Vluchten waren in september 2022 42% duurder in vergelijking met 2021

Vincent Laraan

Inhoudsopgave

[ad_1]

Welnu. Het wordt weer een duur vakantieseizoen. Volgens het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics zijn de kosten van vliegtickets tussen september 2021 en september 2022 met 42,9% gestegen. En helaas lijkt de stijging niet helemaal tijdelijk te zijn.

Hopper meldt dat vliegtickets deze feestdagen 22% duurder zullen zijn dan in 2019 en 43% hoger dan in 2021. Die voorspelling komt vrijwel exact overeen met het rapport van het Bureau of Labor Statistics over het prijsverschil tussen september 2021 en 2022. En vliegtickets zijn niet de enige goederen die deze feestdagen onze portemonnee zullen schaden.

De kosten van thuis eten zijn sinds september 2022 met 13% gestegen, terwijl de benzineprijzen met 18,8% zijn gestegen. Dit zal geen periode zijn waarin het voelt alsof uw dollar zich helemaal kan uitstrekken.

Hopper meldt bovendien dat reizigers ongeveer € 350 kunnen betalen voor een Thanksgiving-vlucht als ze een goede deal vinden, terwijl een redelijk vliegticket voor Kerstmis gemiddeld rond de € 463 zal liggen. Beide cijfers zijn voor binnenlandse vluchten. Internationale reizen kosten gemiddeld € 795 per ticket voor Thanksgiving en € 1.300 voor Kerstmis. Hopper heeft hieronder ook de populairste kerst- en Thanksgiving-bestemmingen in kaart gebracht:

De sleutel tot het krijgen van de beste deal? Boek reizen zo snel mogelijk.

“Volgens recente AAA-boekingsgegevens boeken de meeste reizigers een of twee maanden voor Thanksgiving en krijgen ze nog steeds een gemiddelde ticketprijs. Maar degenen die dichter bij de vakantie boeken – minder dan een maand ervoor – krijgen de beste deals”, deelde AAA in een verslag over de beste reistijden voor Thanksgiving. “De uitzondering is wachten tot Thanksgiving-week zelf om te kopen, wanneer de gemiddelde ticketprijs weer omhoog kruipt.”

[ad_2]