airplane under cloudy sky during daytime

Wanneer zijn de kortingen van luchtvaart maatschappijen het laagst?

Vincent Laraan

Inhoudsopgave

Het vinden van de goedkoopste vliegtickets vergt veel planning en een beetje geluk. Luchtvaartmaatschappijen geven korting op hun tarieven op basis van de vraag naar de vlucht, dus het voorspellen van die prijsdalingen is niet eenvoudig. Desalniettemin kan het volgen van een paar basisrichtlijnen u helpen om tickets met korting te herkennen en ze op te halen voordat de prijzen weer stijgen.

Beste dag van de week om een ​​vlucht te boeken

Vrijetijdsreizigers hebben een voordeel als het gaat om het boeken van vluchten, omdat ze op zaterdag of zondag kunnen boeken. Bedrijven boeken de tickets van hun werknemers tijdens de werkweek, wat betekent dat luchtvaartmaatschappijen in het weekend tijdelijk de prijzen kunnen verlagen om de informele bezoeker met een koopje te verleiden. Bovendien verhogen leidinggevenden van luchtvaartmaatschappijen die maandag weer aan het werk gaan de prijzen om maximale winst te creëren, wat betekent dat slimme klanten stiekem een ​​goedkope stoel kunnen kopen voordat de prijs omhoog gaat. Dat gezegd hebbende, voor een last-minute deal voor een weekendvlucht, is de beste tijd om te kijken de dinsdagmiddag ervoor, wanneer luchtvaartmaatschappijen kortingen geven op de tarieven voor het komende weekend.

Hoe ver van tevoren te boeken

Over het algemeen loont het boeken van vluchten maanden voor uw vertrekdatum met goedkopere tickets, maar de tactiek is niet geknipt en gedroogd. Vliegtickets zijn vaak zes maanden of langer voor de vertrekdatum tegen redelijk lage prijzen verkrijgbaar, maar luchtvaartmaatschappijen bieden geen significante kortingen totdat ze actief proberen de vlucht te vullen. Ongeveer zeven weken van tevoren is de beste tijd om websites te doorzoeken op prijsdalingen op korteafstandsvluchten, en voor langeafstandsvluchten begint u 18 weken voor de geplande vertrekdatum te controleren.

Een woord van waarschuwing echter: dit alles is niet van toepassing op vliegen op drukke vakantiereisdagen zoals de woensdag voor Thanksgiving. Voor die data kun je het beste maanden van tevoren boeken.

Tip

  • Sommige luchtvaartmaatschappijen bieden 21 dagen vooruitbetalingskortingen, en als ze later boeken, lopen klanten lagere vliegtickets mis.

Beste tijd van het jaar om te boeken

Luchtvaartmaatschappijen verkopen vaker vliegtickets in bepaalde tijden van het jaar. Voor goedkope aanbiedingen, controleer de ticketprijzen direct na nieuwjaarsdag of in de vroege herfst. In deze periodes denken de meeste mensen nog niet aan vakanties en luchtvaartmaatschappijen willen graag zaken doen.

Goedkope vluchten zoeken

Het kost tijd en toewijding om de laagste vliegtarieven te vinden, evenals inzicht in hoe luchtvaartmaatschappijen hun prijssystemen gebruiken. Op sommige websites houden luchtvaartmaatschappijen zoekopdrachten bij en verhogen ze de ticketprijs bij elke herhaalde zoekopdracht, waardoor een illusie van tijdsgevoeligheid wordt gecreëerd die de klant ertoe aanzet om te kopen voordat de prijs weer stijgt. Om deze strategie te vermijden, wist u de cookies van uw computer tussen elke zoekopdracht of bladert u in de incognitomodus. U kunt ook tijd en moeite besparen door Yapta of een vergelijkbare service voor het volgen van ticketprijzen te gebruiken die een e-mailwaarschuwing verstuurt wanneer een vluchttarief daalt tot de gewenste prijs.