low angle photography of man wearing black shirt under white and gray airplane

Wanneer is de beste tijd om vluchten te boeken voor de goedkoopste vliegtickets in 2022?

Vincent Laraan

InhoudsopgaveTerwijl de zomer overgaat in de herfst, is er een verschuiving in de manier van denken als het gaat om reisplanning. Na maandenlang nagedacht te hebben over de beste manieren om te besparen op zomervakanties, ligt de focus plotseling op hoe je kunt voorkomen dat je te veel betaalt voor vakantiereizen.

Vluchten tijdens de feestdagen zijn notoir duur in een normaal jaar. Houd er rekening mee dat dit een jaar is waarin inflatie, beperkte vluchten en een opgekropte reisvraag de kosten van vliegreizen hebben opgedreven, samen met de meeste andere uitgaven.

Als je nadenkt over wanneer je moet boeken en wanneer je moet vliegen voor Thanksgiving, Kerstmis of Nieuwjaar, vraag je je misschien af ​​of er een truc is om het goedkoopste vliegticket te vinden.

Misschien denk je aan een neef die beweert dat hij een geweldige deal heeft gevonden toen hij op woensdag om 12:01 uur de prijzen van vliegtickets controleerde. Misschien heb je een vriend die zweert door een herinnering op haar telefoon in te stellen voor 13.00 uur op een donderdag wanneer ze aan het winkelen is voor vluchten.

Inderdaad, er is geen tekort aan geruchten (en “studies”) die er zijn, maar maakt het tijdstip waarop u vluchten koopt daadwerkelijk een verschil in wat u betaalt in een voorspelbaar patroon? Zou het u kunnen helpen deze feestdagen te redden in een tijd waarin zoveel andere uitgaven (zoals geschenken!) Zich kunnen opstapelen?

Helaas voor je neef die klaar is om die wekker om middernacht te zetten om wat geld te besparen op hun volgende vliegticket, werkt het niet echt op die manier. Er zijn echter factoren die zeker van invloed kunnen zijn op wat u betaalt. Als u ze begrijpt, kan het kopen van vakantievluchten minder pijnlijk zijn bij het afrekenen.

TPG sprak met experts op het gebied van vliegtickets om mythen te ontkrachten en te leren hoe je echt de goedkoopste vliegtickets kunt vinden om je te helpen bij het boeken van reizen voor de feestdagen of het nemen van de beste boekingsbeslissingen op elk moment van het jaar.

Ontvang de laatste punten, miles en reisnieuws door aanmelden voor de gratis dagelijkse nieuwsbrief van TPG.

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief

Staat op het punt op te stijgen met een Southwest-vliegtuig op Boston Logan International Airport (BOS). SEAN CUDAHY/DE PUNTEN KEREL

Is er een beste dag van de week om vliegtickets te boeken?

Volgens de boekingsapp Hopper “was er een kern van waarheid” in het idee dat het kopen van vluchten op dinsdag als eerste leidde tot geldbesparingen.

Zelfs toen hadden we het niet over de helft korting krijgen op een reis van New York naar Los Angeles. Hopper zei dat dit in het algemeen – nogmaals, in het verleden – kopers hoogstens een besparing van 6% op ongeveer 1,6% van de routes kon opleveren.

Een recente Google-analyse van vijf jaar aan reisgegevens suggereert dat prijzen tijdens de week niet zo veel fluctueren. “Als je vluchten koopt op dinsdag, woensdag of donderdag in plaats van op zaterdag of zondag, zijn de prijzen de afgelopen vijf jaar gemiddeld slechts 1,9% goedkoper geweest”, aldus Google.

Wat betreft vandaag? “Er is echt geen one-size-fits-all”, zegt Hayley Berg, hoofdeconoom van Hopper.

“Prijzen fluctueren echter meer tijdens de werkweek”, voegt Bob Harrell toe, adviseur vliegtickets en directeur van het in New York gevestigde Harrell Associates, dat de prijzen van luchtvaartmaatschappijen analyseert en wekelijkse rapporten genereert voor zijn klanten op honderden routes.

Tijdens de week, benadrukt Harrell, hebben luchtvaartmaatschappijen meer werknemers die de prijzen beheren, bovenop de algoritmen die altijd aan het werk zijn.

“De inventaris wordt tijdens de week actiever beheerd”, vertelde hij aan TPG.

Meer fluctuatie tussen maandag en vrijdag betekent, ja, de kans is groter dat u een prijsverandering ziet – wat soms kan betekenen dat de prijs daalt. Het betekent ook dat je de prijs zou kunnen zien stijgen; het is een soort worp van de dobbelsteen.

Als u deze logica volgt, is de kans groter dat u tijdens de werkweek grote schommelingen zult zien als u al dagelijkse controles van vliegtickets uitvoert rond Kerstmis, zo ver weg. Naarmate we echter verder in de herfst komen, zullen de schommelingen waarschijnlijk regelmatiger worden.

Met de gratis TPG-app kunt u uw voortgang naar uw volgende reis volgen en aanbevelingen voor uitgaven krijgen om u te helpen uw reisdoelen te bereiken.

Een vliegtuig van American Airlines bij de gate op Ronald Reagan Washington National Airport (DCA). SEAN CUDAHY/DE PUNTEN KEREL

Is er een beste dag om te reizen?

Hoewel het bijna onmogelijk is om “het systeem te bespelen” en boek goedkopere vliegtickets op een bepaalde dag van de week met consistentie, experts lijken het erover eens te zijn dat er de beste dagen zijn reizen als u lagere prijzen wilt.

Die dagen: dinsdag en woensdag.

Terwijl vakantiegangers de neiging hebben om de luchthavens op vrijdag en zondag te vullen en zakenreizigers hetzelfde doen op maandag, is er op die doordeweekse dagen meestal minder vraag naar vluchten. Dat betekent lagere prijzen, zei Harrell.

Gerelateerd: Strategieën om goedkope vliegtickets te vinden

“Historisch gezien was het goedkoper om midden in de week te vliegen dan in het weekend”, meldt Google, “Gemiddeld zijn vluchten die vertrekken op maandag, dinsdag of woensdag 12% goedkoper dan vluchten in het weekend. Als je internationale bestemmingen, springen de potentiële besparingen nog hoger naar 20%.”

Zaterdag is meestal de goedkoopste weekenddag om te reizen, met veel vakantiegangers die op donderdag of vrijdag vertrekken naar hun bestemming, de zaterdag daar doorbrengen en op zondag naar huis terugkeren.

Als het op de feestdagen aankomt, kan het kiezen van de juiste reisdagen een cruciale factor zijn om geld te besparen op vliegtickets, aangezien het normale patroon voor een gemiddelde week niet altijd geldt. Vaak kan reizen op een grote vakantie zelf een manier zijn om te besparen.

De meeste reizigers geven er de voorkeur aan om de dag voordat Thanksgiving Day en Eerste Kerstdag arriveren op hun bestemming te zijn. Daarom, als u bereid en in staat bent om op de ochtend van de grote feestdag zelf te reizen, kunt u meestal behoorlijk wat geld besparen.

Nieuwjaarsdag kan vaak de uitzondering op die algemene regel zijn, aangezien veel reizigers op die feestdag terugkeren van bestemmingen voordat de werk- en schooldagen weer beginnen.

Wanneer vluchten boeken voor binnenlandse reizen in 2022

Omdat vliegtickets het grootste deel van het jaar enorm zijn gestegen, was de mantra dat als je een goede prijs voor een vlucht ziet, je deze zo snel mogelijk moet boeken.

“Je moet echt meteen op die deals springen als je ze ziet, want ze gaan tegenwoordig heel snel weg”, adviseerde Clint Henderson, hoofdredacteur van TPG, in een recent interview op ABC News Live Prime.

Er zijn de laatste tijd enkele bemoedigende tekenen geweest, waarbij de gemiddelde vliegtarieven in augustus daalden na maandenlang te zijn gestegen. Het heeft een licht optimisme aangewakkerd over waar de prijzen naartoe zouden kunnen gaan, maar heeft misschien ook geleid tot verwarring over hoe ver van tevoren van uw reis u moet boeken.

Om dat te begrijpen, is het belangrijk om te begrijpen wanneer, waarom en hoe prijzen stijgen … en dalen.

Amerikaanse en Spirit-vliegtuigen op New Orleans Louis Armstrong International Airport (MSY). SEAN CUDAHY/DE PUNTEN KEREL

Als algemene vuistregel geldt dat u waarschijnlijk – en in feite vrijwel zeker – de prijs van een vlucht zult zien fluctueren naarmate u dichter bij de dag van uw geplande reis komt.

Luchtvaartmaatschappijen beginnen hun vluchten en prijzen vier tot zes weken voor vertrek “actief te beheren”, zei Harrell. Ze kijken naar de vraag van klanten en volgen boekingstrends om beslissingen te nemen over het al dan niet openen of sluiten van bepaalde soorten tarieven en of bestaande tarieven moeten worden verhoogd of verlaagd.

Zodra u 21 en 14 dagen na vertrek passeert wat Harrell graag ‘mijlmarkeringen’ noemt, zegt hij dat de computer u zal gaan herkennen als een waarschijnlijke zakenreiziger, wat betekent dat de prijzen omhoog gaan.

Als echter niet genoeg reizigers die duurdere tickets kopen, zou je kunnen zien dat de luchtvaartmaatschappij de goedkopere tickets heropent. Immers, als je probeert geld te verdienen met vliegtickets, is het verkopen van een ticket van $ 400 beter dan het verkopen van een ticket van $ 300 … maar het verkopen van een ticket van $ 300 is veel beter dan een stoel leeg laten.

Dus, wat betekent dat voor de beste plek om een ​​vliegticket te kopen?

Wat betreft het boeken van vliegtickets, is het de beste keuze om dit minstens drie weken van tevoren te doen voor binnenlandse reizen, zegt Hopper, waarbij hij opmerkt dat de prijzen de neiging hebben om met ongeveer een kwart van twee weken te stijgen, en met nog eens 30% in de laatste week.

“Voor binnenlandse vluchten in de VS waren de prijzen gewoonlijk 21-60 dagen op hun laagste niveau, met een dieptepunt van 44 dagen voor vertrek”, aldus dat Google-onderzoek, maar dat is niet altijd de beste strategie voor vakantieboekingen.

Uiteindelijk lijkt de economie van wat er met vliegtickets gebeurt veel op elk ander product.

“Luchtvaartmaatschappijen,” zei Harrell, “is het verhaal van vraag en aanbod.”

Providenciales International Airport (PLS) in Turks- en Caicoseilanden in afwachting van vluchten terug naar de VS SEAN CUDAHY/THE POINTS GUY

Wanneer vluchten boeken voor internationale reizen in 2022-2023

Over het algemeen wilt u internationale reizen verder van tevoren boeken dan binnenlandse reizen.

Van New York tot Parijs, bijvoorbeeld, stelt Hopper momenteel voor om 45 dagen van tevoren te boeken. Voor reizen naar Cancun, Mexico, stelt Hopper maar liefst 80 dagen van tevoren voor.

Uiteraard komen internationale reizen hoe dan ook met een geavanceerdere planning. Ik kan je bijvoorbeeld vertellen dat mijn vrouw en ik volgende zomer een reis naar de Malediven overwegen.

Aangezien luchtvaartmaatschappijen hun vluchtschema’s ongeveer 11 maanden van tevoren in boekingssites laden, zou ik nu dagelijks de prijzen van retourvluchten naar de Malediven kunnen controleren als ik dat zou willen. Maar het zou tijdverspilling zijn, zei Harrell. Natuurlijk kunnen de algoritmen leiden tot enkele kleine prijsschommelingen, maar over het algemeen zei hij dat die vluchten voor 2023 … “Ze zitten daar gewoon.”

Hij raadt aan om de vluchten veel beter in de gaten te houden naarmate de vertrekdag dichterbij komt. Op dat moment zei hij: “Kijk elke dag eens goed. Of een paar keer per dag.”

Hopper raadt reizigers aan om niet meer dan 150 dagen uit te boeken voor internationale reizen, omdat er altijd een kans is dat luchtvaartmaatschappijen de prijzen kunnen verlagen om zich aan te passen aan de vraag.

Merk op dat dit advies van toepassing is op contante tarieven. Als u airline miles gebruikt, is het nooit te vroeg om te beginnen met controleren – en iets vast te leggen als u vindt wat u zoekt.

Reizigers verdringen zich bij de veiligheidscontrole op Denver International Airport (DEN) op de woensdag voorafgaand aan Thanksgiving in november 2021. RJ SANGOSTI/MEDIA NEWS GROUP/THE DENVER POST/GETTY IMAGES

Wanneer vluchten boeken voor vakantiereizen 2022-2023

Historisch gezien was het iets eenvoudiger als het ging om advies over het boeken van uw vakantiereis.

Conventionele wijsheid stelde voor om je Thanksgiving-vluchten te laten boeken door Halloween en je kerstvluchten te boeken door Thanksgiving, zei Berg.

Luchtvaart- en reisanalist Henry Harteveldt adviseerde traditioneel om op zijn vroegst tot half september te wachten met het kopen van vakantietickets voor het geval luchtvaartmaatschappijen tariefuitverkoop zouden houden.

De complexiteit van 2022 heeft hem ertoe gebracht een andere maar nog steeds eenvoudige aanbeveling te doen.

“Mijn advies aan reizigers is nu dat als je vluchten vindt met een handig schema en tarieven die passen bij je budget, ze boekt”, zei Harteveldt. “Probeer het systeem niet te bespelen.”

Of je nu nog niet helemaal klaar bent om je vakantiereizen te boeken, of je je afvraagt ​​of het tarief dat je hebt gevonden het juiste is, dit is wat je moet weten.

Dankzegging

Binnenlandse retourvluchten voor Thanksgiving-reizen zijn momenteel gemiddeld $ 356, zei Berg. In overeenstemming met de trends voor een groot deel van 2022 is dat 41% meer dan vorig jaar en ongeveer 25% vergeleken met de laatste pre-pandemische Thanksgiving in 2019.

Ze verwacht dat de prijzen in september en oktober rond de $ 360 voor een retourvlucht zullen stijgen, maar snel zullen stijgen in de drie weken voorafgaand aan Thanksgiving. Met de feestdag die op 24 november valt, komt dat overeen met grote prijspieken die mogelijk rond 3 november beginnen.

Natuurlijk is het vermijden van een grote prijspiek slechts de absolute minimumbenchmark waaraan u moet voldoen als u zoveel mogelijk geld probeert te besparen.

Net als Harteveldt raadt Berg aan om te boeken zodra je een tarief ziet dat je bevalt (met andere woorden, nu is prima) maar uiterlijk begin oktober je prijs vast te zetten

Kerstmis en Nieuwjaar

Het is een soortgelijk verhaal voor Kerstmis en Nieuwjaar, dit jaar. Experts over de hele linie zeggen dat er geen echte prijsprikkel is om te wachten.

Historisch gezien hebben de prijzen de neiging om gestaag te stijgen naarmate u dichter bij de reisdata van Kerstmis en Nieuwjaar komt.

Hopper voorspelt momenteel een gemiddelde binnenlandse kerstvluchtprijs van $ 467, retour, een stijging van 37% ten opzichte van 2021 en met meer dan 25% ten opzichte van 2019.

Vergelijkbaar met de aanbevelingen van andere analisten, zegt CheapAir dat het het beste is om je reis voor deze feestdagen te boeken “veel eerder dan je normaal gesproken zou zoeken naar vluchten.”

Berg stelt voor dat reizigers voor alle eindejaarsvakanties begin oktober vluchten boeken, net als Thanksgiving-reizigers.

Gerelateerd: Tips voor het boeken van goedkope vakantiereizen

Zonsopgang boven het zuidoosten van de VS tijdens een vlucht van Raleigh-Durham International Airport (RDU) naar Miami International Airport (MIA). SEAN CUDAHY/DE PUNTEN KEREL

Het komt erop neer

Aan het eind van de dag kunnen alle gegevensanalyses en onderzoeken ter wereld u geen kristallen bol in handen geven als het gaat om het vinden van de goedkoopste vliegtickets voor uw gewenste reis.

‘De enige persoon die het echte antwoord heeft, is de man achter de balie bij de grote luchtvaartmaatschappijen,’ zei Harrell, ondanks zijn tientallen jaren werk in deze arena.

Hoewel er geen magische tijd of dag van de week is om vliegtickets te boeken om de beste prijzen te krijgen, zijn er enkele gemeenschappelijke thema’s.

De kans is groter dat tarieven tijdens de werkweek plotseling duurder (of goedkoper) worden. En zodra u 21 en 14 dagen tot de vertrekdatum overschrijdt, zult u waarschijnlijk meer dramatische stijgingen zien. Tegelijkertijd zou je de prijzen kunnen zien dalen als de vraag er gewoon niet is.

Aan de andere kant, vele maanden later, zult u het tarief waarschijnlijk niet erg drastisch zien veranderen. Maar aangezien u binnen een maand of twee voor uw vlucht arriveert, is het vaak een goed idee om deze vast te zetten als u een goed tarief ziet.

Elke keer dat u in de huidige omgeving een goed tarief ziet, kan het perfecte moment zijn om het vliegticket voor uw volgende vlucht te boeken. Dankzij een flexibeler wijzigings- en omboekingsbeleid kan uw deal vanaf dat moment alleen maar beter worden.