Solar Eclipse by a Lunar event with Ring of Fire

Tijdens deze zeldzame vlucht kun je de zonsverduistering van 2024 vanuit het vliegtuig zien

Vincent Laraan

InhoudsopgaveHoe ongelooflijk het ook is om een ​​totale zonsverduistering vanaf de aarde te zien, stel je voor dat je deze vanuit de lucht ziet. Welnu, Delta Air Lines geeft een stel gelukkige klanten de kans om precies dat te doen op 8 april 2024, wanneer de volgende zonsverduistering zich over Noord-Amerika zal uitstrekken.

De luchtvaartmaatschappij biedt op 8 april 2024 een speciale vlucht aan van Austin naar Detroit, bedoeld om eclipsjagers zoveel mogelijk tijd direct op het pad van de totaliteit te geven. Delta-vlucht 1218 vertrekt om 12.15 uur Central Time vanuit Austin, Texas en landt om 16.20 uur Eastern Time in Detroit, Michigan. Dit schema is zorgvuldig getimed om passagiers de beste kans te geven de totale zonsverduistering vanuit de lucht te bekijken, terwijl het vliegtuig gedurende een ongekende hoeveelheid tijd binnen het pad van de totaliteit reist.

Een totale zonsverduistering vindt plaats wanneer de maan tussen de zon en de aarde passeert, waardoor het gezicht van de zon volledig wordt geblokkeerd en de lucht donkerder wordt alsof het schemert. Op een heldere dag kun je tijdens een zonsverduistering de corona van de zon rond de maan zien. Terwijl de maan het licht van de zon blokkeert, werpt deze een schaduw, waardoor een spoor ontstaat terwijl de aarde draait. Dit schaduwspoor wordt het pad van de totaliteit genoemd, en op dit pad wordt de zon volledig verduisterd door de maan. Vanaf het land op 8 april bieden de meeste locaties binnen het pad van de totaliteit kijkers ergens tussen de vier en vijf minuten de tijd om de eclips te bekijken (ongeveer twee keer zo lang als de eclips van 2017, de laatste in Noord-Amerika). Deze speciale Delta-vlucht kan passagiers, als het weer meewerkt, enkele uren kijktijd bieden.

De vlucht zal worden uitgevoerd met een A220-300-vliegtuig, dat volgens de luchtvaartmaatschappij is voorzien van extra grote ramen voor superieure kijkkwaliteit.

“Dankzij teams in het hele bedrijf zal het idee om een ​​totale zonsverduistering vanuit de lucht te zien werkelijkheid worden voor onze klanten”, zegt Eric Beck, Managing Director van Delta’s binnenlandse netwerkplanning, in een persbericht. Beck voegde eraan toe dat de vlucht het resultaat was van “belangrijke samenwerking. . . van het selecteren van een vliegtuig met grotere ramen tot het bepalen van de exacte vertrektijd vanuit Austin en de ervaringen bij de gate en in de lucht.”

Maar je kunt maar beter snel handelen: de laatste keer dat we controleerden, verkochten Main Cabin-tickets snel voor $ 749, terwijl Comfort+ $ 859 kostte en First en Basic Economy uitverkocht waren.

De eclips van 8 april, de laatste totale zonsverduistering die tot 2044 vanuit het vasteland van de VS zichtbaar zal zijn, zal een pad door Noord-Amerika afleggen, inclusief gebieden in Mexico, de Verenigde Staten en Canada. De zonsverduistering begint boven de Stille Zuidzee en gaat omstreeks 11:07 uur PDT over naar de Pacifische kust van Mexico. Het pad komt via Texas de Verenigde Staten binnen en gaat door delen van Oklahoma, Arkansas, Missouri, Illinois, Kentucky, Indiana, Ohio, Pennsylvania, New York, Vermont, New Hampshire en Maine. De zonsverduistering zal vervolgens via Zuid-Ontario Canada binnenkomen voordat hij verder gaat door Quebec, New Brunswick, Prince Edward Island en Nova Scotia.

Als u niet aan boord van Delta-vlucht 1218 kunt komen, kunt u op 8 april mogelijk nog steeds een stoel bemachtigen op een van de vijf extra Delta-routes die mogelijkheden bieden om eclips te bekijken:

  • Detroit, Michigan (DTW) naar Westchester, New York (HPN): Vlucht # DL 5699, vertrekt om 14:59 uur EST, vertrek (vliegtuig: ERJ-175)
  • Los Angeles (LAX) naar Dallas (DFW): Vlucht # DL 924 vertrekt om 8:40 uur PST (vliegtuig: Airbus A320)
  • Los Angles (LAX) naar San Antonio, Texas (SAT): Vlucht # DL 2869, vertrekt om 9.00 uur PST (vliegtuig: Airbus A319)
  • Salt Lake City, Utah (SLC) naar San Antonio (SAT): Vlucht # DL 1001, vertrekt om 10:08 uur MST (vliegtuig: Airbus A220-300)
  • Salt Lake City (SLC) naar Austin, Texas (AUS): Vlucht # DL 1683, vertrekt om 9.55 uur MST (vliegtuig: Airbus A320)