Waarom de prijzen van luchtvaartmaatschappijen fluctueren en hoe u dit in uw voordeel kunt laten werken

Vincent Laraan

Inhoudsopgave

Vliegtarieven fluctueren nu meer dan ooit. Dat komt omdat luchtvaartmaatschappijen toegang hebben tot betere technologie en meer realtime informatie over passagiers dan ooit tevoren. Met complexe algoritmen die hun boekingssystemen uitvoeren, passen de luchtvaartmaatschappijen voortdurend de prijzen aan op basis van verschuivingen in de vraag of beschikbare stoelen.

Vroeger konden vliegtickets slechts drie keer per dag worden gewijzigd vanwege programmeerbeperkingen bij Airline Tariff Publishing Co., die gegevens over vliegtickets verzamelt en verspreidt binnen de reisindustrie. Maar dankzij verbeterde technologie kunnen luchtvaartmaatschappijen de prijzen zo vaak wijzigen als ze willen.

Luchtvaartmaatschappijen houden hun prijsschema’s nauwlettend in de gaten, zegt George Hobica, een schrijver van reisverhalen en oprichter van Airfarewatchdog.com, een site voor vluchtwaarschuwingen die nu eigendom is van TripAdvisor. En hoewel er geen kogelwerende trucs zijn om ervoor te zorgen dat een passagier het laagste tarief krijgt, zijn er manieren om iemands kansen te vergroten.

Vlieg midweek: Over het algemeen zijn dinsdag en woensdag de goedkoopste dagen om te reizen (niet per se om een ​​vlucht te boeken).

Controleer de prijzen vaak: de meeste grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen publiceren vluchten tussen 11 en 12 maanden van tevoren. Zodra de reisdata en bestemmingen zijn vastgesteld, controleert u de vliegtickets vroeg en vaak, ook meerdere keren per dag.

Ken de tarieven: Veel vliegers weten misschien niet wat een goede prijs is en kunnen er een beter idee van krijgen door een tariefwaarschuwing in te stellen en regelmatig de ticketprijzen te scannen voordat ze de aankoop doen.

Nu kopen, later beoordelen: u kunt vluchten binnen 24 uur na boeking boetevrij annuleren. Als u een goed tarief ziet, boek het dan nu, gerustgesteld dat u het later kunt heroverwegen.

Bottom line: vliegtickets weerspiegelen het evenwicht tussen vraag en aanbod. Als luchtvaartmaatschappijen goed hebben geanticipeerd op de vraag naar reizen voor bepaalde routes, stijgen de ticketprijzen meestal naarmate men dichter bij de vertrekdatum komt, zei Bob Mann, een luchtvaartconsulent en voormalig luchtvaartmaatschappijdirecteur. Maar zo werkt het niet altijd. Soms is er op bepaalde data een overaanbod van stoelen van de ene stad naar de andere en luchtvaartmaatschappijen zullen die tickets korting geven als ze niet zijn verkocht als de reisdag nadert. Er zal altijd veel vraag zijn naar andere stoelen, zoals op vluchten naar St. Thomas in de kersttijd of naar de Super Bowl-gaststad vanuit de woonplaats van de spelende teams. Die zijn waarschijnlijk de moeite waard om te boeken zodra de reis zeker is. Passagiers kunnen het beste beoordelen hoe populair hun route is op hun reisdatum, vaak de tarieven controleren om vertrouwd te raken met typische prijzen en boeken wanneer ze een redelijk tarief zien.

Aankomende Midwest-evenementen, van een filmfestival tot sledehondendemo’s

Waarom kan ik mijn reservering bij het Madison LES Hotel niet annuleren?