Wanneer wil je dat ik vlieg? Beste en slechtste tijden om te vliegen

Vincent Laraan

Inhoudsopgave


Wanneer u uw vlucht boekt, maakt u zich mogelijk meer zorgen over de kosten van uw reis, niet over de externe factoren die de kosten bepalen. Dus, hoe gemakkelijk is het om de beste en slechtste tijden om te vliegen te bepalen? Het echte antwoord is dat het van geval tot geval is. Blijf lezen voor meer informatie.

Beste en slechtste tijden om te vliegen: tijd en dagen van de week en feestdagen

Om uw reis draaglijker te maken, kunt u uw vluchten plannen tijdens minder drukke tijden op de luchthaven. Volgens USA Today en The Huffington Post is het aan te raden om op de vroegste lijnvluchten te boeken om ervoor te zorgen dat je op tijd vertrekt.

De Huffington Post heeft in samenwerking met AirHelp, een website voor ondersteuning van luchtclaims, een waarschijnlijkheidsclassificatie uitgevoerd voor vluchtvertragingen op tijdstip van de dag. Volgens hun onderzoek vinden de meeste vertragingen plaats om 18.00 uur. De kans op vertraging is het laagst (20% of lager) van 06:00 – 11:00 uur. Vroege ochtendvluchten hebben minder startbaanverkeer, vliegtuigen die de avond ervoor al klaar zijn om op te stijgen, en minder vliegtuigen die al in de lucht zijn.

Dagen van de week kunnen van invloed zijn op de ticketprijs, samen met vertragingen. Op weekdagen in plaats van in het weekend kunnen er meer zakenreizigers zijn dan vakantiegangers. Zware woon-werkdagen, zoals maandag en vrijdag, zullen de prijs van een ticket verhogen, en vervolgens de hoeveelheid congestie, zowel op het land als in de lucht.

De Huffington Post en AirHelp laten het grootste aantal vertragingen zien op maandag en vrijdag, waarbij vrijdag het hoogst is, met een vertragingskans van bijna 30%. Maandag komt op de tweede plaats met 25%, met de laagste kans op vertragingen op het asfalt op zaterdag. Voor eenvoudiger vrijetijdsreizen, overweeg woensdag en donderdag, exclusief Thanksgiving-weekend. Zaterdagen, dinsdagen en woensdagen zijn ook de goedkoopste dagen om te vliegen, omdat het geen populaire reisdagen zijn. Vanwege de populariteit zijn zondag en vrijdag meestal de duurste dagen om te vliegen.

Vakanties spelen altijd een grote rol, niet alleen in het verkeer en vertragingen, maar ook in prijs. De wintervakantie in het nieuwe jaar kan lastig zijn voor boeken en reizen.

Volgens Conde Nast zijn de twee drukste Thanksgiving-dagen de dag ervoor en de maandag erna, met de drukste dagen van Kerstmis als de 23e – 26e, wat ervoor zorgt dat luchthavens tegen de 27e minder hectisch worden. Nieuwjaarsreizen zijn op zijn hoogtepunt van de 30e tot en met nieuwjaarsdag. De tijd van het jaar om te boeken speelt ook mee bij het vinden van de beste deals.

Voor vakantiereizen raadt Conde Nast aan om eind augustus tot begin september te boeken, of een vroege vlucht te nemen op Thanksgiving Day. Gemiddeld is de beste tijd om te beginnen met het plannen van een internationale reis ongeveer 5 – 2 maanden van tevoren. Boek te vroeg en je kunt echt een geweldige deal missen. Boek te laat; en je zou uiteindelijk een zeer hoge prijs voor je ticket kunnen betalen. De prijzen stijgen sterk naarmate de feestdagen naderen en de zomermaanden, waardoor de beschikbaarheid schaars is en de vraag groot.

4.000+ Rockstars werken met ons samen

Bepaal welk pad voor jou geschikt is

Bestemmingen hebben invloed op de beste en slechtste tijden om te vliegen

Houd rekening met uw bestemming wanneer u internationaal vliegt. Dit lijkt voor de hand liggend, maar vaak is de afstand van de bestemming, gecombineerd met nationale evenementen op uw bestemming; zoals het WK, Oktoberfest, Hanami-festivals in Japan, spelen een rol in de reiskosten.

De hoeveelheid toerisme naar een bestemming kan de prijs van een ticket verhogen gedurende een bepaalde tijd wanneer het volume hoger is, en vaak zijn alleen gepubliceerde of winkeltarieven beschikbaar.

Regal Wings-agent Charles Reynolds zegt: “Een goed alternatief voor vliegen naar het land waar het geplande evenement plaatsvindt, is om naar een naburige stad te vliegen die een paar uur verderop ligt en naar uw gewenste bestemming te pendelen.”

Deze gezond verstand-hack kan ook uw reiskosten verlagen en zorgen voor een interessantere reis. Wat altijd een verschil maakt in kosten, is vliegen van de kust van de VS of Canada naar een aangrenzend continent, bijvoorbeeld: New York naar Londen, LA naar Shanghai, enz. zal uw planning, het aantal beschikbare non-stops en de prijs aanzienlijk veranderen opzichte van brandstofkosten.

Ben je klaar om te reizen? Neem vandaag nog contact op met uw Travel Planners International-agent en vraag hem of haar wat de beste en slechtste tijden zijn om te vliegen.

Credits: Regal Wings; Alexis Marino, Regal Wings Business Outreach, Client Relations & Office Manager