracht, zijn de afgelopen tien jaar gestaag gestegen. Vliegtickets alleen dekken dus niet de volledige vliegprijs. En nu gaan de vluchtprijzen omhoog. Reisdatabedrijf Hopper analyseerde real-time vliegtarieven en ontdekte dat de binnenlandse vliegtarieven tot nu toe voor de zomer van 2022 34% hoger zijn dan in de zomer van 2019. Kortom: dit wordt een duur seizoen om te vliegen, aangezien stijgende basisvliegkosten worden gecombineerd met verborgen inflatie via toeslagen van luchtvaartmaatschappijen.

Extra kosten: De verborgen inflatie in prijzen van luchtvaartmaatschappijen

In 2007 hadden de meeste luchtvaartmaatschappijen nog steeds een gratis ruimbagage in uw vliegticket inbegrepen. Dat jaar waren de bagagekosten volgens de BTS goed voor een bescheiden omzet van $ 464 miljoen voor Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen. Toen begon alles te veranderen in 2008. American Airlines, die de hoge brandstofkosten de schuld gaf, was de eerste die een vergoeding invoerde voor een eerste stuk ingecheckte bagage. De kosten waren slechts $ 15 per enkele reis. Andere luchtvaartmaatschappijen deden mee, en stapsgewijze verhogingen van bagagekosten hebben de prijs naar de huidige veel hogere tarieven gedreven. Verschillende goedkope luchtvaartmaatschappijen zoals Spirit en Frontier hebben de kosten zelfs verder verhoogd door reizigers te vragen een tas mee te nemen die in het bagagecompartiment moet. Volgens de BTS bedroegen de bagagekosten in 2019 een record van $ 5,76 miljard. Dat is 12 keer meer dan de bagagekosten die in 2008 werden geïnd. En toch zijn bagagekosten niet de enige extra kosten die luchtvaartmaatschappijen in de loop der jaren hebben toegevoegd. Aangemoedigd door het succes bij het in rekening brengen van toeslagen voor ingecheckte bagage, zochten luchtvaartmaatschappijen naar andere bronnen van inkomsten, zoals toeslagen voor stoelkeuze. Sommige internationale luchtvaartmaatschappijen brengen passagiers zelfs kosten in rekening voor basiszaken zoals het inchecken op de luchthaven. BTS-gegevens tonen ook aan dat de annulerings- en wijzigingskosten van reserveringen tussen 2007 en 2018 bijna zijn verdrievoudigd, van $ 915 miljoen tot bijna $ 2,7 miljard. Er is echter goed nieuws: de meeste luchtvaartmaatschappijen hebben in 2020 de wijzigingskosten afgeschaft om reizigers terug de lucht in te krijgen.

Hoe vliegkosten te minimaliseren

Koop aanbiedingen

De voor de hand liggende manier om te besparen op vliegreizen is door een goedkoop vliegticket te boeken. Hoewel de vliegtickets deze zomer hoog zijn, kunnen reizigers nog steeds een aantal geweldige vluchtdeals boeken. “Goedkope vluchten zijn niet voor altijd weg; ze zijn gewoon weg voor deze zomer”, zei Scott Keyes, oprichter van vluchtaggregator Scott’s Cheap Flights, in een e-mail . “We leven nog steeds in de ‘Gouden Eeuw van goedkope vluchten’.” Hij wijst op deals die zijn team voor dit najaar heeft gevonden, waaronder non-stoptarieven op full-service luchtvaartmaatschappijen tussen steden als New York en New Orleans voor $ 178 retourvluchten. reis, en tussen Chicago en San Diego voor een retourtje van $ 138, inclusief ingecheckte bagage.

Ontvang vrijstelling van kosten voor ingecheckte bagage

Veel creditcards van luchtvaartmaatschappijen zien af ​​van kosten voor de eerste ingecheckte bagage voor de kaarthouder plus ten minste één metgezel. Dit voordeel van één kaart kan frequente reizigers, gezinnen of kleine groepen reizigers honderden dollars per jaar besparen.

Vermijd toeslagen voor stoelkeuze

Toeslagen voor stoelkeuze verschillen per luchtvaartmaatschappij; sommige luchtvaartmaatschappijen brengen alleen kosten in rekening voor het reserveren van stoelen met “voorkeur” of stoelen met extra beenruimte, terwijl andere luchtvaartmaatschappijen passagiers in rekening brengen voor het selecteren van een stoel. Reizigers kunnen voorkomen dat ze deze kosten zelf moeten betalen door airline miles te gebruiken. AAdvantage-leden van American Airlines kunnen bijvoorbeeld miles van 1 cent per stuk inwisselen om betaalde stoelen te reserveren. Dat is niet de meest waardevolle verzilvering, maar het is een optie als u op zoek bent naar kostenbesparingen voor uw vlucht. Ook bieden verschillende premium creditcards kaarthouders een reistegoed dat de kosten voor stoelkeuze kan terugbetalen.

Vooruit plannen

De beste manier om andere luchtvaartkosten te vermijden, is door vooruit te plannen en op de hoogte te zijn. Sommige luchtvaartmaatschappijen brengen kosten in rekening voor het printen van instapkaarten en het inchecken op de luchthaven; in die gevallen loont het de moeite om online in te checken en uw instapkaarten thuis af te drukken.Andere keren loont het om naar de balie op de luchthaven te gaan. Met verschillende goedkope luchtvaartmaatschappijen – waaronder Spirit, Frontier en Breeze – is het goedkoper om vliegtickets persoonlijk op de luchthaven te boeken dan online. Nog een planningstip: stop je favoriete snacks in je handbagage zodat je geen om te betalen voor eten op de luchthaven of aan boord van de vlucht.

Zullen de vluchtprijzen dalen?

Het is onmogelijk om te weten wanneer de prijzen van vliegtickets zullen dalen, maar veel reisanalisten anticiperen op de normale prijsfluctuaties als het populaire zomerseizoen ten einde loopt.

Hoe u uw beloningen kunt maximaliseren

U wilt een reiscreditcard die prioriteit geeft aan wat belangrijk voor u is. Hier zijn onze keuzes voor de beste reiscreditcards van 2022, inclusief de beste voor:

[ad_2]