Waarom en wanneer dalen de vluchtprijzen? Dit is de deal.

Vincent Laraan

Inhoudsopgave

[ad_1]

Van alle grote mysteries ter wereld – hoe bouwden de oude Egyptenaren de piramides? Waarom eten wasmachines sokken? – misschien wel de grootste is: wanneer dalen de vluchtprijzen?

U controleert op een dag een vluchttarief, het kan € 150 zijn. Koop datzelfde kaartje een paar dagen later en het kan veel, veel meer kosten. Maar waarom? Dit is een mysterie dat we kunnen oplossen. In ruil daarvoor, als iemand een antwoord heeft op het sokkengedoe, laat het ons dan weten.


Wanneer dalen de vluchtprijzen?

Hieronder leggen we uit hoe luchtvaartmaatschappijen hun vluchttarieven berekenen – en dankzij onze gegevens nerds experts, we hebben enkele algemene prijspatronen gevonden die u kunnen helpen de goedkoopste tickets te vinden op basis van historische gegevens.

Vrouw zoekt op een tabletcomputer terwijl ze een creditcard vasthoudt.

Het is in het belang van luchtvaartmaatschappijen om ervoor te zorgen dat mensen het zich kunnen veroorloven om met hen te vliegen, dus ze willen goede prijzen aanbieden. Maar ze moeten ook de juiste balans vinden tussen (a) ervoor zorgen dat ze een vlucht vullen en (b) genoeg geld verdienen om alle kosten te rechtvaardigen die nodig zijn om de reis uit te voeren.

Om deze reden zullen de ticketprijzen zeer regelmatig dalen en stijgen, afhankelijk van veel verschillende factoren die specifiek zijn voor die specifieke vlucht. Die dingen kunnen zijn:

Dit hangt natuurlijk af van een heleboel verschillende en steeds veranderende factoren, zoals hoe goed die specifieke vlucht of route verkoopt. Maar hier bij Vliegtickets.comhouden we van een beetje analyse van vluchtprijsgegevens, dus we hebben wat cijfers gekraakt en een paar patronen gevonden, die je zouden moeten helpen de best mogelijke prijs voor je reis te vinden.

Uit onze analyse blijkt dat vluchtprijzen een wekelijkse cyclus doorlopen. Meestal worden de laagste prijzen eerder in de week beschikbaar gesteld en worden de hoogste prijzen later in de week aangeboden.

Volgens onze gegevens: dinsdag. Het lijkt erop dat de meeste luchtvaartmaatschappijen hun kortingen op maandagavond lanceren, zodat u op dinsdagochtend de beste prijzen kunt krijgen. Meestal bespaart u ergens tussen de 15 en 25 procent.

Midweek. Vluchten die in het weekend of op maandag en vrijdag opstijgen en landen, kosten over het algemeen meer. Dus mik op dinsdag, woensdag en donderdag.

Oké, dus wat als je dichter bij de vluchtdatum moet boeken dan we hebben voorgesteld? Nou, wanhoop niet. We hebben een oplossing: onze Vliegtickets.comPrice Alert. En, nog meer goed nieuws, het is helemaal gratis.

Kijk, omdat we de vluchtprijzen altijd in realtime volgen met onze eigen software, kunnen we u laten weten wanneer de prijzen op de vluchten die u leuk vindt, veranderen.

Dit betekent dat, als je een bepaalde bestemming of vlucht in de gaten hebt, we je precies kunnen laten weten wanneer de prijs stijgt en daalt, zodat je de beste kans hebt om een ​​goede deal te vinden (en om een ​​mislukt budget te voorkomen) .


Nog wat dingen om te weten

  • Vliegtickets.comgebruikt geen cookies om de prijzen die we je laten zien te beperken. Dus hoe vaak u ook bij ons naar dezelfde vlucht zoekt, we laten u altijd de beste prijzen zien die op dat moment beschikbaar zijn.
  • Sommige luchtvaartmaatschappijen, zoals Southwest, bieden seizoensgebonden vluchten aan, wat betekent dat de prijzen op hun routes dalen als u binnen een bepaald tijdvenster boekt. De vangst? Er is slechts een beperkt aantal stoelen beschikbaar tegen deze verkoopprijzen.

Veel plezier met het vinden van goedkope vluchten! En een snelle herinnering: controleer altijd de richtlijnen en beperkingen van de lokale overheid voordat u vluchten boekt. Lees meer over flexibele boekingsopties, zodat u vol vertrouwen reizen kunt plannen, waar u ook heen wilt.


Ontdek waar je heen kunt

Plannen maken om weer naar buiten te gaan? Ontdek wiens grenzen open zijn met onze interactieve wereldkaart en meld u aan om e-mailupdates te ontvangen wanneer uw topbestemmingen weer opengaan.


Meer lezen?

[ad_2]