Waarom het dit jaar, goedkope vliegtickets, zo moeilijk te vinden zijn

Inhoudsopgave

[ad_1]

Goedkope vliegtickets zijn moeilijk te vinden, en het wordt in 2023 misschien niet veel eenvoudiger.

Tussen personeelstekorten, vertragingen van vliegtuigen en conservatieve schema’s van luchtvaartmaatschappijen na kostbare reiscrisissen, zijn de beschikbare stoelen beperkt. Luchtvaartmaatschappijen berekenen ook hogere brandstofprijzen en andere kosten door aan klanten, waardoor de ticketprijzen hoog blijven. Maar reizigers zijn, althans tot nu toe, bereid de prijs te betalen.

gerelateerd beleggingsnieuws

Toptechanalist Mark Mahaney zegt dat deze reisvoorraad een vertraging van de vraag zou moeten doorstaan

Toptechanalist Mark Mahaney zegt dat deze reisvoorraad een vertraging van de vraag zou moeten doorstaan

“Vakantievluchten zullen weer duur worden”, zegt Scott Keyes, oprichter van Scott’s Cheap Flights, de website met vluchtaanbiedingen. “De prijszettingsmacht is terug verschoven naar de luchtvaartmaatschappijen voor wintervakantiereizen.”

Volgens fare-tracker Hopper piekten de binnenlandse vliegtickets in mei, maar ze stijgen voor de feestdagen in vergelijking met vorig jaar. Binnenlandse vliegtickets tijdens Thanksgiving kosten gemiddeld € 274, een stijging van 19% ten opzichte van 2021, terwijl binnenlandse retourvluchten tijdens Kerstmis € 390 kosten, een stijging van 40% ten opzichte van vorig jaar, zegt Hopper.

Meevaller voor luchtvaartmaatschappijen

De drie grootste Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen  verwachten allemaal tot het einde van het jaar winstgevend te blijven, aangezien de sterke boekingen en uitgaven voor co-branded creditcards aanhouden.

Het staat ver af van het begin van de Covid-pandemie, toen het reizen instortte en de industrie op weg was naar recordverliezen. Luchtvaartmaatschappijen kregen 54 miljard dollar steun van de belastingbetaler om de crisis te doorstaan ​​en drongen er bij werknemers op aan om buy-outs te doen.

“De vraag is nog lang niet uitgeblust door een hectisch reisseizoen in de zomer”, zei Ed Bastian, CEO van Delta, vorige week tijdens de driemaandelijkse oproep van de luchtvaartmaatschappij.

Boekingen zijn veerkrachtig gebleven ondanks hoge inflatie en stijgende rentetarieven, aangezien consumenten weigeren uitjes op te geven en sommigen zelfs nieuwe manieren vinden om te reizen dankzij een soepeler beleid voor aanwezigheid op kantoor.

“Met hybride werk zou elk weekend een vakantieweekend kunnen zijn”, zei Scott Kirby, CEO van United, woensdag tijdens de driemaandelijkse oproep van het bedrijf. “Daarom was september, normaal gesproken een dalmaand, de op twee na sterkste maand in onze geschiedenis.”

Ook andere reispatronen zijn veranderd. Luchtvaartmaatschappijen zeggen dat ze meer van hun trans-Atlantische schema’s behouden, aangezien reizen naar Europa tot ver in de herfst populair blijven, waardoor reizigers de kans krijgen om de drukte op populaire toeristische bestemmingen te vermijden. United en Delta hebben onlangs aangekondigd dat ze in het voorjaar en de zomer meer over de Atlantische Oceaan zullen vliegen, een teken dat ze verwachten dat de vraag zich tot ver in 2023 zal blijven herstellen.

Tijdens de vakanties lijken klanten ook flexibeler te zijn en buiten de traditionele reisdagen te vliegen, zoals de woensdag voor Thanksgiving of de zondag erna.

“Als je nu naar ons Thanksgiving-schema kijkt, is er minder variabiliteit van piek tot dal dan ik zeker een aantal jaren in het schema heb gezien”, zei Vasu Raja, Chief Commercial Officer van American, tijdens een inkomensgesprek. op donderdag.

Beperkte zitplaatsen

Delta verwacht pas volgende zomer de capaciteit van 2019 volledig te kunnen herstellen. American zei donderdag dat het volgend jaar waarschijnlijk tussen de 95% en 100% van zijn capaciteit van vóór de pandemie zou terugkeren.

Voor het vierde kwartaal is American van plan om zijn capaciteit met maar liefst 7% te verlagen in vergelijking met 2019, terwijl United en Delta van plan zijn om respectievelijk 10% en 9% onder hun niveau van drie jaar geleden te vliegen.

Alle drie de luchtvaartmaatschappijen rapporteerden hogere inkomsten dan in 2019, ondanks het vliegen met kleinere dienstregelingen – een teken van hogere tarieven, hoewel hogere kosten een hap uit de winst hebben genomen. Leidinggevenden zeiden dat klanten zelfs meer uitgeven om te upgraden naar ruimere stoelen.

Bekijk het volledige interview van CNBC met Robert Isom, CEO van American Airlines, over inkomsten

Betaalde zitplaatsen in premiumklassen lopen vijf tot tien procentpunten op in 2019, zei American’s CEO Robert Isom donderdag in een interview met CNBC’s “Squawk Box”.

“Het laat zien dat klanten zichzelf willen verwennen,” zei Isom. “Ik denk dat dat een fenomeen is dat niet alleen nu aanhoudt… maar ook als er enige vorm van stagnatie in de economie is.”

Hoge tarieven troffen Main Street en Wall Street

Terwijl de vraag stijgt en verschuift, blijft er een tekort aan personeel in de luchtvaartindustrie, met name piloten, en velen moeten nog worden opgeleid. Kleinere steden hebben het zwaarst te verduren gehad toen luchtvaartmaatschappijen de dienstverlening stopzetten vanwege een gebrek aan piloten.

Sommige vliegtuigleveringen lopen vertraging op, waarbij de grootste fabrikanten moeite hebben om de productie te verhogen vanwege arbeids- en toeleveringsproblemen, waardoor het groeivermogen van luchtvaartmaatschappijen wordt beperkt.

“Het zijn beperkingen die jaren nodig hebben om volledig op te lossen”, zei Kirby van United.

United en American zeiden deze week dat ze een deel van hun zouden ontvangen Boeing vliegtuig later dan verwacht.

American Airlines CFO Derek Kerr zei dat de luchtvaartmaatschappij verwacht in 2023 19 Boeing 737 Max 8-vliegtuigen in ontvangst te nemen, vergeleken met de 27 die eerder werd verwacht op basis van “onze laatste richtlijnen van Boeing”.

“We blijven nauw samenwerken met leveranciers om uitdagingen in de sector aan te gaan, de productie te stabiliseren en onze verplichtingen jegens klanten na te komen”, aldus Boeing in een verklaring. Aanstaande woensdag komt het bedrijf met zijn kwartaalcijfers.

De combinatie van uitdagingen in de branche houdt de tarieven vast, een trend die door zowel Main Street als Wall Street kabbelt.

Uit de laatste inflatiecijfers bleek dat vliegtickets met bijna 43% waren gestegen ten opzichte van vorig jaar en bijna vlak waren vanaf augustus, over het algemeen een drukke tijd voor zomervakanties.

Ondertussen, de NYSE Arca-luchtvaartmaatschappij index van 17 luchtvaartaandelen is deze maand tot nu toe met meer dan 8% gestegen vanaf de afsluiting van donderdag, bijna vier keer de procentuele winst in de S&P 500. Luchtvaartaandelen zijn dit jaar nog steeds sterk gedaald, samen met de bredere markt.

Boek vroeg

De oprichter van Scott’s Cheap Flights, Keyes, raadt reizigers aan om zo vroeg mogelijk te boeken en zelfs deals te overwegen voor de zomer van 2023 in de winter.

“Als je je kerstcadeautjes opent, zou je idealiter moeten nadenken over het boeken van die zomervluchten”, zei hij.

Grote luchtvaartmaatschappijen hebben in 2020 de wijzigingskosten voor standaard economy-tickets afgeschaft, zodat de plannen van reizigers flexibeler kunnen zijn, hoewel ze mogelijk een verschil in tarief kunnen verwachten.

‘Je kunt je plannen met potlood maken in plaats van met pen’, zei hij.

Luchtvaartmaatschappijen hebben dit jaar ook veel schemawijzigingen doorgevoerd, dus reizigers moeten zich ervan bewust zijn dat vluchttijden vóór hun vlucht kunnen verschuiven.

Hoewel het moeilijk kan zijn om kaartjes voor volgend jaar te kopen nadat je hebt betaald voor vakantiegeschenken en andere uitgaven, pas op voor uitstellers:

Last-minute tarieven hebben de neiging om in één richting te bewegen, en het is niet naar beneden,” zei Keyes.

– Gabriel Cortés van CNBC heeft bijgedragen aan dit artikel.

Waarom de VS bijna geen piloten meer heeft

[ad_2]