Wanneer dalen de vluchtprijzen en wat is de beste tijd om vluchten te boeken

Vincent Laraan

Inhoudsopgave

[ad_1]

Wacht je op het beste moment om je vliegtickets te kopen? Je bent niet alleen. Het debat over de beste dag om vliegtickets te kopen is aan de gang, met tegenstrijdige gegevens uit verschillende bronnen. Er is echter geen definitief antwoord op de vraag wanneer de vluchtprijzen dalen, maar er zijn een paar tips die u kunnen helpen geld te besparen op uw reis. Luchtvaartmaatschappijen passen vluchtprijzen aan op basis van de marktvraag, en ze verlagen de prijzen meestal wanneer de vraag naar een route laag is. Dus als u flexibel kunt zijn met uw reisdata, kunt u mogelijk betere deals vinden. Bovendien is het vaak goedkoper om doordeweeks te vliegen dan in het weekend.

Dit stuk legt uit wanneer vluchtprijzen dalen, waarom vluchtprijzen dalen, wat de beste tijd is en wat de beste en slechtste dagen zijn om uw vliegtickets te boeken.

Dalen de vluchtprijzen in de buurt van de vertrekdatum?

Van de vele tips om goedkope vluchten te scoren, is de beste om je ticket zo vroeg mogelijk te boeken. Luchtvaartmaatschappijen geven hun laagste tarieven voor een bepaalde vlucht meestal enkele maanden van tevoren vrij, waarbij de prijs geleidelijk stijgt naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Dus als u wat geld wilt besparen op uw volgende reis, boek dan uw vlucht zo vroeg mogelijk.

Verschillende soorten reizigers hebben de neiging vluchten op verschillende tijdstippen te boeken. Vrijetijdsreizigers boeken hun vluchten eerder eerder dan zakenreizigers. Luchtvaartmaatschappijen bieden de laagste prijzen om zich te richten op vakantiegangers en meer stoelen te vullen. Naarmate de vertrekdatum nadert, beginnen luchtvaartmaatschappijen hun prijzen te verhogen om te anticiperen op de toegenomen vraag van zakenreizigers. Zakenreizigers zijn over het algemeen bereid om hogere tarieven te betalen, vooral wanneer ze de kosten van een zakelijke creditcard kunnen afschrijven. Bijgevolg kunnen luchtvaartmaatschappijen over het algemeen meer inkomsten verwachten van zakenreizigers dan van vakantiegangers.

Worden vluchten dichter bij de datum goedkoper?

De goedkoopste vluchtprijzen zijn meestal enkele maanden van tevoren beschikbaar. Soms verlagen luchtvaartmaatschappijen echter de prijzen als ze problemen hebben met het verkopen van tickets. Als je bereid bent het risico te nemen om tot het laatste moment te wachten, kun je misschien een betere deal krijgen. Maar wees gewaarschuwd: luchtvaartmaatschappijen verhogen vaak de prijzen voor last-minute reizigers.

Bijvoorbeeld – Lastminutevluchten naar India kosten het meest, omdat de vlucht waarschijnlijk minder beschikbare stoelen heeft. Lastminutereizigers hebben ook minder opties, waardoor luchtvaartmaatschappijen meer kunnen rekenen.

Prijzen kunnen ook matig dalen of stijgen op basis van real-time boekingen en annuleringen. Omdat luchtvaartmaatschappijen computersoftware gebruiken om prijzen aan te passen, kunnen ze in realtime reageren op de vraag van klanten. Luchtvaartmaatschappijen kunnen 10 tot 15 verschillende prijzen aanbieden in de aanloop naar de vertrekdatum.

Hoeveel dagen voor de vlucht krijgt u de beste prijs?

Verschillende luchtvaartmaatschappijen hebben verschillende manieren om prijzen voor vluchten te analyseren en vast te stellen. Prijzen kunnen ook veranderen op basis van de vraag. Maar vaak vindt u de goedkoopste prijzen ongeveer 70 dagen voor de vertrekdatum.

Luchtvaartmaatschappijen hanteren doorgaans hogere prijzen 10-11 maanden voor de vertrekdatum. De gemiddelde kosten van vliegtickets zijn in deze periode € 50 tot € 80 hoger. Dat wil zeggen, luchtvaartmaatschappijen hebben enkele maanden de tijd om vluchtstoelen te vullen, dus ze hoeven geen lage tarieven aan te bieden.

Luchtvaartmaatschappijen beginnen ongeveer zes tot vier maanden voor de vertrekdatum met het aanbieden van kortingen en lagere tarieven. Of de luchtvaartmaatschappij kortingen op vliegtickets aanbiedt, hangt echter af van de vraag naar stoelen. Als een luchtvaartmaatschappij nog steeds veel lege stoelen op een vlucht heeft, kunnen ze een grotere korting op het vliegtarief aanbieden. Maar als de vraag groot is, krijgen passagiers mogelijk niet de besparingen.

Wat is de slechtste tijd om vliegtickets te boeken?

Het is over het algemeen duurder om een ​​vlucht minder dan een week voor de vertrekdatum te boeken. Soms kunnen reizigers gemiddeld € 150- € 200 meer betalen bij het boeken tijdens de laatste zes dagen voor de vlucht.

Voorgestelde lezing: Hoe goedkope vluchten te boeken als er geen verkoop van luchtvaartmaatschappijen is

Wat is de goedkoopste dag om te vliegen?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het grotendeels afhangt van de specifieke luchtvaartmaatschappij en reisdata. Over het algemeen zijn dinsdagen echter meestal de goedkoopste dagen om te vliegen. Dinsdagen hebben meestal de meeste promotionele deals, terwijl woensdagen typisch zijn wanneer luchtvaartmaatschappijen hun wekelijkse verkopen vrijgeven.

Bovendien zijn midweeks de goedkoopste dagen om in het binnenland te vliegen, waarbij dinsdag en woensdag het meest betaalbaar zijn. Voor economy-tickets kan vertrekken op dinsdag u ongeveer 24% besparen in vergelijking met vliegen op zondag. Dit vertaalt zich in een besparing van ongeveer € 85 per ticket.

De gemiddelde kosten van vliegtickets die op woensdag zijn geboekt, bedragen ongeveer € 280. Zoals eerder vermeld, bieden zondagen doorgaans de hoogste prijzen. Het boeken van uw vlucht tijdens de weekdagen zou dus goedkoper zijn dan het boeken in het weekend. En als u flexibel bent met uw reisdata, is het de moeite waard om de prijzen van vliegtickets voor deze dagen te bekijken.

Wat is de beste tijd om een ​​vlucht te boeken?

De goedkoopste tijd om internationaal te vliegen is typisch in de maanden januari en februari wanneer de vraag lager is en er minder reizigers zijn. Dit is buiten de belangrijkste reisseizoenen, waaronder december en de helft van de zomer. Door tijdens deze daluren te vliegen, kunt u geld besparen op uw vliegtickets.

Vluchten in maart zijn meestal duurder dan in januari of februari, omdat reizigers beginnen met het plannen van een voorjaarsvakantie of lange weekenden rond verschillende feestdagen. U kunt echter mogelijk goedkopere vluchten vinden als u uw tickets van tevoren boekt.

Bovendien is september een geweldige tijd om internationaal te reizen, omdat veel gezinnen door schoolroosters beperkt kunnen reizen. Dit is ook het laagseizoen, wat kan leiden tot lagere prijzen voor reizigers.

Wat is de duurste maand om vluchten te boeken?

Terwijl de winter en de feestdagen voor sommigen de piektijden zijn, is de zomer voor anderen de perfecte gelegenheid om op pad te gaan. Gezinnen hebben meer vrije tijd van school en werk, waardoor het het perfecte seizoen is om een ​​reis te plannen. De zomer is echter vaak een van de duurste tijden om te reizen, mede door de toename van internationale vluchten. Dus als u met een beperkt budget wilt reizen, kunt u een andere tijd van het jaar overwegen. Bovendien hebben we ons onderzoek gedaan naar de goedkoopste maanden om vluchten te boeken zodat u er voordeel uit kunt halen.

Gaan de vluchtprijzen omhoog als u blijft zoeken?

Veel mensen denken dat wanneer je op internet naar vluchten zoekt, websites kunnen zien wat je doet en de prijzen dan kunnen verhogen. De waarheid is dat het niet de websites zelf zijn die het doen, maar de luchtvaartmaatschappijen. Ze hebben computersoftware die prijzen in realtime bijwerkt op basis van het aantal mensen dat op zoek is naar vluchten en het aantal tickets dat beschikbaar is.

De prijzen van vliegtuigtickets kunnen veranderen op basis van verschillende factoren, waaronder het aantal stoelen dat bezet is, de prijzen aangeboden door concurrenten, het tijdstip van de dag en de dag van de week. Deze prijzen worden vaak in realtime bijgewerkt, waardoor het kan lijken alsof de prijzen stijgen naarmate een gebruiker meer naar tickets zoekt.

Hoogtepunten

  • Vliegen op doordeweekse dagen in plaats van in het weekend kan u ook wat geld besparen.
  • Overweeg ten slotte om naar kleinere luchthavens te vliegen in plaats van grotere – de kleinere luchthavens hebben meestal lagere tarieven.
  • Het maakt niet uit in welke maand u besluit om Indore te bezoeken, zorg ervoor dat u uw tickets ruim van tevoren heeft geboekt om te profiteren van prijzen die onder het gemiddelde liggen op de vliegtickets.

Veelgestelde vragen

V: Dalen vluchtprijzen op donderdag?

ans: Maandag en dinsdag zijn meestal de dagen waarop de vluchttarieven beginnen te dalen, dus de kans op een goedkope vlucht is automatisch groter. Voor bepaalde bestemmingen kunnen woensdag en donderdag echter goedkopere tarieven hebben dan dinsdag.

V: Hoe laat in de nacht dalen de vluchtprijzen?

ans: De goedkoopste tijd van de week om een ​​vlucht te boeken is dinsdag om middernacht. Vluchten die op dit moment worden geboekt, kunnen u tot 10% op de totale kosten besparen. Vroege ochtendvluchten tijdens de week (maandag tot en met woensdag) zijn doorgaans ook goedkoper.

V: Veranderen de prijzen van luchtvaartmaatschappijen om middernacht?

ans: Er is doorgaans een daling van de vluchtprijzen tijdens de middernachturen, waarbij donderdag vaak een goed moment is om reserveringen te maken voor zowel binnenlandse als internationale reizen.

V: Is het waar dat vluchten goedkoper zijn op Incognito?

ans: Er is geen bewijs dat suggereert dat het gebruik van de incognitomodus of het wissen van uw cookies zal leiden tot goedkopere vluchtdeals. Dit is een hardnekkige mythe.

Nu je weet wanneer de vluchtprijzen dalen of wanneer de beste tijd is om goedkope vliegtickets te boeken, kun je met meer vertrouwen beginnen met het plannen van je volgende reis. Als u hulp nodig heeft, staan ​​onze reisexperts voor u klaar om u te helpen de best mogelijke korting te krijgen.