Happy little girl standing in aisle in the plane.

Vliegen met kinderen? Dit zijn ’s werelds beste luchtvaartmaatschappijen voor gezinnen

Vincent Laraan

InhoudsopgaveVliegen met kinderen kan een stressvolle ervaring zijn. Maar sommige luchtvaartmaatschappijen maken het proces eenvoudiger door gezinnen te verwelkomen met speciaal comfort en gemak. Hoewel dit in de Verenigde Staten niet altijd vanzelfsprekend is, bieden de meeste internationale luchtvaartmaatschappijen nog steeds vroeg instappen aan voor gezinnen met kleine kinderen. Wereldwijd bieden de meeste full-service luchtvaartmaatschappijen (versus een low-cost of chartermaatschappij) op langeafstandsvluchten wiegjes voor baby’s, kindermaaltijden en een kindvriendelijke categorie op het entertainmentscherm aan boord aan – op zijn minst. Voor gezinnen die op zoek zijn naar de meest soepele vliegervaring, hebben we de luchtvaartmaatschappijen verzameld die de beste diensten en voorzieningen bieden voor mensen die met kinderen reizen.

1. British Airways en Virgin Atlantic

Best voor: Kinderzitjes

Hoewel het aanbieden van een platliggende wieg voor baby’s standaard is op de meeste lange vluchten, hebben de meeste luchtvaartmaatschappijen deze alleen beschikbaar voor baby’s tot zes maanden oud. Ouders van baby’s van 7 tot 24 maanden moeten dus zes uur of langer vliegen met een baby op schoot. Maar British Airways en Virgin Atlantic bieden speciale kinderzitjes met vijfpuntsgordels voor baby’s tot respectievelijk 12,5 kg (27,5 lbs) en 11 kg (24,25 lbs). Dit biedt plaats aan de meeste baby’s tot 24 maanden, zodat ouders relatief comfortabel kunnen reizen zonder een extra stoel te hoeven kopen.

Afbeelding van Air New Zealand Skycouch

Heeft Air New Zealand met zijn Skycouch een (gezinsvriendelijke) trend in gang gezet? Nu bieden verschillende luchtvaartmaatschappijen een vergelijkbare optie in economy.

Met dank aan Air New Zealand

2. Air Nieuw-Zeeland

Best voor: Ligplaatsen in economy

Onverschrokken reizende ouders zijn misschien bekend met vliegenbedden, de huisindustrie van producten die helpen de oppervlakte van een economy-stoel uit te breiden met een verlengstuk in de vorm van een verhoogde voetsteun, zodat jonge kinderen plat kunnen liggen. Er zijn twee basisvarianten: de kinderkofferverlenging, zoals de JetKids van Stokke Bedbox, en de opblaasbare, zoals het FlyAway Kids Bed. Maar Air New Zealand elimineert de noodzaak om een ​​vliegbed mee te nemen door de optie te bieden om een ​​Skycouch te boeken, een rij economy class-stoelen die zijn uitgerust met voetsteunen die omhoog kunnen worden getild om het zitgedeelte te vergroten, zodat kleinere kinderen gemakkelijk kunnen liggen neer op hun stoel. Maar het briljante is dat je met grotere kinderen en zelfs volwassenen op meerdere stoelen kunt gaan liggen en wat meer ruimte hebt.

Vliegt u niet van of naar Nieuw-Zeeland? Andere luchtvaartmaatschappijen hebben het Skycouch-ontwerp overgenomen op een aantal van hun vluchten, waaronder Azul (Brazilië), Air Astana (Kazachstan), Air Austral (Frankrijk) en All Nippon Airways (Japan).

3. Turkse luchtvaartmaatschappijen

Best voor: Vriendelijk personeel en favoriet bij fans

Onder de leden van de Bébé Voyage-gemeenschap van reizende ouders scoort Turkish Airlines zeer hoog. Naast kindermaaltijden en entertainment merkt Alena Gladilina de Covaria, een Russisch-Oekraïense moeder die momenteel in Polen woont, op dat het onderscheidende kenmerk “de houding is: [The crew] ze lijken allemaal gewoon van kinderen te houden. Funda Erol Unver deelt haar ervaring: “Als je alleen reist met een kind of meerdere kinderen, zorgen zij voor hen terwijl jij naar het toilet rent. Of zelfs [while you] eet je eten. De piloot en de bemanning erkennen de kinderen altijd als eerste.” Lauren Keller, een Amerikaanse advocaat gevestigd in Italië en moeder van een driejarige, bevestigt dat tijdens een recente vlucht: “De aankondiging begon met ‘Dames, heren en prachtige kinderen.’ . .’”

Een speelruimte op de luchthaven van München met een nagemaakt Lufthansa-vliegtuig en een glijbaan

De speelplekken op Lufthansa hub München Airport zijn van een hoger niveau.

Shutterstock

4. Lufthansa

Best voor: Zowel vlucht- als luchthavenervaring gecombineerd

Een belangrijk onderdeel van vliegen is uiteraard de luchthaven. Hoewel het hebben van een goede ervaring aan boord van cruciaal belang is, heeft de luchthavenervaring het potentieel om deze te verbeteren. Hoewel Lufthansa geen sky-banken of kinderzitjes met vijfpuntsgordel aanbiedt, wint de luchtvaartmaatschappij veel als het gaat om haar luchthavenhubs, met name de luchthavens van München en Frankfurt. Voorrangsstroken voor gezinnen bij elk veiligheidscontrolepunt kunnen een redder in nood zijn als uw kinderen niet graag in lange rijen staan. Met de bespaarde tijd bij de beveiliging kunnen kinderen gaan spelen op de verschillende themaspeeltuinen of gebruik maken van de kleur- en puzzelboeken die bij de informatiebalies worden uitgedeeld. Voor Keller, wiens gebruikelijke vliegroute een tussenstop van vier tot vijf uur inhoudt, maakt het doorbrengen op een van deze kindvriendelijke luchthavens “het verschil.” Aan boord biedt de luchtvaartmaatschappij entertainmentkanalen voor kinderen, voorzieningenpakketten en speciale maaltijden.

5. Koreaanse lucht

Best voor: Leukste kindervoorzieningenkits en gastvrije service

De kindervoorzieningensets van Korean Air worden niet alleen geleverd met leuke spelletjes en speelgoed, maar ook met koptelefoons op kinderformaat, zodat ze kunnen genieten van entertainment tijdens de vlucht. De in New York City gevestigde moeder- en schoolfysiotherapeut Faith Azul-Evia zegt: “Ik heb ze twee keer solo van JFK gevlogen met een driejarige en ik voelde me gesteund. De stewardessen keken toe hoe mijn kind sliep terwijl ik naar het toilet ging.” Een beetje goede wil kan een grote bijdrage leveren aan het vergemakkelijken van de reis van een ouder.

Een Air France-voorzieningenpakket voor kinderen met kleurpotloden, een boekje en mini-kartonnen uitsnijdingen met reisthema, met een hond met een baret

Air France heeft zijn aanbod aan boord van vluchten voor kinderen aanzienlijk uitgebreid.

Met dank aan Air France

6. Air France

Best voor: Grootste verbetering

Juliet Perrachon, een Frans-Amerikaanse moeder van twee kinderen, gevestigd in New York, merkt op dat “Air France de afgelopen jaren enorm is verbeterd. Ik herinner me dat ik met hen vloog toen mijn kinderen klein waren en zich niet bijzonder welkom voelden aan boord. Maar ongeveer vijf jaar geleden zijn ze veel meer op kinderen gaan letten, en de bemanning is vriendelijk en behulpzaam voor mijn kinderen.” Nik Loukas, oprichter van Inflight Feed, een online gids voor vliegtuigvoedsel, voegt eraan toe dat “ze op vluchten vanuit Parijs kinderen van twee tot zes jaar automatisch een biologische kindermaaltijd aanbieden, wat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen ongehoord is.”

7. Straal2

Best voor: Goedkope optie voor gezinnen

Opdat lezers niet aannemen dat kindvriendelijkheid alleen kan worden geboden bij een full-service luchtvaartmaatschappij, moeten we u vertellen dat de Britse prijsvechter Jet2 lovende kritieken krijgt van gezinnen. De Britse academicus Ruth Nic Cuinnleis is “solo met twee kinderen in alle fasen met hen gevlogen, en ze hebben mij met alles gesteund. . . . Ik ben ook een gehandicapte en ze zijn geweldig behulpzaam.”

Het vliegtuig van Southwest Airlines landt

Het unieke openzitbeleid van Southwest kan in het voordeel van sommige gezinnen werken.

Shutterstock

8. Zuidwesten

Best voor: Vluchten vanuit de VS

Hoewel er bij veel Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen ruimte is voor verbetering, is ‘Southwest goed met kinderen’, aldus Diana Shipman, moeder van twee kinderen en directeur van een internationale ontwikkelings-ngo in de regio Washington, DC. De eigenaardigheid van Southwest is dat het geen stoelen toewijst, maar dat kan in het voordeel van gezinnen werken, omdat de luchtvaartmaatschappij mensen met “kleine kinderen (6 jaar en jonger) toestaat om na de eerste groep passagiers samen aan boord te gaan, zodat ze bij elkaar kunnen zitten. en genoeg tijd hebben om zich te vestigen”, aldus het beleid van de luchtvaartmaatschappij. Bovendien staat de vervoerder twee gratis ingecheckte tassen van elk maximaal 50 lbs toe. Voor reizigers die een Southwest Companion Pass kunnen scoren door voldoende punten te verzamelen, kunnen de reiskosten aanzienlijk dalen omdat de tweede passagier gratis is.